potis Ιούνιος 24, 2013 #61 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 snipΕπιτρεπετε να σχολιαζουμε ετσι? Δεν ηξερα,γιατι μερικες φορες τετοια θελω να γραφω και εγω σε κατι πραγματα που διαβαζω αλλα δεν θελω να εχω θεμα μετα!Οσο αφορα το θεμα με overclock ψηνομαι πολυ αν ασχοληθω μιας και για αυτο πηρα την ψυκτρα, αλλα γαμω τα BIOS τις MSI, τα καινουργια που ειναι καλυτερα για OC με βγαζουν cold restart during booting, λογω USB , και τα παλια εχουν θεμα με το OC!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 24, 2013 Author #62 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Τελικά κράσαρε πάνω από 3 φορές σε παιχνίδι. ανέβασα το VCORE σε 1.272 V όλα καλά μέχρι τώρα στα 4.2 αλλά με μεγάλα temps πήγε 80C ο μεγαλύτερος πυρήνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 24, 2013 #63 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Γύρισέ τα όλα στοκ ή μείνε στα 4. Πούλα και την Η100 και πάρε μια coolermaster 212 και έναν ssd . Διαφορά δεν θα δεις όπως αποδίδει η Η100 σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 24, 2013 Author #64 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Γύρισέ τα όλα στοκ ή μείνε στα 4. Πούλα και την Η100 και πάρε μια coolermaster 212και έναν ssd . Διαφορά δεν θα δεις όπως αποδίδει η Η100 σου. Θα δοκιμάσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται στα 4.2, το θέμα με την ψύχτρα θα το κοιτάξω, θυμάμαι και παλιά με το αυτόματο στα 4.6 που έδινε 1.4v δεν είχε ξεπεράσει τους 70 χειμώνα τώρα μπορεί και να την αλλάξω να πάω σε megahalems να τελειώνουμε - λογικά θα έχω λιγότερο θόρυβο. SSD πρέπει καθώς σήμερα μου έχει σπάσει τα νεύρα το loading των windows - δεν παλεύεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Ιούνιος 24, 2013 #65 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 +1!! Trexx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 24, 2013 #66 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Θα δοκιμάσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται στα 4.2, το θέμα με την ψύχτρα θα το κοιτάξω, θυμάμαι και παλιά με το αυτόματο στα 4.6 που έδινε 1.4v δεν είχε ξεπεράσει τους 70 χειμώνα τώρα μπορεί και να την αλλάξω να πάω σε megahalems να τελειώνουμε - λογικά θα έχω λιγότερο θόρυβο.SSD πρέπει καθώς σήμερα μου έχει σπάσει τα νεύρα το loading των windows - δεν παλεύεταιΑπ το 1.4 και μετά αρχίζει και μυρίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 24, 2013 #67 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Τελικά κράσαρε πάνω από 3 φορές σε παιχνίδι. ανέβασα το VCORE σε 1.272 V όλα καλά μέχρι τώρα στα 4.2 αλλά με μεγάλα temps πήγε 80C ο μεγαλύτερος πυρήνας Θα δοκιμάσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται στα 4.2, το θέμα με την ψύχτρα θα το κοιτάξω, θυμάμαι και παλιά με το αυτόματο στα 4.6 που έδινε 1.4v δεν είχε ξεπεράσει τους 70 χειμώνα Aμα αυτη την στιγμη με μολις 1,27v εφτασε 80 βαθμους, με 1,4v ξερεις ποσο θα φτασει? Μην σου πω καλυτερα Η δεν θυμασαι καλα τα temps που ειχες οταν ειχες το συστημα στα 4,6γηζ@1,4vcore, η τωρα κατι δεν