Jump to content

Πρόβλημα με Asus Crosshair formula v

djscooby

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα πάρα πολύ να μου πείτε τις γνώμες σας..

Έχω την asus crosshair formula v και εδώ και αρκετό καιρό όταν είμαι μέσα στα windows (7) μου πετάει κατα διαστήματα amd display driver stopped responding and has recovered..

Αρχικά φαντάστηκα οτι είναι κάρτα γραφικών και επειδή είχα μια παλαιότερη nvidia (δοκιμασμένη οτι δουλεύει σωστά σε άλλο pc) την έριξα πάνω..

Κατόπιν το πρόβλημα εξακολούθησε με την διαφορά οτι μου έλεγε nvidia display driver...κτλπ,

Κάποια στιγμή όταν το πιάσει και το κάνει συνεχώς (στην σειρά) στο τέλος κάνει reset το pc και επίσης μου δημιουργεί προβλήματα στον δίσκο και στο τέλος δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα που τα windows δέν ξεκινάνε ούτε με safe mode και κάνει συνεχώς restart και το χειρότερο είναι που ο ίδιος σκληρός όταν μπαίνει σε άλλο pc (να τον κάνω απο εκέι scan+fix μόλις του κάνω assign letter βγάζει bsod "page fault in nonpaged area" σε 3 διαφορετικά pc που το δοκίμασα και δέν μπορώ να κάνω τπτ άλλο παρα να κάνω secure erase και πάλι setup windows..

Ο σκληρος είναι ssd και συγκερκιμέωα ocz vertex 3 120GB)

Τι δοκίμασα έως τώρα :

Δοκίμασα άλλες μνήμες (αφού τις τσέκαρα πρώτα με memtest)

Άλλο bios (1703) + 3 ακόμη παλαιότερα...

Άλλη κάρτα γραφικών...

Άλλον σκληρό (ocz agility 3 120GB)

Πραγματικά έχω κολήσει δέν μπορώ να βγάλω άκρη τι μπορεί να φταίει, το σύμπτωμα δέν έχει κάποια σειρά που εμφανίζεται καθότι μπορεί να έχω κάνει overclock στα 4,5ghz να τρέχω ooct για 1 ώρα (cpu/linpack + power unit) και να μήν κάνει τίποτα όλα να δουλεύουν οκ ! και να το έχω με default ρολόγια και να μου κάνει τα όσα προανέφερα !

Απο την άλλη και να το πάω για σέρβις κάπου εάν αυτό το πρόβλημα δέν εμφανιστεί θα μου πούνε οτι δεν έχει τπτ (classic) .

Το τροφοδοτικό είναι της thermaltake το thoughpower 1500w

Cpu : amd fx6300 (6cores * εδώ να επισημάνω οτι γενικά δέν κάνω overclock αρα το cpu θεωρητικά είναι 1,5 χρονών αζόριστο)

Να επισημάνω επίσης μου έκανε και κάτι αντίστοιχο στο ubuntu δλδ δέν εκανε reset την οθόνη αλλα κόλλησε και έβγαλε artifacts στα παράθυρα..

Ορισμένες φορές έχω παρατηρήσει πως όταν το κάνει αυτό και μετά κάνει reset δέν postarei to bios ή μπορεί να ποστάρει μετά απο 45+ Sec

Πραγματικά θέλω τα φώτα σας καθότι δέν έχω άλλο υλικό διαθέσιμο να δοκιμάσω κ άλλα πράγματα και έχω αρχήσει να καταλήγω οτι το πρόβλημα μάλον εστιάζεται στο MB..

PS: Στο bios έχω δοκιμάσει ότι ρύθμιση υπάρχει /default/overvoltage/optimized αλλα κ πάλι τπτ..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο post απλά προσπάθησα να περιγράψω το πρόβλημα όσο καλυτερα γινόταν.

δεν φταιει η μητρικη σου. ειναι ενα bug των windows. ισως βρεις λυση στο προβλημα σου διαβαζοντας το παρακατω.

.......σταματησε να ανταποκρινεται..... - Kάρτες Γραφικών & 'Hχου - Insomnia.gr

Δυστυχώς τα δοκίμασα όλα αυτά που πρότεινανε για λύση αλλά και πάλι κάνει τα ίδια... Επίσης την ώρα που άρχισε να κολάει το έκανα reset και μπήκα στο ubuntu όπου και εκεί μου έκανε τα ίδια (δέν έβγαλε βέβαια display driver κτλπ) αλλά κόλησε ποντίκι πληκτρολόγιο και μαύρισε η οθόνη και μετά επανήλθε)

Άρα παιδιά motherboard μάλλον ;

Υ.Γ: Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Από θερμοκρασίες πως είσαι; Τις έχεις ελέγξει; Αν όχι, ξεκίνα από μητρική (Chipset, Mosfets), γιατί εμένα τα προβλήματα μου ακούγονται σα κακό ρεύμα σε PCIe. Δυστυχώς όταν δεν έχεις κάποιο μοτίβο που το κάνει και δε μπορείς να το επαναλάβεις κατά βούληση, είναι δύσκολο να βρεις τι φταίει. Επίσης, έλεγξε το καλώδιο του ρεύματος. Κάποτε είχαμε αλλάξει ολόκληρο pc εκτός από την οθόνη και το πρόβλημα (παρόμοιο με αυτό που περιγράφεις), συνέχιζε. Είχε αρπάξει το φις (IEC) στο καλώδιο του ρεύματος... :computer:

Από θερμοκρασίες πως είσαι; Τις έχεις ελέγξει; Αν όχι, ξεκίνα από μητρική (Chipset, Mosfets), γιατί εμένα τα προβλήματα μου ακούγονται σα κακό ρεύμα σε PCIe. Δυστυχώς όταν δεν έχεις κάποιο μοτίβο που το κάνει και δε μπορείς να το επαναλάβεις κατά βούληση, είναι δύσκολο να βρεις τι φταίει. Επίσης, έλεγξε το καλώδιο του ρεύματος. Κάποτε είχαμε αλλάξει ολόκληρο pc εκτός από την οθόνη και το πρόβλημα (παρόμοιο με αυτό που περιγράφεις), συνέχιζε. Είχε αρπάξει το φις (IEC) στο καλώδιο του ρεύματος... :computer:

Ευχαριστώ wizard για την απάντηση σου..

