9000+rpm Ιούνιος 23, 2013 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 [MENTION=28690]SpirosKGR[/MENTION] βρηκες και συ καιρο, με 35+ βαθμους να στρεσσαρεις τον cpu και να ψαχνεσαι για θερμοκρασιες και συχνοτητες Το prime που τρεχεις ειναι η 25.11 εκδοση. Κατεβασε το prime 95 v29.11 που υποστηριζει και AVX και ξανατσεκαρε για σταθεροτητα και θερμοκρασιες. Πολλοι 2600Κ δουλευουν με stock ταση, στα 4,4 ακομη και 4,5ghz αν εισαι λιγο τυχερος και εχεις καλο κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 @9000+rpmAκόμα και με αυτήν την ambient temp, ψηλά δεν είναι για H100 και για προηγούμενο prime?Tσέκαρε λίγο αν δεν βαριέσαι τα ποστ μου μιας και το ξέρεις το cpu, μην και δεν τα λέω καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 23, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Σπυρο σε δουλεια μας εβαλες βραδιατικα Ειμαι στοκ με πειραγμενο offset, επαιζα στο 1,088v με τον 2600κ και με εκανες να αρχισω το ψαξιμο για χαμηλοτερα και μεχρι τωρα ειμαι stable (με ΙΒΤ και τις ραμ στο maximum για 10 λουπες) με 1,056v, ψαχνοντας για ακομα χαμηλοτερα. Θα το αφήσω για αύριο πάλι το ψάξιμο, γιατί αν αρχίσω πάλι τώρα με βλέπω μέχρι της 6 το πρωί [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] η διάταξη των ανεμιστήρων ( ελπίζω να καταλαβαίνεις το σχήμα είναι λίγο περίεργο έκανα ότι μπορουσα ) :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Σωστά είναι. Αύριο πόσταρε αποτελέσματα και κατέβασε το prime που σου είπε ο [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION], στο έγραψα και στο πρώτο ποστ. Περιμένε καμια 10αρια βαθμούς πάνω. Μετά θα λύσεις το θέμα με την Η100 γιατί ή δεν πατάει καλά ή δεν ξέρω και γω τι. Ξεκουράσου τώρα νέε μου, τα κατάφερες καλά σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 23, 2013 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 @9000+rpmAκόμα και με αυτήν την ambient temp, ψηλά δεν είναι για H100 και για προηγούμενο prime? Tσέκαρε λίγο αν δεν βαριέσαι τα ποστ μου μιας και το ξέρεις το cpu, μην και δεν τα λέω καλά. Δεν βλεπω κατι λαθος σε αυτο που γραφεις, μια χαρα τα λες Οι θερμοκρασιες του ναι, θεωρω και γω οτι ειναι ψηλα για την ψυξη που εχει σε συνδιασμο με το ρευμα και την συχνοτητα που τρεχει. Αν θυμαμαι καλα στο δικο μου, οταν τον ειχα με αερα με μια prolimatech megahalems στα 4,5ghz με 1,25v δεν εβλεπα πανω απο ~75 βαθμους σε στρεσαρισμα... Λογικα η Η100 ειναι καλυτερη απο την αεροψυχτρα που ειχα τοτε... Επισης στις θερμοκρασιες που βλεπει τωρα, υπολογισε σιγουρα και +~5 βαθμους αν τρεξει την 27.9 εκδοση του prime;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 23, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Παιδιά μήπως παίζει το ότι έχει μαζέψει αρκετή σκόνη το ψυγείο ; - πάστα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Πάστα όχι εκτός αν την έχεις 2 χρόνια ξερω γω. Η σκόνη στο ψυγείο λογικό είναινα παίζει ρόλο. Γενικά να συγκρίνεις με το ίδιο fan profile στην H100 και να το αναφέρεις για να βγαίνει άκρη. Βάλε και το σωστό prime.Bάλε τις μνήμες με τα ίδια timings και mhz στα 1.5v να δεις αν παιζουν. Ενδέχεται να σου ρίξει λίγο και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή.Αν δεν παίζουν, βαλτες 1.5v 9-9-9-24 και 1333MHz. To command rate και τα υπόλοιπα βαλτα στο 1T σε αυτήν την περίπτωση. Αν παιξουν 9-9-9-27 1600MHz στα 1.5v, βάλε το command rate στο 2T. Χειροκίνητα, μην φορτώνεις xmp profile. Αν χαθείς, πες να ανεβάσω photo.