Jump to content

Logitech Z906 με Asus Xonar D1

AstraLgr

Recommended Posts

σκέφτομαι να αγοράσω την ASUS XONAR D1 - - για καλυτερη ποιότητα στη μουσική και games πιο πολύ. στις ταινίες βάζο optical αυτά είναι τα spec τις μητρική κάρτας ήχοu

Audio

Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC

- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking

Audio Feature :

- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound

- DTS Surround Sensation UltraPC

- ASUS Noise Filter

- Optical S/PDIF out port(s) at back panel

η Xonar θα μου δώσει καλλίτερο ήχο αναλογικά στη μουσική και στα games? η να μείνω στην μητρική κάρτα ήχου ???

και 2τερο εκει που βάλω την κάρτα ήχου θα έχω θέματα με θερμοκρασίες ?

post-29541-1416077493,5444_thumb.jpg

Με optical δεν θα δεις διαφορά σε καμιά από τις 2. Αφού ήδη χρησιμοποιείς optical σε ταινίες θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις κάρτα ήχου. Οι κάρτες ήχου παράγουν καλύτερη ποιότητα από την optical μόνο αναλογικά και εφόσον είναι και οι ίδιες αρκετά πάνω σε θέμα ποιότητας.

για games λεω και μουσικη πιο πολυ θελω:patsak: optical απο μητρικη γιατι εχει dts

Αυτό που σου λέει το παλικάρι είναι ότι άμα έχεις συνδεδεμένα τα ηχεία μέσω οπτικής, δεν υπάρχει διαφορά του onboard από την xonar. Για να δεις διαφορά θα πρέπει να τα συνδέσεις αναλογικά (3.5mm jacks).

Άμα τα συνδέσεις αναλογικά, στη περίπτωση που το audio source είναι "ποιοτικό" (όχι δηλαδή mp3 128kbps π.χ.) θα καταλάβεις διαφορές, ναι. Άμα από την άλλη ακούς όμως low bitrate mp3 ή low bitrate aac/movie audio τότε όχι, δεν αξίζει.

Το θέμα είναι ότι άμα τα συνδέσεις αναλογικά, ο decoder των logi δε θα κάνει τίποτε.

για να καταλάβετε με optical βλέπω μονο ταινίες και παίζω games την κάρτα ήχου τι θέλω πιο πολύ για να ακούω μουσική και για games. οπτική πάλι θα βάζο στις ταινίες....αυτό ενός θα έχω διαφορα στα games k μουσική με τι κάρτα ήχου :) αναλογικά πάντα τα ηχεία έχουν όλες την εισόδους για ήχο

Φίλε μου,αυτο που σου λένε ολοι,ειναι πως ΟΧΙ,δεν αξίζει...

Τα ηχεία σου έχουν ας το πούμε "δική τους " κάρτα ήχου..η οποία δουλεύει μονο μέσω οπτικής.

Η οπτική της on board ,με την οπτική της Asus ειναι ένα και το αυτό.

Και περα από αυτό,αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά,και το αναλογικό μέρος,δεν ειναι τπτ σούπερ γουαου ούτε της Asus...Είναι καααπως καλύτερο από την ενσωματωμένη...

Με αυτά τα ηχεία ,δε νομίζω ότι θα ακούσεις την παραμικρή διαφορά.

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις τη διαφορά ουτως η άλλως δε θα κοιτάζεις για τέτοια κάρτα.

Από μένα φουλ άκυρο.

sent from mobile

Η διαφορά της ενσωματωμένης από την dedicated κάρτα ήχου είναι η νύχτα με τη μέρα όσο και αν φαίνονται να συγκλίνουν αυτές οι 2 στα χαρτιά. Όταν χρησιμοποιείς την οπτική το μόνο που κάνει η κάρτα ήχου σου είναι να στέλνει ψηφιακά το σήμα στα ηχεία όπου εκεί ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής το μετατρέπει σε αναλογικό και το δίνει στον ενισχυτή των ηχείων. Το ίδιο κάνουν και οι περισσότερες κάρτες γραφικών πλέον με τον ήχο και την HDMI σύνδεση.

Είναι καλύτερη η dedicated κάρτα ήχου από την onboard λειτουργώντας αναλογικά (δεν είναι η περίπτωση του thread starter)διότι η onboard τραβάει θόρυβο από τα ηλεκτρονικά της μητρικής που καταλήγουν στα ηχεία. Για να δεις διαφορές αναλογικά χρειάζεσαι πολύ πιο καλό μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό σήμα που θα το βρεις σε πολύ ακριβές υλοποιήσεις.

Και πάλι για να μην παρεκκλίνω πολύ thread starter η καλύτερη λύση για σένα είναι με την οπτική και την onboard.

Θέματα θερμοκρασιών λογικά δεν θα έχεις. Οι κάρτες ήχου δεν ζεσταίνονται πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.