fits79 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Αν γνωρίζει κάποιος από blu-ray recorders μπορεί σας παρακαλώ πολύ να μας εξηγήσει τι ακριβώς παίζει με αυτά γενικότερα και τι ακριβώς είναι τα:BD-R -> νομίζω είναι τα απλά μονής επίστρωσης δισκάκια 25gbBD-RE -> νομίζω είναι τα επανεγγράψιμα μονής επίστρωσης δισκάκια 25gbBD-ROM -> είναι κάτι σαν τα dvd-rom δηλαδή μονής επίστρωσης απλά με λίγο διαφορετικό τρόπο εγγραφής που το χρησιμοποιούν κυρίως οι ταινίες 25gbBD-R(DL) -> νομίζω το κλασικό διπλής επίστρωσης δισκάκι 50gbBD-RE(DL) -> νομίζω είναι τα επανεγγράψιμα διπλής επίστρωσης δισκάκια 50gbBD-ROM(DL) -> είναι κάτι σαν τα dvd-rom δηλαδή διπλής επίστρωσης απλά με λίγο διαφορετικό τρόπο εγγραφής που το χρησιμοποιούν κυρίως οι ταινίες 50gbBD-R(TL/QL) -> νομίζω είναι τα 3πλης και τετραπλής επίστρωσης 75gb και 100gb αντίστοιχα και απ' ότι γνωρίζω ΔΕΝ υπάρχουν επανεγγράψιμα τέτοιου μεγέθους σωστά?M-disc -> Δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτό....Επίσης αν έχω ξεχάσει κάποιο από τα δισκάκια bluray που υπάρχουν και υποστηρίζουν κάποια bluray recorder drives ας μου πείτε τι ακριβώς είναι και που μπορούμε να τα βρούμε.Αν έχω δίκιο στα παραπάνω ρε παιδιά τότε πως ακριβώς βλέπω pc bluray recorders drives να γράφουν ότι μπορούν να γράψουν σε δισκάκια μέχρι 128gb? Βγήκαν και δισκάκια 5 επιστρώσεων(layer)? Και αν ναι τότε τα υποστηρίζουν όλα τα bluray recorder drives ή όχι?Π.χ. αυτο λέει ότι υποστηρίζει και την εγγραφή bluray disc 128gb
vagsk Ιούνιος 25, 2013 #2 Ιούνιος 25, 2013 M-DISC - Εφόσον υποστηρίζεται από συσκευή/δισκάκι θεωρητικά θα αντέξει περισσότερο από ότι θα ζήσουμε εμείς ( και τα παιδιά μας ... θεωρητικό 1K χρόνια ή κάτι τέτοιο υπερβολικά γελοίο)
fits79 Ιούνιος 25, 2013 Author #3 Ιούνιος 25, 2013 Α και καλα αντεχει στο χρονο και καλα.Ενω ολα τα αλλα δισκακια δεν αντεχουν???Οσο αφορα τους αλλους τυπους των bd discs εχω δικιο σε αυτα που λεω?Εσυ εχεις bd-recorder?
vagsk Ιούνιος 25, 2013 #5 Ιούνιος 25, 2013 Για το BD-R(TL/QL) δεν ξέρω. Τα άλλα μου φαίνονται σωστά. Ναι έχω blu ray recorder(s) (στα PCs) και blu ray home threaterEDIT: Είτε μιλάμε για home theater είτε για PC τα πρότυπα που ακολουθούν τα δισκάκια είναι τα ίδια.
fits79 Ιούνιος 25, 2013 Author #6 Ιούνιος 25, 2013 Ποιος μιλησε για home theater ρε φιλε?Εγω μιλαω ΜΟΝΟ για bluray recorder για pc οχι τα deck που ειναι σαν τα βιντεο απλα γραφουν σε bluray discs.
fits79 Ιούνιος 25, 2013 Author #7 Ιούνιος 25, 2013 Τι είναι το blu-ray; Δεν έχω δει ποτέ....Ε σιγα - σιγα θα δεις γιατι απο το νεο ετος που θα πεσουν και οι τιμες λογο των κονσολων θα παρει ο περισσοτερος κοσμος blu-ray recorders.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.