@9000+rpm δλδ δεν είναι temps που θα τα έριχνες στο πάτημα του μπλοκ, έτσι;Παραπάνω από 5 βαθμούς με το avx νομίζω ότι θα δει, θα δουμε αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 23, 2013 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] δλδ δεν είναι temps που θα τα έριχνες στο πάτημα του μπλοκ, έτσι;Παραπάνω από 5 βαθμούς με το avx νομίζω ότι θα δει, θα δουμε αύριο.Ενα βαλε-βγαλε το μπλοκ και τοποθετηση "φρεσκιας" παστας κακο δεν θα εκανε.Τωρα δεν ξερω και ουτε εχω δουλεψει Η100 οποτε δεν ξερω και την αποδοση που εχει.Βασικα εγω με το ζορι εβλεπα δεν εβλεπα +5 βαθμους πανω συγκριση με τις 2 εκδοσεις του prime μου συζηταμε στον 2600κ, αλλα αυτη η διαφορα που αναφερω, ηταν και με cuctom w/c, το οποιο ειναι κλασεις ανωτερο απο μια Η100, οποτε με την Η100 ισως να δει και παραπανω αυξηση των temps δεν το γνωριζω!Τα 4,5ghz τα εχει για πλακα σταθερα με τον 2600κ παντως.Στο κατω κατω και 80 βαθμους να εχει σε στρεσαρισμα δεν λεει τιποτα ειδικα για κατακαλοκαιρο και ειναι απολυτα safe για το cpu, δεν ειναι κατι υπερβολικο!Ας φυσηξει μια το κουτι να φυγουν οι σκονες, ας βαλει και καινουργια παστα στο μπλοκ και καθε πιθανη βελτιωση των θερμοκρασιων καλοδεχουμενη θα ειναι, αν παλι δεν δει βελτιωση δεν χαλασε και ο κοσμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ωραίος! Απλά η γνώμη μου είναι να βρει πρώτα το highest clock -stock voltageκαι μετά να ανεβει. Π.χ όπως ανέφερες μπορεί να παίξει και στα 4.4 με στοκ. Αν το κομμάτι του θέλει αρκετό αναλογικά ρεύμα για τα 4.5 ή τα 4.6 μπορεί και να μην τον συμφέρει. Αυτό το λέω με τη λογική ότι δεν πάει αναλογικά η συχνότηταμε το ρεύμα. Π.χ ακραίο παράδειγμα, μπορεί να θέλει 1.25 για τα 4.9 και 1.35 για τα5GHz ξερω γω. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις που το πάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 23, 2013 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] Απολυτα σωστα αυτα που λες, απο ενα σημειο και μετα το vcore αρχιζει και αυξανεται υπερβολικα για να ανεβεις για παραδειγμα μολις 100Mhz οποτε κοιτας θερμοκρασιες/vcore και βρισκεις την "χρυση" τομη για την συχνοτητα που θα δουλεψεις καθε μερα... Απλα εγω το ξεκιναω με λιγο διαφορετικη λογικη το θεμα "OC". Μιας και απο θερμοκρασιες δεν εχω θεμα με την ψυξη που εχω, λεω για παραδειγμα οτι στο cpu μου, το 1,3vcore ειναι απολυτα safe για καθε μερα. Καρφωνω το max vcore που ειναι απολυτα safe και αρχιζω και τσεκαρω την συχνοτητα που μπορει να πιασει σταθερα το cpu με αυτο το ρευμα, ξεκινοντας απο "υψηλα ghz" και κατεβαινοντας σιγα-σιγα ghz,ωσπου το cpu να ειναι απολυτα stable και αν μου το επιτρεπουν και οι θερμοκρασιες το αφηνω εκει για 24/7:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ναι, υπάρχει κι αυτή η πιο επιθετικη φιλοσοφία. Απαιτεί σίγουρα και πολύ καλή ψύξη βέβαια, με αυτά που βλέπω δεν ξέρω αν η Η100 συγκαταλέγεται σε αυτήν την έννοια. Η δικιά μου σίγουρα δεν εμπίμπτει οπότε μια χαρά είμαι και στα 4.2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω που είστε πιο σχετικοί, ο δικός μου 2600Κ γιατί χρειάζεται 1.340 για 4.4 με ψηλό LLC (και manual vcore)? Τόσο μπανάνα είναι ή κάνω κάτι λάθος? Με λιγότερο ρεύμα δεν μπορεί να κλείσει 20 λούπες linx avx με τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Στα 4.3 πόσο χρειάζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιούνιος 23, 2013 