Έχω ελέγξει θερμοκρασίες έτρεξα και ooct για κανένα μισάωρο με 1.3ghz αύξηση σε cpu και δέν έκανε τπτ..

θερμοκρασίες μέγιστο για cpu μου πήγε 70 (είναι κ καλοκαίρι)

Οι ψύχτρες των mosfet ήταν πολύ καυτές βέβαια δέν μπορούσες να ακουμπήσεις με γυμνό χέρι για ώρα και γενικά είναι αρκετά ζεστές εάν βάζω exreme profile στο digi+vrm αλλά γενικά σε νορνάλ προφίλ (default) μπορείς να τις ακουμπήσεις με χέρι, πράγμα που μου φαίνεται ως φυσιολογικό,

.. όντως είναι πολύ δύσκολο να το βρώ και ώρες ώρες μου έρχεται να το ρίξω απο το μπαλκόνι :) !

Τώρα όσο για το pciexpress (vga power) το τροφοδοτικό έχει πολλές θύρες για ρεύματα και απότι κατάλαβα επειδή είναι 1500άρι έχει 3 ανεξάρτητα τροφοδοτικά μέσα που βγάζουν ξεχωριστές παροχές , έχω δοκιμάσει και τις 3 παροχές για vga αλλά το πρόβλημα παραμένει..

Θα αλλάξω και μία το καλώδιο παροχής σήμερα μπας και γίνει κανένα θαύμα.. δέν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει ειλικρινά...

Εάν ήταν cpu fault δέν θα το έκανε και όταν το πίεζα με μεγάλο overclock και μεγάλες τάσεις..?

..και απο την άλλη εάν είναι τροφοδοτικό το πρόβλημα δέν θα το έκανε γενικά και όχι οποτε το πιασει, Η με κάποιο pattern όπως πχ όταν το ζόριζα με ooct power supply bench και όχι όταν πχ κάνω edit κανένα php αρχείο ?

Γενικά με το ρεύμα δεν ξέρεις πότε θα στο κάνει. Αν διαβάσεις εδώ, είχα παρόμοιο πρόβλημα. Το PSU δούλευε σωστά, αλλά όχι με το δικό μου σύστημα. Το πιό αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν το έκανε στην αρχή, αλλά παρουσίασε την ασυμβατότητα μετά από μήνες... :hang3:

συμφωνώ με ότι λέει ο Wizard! τα τροφοδοτικά πολλές φορες κάνουν διαφορα προβλήματα και ας φαίνονται ότι δουλεύουν σωστά ακόμα και αν μέσα φαίνονται καθαρά

για παράδειγμα ένα από τα πολλά που έχω δει και το πρόβλημα ήταν το τροφοδοτικό

η οθόνη ξαφνικά έκλεινε άσχετα με το τι έκανα άλλαξα κάρτα γραφικών και έβαλα μια παλιά που είχα για 3-4 μέρες όλα δούλευαν ρολοι μέχρι που άρχισε τα ίδια

μετά από λίγες μέρες πριν προλάβω να το ψάξω περισσότερο το τροφοδοτικό έκανε ένα τσαφ και έλαμψε το δωμάτιο

με τροφοδοτικά γενικά έχω δει πολλά κούλα από επώνυμα το pc παγώνει η να επανεκινει μονο του μέχρι no name να σκάνε ξαφνικά να βρωμάει ο χορός και να παίρνει μαζί mobo και gpu

συνήθως όταν τα pc παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα το τελευταίο που κοιτάμε οι περισσότεροι είναι το τροφοδοτικό αλλα από ότι έχω δει χωρίς να είμαι επαγγελματίας του χώρου η να έχω πολλές γνώσεις είναι το νούμερο 1 part του pc που τα δημιουργεί σε σχέση με το υπόλοιπο hardware

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, επειδή δυστυχώς δέν έχω άλλο τροφοδοτικό για να τεστάρω το pc θα πάει στο μαγαζί που αγοράστηκε τροφοδοτικό, μητρική και επεξεργαστής για τεχνικό έλεγχο και ίδωμεν.. Η πλάκα είναι πως άρχισε να κάνει πάλι τα ίδια σχεδόν κάθε 20 δευτερόλεπτα, έκλεισα windows και μπήκα σε ubuntu , συνέχισε να κάνει τα ίδια πάλι για 30 λεπτά μόνο που λόγο linux δέν μου έκανε fragments στο ssd οπότε το άφησα με το σκεπτικό να δω πού θα καταλήξει (λέω όλο και κάτι θα καεί) ενώ ταυτόχρονα είχα το μάτι μου στα ledακια στο mb να δώ εάν κάποιο θα δείξει κάτι κόκκινο μπάς και βγάλω άκρη και μετά από την μισή ώρα , σταμάτησε τα κόλπα και έκτοτε παίζει σωστά για 3 μέρες και σε win και σε linux - Άντε τώρα βγάλε άκρη τι να είναι και άντε να αποδείξεις απο τρίτη στο μαγαζί οτι κάτι δεν πάει καλά!!!:rant:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.