παει καλα με την ψυκτρα σου... Δηλαδη με 1,27 στα 4,2ghz το συστημα φαινεται σταθερο σε prime/linx αν εχω καταλαβει σωστα, ενω κρασαρει συνεχως σε games? Περιεργο παντως αυτο.. Το 1,27v στο cpu-z μενει σταθερο οταν στρεσαρεις τον cpu, η υπαρχει drop και παει και χαμηλοτερα? Απενεργοποιησε ολα τα c-states στο bios(ωστε να μην πεφτουν καθολου τα ρολογια οταν εισαι idle), και δωσε καρφωτο 1,27vcore χειροκινητα στον επεξεργαστη στα 4,2ghz. Το load line calibration ρυθμισε το ετσι, ωστε Under load, το vcore να μην πεφτει κατω απο 1,27 που εχεις δωσει στο Bios. Δουλεψε το λιγο ετσι και δες αν θα σου ξανακρασαρει στα παιχνιδια... --edit: Aκυρο στραβωμαρα, ολα καλα λες μεχρι τωρα στα 4,2Ghz@1,27vcore.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 24, 2013 #68 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 1.27 δεν είναι τραγικό ρε παιδιά για >4G. Δεν έχουν όλοι "καλό" τσιπάκι.Το ανησυχητικό είναι οι θερμοκρασίες με την Η100. Δε παίζει να δουλεύει σωστά αδερφέ. 1,35V+ σε sandy χτυπάνε τέτοιες θερμοκρασίες - και άμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 24, 2013 #69 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Μήπως δεν έχει πατήσει καλά η ψήκτρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 24, 2013 Author #70 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Παιδιά παίζει να επηρεάζουν οι μνήμες μου το OC.πέρασε σχεδόν 5+ ώρες prime 95 στα 4.4 GHz με 1.288V - το θέμα με τις θερμοκρασίες το ίδιο ότι και να κάνω ότι ρεύμα και να δώσω μετά από πολλές ώρες το 85C το πιάνει -ευτυχής εγώ που δεν κράσαρε το prime κλείνω το pc πάω κουζίνα τρώω ένα γιαούρτι επιστρέφω ανοίγω το pc και μόλις πάει να φορτώσει τα windows βγάζει ένα μπλε 0χ124 ! τώρα το ανέβασα άλλο λίγο την τάση - μπαλανσάρει πάει 1.296-1.304v - ( 4.4 )φταίνε οι μνήμες που είναι 4 των 2 gb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Ιούνιος 24, 2013 #71 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Να κανω hijack το thread? Ποση ωρα ειναι καλο να τρεχει το Intel Burn Test ή Prime 95? ή να τρεξω καποιο αλλο? Εκανα μερικες απλες αλλαγες ετσι να δοκιμασω κατι, ξερω οτι αν ειμαι τυχερος με 1.28 μπορω να εχω 4.5 Ghz στον ι7 2600Κ αλλα αυτα θα τα κοιταξω μετα τωρα θελω να ξερω απλα αν αφησω το Intel Burn Test να κανει τους 10 γυρους του καλα ειμαι ή πρεπει να δω αν θα εχω φαει BSOD απο το Prime95 οταν θα εχω ξυπνησει μετα το 8ωρο? Επισης μιας και checkara και τα δυο λιγο, στα 4 GHz το CPU-Z με δειχνει 1.294, παρολο που εχω βαλει 1.250 (Ξερω αν ειμαι τυχερος μπορω να εχω 4.5 με 1.28Vcore, απλα για το γαμωτο ετσι πρωτη φορα γιατι ειμαι σκατοnoobo με OC ειπα να κανω κατι , θα το ψαξω in depth αυριο/μεθαυριο για το ποσο μπορω να φτασω) Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι, το Intel Burn Test στο High οπως ειχε πει ο Trexx να δοκιμασω σε ενα αλλο post με πηγε στα 71-73C ενω το Prime στα 68-70, αντε 71 με το ζορυ παντα στο 1.296V που με δειχνει το CPU-Z, γιατι ετσι? Καπου διαβασα οτι το Prime ειναι λιγο ξεπερασμενο και πρεπει να αρχισουμε τα τρεχουμε Linx και κατι αλλα, ισχυει ή οτι αρεσει στον καθενα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 24, 2013 #72 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Παιδιά παίζει να επηρεάζουν οι μνήμες μου το OC.