Delijohn Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2013 Hello to all! Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάποια δοκιμασμένη κ εύκολη λύση για χρήση proxy. Π.χ. θέλω να έχω το κανονικό μου σερφάρισμα με τον chrome κ τη δική μου Ip ενώ με τον firefox να μπαίνω από "κάπου αλλού" να κοιτάω άλλα δεδομένα. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι δωρεάν η λύση ή να πληρώνω ένα σχετικά μικρό αντίτιμο π.χ. 5€ το μήνα. Σαν λύση θα μπορούσα να μπαίνω κ με το 3g του κινητού, αλλά με βολεύει να κάνω την όλη κίνηση από το pc μου κι όχι να είμαι με το κινητό στο χέρι... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Ιούνιος 29, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2013 Με 5 ευρώ/μήνα παίρνεις ένα ωραιότατο VPS και σηκώνεις από OpenVPN για να ανακατευθύνεις την κίνησή σου με ασφάλεια ως web server και δικό σου cloud. Υπάρχουν άπειροι οδηγοί και βέβαια εμείς είμαστε εδώ.Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ Low End Box - Cheap VPS Hosting Providers Listing & Reviews Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 1, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Επειδή έριξα ένα μικρό διαβασματάκι, οκ έστω πως παίρνω ένα απλό vps με λίγη κίνηση πχ 1000gb.. για να το κάνω "proxy" μου κ να βάλω κι ένα υποτυπώδες ssh, τι χρειάζομαι;Το vps συνήθως που θα πάρω, θα έχει linux;; Εγώ πως θα έχω πρόσβαση αρχικά στο vps;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasos1416003258 Ιούλιος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Σου δίνουν πανελακι-web interface για να το διαχειρίζεσαι στα βασικά, να κάνεις Installation και άλλα διάφορα.Πχ η hetznerkonsoleH Tour - Intro | Hetzner Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 1, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Βασικά βρήκα ένα έτοιμο.. κάνει 1-2-3$ πιο πολύ αλλά μου αρέσει ότι είναι unmetered bandwidth, οπότε θα βάλω πάνω όλο το σπίτι εκτός τα torrent.. πώς το βλέπετε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 3, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Τσιμπήθηκε το παρακάτω vps τώρα;;;; Επιλέγω serial console κ γράφω εντολές; Τόσο.... "όχι εύκολο";;; Γιατί να στήσω εγώ ssh σε debian δεν παίζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 8, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2013 # apt-get install openssh-server Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 8, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2013 Μέχρι εκεί έφτασα. Παρακάτω κολλούσα όταν προσπαθούσα να το setάρω. Με παίδεψε αρκετά κ το παράτησα. Έτσι έβαλα στη συνέχεια το squid που κάνει ακριβώς αυτό που θέλω. To vps μου proxy. Έχω στον chrome το σερφάρισμά μου και στον firefox έχω δηλώσει την ip του vps σαν proxy. Ανακατευθύνει όλη την κίνηση από εκεί κ το κυριότερο, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει ο proxy. Ήταν αρκετά πιο εύκολο, 1-2 εντολές να εγκατασταθεί κ απλή τροποποίηση του config με την εντολή nano, απλά για να ακούει ο server σε άλλη πόρτα, αλλά κ να ακούει μόνο τη δική μου Ip κ καμία άλλη Όποιος θέλει βοήθεια σε κάτι ανάλογο ή έχει κάποια απορία, ευχαρίστως αν μπορώ, να βοηθήσω παραπάνω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 9, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2013 Ούτως ή άλλως φανταζόμουν ότι ο τελικός σου σκοπός αυτός ήταν - το ssh θεώρησα ότι ήταν ο εύκολος τρόπος να το διαχειρίζεσαι από μακριά...Μια και είπες ότι έβαλες IP access control: έχεις στατική IP, ή την ενημερώνεις με κάποιο τρόπο? Αν όχι, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο δυναμικό DNS, αλλά κι αυτό έχει τα μειονεκτήματά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 9, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2013 Έχω wind, οπότε αλλάζει κάθε 4-5 μέρες κι ααααν.. Oπότε μπαίνω με ένα putty, αλλάζω πάλι λίγο το config του squid, restart squid κ μετά είμαι πάλι μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Ιούλιος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2013 Καλημέρα.Πολύ ενδιαφέρον νήμα, αλλά μου δημιουργήθηκε μία απορία:Ποιά η διαφορά των παραπάνω, από τη χρήση vpn (μέσω vpn provider)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούλιος 12, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2013 Μεταξύ άλλων, μπορείς να έχεις ταυτόχρονα δρομολόγηση και από τα δύο δίκτυα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 12, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2013 [MENTION=3284]flyer[/MENTION] Η βασική διαφορά για εμένα ήταν περίπου αυτό που είπε ο [MENTION=22342]minast[/MENTION]. Δηλαδή ότι δεν ήθελα να μπω σε vpn και να περνάω όοοολη μου την κίνηση από την ξένη ip. Π.χ. skype, σερφάρσμα, torrents, video streaming κλπ.. Ήθελα μόνο να σερφάρω ταυτόχρονα ΚΑΙ από αλλού αν θες. Τώρα αν υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν κι άλλα αρνητικά δεν ξέρω. Καλύτερα να μας πει κάποιος γνώστης ή που έχει δοκιμάσει ανάλογη λύση..Επίσης τώρα που το ξανασκέφτομαι, πέρα από το θέμα της ασφάλειας του να είμαι σε δίκτυο με ένα άλλο pc που όπως και να'χει, ΔΕΝ το ελέγχω φουλ, είχα κι ένα άλλο θέμα. Αν έμπαινα σε vpn, θα έχασα κ ότι άλλο είχα στο δικό μου δίκτυο εδώ. Π.χ. άλλα pc, shared folders κλπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.