Jump to content

Proxy switch εύκολο σε χρήση

Delijohn

Recommended Posts

Hello to all! :rap:

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάποια δοκιμασμένη κ εύκολη λύση για χρήση proxy.

Π.χ. θέλω να έχω το κανονικό μου σερφάρισμα με τον chrome κ τη δική μου Ip ενώ με τον firefox να μπαίνω από "κάπου αλλού" να κοιτάω άλλα δεδομένα. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι δωρεάν η λύση ή να πληρώνω ένα σχετικά μικρό αντίτιμο π.χ. 5€ το μήνα. Σαν λύση θα μπορούσα να μπαίνω κ με το 3g του κινητού, αλλά με βολεύει να κάνω την όλη κίνηση από το pc μου κι όχι να είμαι με το κινητό στο χέρι...

Ευχαριστώ!

Με 5 ευρώ/μήνα παίρνεις ένα ωραιότατο VPS και σηκώνεις από OpenVPN για να ανακατευθύνεις την κίνησή σου με ασφάλεια ως web server και δικό σου cloud. Υπάρχουν άπειροι οδηγοί και βέβαια εμείς είμαστε εδώ.

Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ Low End Box - Cheap VPS Hosting Providers Listing & Reviews

Επειδή έριξα ένα μικρό διαβασματάκι, οκ έστω πως παίρνω ένα απλό vps με λίγη κίνηση πχ 1000gb.. για να το κάνω "proxy" μου κ να βάλω κι ένα υποτυπώδες ssh, τι χρειάζομαι;

Το vps συνήθως που θα πάρω, θα έχει linux;;

Εγώ πως θα έχω πρόσβαση αρχικά στο vps;;

Μέχρι εκεί έφτασα. Παρακάτω κολλούσα όταν προσπαθούσα να το setάρω. Με παίδεψε αρκετά κ το παράτησα.

Έτσι έβαλα στη συνέχεια το squid που κάνει ακριβώς αυτό που θέλω. To vps μου proxy. Έχω στον chrome το σερφάρισμά μου και στον firefox έχω δηλώσει την ip του vps σαν proxy. Ανακατευθύνει όλη την κίνηση από εκεί κ το κυριότερο, χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει ο proxy.

Ήταν αρκετά πιο εύκολο, 1-2 εντολές να εγκατασταθεί κ απλή τροποποίηση του config με την εντολή nano, απλά για να ακούει ο server σε άλλη πόρτα, αλλά κ να ακούει μόνο τη δική μου Ip κ καμία άλλη ;)

Όποιος θέλει βοήθεια σε κάτι ανάλογο ή έχει κάποια απορία, ευχαρίστως αν μπορώ, να βοηθήσω παραπάνω..

Ούτως ή άλλως φανταζόμουν ότι ο τελικός σου σκοπός αυτός ήταν - το ssh θεώρησα ότι ήταν ο εύκολος τρόπος να το διαχειρίζεσαι από μακριά...

Μια και είπες ότι έβαλες IP access control: έχεις στατική IP, ή την ενημερώνεις με κάποιο τρόπο? Αν όχι, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο δυναμικό DNS, αλλά κι αυτό έχει τα μειονεκτήματά του.

[MENTION=3284]flyer[/MENTION]

Η βασική διαφορά για εμένα ήταν περίπου αυτό που είπε ο [MENTION=22342]minast[/MENTION].

Δηλαδή ότι δεν ήθελα να μπω σε vpn και να περνάω όοοολη μου την κίνηση από την ξένη ip. Π.χ. skype, σερφάρσμα, torrents, video streaming κλπ.. Ήθελα μόνο να σερφάρω ταυτόχρονα ΚΑΙ από αλλού αν θες.

Τώρα αν υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν κι άλλα αρνητικά δεν ξέρω. Καλύτερα να μας πει κάποιος γνώστης ή που έχει δοκιμάσει ανάλογη λύση..

Επίσης τώρα που το ξανασκέφτομαι, πέρα από το θέμα της ασφάλειας του να είμαι σε δίκτυο με ένα άλλο pc που όπως και να'χει, ΔΕΝ το ελέγχω φουλ, είχα κι ένα άλλο θέμα. Αν έμπαινα σε vpn, θα έχασα κ ότι άλλο είχα στο δικό μου δίκτυο εδώ. Π.χ. άλλα pc, shared folders κλπ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.