πέρασε σχεδόν 5+ ώρες prime 95 στα 4.4 GHz με 1.288V - το θέμα με τις θερμοκρασίες το ίδιο ότι και να κάνω ότι ρεύμα και να δώσω μετά από πολλές ώρες το 85C το πιάνει -ευτυχής εγώ που δεν κράσαρε το prime κλείνω το pc πάω κουζίνα τρώω ένα γιαούρτι επιστρέφω ανοίγω το pc και μόλις πάει να φορτώσει τα windows βγάζει ένα μπλε 0χ124 ! τώρα το ανέβασα άλλο λίγο την τάση - μπαλανσάρει πάει 1.296-1.304v - ( 4.4 )φταίνε οι μνήμες που είναι 4 των 2 gb?Δε παίζει ρε συ με sub 1.3 και Η100 να είναι λογικές οι θερμοκρασίες αυτές. Εκτός άμα απλά το κουτί σου είναι δράμα και το δωμάτιο σου είναι στη σαχάρα. Είτε @@ρίζονται οι σένσορες, είτε δε πατάει σωστά/δε δουλεύει σωστά. Χ#$σε το O/C και δες τι παίζει με τη ψύκτρα. Sandy δε πρέπει να πάνε πάνω από 72C σε γενική χρήση. Να'χες κάνα κούλερ του κιλού να σου πω ναι, είναι ψηλό το O/C, αλλά όχι με Η100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 24, 2013 #73 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Παιδιά παίζει να επηρεάζουν οι μνήμες μου το OC.πέρασε σχεδόν 5+ ώρες prime 95 στα 4.4 GHz με 1.288V - το θέμα με τις θερμοκρασίες το ίδιο ότι και να κάνω ότι ρεύμα και να δώσω μετά από πολλές ώρες το 85C το πιάνει -ευτυχής εγώ που δεν κράσαρε το prime κλείνω το pc πάω κουζίνα τρώω ένα γιαούρτι επιστρέφω ανοίγω το pc και μόλις πάει να φορτώσει τα windows βγάζει ένα μπλε 0χ124 ! τώρα το ανέβασα άλλο λίγο την τάση - μπαλανσάρει πάει 1.296-1.304v - ( 4.4 )φταίνε οι μνήμες που είναι 4 των 2 gb?O imc (=integrated memory controller) είναι μέσα στον επεξεργαστή, οπότε όντως οι μνήμες μπορεί να ευθύνονταιγενικά για αστάθειες. Τις παίζεις μεν στοκ αλλά έχεις τρεις επιβαρυντικές περιστάσεις: Η πρώτη είναι ότι έχειςτέσσερα modules και ζορίζεται περισσότερο απ ότι με δύο, η δεύτερη ότι παίζεις με 1.65 ρεύμα όταν για τον επεξεργαστή σου προτεινόμενο είναι το 1.5v και η τρίτη ότι τις έχεις σε υψηλότερη συχνότητα από αυτή που υποστηρίζει θεωρητικά ο επεξεργαστής. Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια, δεν σημαίνει ότι φταίει απαραίτητα κάτι τέτοιο. Επειδή όμως υπάρχει όντως πιθανότητα να φταίει, βγάλε το xmp profile από τις μνήμες και τρέξε τις στο auto, εκεί που τις βάζει η μητρική. Με βάση το jedec θα πρέπει να παίξουν στα 1333 9-9-9-24 και 1.5v. Δεν πρόκειται να χάσεις το παραμικρό σε επιδόσεις, προσωπικά στον sandy που είχα, μόνιμα στα 1333 τις έπαιζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Ιούνιος 24, 2013 #74 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Να ρωτησω μιας και παιζω με την CPU και κανω hijack το thread.Προσπαθω να εχω την CPU στα 4.5 Ghz αλλα μολις αρχιζω το Intel Burn Test,κανει downclocking μονο του στα 4.3, τι παιζει?! Ας το βρω πρωτα αυτο πριν συνεχισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 24, 2013 #75 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 cpu? mobo? settings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 24, 2013 #76 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Παιδιά παίζει να επηρεάζουν οι μνήμες μου το OC.