midkin Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Ακολουθώντας μερικά tips που είδα στο site σας(έβαλα 3x το HT και κατέβασα τη συχνότητα της μνήμης απο 667 σε 533 πέτυχα τα παρακάτω αποτελέσματα με stock ψύχτρα!!! Για χάρη FSB έκανα 9x τον επεξεργαστή... Θα συνεχίσω τα τεστ την Πέμπτη...προς το παρών τα λέμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Φεβρουάριος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 το ΗΤ ειναι καλυτερο,οσο πιο κοντα στο 1000 απο τη στιγμη που εισαι στα 270 τοτε ειναι προτιμοτερο να το εχεις στο x4,δλδ 4*270=1080,σε σχεση με το 810 που εισαι τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 το ΗΤ ειναι καλυτερο,οσο πιο κοντα στο 1000απο τη στιγμη που εισαι στα 270 τοτε ειναι προτιμοτερο να το εχεις στο x4,δλδ 4*270=1080,σε σχεση με το 810 που εισαι τωρα Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση! Και κάτι ακόμα: Είναι προτημότερο να "τρέχω" τον επεξεργαστή σε 260x10(2.6GHz) ή σε π.χ. 290x7(~2GHz); Να επενδύσω δηλαδή στην τελική συχνότητα του επεξεργαστη ή στο fsb; Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Ρε παιδιά, θα με τρελάνει ο επεξεργαστής μου!!! Δέστε εδώ τι έχω κάνει με stock ψύχτρα.... Δηλαδή να του "δώσω" κι άλλο;;;;;; Το fsb πήγε 290 από 200... O M G!!! Καλά αν δεν είχα δει απο το forum πως για να κάνω πιο αποτελεσματικό o/c έπρεπε να κατεβάσω τον πολλαπλασιαστή του ΗΤ και τη συχνότητα της RAM θα τον "ετρεχα" στα 230x10... Το να κατεβάσω τον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστή το σκέφτηκα μόνος μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Αύξησα κι άλλο την τάση και το fsb και έφτασα εδώ!!!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Στο προηγούμενο αποτέλεσμα το pc ήταν κάπως ασταθές, οπότε μπήκα στο bios έριξα τον πολλαπλασιαστή απο 9 σε 8 την RAM από 533 σε 400MHz(αρχικά ήταν 667) την τάση της ram σε 1.85 από 2 που ήταν στα προηγούμενα αποτελέσματα... Με αυτόν τον τρόπο πήγα το FSB σε 310! Παιδιά sry αν σας πρήζω με τα απανοτά posts αλλά έχω ενθουσιαστεί...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Φεβρουάριος 7, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Xεχε ωραιος ωρα να φροντισεις την ψυξη σου για να το σταθεροποιησεις στα 2,7 ισως με λιγη ταση παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Xεχε ωραιος ωρα να φροντισεις την ψυξη σου για να το σταθεροποιησεις στα 2,7 ισως με λιγη ταση παραπανω. Αν μου φτιάξεις ένα...να δεις πως το πε ο άλλος....τέλος πάντων...ένα σωλίνα από αυτούς που ψήχουν θα το πάω στα 4000Mhz!!!! Μπορείς να μου πεις τι απο τα 2 είναι προτημότερο; 200fsb x 10 = 2GHz ή 400fsb x 5 = 2GHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 7, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2008 Το μεγαλύτερο fsb που μπόρεσα να φτάσω...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
st.ef Φεβρουάριος 8, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 ρε φιλαράκι τι μ\β εχεις γιατι εγω τον δικό μου δν το εχω παει πανω απο 2,25 και να ειναι σταθερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Φεβρουάριος 8, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Έχω την ASUS M2N SLI Deluxe(γενικά για μένα η ASUS είναι εγγύηση...).Πάντος παίζουν πολλά πράγματα ρόλο...Το ότι ο επεξεργαστής σου δεν πάει πάνω από 2.25 δεν λέει κάτι... Πάνε κατέβασε τον πολλαπλασιαστή του HyperTransport από 5x σε 4x. Στη συνέχεια κατέβασε τη συχνότητα της μνήμης σου τουλάχιστον ένα επίπεδο... Αν παραδείγματος χάρη έχει συχνότητα 800MHz, βάλτει να λειτουργεί στα 667, αν λειτουργεί στα 667, βάλτη στα 533 κ.ο.κ.Από εκεί και πέρα(μόλις τελειώσεις με αυτά τα 2, που είναι και τα συμαντικά ώστε να σου επιτραπεί η παιρεταίρω αύξηση της συχνότητας του επεξεργαστή) μπορείς να αυξάνεις το fsb του επεξεργαστή κατα βήματα(καλό είναι βήματα των 5MHz, αν και εγώ έκανα των 10). Μόλις δεις ότι με το fsb που έθεσες δεν είναι δυνατή η είσοδος στα windows ή ο υπολογιστής είναι ασταθής θα πρέπει να αυξήσεις την τάση του επεξεργαστή -cpu voltage(το ρεύμα δλδ με το οποίο τροφοδοτείται), το αυξάνεις πάντα κατα το λιγότερο δυνατό βήμα. Συνεχίζεις να αυξάνεις το fsb και όποτε χρειαστεί ξανά την τάση, μέχρι να βρείς το μέγιστο fsb που μπορείς να φτάσεις και να είναι σταθερός το pc. Μόλις το βρεις καλό είναι να κατεβάσεις το fsb 2-3MHz για να είσαι σύγουρος ότι δεν θα σου crashάρει. Να σημειωθεί πως καθώς ανεβάζεις το fsb του επεξεργαστή ανεβαίνει και αυτό της RAM(1 ανέβασμα στο fsb του επεξεργαστή ησούτε με 2 fsb στη RAM), έτσι αν ενώ ανεβάζεις τον fsb η συχνότητα της RAM ξεπεράσει την αρχική θα πρεπει να αυξήσης με μικρό βήμα και την τάση της.