AstraLgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2013 επειδή είμαι εντελώς άσχετος με ο/c μπορεί κανεις να με help πως να κάνω ο/c τι cpu το βίος μου είναι αμαζί με τις θερμοκρασίες,cpu cooler Thermalright sivler arrow xtreme View image: DSC01443View image: DSC01444View image: DSC01445View image: DSC01446View image: DSC01447θερμοκρασίες σε prime για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου 34View image: φασφφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Ιούνιος 23, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 το cool 'n' quiet ----- always disabled c1e ------ disabled svm ------ disabled core c6 state ------ disabled εγω το εχω κλειστο hpc mode ------ disabled apm master mode ---- ayto και στην αλλη καρτελα κλεισε το turbo core ratio ----- disabled και βαλε το multi χ21 η χ22 η χ23 με core voltage 1,356 εισαι με νερο στην cpu ? δες ενα εδω [ame] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Ιούνιος 23, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Image 3 of 78 in forum threadImage 2 of 78 in forum thread[ame=http://www.youtube.com/watch?v=tPus088P9Nk]Asus m5a99x Evo Bios Settings (pCkOpAtuS) - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdarksun Ιούλιος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus MotherboardΜην μασάς που γράφει asus σε όλα τα mobo 95% ίδιες είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Αύγουστος 6, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 μετά από λίγο ψάξιμο και πολλά restart έκανα ο/c στα 4.8 ..1.465 το θέμα είναι τώρα ότι θέλω εάν γίνετε να μην δουλεύει πάντα στα 4.8 να πηγαίνουν τα hz ανάλογος το τι κάνει, αυτό γίνετε στην amd? δοκίμασα και το cool and quiet enable αλλα δεν κάνει τίποτε.. γνωρίζει κανεις για αυτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 6, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 μετά από λίγο ψάξιμο και πολλά restart έκανα ο/c στα 4.8 ..1.465 το θέμα είναι τώρα ότι θέλω εάν γίνετε να μην δουλεύει πάντα στα 4.8 να πηγαίνουν τα hz ανάλογος το τι κάνει, αυτό γίνετε στην amd? δοκίμασα και το cool and quiet enable αλλα δεν κάνει τίποτε.. γνωρίζει κανεις για αυτCool n Quiet enable θέλεις !!!Αν το ανοίξεις πήγαινε και στα win στην καρτέλα εξισορρόπηση ενέργειας και κάνε επαναφορά ρυθμίσεων γιατί μετά από overclock πολλές φορές κολλάει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Αύγουστος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Cool n Quiet ...αυτο που κανει ειναι...να κραταει σταθερη τη μεγιστη συχνοτητα του επεξεργαστη, ασχετα απο το αιχμιακο φορτιο του επεξεργαστη, στην οπιαδηποτε στιγμη βρισκετε..επομενοσ που κολλαει με το o.c?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 7, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 Cool n Quiet ...αυτο που κανει ειναι...να κραταει σταθερη τη μεγιστη συχνοτητα του επεξεργαστη, ασχετα απο το αιχμιακο φορτιο του επεξεργαστη, στην οπιαδηποτε στιγμη βρισκετε..επομενοσ που κολλαει με το o.c??Το CnQ ειναι σχεδιασμενο να κανει το ακριβως αντιθετο απο αυτο που μολις περιεγραψες....!!! εξ' ου και το ονομα του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 για καθε μερα παιζω με αυτα στα 4.500 ........24/7214x21 = 4500 δηλαδηidle 1500..... στα idle πεφτει το ρευμα 1.008load 4500ρυθμισεις που παιζωcpu/freq =2354HT link =2568Memory =2000load line calibration = ultra highoffset ρευμα= +0.56250 εκει ειμαι καρασταθεροςmemory = 1.5τα αλλα οπως τα βαζει η μητρικηcool 'n' quiet ....always enablec1e .....enablesvm ...... enablecore c6 state .....enable hpc mode ......disableapm master mode ---- autoturbo disableαπο κει και περα αν θελω παραπανω ρολογια κατα περιπτωση παιζω μεσα με το tool της asus turbo v evo!!υγ για οσους εχουν την δικη μου την Μ599FX PRO-2.0 κυκλοφορησε η asus νεο βιος εκδοση 1903και πιθανον να εχει βγαλει και για αλλες σειρες για amd Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Αύγουστος 7, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 1.465 ειναι είναι πολλά voltage? περίπου για 24/7 ποσο πρέπει να είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 7, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 1.465 ειναι είναι πολλά voltage? περίπου για 24/7 ποσο πρέπει να είναι?εξαρταται απο τι νουμερο κυνηγας!!