Christos696 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2013 Καλησπέρα, είμαι καινούργιο μέλος, και σας γράφω διότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το λαπτοπ μου και ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι ενώ το λαπτοπ δουλεύει κανονικά, όταν πάω να το μετακινήσω σταματάει η παροχή ρεύματος, παρόλο που έχει τη μπαταρία απάνω και μετά από ένα με δύο δευτερόλεπτα ξαναδίνει ρεύμα και ανοίγει ο υπολογιστής μόνος του. Για να μη κλείσει πρέπει να το μεταφέρω πολύ προσεκτικά.... επίσης όταν κουνήσει το γραφείο ή όταν απλά χτυπήσω το χέρι μου στο γραφείο κάνει το ίδιο πράγμα. Τι μπορεί να φταίει; επειδή ασχολούμαι με υπολογιστές, είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ... ή πρέπει να τον πάω σε κάποιον ειδικό για hardware; έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εδώ μέσα παρόμοιο πρόβλημα; ευχαριστώ εκ τον προτέρων Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Ιούνιος 29, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2013 Καλησπέρα Chris και καλωσήρθες στο τεράστιο εργαστήρι μας.Αναφορικά με το πρόβλημά σου: Ίσως κάτι μέσα στην πλακέτα έχει ξεκολλήσει και βραχυκυκλώνει ή κάτι ακουμπάει κάπου που δέν θά πρεπε.Οι αρχικές ερωτήσεις μου είναι:1) Χωρίς μπαταρία και απλά μόνο με ρεύμα κάνει τα ίδια ?2) Φορτίζει κανονικά το λάπτοπ άν παραμείνει ακίνητο όπως λές ? Άν ναι, πειράζοντας ελάχιστα το καλώδιο του φορτιστή (να το κουνήσεις ελαφρά πάνω κάτω αριστερά δεξιά δηλαδή) που πάει στο βύσμα του λάπτοπ κάνει/ξεκινάει τα τρελά του πάλι ?3) Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα. Είδες κάτι άλλο πέραν αυτού του προβλήματος ? Για παράδειγμα κάποια απότομη επανεκκίνηση, χρώματα διάφορα στην οθόνη και σβήσιμο πρίν ξεκινήσει το όλο θέμα ?4) Σβηστό το λάπτοπ, άν το πάρεις στα χέρια και το χορέψεις ελαφρά όπως τα μωράκια ακούς τίποτα μέσα σάν να έχει σπάσει ή ότιδήποτε ? Έφόσον έχει καπάκι/cover από κάτω το laptop που να σου δίνει πρόσβαση σε μνήμες cpu και τα βασικά χωρίς να θέλειόλο ΛΥΣΙΜΟ το λάπτοπ τότε άνοιξε και δές άν είναι όλα όπως πρέπει.***Πές μας ακριβές μοντέλο λάπτοπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christos696 Ιούλιος 1, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 1) Χωρίς μπαταρία και απλά μόνο με ρεύμα κάνει τα ίδια ?Θα το δοκιμάσω και θα σου πω! 2) Φορτίζει κανονικά το λάπτοπ άν παραμείνει ακίνητο όπως λές ? Άν ναι, πειράζοντας ελάχιστα το καλώδιο του φορτιστή (να το κουνήσεις ελαφρά πάνω κάτω αριστερά δεξιά δηλαδή) που πάει στο βύσμα του λάπτοπ κάνει/ξεκινάει τα τρελά του πάλι ?φορτίζει κανονικά... και δουλεύει κανονικά!!! αν είναι ακίνητο, και το έκανα και αυτό, κουνησα τη παροχή/καλώδιο ρευματος και δε κάνει τίποτα κουλό3) Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα. Είδες κάτι άλλο πέραν αυτού του προβλήματος ? Για παράδειγμα κάποια απότομη επανεκκίνηση, χρώματα διάφορα στην οθόνη και σβήσιμο πρίν ξεκινήσει το όλο θέμα ?