Jump to content

Περισσότερα από 2 powerlines ταυτόχρονα

JohnG85

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Λοιπόν ερώτηση για τη χρήση powerlines. Έχω ένα router και δίνει internet σε 3 pc. Το κάθε pc είναι σε διαφορετικό δωμάτιο. Αποφάσισα να ξεφορτωθώ τα ethernet καλώδια που ρουφάει κάθε τόσο η ηλεκτρική σκούπα και να βάλω

hotplugs/powerlines :p

Το router το έχω στην αυτόματη διευθυνσιοδότηση και κάθε pc που ανάβει παίρνει και μια IP. Ως εδώ όλα καλά...αυτό τώρα που δεν έχω καταλάβει...

Το ένα pc είναι μαζί με το router οπότε το θέμα του internet γα αυτο λύθηκε. Για τα άλλα δύο τώρα pc θέλω 4 powerlines ?? Δηλαδη θυρα 2 του router -> powerline --> powerline -> pc2 και θύρα 3 του router -> powerline --> powerline -> pc3 ?

H όπως διάβασα στο ιντερνετ θέλω 3 powerlines ? Δηλαδή θύρα 2 του router και έπειτα για όποια συσκευή θέλει ιντερνετ της κουμπώνω και ένα powerline στον τοίχο ?? Με αυτό το δεύτερο σενάριο όμως όταν θα είναι ταυτόχρονα αναμμένα και τα δύο pc δεν θα υπάρχει conflict στις IP τους αφού θα τραβάνε ιντερνετ από την ίδια θύρα του router με αποτέλεσμα να μην μπαίνει κανένα ??

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι τα powerline δεν πρεπει να μπουν πάνω σε πολύπριζο αλλα κατευθείαν στον τοίχο οπου είναι λίγο δεσμευτικό αφου σίγουρα έχεις πιασμένη την πρίζα δίπλα στο router σου.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δυστυχώς δεν είμαι κατάλληλος να απαντήσω.

Κατ΄αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Κατά δεύτερο πωτς γένεν αβντό ?!! :p Δηλαδή και τα 4 τράβαγαν internet από την ίδια θύρα του router και έμπαιναν όλες οι συσκευές ταυτόχρονα στο ιντερνετ ?!! Δεν υπήρχε θέμα με τις IP ?!

Αυτό το κατάλαβα, το powerline είναι το μέσο για να περάσουν τα δεδομένα, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το κάθε pc θέλει τη δική του θύρα στο router και η κάθε θύρα δίνει και μια διαφορετική IP. Τώρα που δύο pc θα κταταλήγουν στην ίδια θύρα πως θα γίνει αυτό ?!

Αφού μου λες όμως ότι ο server ακόμα και μέσα από την ίδια θύρα δίνει διαφορετικές διευθύνσεις και πραβλέποντας τέλος πάντων όλα αυτά τα τεχνικά το θέμα είναι ότι θα παίζουν ταυτόχρονα και τα 3 pc μιά χαρά! Είμαι καλυμμένος ! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι τα powerline δεν πρεπει να μπουν πάνω σε πολύπριζο αλλα κατευθείαν στον τοίχο οπου είναι λίγο δεσμευτικό αφου σίγουρα έχεις πιασμένη την πρίζα δίπλα στο router σου.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δυστυχώς δεν είμαι κατάλληλος να απαντήσω.

Εγώ πριν προβω στην πρωτη μου αγορα για powerline τα οποια μαλλον θα εμπαιναν αναγκαστηκα πανω απο πολυμπριζο χωρις να γνωριζω αν θα λειτουργουν η οχι, πηγα και αγορασα tplink αλλα με μπριζα δλδ το βαζεις σε μπριζα και βγαζει ξανα μπριζα για να ειμαι σιγουρος οτι ειτε ετσι ειτε αλλιως θα λειτουργισουν.Τελικα πηρα αυτα με τα 200 Mbps εναντι των 500Μbps λογω 20€ φθηνοτερα και ειχε και μπριζα.

Τελικά δουλεψαν πανω σε πολυμπριζα τα οποια τα πολυμπριζα τα ειχα πανω σε αλλα πολυμπριζα ασφαλειας με ταχυτητα να πιανει περιπου το ~30%.

Δεν γνωριζω εαν τα βαλω απευθειας πανω στη μπριζα θα αυξηθεια αλλα για streaming ταινιων σε 720p ειναι ανετα, σε 1080p κανει κατι παυσεις για φορτωμα buffer :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.