dett Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Γεια σας.Εχω εναν ssd και ενα hdd.Στην αρχη συνεδεσα μονο τον ssd και εγκατεστησα τα windows με ahchi drivers της intel.Ολα καλα.Οταν ομως πηγα να συνδεσω και τον σκληρο σαν απλο δισκο back up,τοτε το Bios τον αναγνωριζε αλλα η διαχειριση συσκευων και τα windows δεν τον εβλεπαν.Mετα απο λιγο ανακαλυψα οτι εαν εβγαζα τους drivers της intel και εβαζα τους MSAHCHI,δηλαδη τους generic drivers Τοτε ο Hdd αναγνωριζοταν κανονικα αλλα εγω θελω ο ssd να δουλευει με τους drivers της intel.Τι προτεινετε;
vagsk Ιούνιος 21, 2013 #2 Ιούνιος 21, 2013 Έχεις data μέσα στον μηχανικό δίσκο;Γενικά το ahci/ide κτλ επηρεάζουν το λειτουργικό γιατί χρειάζεται να φορτώσει συγκεκριμένους drivers κατά την εκκίνηση. Οι δίσκοι θα πρέπει να αναγνωρίζονται είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Πόσα partition και τι filesystem έχεις; Τι μέγεθος είναι ο δίσκος;
dett Ιούνιος 21, 2013 Author #3 Ιούνιος 21, 2013 Έχεις data μέσα στον μηχανικό δίσκο;Γενικά το ahci/ide κτλ επηρεάζουν το λειτουργικό γιατί χρειάζεται να φορτώσει συγκεκριμένους drivers κατά την εκκίνηση. Οι δίσκοι θα πρέπει να αναγνωρίζονται είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Πόσα partition και τι filesystem έχεις; Τι μέγεθος είναι ο δίσκος; Ο δισκος ειναι 1 TB.Εχω 1 partition σε ntfs και ταινιες.Δεν καταλαβαινω γιατι δεν αναγνωριζεται με τους intel και αναγνωριζεται με τους generic ahchi drivers.
dett Ιούνιος 21, 2013 Author #5 Ιούνιος 21, 2013 Τον δίσκο τον βλέπει ως dynamic, GPT, MBR;Και πως το βλεπω αυτο;Και εννοεις οταν τον εχω με τους generic ahchi drivers.Γιατι οταν τον εχω με τον intel Driver τον βλεπει μονο το bios και το intel storage manager.Η διαχειριση συσκευων και δισκων δεν τον βλεπουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.