Jump to content

ιός δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

babinho

Recommended Posts

Σημείωση: Καθότι λόγω του επαγγέλματος μου καθαρίζω περί τους 10 τέτοιους την εβδομάδα, στην τελευταία έκδοση του εν λόγω ιού (νομίζω είναι η έκδοση 5) κανένας από τους προαναφερόμενους τρόπους δεν πρόκειται να δουλέψει.

Βάλε ένα Kaspersky Live CD 2013 άστο να πάρει όλα τα updates από το Internet και θα τον βρει.

Σημείωση: Καθότι στην 1η έκδοση του Ιού περί τα 5 εκ. χρηστών ανα τον πλανήτη πλήρωσαν τα 100 ευρώ καταλαβαίνεται πόσα λεφτά πήρανε αυτοί που τον φτιάξανε έτσι ώστε να έχουνε τα μέσα κάθε έκδοση να την κάνουνε και πιο εξελιγμένη από την προηγούμενη με αποτέλεσμα η τελευταία έκδοσή του (που τρέχει από 1 Ιουνίου και μετά) όντως να μην φαίνεται πουθενά και να μην βγαίνει με κανέναν από τους παραδοσιακούς τρόπους.

Σημείωση: Καθότι λόγω του επαγγέλματος μου καθαρίζω περί τους 10 τέτοιους την εβδομάδα, στην τελευταία έκδοση του εν λόγω ιού (νομίζω είναι η έκδοση 5) κανένας από τους προαναφερόμενους τρόπους δεν πρόκειται να δουλέψει.

Βάλε ένα Kaspersky Live CD 2013 άστο να πάρει όλα τα updates από το Internet και θα τον βρει.

Σημείωση: Καθότι στην 1η έκδοση του Ιού περί τα 5 εκ. χρηστών ανα τον πλανήτη πλήρωσαν τα 100 ευρώ καταλαβαίνεται πόσα λεφτά πήρανε αυτοί που τον φτιάξανε έτσι ώστε να έχουνε τα μέσα κάθε έκδοση να την κάνουνε και πιο εξελιγμένη από την προηγούμενη με αποτέλεσμα η τελευταία έκδοσή του (που τρέχει από 1 Ιουνίου και μετά) όντως να μην φαίνεται πουθενά και να μην βγαίνει με κανέναν από τους παραδοσιακούς τρόπους.

Πολλααααα λεφτααα.Τελος παντων ενας τροπος που το δοκιμασα σημερα κιολας(λιγο δυστροπος βεβαια) ,αφαιρεις το σκληρο, το βαζεις σε docking station,και τον συνδεεις σε αλλον υπολογιστη και του αλλαζεις τα φωτα με το malwarebytes,doctro web,kasperksy,spybot

• 3 months later...

παιδιά παίζει και εγώ να κόλησσα αυτον τον ιό αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν βλέπω κάποια διαφορά στο pc μου δηλαδή δεν εχώ δει κάποιο σύμπτωμα από αυτόν τον ιό(οπως το να μου βγαζει ολη την ωρα αυτο το παραθυρο με το μηνυμα που λεει να δωσω τα 100ευρω ή να μην μπορω να ανοιξω τον ιπολογιστή) σαν και κανένας δεν τα αναφέρει αλλά έχω λογισμικό windows 8 και antivirus eset nod 32 6 που τα εχω ολα πληρη ενημερωμένα οπως και εκανα scan με το antivirus για να δω αν κολησσα καποιον ιο αλλα δεν βρηκε κατι και εχω full protection με το eset nod 32 .. Πείτε μου πως μπορώ να κάνω γρήγορη διάγνωση για να αντιμετωπείσω αυτο το πρόβλημα????(Παρακαλώ απαντήστε οσο πιο γρήγορα μπορειτε γιατί θα με φαει το αγχος στο τελος!!!!!) Ευχαρηστώ!!!

Λοιπον εκανα σαρωση με το malwarebytes και μου βρεικε αυτα:

Malwarebytes Anti-Malware (Δοκιμαστική έκδοση) 1.75.0.1300

Malwarebytes : Free anti-malware download

Έκδοση βάσης δεδομένων: v2013.10.23.03

Windows 8 x64 NTFS

Internet Explorer 10.0.9200.16721

Κωνσταντινος :: PEIN [διαχειριστής]

Προστασία: Ενεργοποιημένη

23/10/2013 10:52:05 πμ

MBAM-log-2013-10-23 (10-57-46).txt

Τύπος σάρωσης: Γρήγορη σάρωση

Ενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: Μνήμη | Εκκίνηση | Μητρώο | Σύστημα αρχείων | Ευρετική μέθοδος/Extra | Ευρετική μέθοδος/Shuriken | PUP | PUM

Απενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: P2P

Αντικείμενα που σαρώθηκαν: 239632

Χρόνος που έχει διανυθεί: 4 λεπτό(ά), 57 δευτερόλεπτο(α)

Εντοπίστηκαν διεργασίες στη μνήμη: 0

(Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα)

Εντοπίστηκαν στοιχεία στη μνήμη: 0

Εντοπίστηκαν κλειδιά στο μητρώο: 4

HKCR\AppID\{C26644C4-2A12-4CA6-8F2E-0EDE6CF018F3} (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

HKCU\SOFTWARE\BabylonToolbar (PUP.Optional.BabylonToolBar.A) -> Καμία δράση.