το πρόβλημα δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε... αλλά θα ρωτήσω να σας πω, αλλά ξεκίνησε μετά απο ένα φορμάτ που του έκανα, και το μόνο που πείραξα ήταν να βγάλω το dvd-rom και να το ξαναβάλω, διότι δε διάβαζε καλά... το cd των windows. Μετά που το έβγαλα και το ξανα-έβαλα δούλεψε κανονικά... (να σημειώσω οτι το λάπτοπ έχει σκονίτσες μέσα έτσι που το άνοιξα.. αλλά δε νομίζω να παίζει ρόλο σε αυτό το πρόβλημα). Επίσης άλλο ένα πρόβλημα που παρουσιάζει, είναι οτι καμοία φορά αντι να κλείσει και να ξανα-ανοίξει, κολλάει τα πάντα ομως μεχρι και το mouse, πάλι με χτύπημα στο γραφείο ή γερό κούνημα.4) Σβηστό το λάπτοπ, άν το πάρεις στα χέρια και το χορέψεις ελαφρά όπως τα μωράκια ακούς τίποτα μέσα σάν να έχει σπάσει ή ότιδήποτε ? Έφόσον έχει καπάκι/cover από κάτω το laptop που να σου δίνει πρόσβαση σε μνήμες cpu και τα βασικά χωρίς να θέλειόλο ΛΥΣΙΜΟ το λάπτοπ τότε άνοιξε και δές άν είναι όλα όπως πρέπει.οκ θα το κάνω και αυτό και θα σου πω!!***Πές μας ακτιβές μοντέλο λάπτοπ.Dell inspiron είναι... με i3 επεξεργαστή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christos696 Ιούλιος 1, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 1) Χωρίς μπαταρία και απλά μόνο με ρεύμα κάνει τα ίδια ? Λοιπόν.... άμα είναι στο ρεύμα και μπαταρία πάνω... κλείνει... αν δεν έχει μπαταρία, με το δικό του φορτιστή κλείνει, με άλλον από άλλο dell ίδιον προδιαγραφών δεν κλείνει... επίσης δεν κλείνει με σκέτη μπαταρία πάνω... οπότε έτσι συμπεραίνουμε ότι φταίει ο φορτιστής σωστά... έλα όμως που αν έχει μπαταρία και τον ξένο φορτιστή (όχι τον δικό του), κλείνει πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Ιούλιος 2, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Αρχικά μετράς τάσεις στον φορτιστή τον δικό του για να δείς άν αστειεύεται σε αυτά που δίνει. Η παραπάνω τάση ναξέρεις κάνει τις ζημιές και όχι άν δέν έχεις όσο ρεύμα χρειάζεται το μηχάνημα η λιγότερη τάση. Εφόσον ο φορτιστής αστειεύεται ασχολείσαι με άλλον ίδιας τάσης ακριβώς με ίδια ή παραπάνω αμπέρ. Εφόσον έχεις διαθέσιμο από dell είσαι οκ. Τώρα από το τρίτο...που αναφέρεις πολύ φοβάμαι ότι προκύπτει ότι κάτι στα εντόσθια δέν παίρνει το ρεύμα που πρέπει για να γίνει η τροφοδοσία στην μπαταρία με αποτέλεσμα να γίνεται κάποιο μικροβραχυκυκλωματάκι. Πολύ φοβάμαι ότι ο ένοχος γενικά ακούει στο 'motherboard' με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και ίσως χρειαστείς εναν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ για να τσεκάρει. Mπορεί δηλαδή να μιλάμε για ενα dc jack που κάνει κόλπα η και πολλά άλλα. Τέλος άν είχες μια διαθέσιμη μπαταρία ίδιων χαρακτηριστικών να τσεκάρεις συμπεριφορά θα ήταν πολύ καλό. ===== Άν μένεις ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που είναι η μισή ελλάδα τότε σίγουρα θα βρείς και κάποιο παλικάρι εδώ να το δεί από κοντά. Υπάρχουν ΑΤΟΜΑ και ατομα να ξέρεις εδώ μέσα. Εγώ είμαι σε νησάκι δυστυχώς και παραπάνω δέν μπορώ να σου πώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.