πέρασε σχεδόν 5+ ώρες prime 95 στα 4.4 GHz με 1.288V - το θέμα με τις θερμοκρασίες το ίδιο ότι και να κάνω ότι ρεύμα και να δώσω μετά από πολλές ώρες το 85C το πιάνει -ευτυχής εγώ που δεν κράσαρε το prime κλείνω το pc πάω κουζίνα τρώω ένα γιαούρτι επιστρέφω ανοίγω το pc και μόλις πάει να φορτώσει τα windows βγάζει ένα μπλε 0χ124 ! τώρα το ανέβασα άλλο λίγο την τάση - μπαλανσάρει πάει 1.296-1.304v - ( 4.4 )φταίνε οι μνήμες που είναι 4 των 2 gb?αλαξε τη ροη του πισω ανεμιστηρα ωστε να φυσαει αερα προς τα μεσα και να τροφοδοτει το ψυγειο με κρυο αερα[που λεει ο λογος με τετοια ζεστη] . αλλαγη ανεμιστηρων δεν θα σου δωσει κατι , το καλυτερο ενα βαθμο , εισαι σε push and pull ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Ιούνιος 24, 2013 #77 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 cpu? mobo? settings?i7 2600KMSI P67A-GD65Αυτη την στιγμη εχω το VCore 1.31, 1.328 βγαζει το CPU-Z, 1.36 μολις ζοριζετε.Τα υπολοιπα αλλα τα εχω disabled αλλα Αυτο οπως διαβασα σε διαφορα forum για την mobo μου, απλα με κανει downclock αμεσως μολις περναει τους 80C, αυτο ειναι? Δεν μπορω να βρω που να το κανω Disable αν ειναι αυτο, δεν προκειτε να τρεχει 100% load η CPU, απλα θελω να τρεξω 10 tests στο IntelBurnTest πολλες φορες να δω αν ειναι stable αλλα με κανει downclock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 24, 2013 Author #78 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 αλαξε τη ροη του πισω ανεμιστηρα ωστε να φυσαει αερα προς τα μεσα και να τροφοδοτει το ψυγειο με κρυο αερα[που λεει ο λογος με τετοια ζεστη] . αλλαγη ανεμιστηρων δεν θα σου δωσει κατι , το καλυτερο ενα βαθμο , εισαι σε push and pull ? Οι ανεμιστήρες είναι 2 κάτω από το ψυγείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 24, 2013 #79 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Οι ανεμιστήρες είναι 2 κάτω από το ψυγείο υπαρχουν αλλες 3 επιλογες εκτος απο αυτη που εχεις ηδηη μια γυρνας τον πισω ανεμιστηρα να βαζει και να τροφοδοτει με κρυο αερα τους ανεμιστηρες του ψυγειου η δευτερη αφηνεις τον πισω να βγαζει και βαζεις του 2 του ψυγειου πανω απο το ψυγειο σε pull να βγαζουν δηλαδη και η τριτη βαζεις τους ανεμιστηρες του ψυγειου απο πανω να φυσανε τον αερα μεσα στο κουτι ,αυτο προυποθετει να εχεις εναν πολυ δυνατο πισω ανεμιστηρα τουλαχιστον 100cfm ,αλλιως θα παγιδευεται αερας ζεστος μεσα στο κουτι. με αλλα λογια απο τη μια θες οι ανεμιστηρες του ψυγειου να παιρνουν κρυο αερα απο εξω και να χτυπανε το ψυγειο ,και συνχρονως ισσοροπια στο airflow του κουτιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 25, 2013 Author #80 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 4.2 GHz , 1.264 V core πώς σας φαίνεται ;Οι μνήμες μας κάνουν την ζημιά, τις έβαλα 1333 auto και δε τρώει μέχρι τώρα κολλήματα. Η Η100 εντός εβδομάδας θα φάει καθάρισμα ! + αλλαγή πάστας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.