HKCU\SOFTWARE\DataMngr_Toolbar (PUP.Optional.DataMngr.A) -> Καμία δράση.

HKCU\Software\DataMngr (PUP.Optional.DataMngr.A) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν τιμές στο μητρώο: 0

Εντοπίστηκαν αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: 1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main|Start Page (PUP.Optional.StartPage) -> Κακό: (Delta Search) Καλό: (Google) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν φάκελοι: 4

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Roaming\Babylon (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta\delta (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta\delta\1.8.10.0 (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν αρχεία: 3

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\48D7ABF8-BAB0-7891-A696-0A24B18DBA2A\Latest\CrxInstaller.dll (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\48D7ABF8-BAB0-7891-A696-0A24B18DBA2A\Latest\MyBabylonTB.exe (PUP.Optional.Delta) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Roaming\Babylon\log_file.txt (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

(τέλος)

Τι να κανω τωρα???

Εγω ειχα κολησει την 1η εκδοση και την εβγαλα με το κλασικο safe mode explorer delete folder.Παντως οι τυπαδες που βγαλαν τον ιο αυτο αξιζουν βραβειο trolling.Την πρωτη φορα που την πατας ειδικα αν δεις και τη μαπα σου φωτογραφια επανω αξιζει να φτιαξει κανεις video youtube μονο για να βλεπεις τιςαντιδρασεις των "θυματων"

Λοιπον εκανα σαρωση με το malwarebytes και μου βρεικε αυτα:

Malwarebytes Anti-Malware (Δοκιμαστική έκδοση) 1.75.0.1300

Malwarebytes : Free anti-malware download

Έκδοση βάσης δεδομένων: v2013.10.23.03

Windows 8 x64 NTFS

Internet Explorer 10.0.9200.16721

Κωνσταντινος :: PEIN [διαχειριστής]

Προστασία: Ενεργοποιημένη

23/10/2013 10:52:05 πμ

MBAM-log-2013-10-23 (10-57-46).txt

Τύπος σάρωσης: Γρήγορη σάρωση

Ενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: Μνήμη | Εκκίνηση | Μητρώο | Σύστημα αρχείων | Ευρετική μέθοδος/Extra | Ευρετική μέθοδος/Shuriken | PUP | PUM

Απενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: P2P

Αντικείμενα που σαρώθηκαν: 239632

Χρόνος που έχει διανυθεί: 4 λεπτό(ά), 57 δευτερόλεπτο(α)

Εντοπίστηκαν διεργασίες στη μνήμη: 0

Εντοπίστηκαν στοιχεία στη μνήμη: 0

Εντοπίστηκαν κλειδιά στο μητρώο: 4

HKCR\AppID\{C26644C4-2A12-4CA6-8F2E-0EDE6CF018F3} (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

HKCU\SOFTWARE\BabylonToolbar (PUP.Optional.BabylonToolBar.A) -> Καμία δράση.

HKCU\SOFTWARE\DataMngr_Toolbar (PUP.Optional.DataMngr.A) -> Καμία δράση.

HKCU\Software\DataMngr (PUP.Optional.DataMngr.A) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν τιμές στο μητρώο: 0

Εντοπίστηκαν αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: 1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main|Start Page (PUP.Optional.StartPage) -> Κακό: (Delta Search) Καλό: (Google) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν φάκελοι: 4

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Roaming\Babylon (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta\delta (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\mt_ffx\Delta\delta\1.8.10.0 (PUP.Optional.Delta.A) -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν αρχεία: 3

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\48D7ABF8-BAB0-7891-A696-0A24B18DBA2A\Latest\CrxInstaller.dll (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Local\Temp\48D7ABF8-BAB0-7891-A696-0A24B18DBA2A\Latest\MyBabylonTB.exe (PUP.Optional.Delta) -> Καμία δράση.

C:\Users\Κωνσταντινος\AppData\Roaming\Babylon\log_file.txt (PUP.Optional.Babylon.A) -> Καμία δράση.

(τέλος)

Τι να κανω τωρα???

Δεν έχεις κολλήσει τον συγκεκριμένο ιο.

Την έχω παθει παρα πολυ άσχημα με deep freeze, αλλάξε ο δίσκος που προστάτευε (εννοώ μόνος του,δεν το ήθελα) και προστάτευε το δισκο που φυλαγα τις δουλειές μου μεσα...

Μαντεψτε τι έγινε...

Γιατί ;;

Αν είναι ο χρήστης που ξέρει να χρεισιμοποιεί και παραμετροποιεί deep freeze δε θα κολλήσει ιούς κ τέτοιες βλακείες.

Σε απλό χρήστη αν βάλεις deep freeze θα ακούσεις τόσο πολύ γκρίνια που δε θα μπορεί να σώσει στην επιφάνεια εργασίας.

Εδώ σε εταιρεία τους έχω βάλει όλα τα documents να είναι replicate σε server. Τους το έχω πεί ότι μόνο εκεί κάνει backup. Και όμως και οι 18 κ κρατάνε το 50% των αρχείων τους στην επιφάνεια εργασίας.

Go figure out.

Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά , σε προστατεύει. Για τον απλό χρήστη 2 κλίκ είναι. Κάνεις ότι κάνεις και απλώς προσέχεις ότι όταν είναι on δεν αποθηκεύει τίποτε. Άρα δεν δουλεύεις, απλώς " σαχλαμαρίζεις " . You know what I mean :dirol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.