Ενδεικτικά εγώ χρησημοποιώ:290 FSB9x πολλαπλασιαστή(default ήταν 10) - τον κατέβασα γιατί πρόσεξα πως με 9 πολλαπλασιαστή μπορώ να έχω την καλύτερη δυνατή τελική συχνότητα!1.5125 ρεύμα - ΠΡΟΣΟΧΗ.. εδώ πρέπει να πω, πως η μητρική μου δεν δίνει όσο ρεύμα, όσο αναφέρει αφου το 1.5125 είναι στην ουσία περίπου 1.40 με 1.41!!!4x πολλαπλασιαστή του HyperTransportτάση της RAM 1.9V(από 1.8)και τέλος μείωσα την αρχική συχνότητα της RAM από 667MHz σε 533. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Μάρτιος 9, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Αυτά γίνονται όταν επεξεργαστής έχει κέφια! Μάλλον φτέει το Stacker832...Του καλοάρεσε του επεξεργαστή μου! Και υπόψην! Μιλάμε πάντα για stock cooling.... http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=327094 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 13, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2008 Οχι μεγαλο fsb. Οσο πιο μεγαλο τοσο πιο "ζεστο", "γρήγορο" και "ασταθες" συστημα θα εχεις.καλο oc παντως. Παλεψε λιγο και τις μνημες να δεις τι παιζει και εισαι jet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Μάρτιος 14, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2008 Κι όμως! Με τη βοήθεια του ClockGen πήγε κι άλλο!!! Και είπαμε! Μιλάμε για stock coling!!! O M G! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 18, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2008 εισαι σιγουρος οτι τα ρευματα που δειχνει το Cpu-z ειναι σωστά κι οχι μικρότερα από αυτά που βάζεις στο Bios ; πρεπει να εισαι πολυ τυχερος αλλιως, σε καλη μερια ο Cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Μάρτιος 19, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2008 Βασικά με τα ρεύματα έχω μπερδευτεί τελείως! Η μητρική με αφίνει να δώσω από 0.800V εώς και 1.565V. Το θέμα είναι πως σε όποιο πρόγραμμα και να κοιτάξω αναφέρει πως ο επξεργαστής μου μπορεί να τροφοδοθεί απο 1.100V εώς 1.400V. Επίσης, μεταξύ των προγραμμάτων υπάρχουν διαφορές στο ρεύμα που απικονίζουν. Τώρα πιο λέει την αλήθεια θα σε γελάσω... Ενδικτικά στην περίπτωση που ακολουθεί, το ρεύμα μέσω bios είναι 1.465V και τα προγράμματα δίχνουν το εξής: Link to comment Share on other sites More sharing options...
st.ef Σεπτέμβριος 4, 2008 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Πάνε κατέβασε τον πολλαπλασιαστή του HyperTransport από 5x σε 4x. .ξεθαψο λιγο το post.. στο bios μου δν υπαρχει αυτος ο πολλαπλασιαστης. πηγα μονο το multiplier απο 10χ σε 9χ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Σεπτέμβριος 4, 2008 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Λογικά ψάχνεις σε λάθος σημείο...Δεν είναι στο ίδιο tab με τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή.Δεν είμαι και σπίτι να δω να μπω που μου το έχει εμένα..Πάντως θα το έχει κάπου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
st.ef Σεπτέμβριος 4, 2008 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 γιατι ακριβως ειναι αυτος ο πολλαπλασιαστης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Σεπτέμβριος 5, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 Όπως όλες οι συχνότητες, έτσι και η συχνότητα του Hypertransport(HT) έχει ένα μέγιστο που μπορεί να φτάσει με την στοκ ψύκτρα. Για να καταλάβεις το HT στον 3800+x2 είναι 200(το fsb του επεξεργαστή)x5, δηλαδή 200x5=1000. Όσο πιο κοντά είναι λοιπόν η συχνότητα του HT στην αρχική τιμή τόσο πιο πιο σταθερό είναι το μηχάνημα... Πάνω από μία τιμή crushάρει.Έτσι αν εσύ πας το fsb από 200 στο 240, τότε η συχνότητα του HT γίνεται 240x5=1200.Αν πας το fsb 270 τότε η συχνότητα του HT γίνεται 270x5=1350...Αν όμως μειώσεις τον πολλαπλασιαστή του HT από 5 σε 4 τότε με fsb 270 η συχνότητα του HT θα είναι μόλις 270x4=1080...Με αυτόν τον τρόπο σου δίνει περιθώρια για παραπάνω overclock αφου η συχνότητα του HT είναι ίση σχεδόν με την αρχική...Το ίδιο ισχύει και για την μνήμη RAM αν θες να πας ψηλά τον CPU, πρέπει να τη μειώσεις και αυτή...Ελπίζω να βοήθησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.