βαζεις ενα στοχο μια λογικη συχνοτητα πχ τα 4500 για καθε μερα εγω κρινω οτι ειναι καλα !!τωρα το ρευμα το βρισκεις εσυ οπου θα εισαι καρασταθερος δεν παιζουν ολες οι cpu το ιδιοσε καθε περιπτωση δε βλεπω να χεις καποιο προβλημα με δεδομενο τις καλες θερμοκρασιες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Αύγουστος 7, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 4.7 4.8 pies είναι τα normal voltage? για 24/7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Αύγουστος 7, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 το δοκίμαζα πολύ ώρα σε ζεστό δωμάτιο χωρίς air codition max τα core πήγαν 74 και socket 80 πολλά δεν είναι ? λίγο πριν σταματήσω είδα στο prime ότι ένας πυρήνας έλεγε κάτι για error άρα αποτυχία e?πως μπορώ να το διορθώσω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 7, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 το δοκίμαζα πολύ ώρα σε ζεστό δωμάτιο χωρίς air codition max τα core πήγαν 74 και socket 80 πολλά δεν είναι ? λίγο πριν σταματήσω είδα στο prime ότι ένας πυρήνας έλεγε κάτι για error άρα αποτυχία e?πως μπορώ να το διορθώσω ?οταν χτυπανε στις δοκιμες σου 1- 2 πυρηνες η και παραπανω στο prime κυριως ξεμενει απο ρευμα!!κοβε 50 μηζ τη φορα και ξαναδοκιμαζε μεχρι να περναει με (ιδιο ρευμα) στη συχνοτητα που εχεις βαλει στοχο !!τωρα απο κει και περα και αναλογα τις θερμοκρασιες σου και ρευμα κοβεις και συχνοτητα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanor Αύγουστος 12, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Γεια σας και απο εμενα.Καινουριος στο forum!Πριν 3 μερες αφου τελειωσα την αγορα αναβαθμισης η οποια περιεχει τον 8350 τον κουμπωσα πανω σε μια msi gd80.Τα καινουρια bios μου φαινονται περιεργα(3 χρονια με asus crosshair IV)και εκτος απο τις βασικες ρυθμισεις δεν μπορω να αλλαξω timings στις μνημες στα ρευματα του cpu δεν εχω τιμη πανω απο 1.45V.Εχει καποιος καποια εμπειρια με τη συγκεκριμενη μητρικη ή καποιες ρυθμισεις για stable oc?!Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_z80 Αύγουστος 12, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Γιατί να κλείνει το Cool and Quiet; Νομίζω ότι αν δεν προσπαθεί κανείς να πιάσει το Απόλυτο, η χρήση του c&c είναι επιθυμητή (σε ένα νορμάλ σύστημα). Γιατί δηλαδή να μην πέφτει η συχνότητα και τα volts όταν το pc δεν είναι σε full load; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 12, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Γεια σας και απο εμενα.Καινουριος στο forum!Πριν 3 μερες αφου τελειωσα την αγορα αναβαθμισης η οποια περιεχει τον 8350 τον κουμπωσα πανω σε μια msi gd80.Τα καινουρια bios μου φαινονται περιεργα(3 χρονια με asus crosshair IV)και εκτος απο τις βασικες ρυθμισεις δεν μπορω να αλλαξω timings στις μνημες στα ρευματα του cpu δεν εχω τιμη πανω απο 1.45V.Εχει καποιος καποια εμπειρια με τη συγκεκριμενη μητρικη ή καποιες ρυθμισεις για stable oc?!Ευχαριστω πολυ!ειχα την 990fxa cd 65 μια εβδομαδα περιπου με εναν 8320 για λογαριασμο φιλου !!εχει τα παντα απο ρυθμισεις αν και το uefi bios της ξενιζει λιγο αλλα αν το ψαξεις θα τα βρεις ολα ειμαι σιγουρος βρες καποιον οδηγο για msi 990 fxa ολες το ιδιο βιος εχουν και κυκλοφορουν στο google-utube αρκετοι !!εδω σου βαζω λινκ απο την cd 65 που εiχα ιδιο βιος ακριβως με την δικη σου την cd 80στο 2.19 λεπτο σου δειχνει τα τιμινγς και στο 3.47 σου δειχνει το cpu voltage τι και πως!!εχει και το oc genie ενα εργοστασιακο oc τωρα αν ξεκινησεις εσυ κατι και κολησεις εδω ειμαστε [ame=http://www.youtube.com/watch?v=t4mCNMWUXnA]MSI 990FXA-GD65 BIOS - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanor Αύγουστος 12, 2013 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Σε ευχαριστω πολυ φιλε!!Θα το κοιταξω το μεσημερι μιας και τωρα ειμαι στη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Αύγουστος 28, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 ενώ τα cores δεν ξεπερνάνε τους 60 και όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά στο prime μετά από πολύ ώρα το test. σβήνει καμια ιδέα τι μπορεί να είναι ? se o.c sta 4.7 voltage xoris fail sto prime me voltage 1.42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 28, 2013 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2013 δεν κατάλαβα που σβήνει. Αν σβήνει στο gaming τότε είναι τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.