ppkstat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2013 Ανοίγω αυτό το θέμα για να μην κάνω hijack ένα άλλο. Έχω την εντύπωση οτι το vcore που χρειάζεται ο επεξεργαστής μου για να παίξει στα 4.4 είναι ψηλό συγκεκριμένα 1.340. - Vcore 1.30 σε αυτήν την συχνότητα και ο υπολογιστής κολλάει σε linx avx κάτω απο την 10η λούπα. Με 1.340 κλείνει τις 20. Με 1.335 δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. 8+ ώρες prime επίσης δεν έχω τρέξει ακόμα. Ψύξη νερό custom και max temp κάπου στα 65 στα rpm που θέλω να παραμείνω. -Δεν ξέρω σε τι τάσεις παίζει σε χαμηλότερες συχνότητες. Είχα κάνει testing πριν 2 χρόνια περίπου και δυστυχώς δεν κράτησα σημειώσεις. - Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα μεγαλύτερες συχνότητες με αυτό το vcore. -Είχα φτιάξει παλιότερα ένα προφιλ που το είχα κάνει με offset αντί για manual και θυμάμαι οτι περίπου την ίδια τάση χρειαζόταν. Σας βάζω screenshots απο τα settings μήπως μου έχει ξεφύγει καμμιά πατάτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 24, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Κανείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 24, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Δε βλέπω κάτι στις ρυθμίσεις που να δημιουργεί πρόβλημα.1.34 μου φαίνεται πολύ για 4.4, μπορεί βέβαια να είναι και τελείως μάπα το τσιπάκι. Όταν βάζεις AUTO τάσεις σε 3.4 πόσο σου βγάζει η μητρική;Εγώ θα ξεκινούσα από την αρχή πάντως. Όλα default, θα έβαζα ένα όριο στα V και όσο έπιανε. Μη παλεύεις να κρατήσεις τα 4.4 σε αυτές τις ρυθμίσεις, παίζει κι'όλας να φταίει που είχες 1.34 μόνιμο τόσα χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 24, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Δεν το είχα χρόνια. Για 6 μήνες το κράτησα έτσι και μετά το γύρισα σε stock. Θα κοιτάξω για το auto και θα σου πώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 24, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Όταν βάζεις AUTO τάσεις σε 3.4 πόσο σου βγάζει η μητρική;Δεν με αφήνει να βάλω 34 multiplier, μόνο απο 35 και πάνω λογω turbo φαντάζομαι. Στον 35 δίνει 1.168-1.176 στο bios και το cpuz δίνει κάπου στο 1.000 σε idle και 1.256-1.264 σε load.Αμα αφήσω το 44 το auto vcore σε load φτάνει το 1.408. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelos Ιούνιος 24, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 έχω και εγω τον 2600k με auto στα 4ghz 1.272 στο cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 24, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 1.175 vid είναι μια χαρά...πάντως μόλις το έψαξα, έχουν και άλλοι στα 4.4G 1.34V. Δοκίμασε πάντως 1 μούλτι πιο κάτω, μήπως πέφτει τραγικά τα V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 24, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Thanks θα το κοιτάξω ναι και θα αναφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιούνιος 25, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Δεν είναι τόσο τραγικά τα 1.34v.Πρέπει όμως να δοκιμάσεις τη σταθερότητά σου με ένα prime 8-12h τουλάχιστον,παίζει να βγάζεις το linx ok και μετά από κάποια ώρα να φας worker stopped στο prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 25, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 1.31 χρειάζεται στα 4.3 για να βγάλει 10 λούπες. Αρα μάπα λοιπόν το καρπούζι. Θα κάνω λίγο testing παραπάνω για να δω που θα το αφήσω εκτός αν έχει και κανένας άλλος καμμιά ιδέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 3, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Λοιπόν παραμένω στο 1.34 στα 4.4. Παραπάνω δεν πάει και παρακάτω δεν τη γλιτώνει με κάποια δραστική μείωση του vcore.8αρο prime δεν έχω τρέξει ακόμα αλλά το έχω λιώσει στο gaming χωρίς πρόβλημα. Θα το αφήσω εκεί μάλλον. Το 1.34 δεν θεωρείται επικίνδυνο απο όσο γνωρίζω και οι θερμοκρασίες είναι κάπου στα 58 σε gaming και 64 σε linx με πολύ λογικές στροφές στους ανεμιστήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Ιούλιος 4, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Τρεξε και prime για μεγαλυτερη σιγουρια και αν στο βγαλει εισαι κομπλε.