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω που είστε πιο σχετικοί, ο δικός μου 2600Κ γιατί χρειάζεται 1.340 για 4.4 με ψηλό LLC (και manual vcore)? Τόσο μπανάνα είναι ή κάνω κάτι λάθος? Με λιγότερο ρεύμα δεν μπορεί να κλείσει 20 λούπες linx avx με τίποτα... Με 1,34VCORE για μολις 4,4ghz, η το cpu σου ειναι απο τους χειροτερους 2600k, η ο δικος μου που ειχα, ηταν πραγματικο αστερι Με 1,36 ειχα σταθερα 4,8ghz και με 1,4vcore σταθερα τα 4,9ghz. Οριστε και 2μιση ωρες run απο αρχειο στο prime 95 v27.9 sta 4,9ghz. http://www.thelab.gr/1063501842-post432.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 23, 2013 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Θα το αφήσω για αύριο πάλι το ψάξιμο, γιατί αν αρχίσω πάλι τώρα με βλέπω μέχρι της 6 το πρωί [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] η διάταξη των ανεμιστήρων ( ελπίζω να καταλαβαίνεις το σχήμα είναι λίγο περίεργο έκανα ότι μπορουσα ) :bigsmile: δοκιμασε να γυρισεις τον πισω ανεμιστηρα ωστε να βαζει τον κρυο αερα μεσα στο κουτι και να τροφοδοτει τους ανεμιστηρες του ψυγειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούνιος 23, 2013 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Στα 4.3 πόσο χρειάζεται;Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια.. Ο λόγος είναι οτι είχα κάνει κανονικά την διαδικασία παλιότερα, το εγκατέλειψα λόγω θερμοκρασιών (ήταν οριακά) και τώρα που άλλαξα την ψύξη επανέφερα μερικά settings που είχα και ξαναξεκίνησα testing. Πλέον δεν έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες σε αυτό το vcore και δεν έχω πρόβλημα να το κρατήσω εκεί αλλά μου προκαλεί εντύπωση που θέλει τόσο ρεύμα. Επαναλαμβάνω οτι ίσως να κάνω εγώ κάποιο λάθος. Τι λάθος όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 23, 2013 Author #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Παιδιά δοκίμασα με 4.2 το ίδιο ρεύμα και έφαγα απανωτά bsods. Μια συλλογή από bsods ποστάρω , τώρα φόρτωση των windows . Βασικά έφαγα κόλλημα όταν έπαιζα counter στα 4,0 με το - 0,150 Από το κινητό γράφω μέχρι να bootarei o hdd..... ΕDIT: back και σας έχω συλλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ωραία. Χαλάρωσε λίγο το offset δλδ δώσε -0.135 και ξαναδοκίμασε όταν έχεις χρόνο.ΥΓ. Σόρυ κιολας αλλά έχεις Η100, ακριβή mobo, i7, obsidian, αλλάζεις ram, fans, θέλειςνα αγοράσεις και sleeves και δεν έχεις ssd?Σπύρο τι να σου πω ρε φίλε, στα όρια του τρολαρίσματος είναι αυτό... Kάθεσαι και παιδεύεσαι να κλοκάρεις τον i7 ενώ θα πάρεις 10πλασια αύξηση επιδόσεων απλά με έναν ssd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 23, 2013 Author #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ωραία. Χαλάρωσε λίγο το offset δλδ δώσε -0.135 και ξαναδοκίμασε όταν έχεις χρόνο.ΥΓ. Σόρυ κιολας αλλά έχεις Η100, ακριβή mobo, i7, obsidian, αλλάζεις ram, fans, θέλειςνα αγοράσεις και sleeves και δεν έχεις ssd?Σπύρο τι να σου πω ρε φίλε, στα όρια του τρολαρίσματος είναι αυτό... Kάθεσαι και παιδεύεσαι να κλοκάρεις τον i7 ενώ θα πάρεις 10πλασια αύξηση επιδόσεων απλά με έναν ssd?Είναι στα σχέδια καιρό τώρα ssd απλά περιμένω κάποια προσφορά - φοβάμαι μη τον χαλάσω - έχω ακουσει θέλουν πολύ μα πολύ προσοχή και πολύ καλό setάρισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Τίποτα απ όσα έχεις ακούσει δεν ισχύει. Άσε ότι έχεις προγραμματισμένο και πάρε αύριο ssd. Oύτε format θα χρειαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.