Jump to content

Νεα καρτα γραφικων

darkheretic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα παιδια.Θα ηθελα την γνωμη σας για την αγορα καινουριας καρτας γραφικων.

Ειμαι μεταξυ μιας GTX660 non ti και ΑΤΙ 7870(Pitcairn) δηλαδη με μια οροφη στα χρηματα τα 220 ευρω.

Να σημειωσω μονο πως κλινω προς Νvidia,κυριως λογω PhysX,μιας και ειμαι φανατικος του ARMA και η Bohemia υποστηριζει την τεχνολογια αυτη.

Να σημειωσω επισης πως εχει για μενα σημασια και η υλοποιηση,με ενδιαφερει δηλαδη να εχει καλο συστημα ψυξης και να ειναι σχετικα υσηχη.

Το υπολοιπο συστημα

i5 2500K

GA Z77 D3H

Corsair XMS3 8gb 1600Mhz CL9

XFX CorePro 550W

Gigabyte 7770 OC Ed. (η τωρινη μου καρτα)

Η αναλυση ειναι στα 1080(LG IPS234V)

Κατι τελευταιο.Πιστευετε οτι καλο θα ηταν να περιμενω λιγο(1-2 μηνες πχ)μηπως και πεσουν οι τιμες οποτε παω για 660ti η 7870 ΤahitiLE?

Ευχαριστω οσους ασχοληθουν

Κατ'αρχήν με 225 παίρνεις tahiti le από ελλαδιστάν, δεν έχει νόημα η απλή 7870 από τη στιγμή που έχεις να τα διαθέσεις.

Για nvidia, περίμενε μέχρι Τρίτη που θα βγουν οι gtx 760, μήπως και σπρώξουν τις 660ti πιο κάτω στη τιμή.

Νομίζω ότι το σκέφτεσαι λάθος αναφορικά με το physx. Και αυτό το λέω

όχι ως προς τη χρησιμότητά του, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα,

αλλά ως προς τις άλλες υποχωρήσεις που ενδεχομένως να κάνεις για να έχεις physx.

Μιλάς για arma, φαντάζομαι θα παίζεις και άλλα απαιτητικά παιχνίδια. Επειδή

λοιπόν το μπάτζετ σου είναι περιορισμένο, πρώτη προτεραιότητα (πρεπει να)

είναι να πάρεις την κάρτα με τις καλύτερες καθαρές επιδόσεις. Στη συγκεκριμένη

περίπτωση, αυτή είναι η 7870 xt που σου προτάθηκε. Το λέω με τη λογική

ότι το physx μπορεί μεν να είναι σημαντικό αλλά λογικά έρχεται τελευταίο και

καταϊδρωμένο σε σχέση με άλλες προτεραιότητες όπως ανάλυση, textures, φίλτρα.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το καλύτερο δυνατό framerate. Έτσι κι αλλιώς

με τις κάρτες που αναφέρθηκαν, δεν θα παίζεις με maxed out settings.

Αν είχες την δυνατότητα να πάρεις την καλύτερη nvidia ή την καλύτερη ati,

τότε ναι, θα είχε νόημα για μένα το physx.

Δηλαδη να παω για 7870LE?Αυτη τη στιγμη η πιο φθηνη υλοποιηση ειναι της Powercolor,με την XT να πηγαινει αρκετα πιο ακριβα.Ξερετε καποιον που εχει την συγκεκριμενη(Powercolor)για να πει επιδοσεις.Προσωπικα με ενδιαφερει πρωτα το συστημα ψυξης της και μετα ο θορυβος.

Trexx με ποια θα παω σε max settings ειδικα στο ARMA.Tα υπολοιπα οπως Crysis3 δεν με πολυ ενδιαφερουν,εχω λοξα με το game,πηρα νεα οθονη και τωρα καρτα.

Στο καινούριο ARMA? Αν μιλάς για το καινούριο, λαμβάνοντας υπόψιν την alpha

τότε θες 780 άρα να τριπλασιάσεις μπάτζετ σου.

Στο arma 2 αν θυμάμαι καλά θα είσαι πολύ κοντά στα max με την 7870 xt, σε single player πάντα.

Μια χαρά είναι όλες οι tahiti le και έχουν ίδιες προφανώς επιδόσεις μεταξύ τους.

Νταξει της sapphire είναι καλύτερο το σύστημα ψύξης από την powercoloror

αλλά πρόβλημα δεν θα έχεις γιατί η κάρτα από τη φύση της δεν είναι αυτό

που λέμε ζεστή. Ο θόρυβος είναι κάτι υποκειμενικό αλλά αν δεις ότι σε ενοχλεί

φτιάχνεις ένα προφιλ με το trixx ή το afterburner και ησυχάζεις.

Με τόσο στερνό μπάτζετ πάντως -δεδομένων των απαιτήσεων- δεν σε παίρνει

να κοιτάς υλοποιήσεις, απλά παιρνεις την δυνατότερη, δλδ την φτηνότερη tahiti le.

Η tahiti le τώρα έχει το καλύτερο value for money. Απλά μπορεί να συναντήσεις (joker) 2 προβλήματα όμως (και τα 2 φτιάχνονται με λίγο ψάξιμο):

1) Να παίζουν τα ρολόγια (από 925->975 MHz ή κάπως έτσι). Φτιάχνεται με bios update ή/κ ρυθμίσεις στους drivers. Πϊθανολογώ ότι οι κάρτες πλέον θα έχουν το νέο bios που δε θα έχει τέτοιο θέμα.

2)Θόρυβο - rattling / coil whine. Εδώ παίζουν πολλές λύσεις.

Είναι μακράν όμως πιο δυνατές από τις gtx 660 και με τις ti είναι παρόμοιες.

Διάβασα ότι θέλεις να έχεις ταβάνι τα 220e, αλλά αν θες να έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου από τα 3 brand που κυκλοφορούν σε tahiti le η sapphire είναι πιο αξιόπιστη και επειδή στην Ελλάδα η sapphire xt έχει 264e (τόσο την έχω βρει εγώ τουλάχιστον)

στο γαλλικό άμαζον την έχει 211e με τα μεταφορικά θα σου έρθει γύρω στα 228e.

[ame]http://www.amazon.fr/Sapphire-HD7870-XT-Radeon-PCI-Express/dp/B00B1S1Q08/ref=sr_1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1371835756&sr=1-6&keywords=7870[/ame]

Sorry που χαθηκα αλλα δουλευω τα Σαββατοκυριακα.Το budget μου ειναι οντως στενο αν περιμενω ομως ενα μηνα μπορω να διαθεσω ενα 40αρι ακομα και να παρω την XT.

Για το PhysX ηξερα πως στα frames δεν θα κερδιζα,πιστευα ομως πως θα εκανε το παιχνιδι λιγο πιο smooth,αλλα αν αξιζει τον κοπο μονο σε high end καρτες της Nvidia,τοτε το αφηνω.

Απο Amazon δεν μπορω να παραγγειλω γιατι δεν εχω καρτα.

Το rattling ειναι κατι σαν συγχρονισμος του συστηματος ψυξης?Oποτε αν στο μελλον παρω μια after ψυκτρα(Accelero Twin)ισως βελτιωθει αν τυχον το παρουσιασει.Οποτε βλεπω και πραττω αναλογως.

Τα ψαρια θα τα πιανει κατα τη γνωμη μου(670 rebranded ελπιζω και rebudget).

Αν εχει και την τιμη μιας 660ti αντε και +10% πανω τοτε ισως τη χτυπησω κατα τον Αυγουστο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.