Απλα δεν επεσες σε καλο κομματι,δεν εχει να λεει κατι αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 4, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Δοκίμασα 4.4 με 1.256V core και είναι stable σε μένα, πρέπει να σου πηγαίνει και πιο κάτω το ρεύμα σίγουρα, κάνε disable, c 3 / c 6 states. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 5, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτή η διαφορά δεν οφείλεται απλα σε διαφορετικό επεξεργαστή αλλά στα c states? Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να το κάνω αυτό. Παλιότερα ήταν απαραίτητο, τώρα δεν νομίζω.Πέρασε και 11 ώρες prime AVX small FFTs. Tο αφήνω εκεί λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 5, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτή η διαφορά δεν οφείλεται απλα σε διαφορετικό επεξεργαστή αλλά στα c states? Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να το κάνω αυτό. Παλιότερα ήταν απαραίτητο, τώρα δεν νομίζω.Πέρασε και 11 ώρες prime AVX small FFTs. Tο αφήνω εκεί λοιπόν.Και γω ενώ περνούσε οτι θες,prime, intelburntest, έτρωγα bsod άκυρα σε idle, disable c3-c6 solved :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 5, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 Tι είναι το keel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 5, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 Tι είναι το keel?idle αλλά το χαζοπληκτρολόγιο του HTC είναι ότι νάνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 5, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 O λόγος που είχες bsods σε idle είναι προφανώς οτι το ρεύμα ήταν λίγο για idle κατάσταση. Που συνεπάγεται οτι μάλλον χρησιμοποίησες offset και το EIST (C1E) σου έριχνε το ρεύμα σε idle περισσότερο απο οτι σήκωνε ο επεξεργαστής. Αν το vcore είναι fixed όπως εδώ το ΕIST δεν μπορεί να σου ρίξει το ρεύμα, μόνο την συχνότητα. To μόνο που νομίζω οτι μπορεί να λύσει το c3/c6 disable είναι το instability που μπορεί να δημιουργηθεί σε idle όταν ο υπολογιστής μένει για εκτεταμένους περιόδους idle επειδή προσπαθεί να μπεί σε power save. Αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν κάτι σαν bug και οχι normal συμπεριφορά. Δεν είμαι σίγουρος. Προφανώς, η κατάσταση μου δεν έχει σχέση με αυτό.Το οτι το c3/c6 disable μπορεί να αφήσει τον επεξεργαστή να τρέχει με χαμηλότερο ρεύμα πρώτη φορά το ακούω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 5, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2013 O λόγος που είχες bsods σε idle είναι προφανώς οτι το ρεύμα ήταν λίγο για idle κατάσταση. Που συνεπάγεται οτι μάλλον χρησιμοποίησες offset και το EIST (C1E) σου έριχνε το ρεύμα σε idle περισσότερο απο οτι σήκωνε ο επεξεργαστής. Αν το vcore είναι fixed όπως εδώ το ΕIST δεν μπορεί να σου ρίξει το ρεύμα, μόνο την συχνότητα. To μόνο που νομίζω οτι μπορεί να λύσει το c3/c6 disable είναι το instability που μπορεί να δημιουργηθεί σε idle όταν ο υπολογιστής μένει για εκτεταμένους περιόδους idle επειδή προσπαθεί να μπεί σε power save. Αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν κάτι σαν bug και οχι normal συμπεριφορά. Δεν είμαι σίγουρος. Προφανώς, η κατάσταση μου δεν έχει σχέση με αυτό.Το οτι το c3/c6 disable μπορεί να αφήσει τον επεξεργαστή να τρέχει με χαμηλότερο ρεύμα πρώτη φορά το ακούω.Τότε είχα αυτό το πρόβλημα και λύθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες απο δω :Solving / Fixing BSOD 124 on sandybridge. READ OP FIRST!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.