Jump to content

Windows 7 ή 8 σε καινούργιο laptop;

cafeine

Recommended Posts

Φορτώνουν όντως πολλά services αυτά που λες αλλά από την άλλη δεν φορτώνουν aero, widgets και πολλά άλλα.

Στη σούμα είναι πιο ελαφριά τα 8. Εντάξει το "πανάλαφρα σε σχέση με τα 7" είναι υπερβολή όπως υπερβολή είναι

και ότι καταλαβαίνεις μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα. Γενικά πάντως είναι μπομπα το λειτουργικό και με ελάχιστες

ασυμβατότητες προς τα πίσω σε σχέση με αντίστοιχες αλλαγές του παρελθόντος.

Ακόμα ασχολείστε με χαρακτηρισμούς περί "πανάλαφρων" λειτουργικών όταν τα 4 και τα 8GB μνήμης είναι πάμφθηνα; Έως πότε πια αυτή η καραμέλα;

Και και ακόμα. Το aero αγαπήθηκε πολύ γιατί είναι όμορφο και μοντέρνο. Κρίμα που τα 8 δεν το συνέχισαν.

From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"

Ακόμα ασχολείστε με χαρακτηρισμούς περί "πανάλαφρων" λειτουργικών όταν τα 4 και τα 8GB μνήμης είναι πάμφθηνα; Έως πότε πια αυτή η καραμέλα;

Και και ακόμα. Το aero αγαπήθηκε πολύ γιατί είναι όμορφο και μοντέρνο. Κρίμα που τα 8 δεν το συνέχισαν.

ε στειλε ενα email στους προγραμματιστες της MS και των αλλων εταιριων, να μην σπανε το κεφαλι τους τοσα χρονια

και τους πεφτουν και τα μαλλια , για το πως να κανουν δυνατοτερο και συγχρόνως οσο τον δυνατον λιγοτερο "ενεργοβορο" ενα υπάρχων software γιατι εχεις την λυση

περισσοτερη ram.

Απλα να φερουν το aero πισω και ειμαστε κομπλε.

:hehe:

αυτη η καραμελα θα κρατησει για παντα...ειναι βασική αρχη.

αν δεν υπηρχε αυτη η καραμελα για να εκανες boot στα 7 θα ηθελες 400GB RAM.

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION]

Απ προσωπικη πλευρα, εχοω πουλησει πανω απο 240 προσωπικους υπολογιστες μεταξυ 2012 και 2013. Αν εξαιρεσουμε τις 2-3 εβδομαδες της αρχης μεχρι να συνηθισουν το νεο OS, μετα τους αρεσει και μου λενε οτι ειναι καλυτερο.

πουλάς και δελλ? αυτο σου εχει τυχει?

http://www.dell.com/support/troubleshooting/us/en/19/KCS/kcsarticles/articleview?docid=599950&dgc=SM&cid=260354&lid=4831851

πρεπει να γραφτηκε πριν το Α14 για το 7720 παντως, αλλα για καλο και κακο μολις το παρελαβα, του εβαλα αμεσως το A14 και win 8 update.

[MENTION=10968]cafeine[/MENTION]

το search (win + W ) των 8, (οχι το start screen), ειναι πολυ καλυτερο απο τα 7.

Σαν νεος χρηστης των 8 (σε οχι και τοσο νεο πια OS ) αυτο που με ανησυχεί λιγο ειναι η "αξιοπιστία" των Win8

αν μιλαμε για laptop "εργαλειο". Οχι οτι εχω κατι υπ οψη αλλο πλην οτι αφορα το παραπανω λινκ, που θελω να πιστευω οτι αφορα μονο καποια bios κάποιων laptops.

κατα τ αλλα δεν βλεπω λογο ακομα.... για win 7 εφ οσον ηδη εχεις και τα 8.

Πριν 1 εβδομαδα παρελαβα το laptop με windows 8 πανω.Με τον μαμισιο 5400 hdd πανω μπουταρει σε 10-20 δευτερα.Πριν ερθει το laptop στα χερια μου ελεγα οτι θα παω σε ssd αλλα τωρα θα το αναβάλω για πολυ αργοτερα. Αν τα windows 8 απογειωνουνε τοσο τις επιδοσεις ενος ταπεινου 5400rpm τοτε αξιζει να τα αγορασει κανεις , μενει με τον hdd και αργοτερα οταν οι τιμες των ssd πεσουνε κι αλλο κανει το switch.

Δεν απογειώνει καμιά επίδοση δίσκου το λειτουργικό. Απλά επιπλέγει αλλιώς το τι

και πως θα το φορτώσει. Ο δίσκος σου συνεχίζει να είναι αργός και bottleneck

στο μηχάνημά σου ανεξαρτήτου σύνθεσης. Ο ssd δεν σου προσφέρει μόνο-

ούτε καν κυρίως- στο boot. Αν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρνε κανείς ssd.

Για να πέσουν αρκετά επιπλέον οι τιμές των ssd, θα πρέπει να καταργηθούν οι hdd.

Πράγμα που δεν φαίνεται προς το παρόν.

Με βάση τα 2 παραπάνω που λες (κόστος και μπουτάρισμα) μάλλον δεν έχεις καταλάβει

την προσφορά και τη χρήση του ssd οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις έναν 120αρη

(80 ευρώ έχει). Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο και μετά θα εκτιμήσεις τη διαφορά :)

Δεν απογειώνει καμιά επίδοση δίσκου το λειτουργικό. Απλά επιπλέγει αλλιώς το τι

και πως θα το φορτώσει. Ο δίσκος σου συνεχίζει να είναι αργός και bottleneck

στο μηχάνημά σου ανεξαρτήτου σύνθεσης. Ο ssd δεν σου προσφέρει μόνο-

ούτε καν κυρίως- στο boot. Αν ήταν έτσι, δεν θα έπαιρνε κανείς ssd.

Για να πέσουν αρκετά επιπλέον οι τιμές των ssd, θα πρέπει να καταργηθούν οι hdd.

Πράγμα που δεν φαίνεται προς το παρόν.

Με βάση τα 2 παραπάνω που λες (κόστος και μπουτάρισμα) μάλλον δεν έχεις καταλάβει

την προσφορά και τη χρήση του ssd οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις έναν 120αρη

(80 ευρώ έχει). Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο και μετά θα εκτιμήσεις τη διαφορά :)

Εχω ssd samsung 256gb στο desktop οποτε μαλλον ξερω τι προσφερει. Η διαφορα που ειδα οταν πηγα απο ton μηχανικο 7200 (windows 7)του desktop σε ssd ηταν πραγματικα χαώδης, πραγμα που με εκανε να πεταξω τον hdd(ουτε για storage δεν τον κρατησα).

Αλλα την χαωδη διαφορα που ειδα στο desktop δεν την βλεπω με τον hdd του laptop.Δεν το συζηταω ο ssd ειναι σιγουρα καλυτερος σε ολα, στην εκκινηση προγραμματων, σε response κτλ ,ισως ο hdd να φαινεται γρηγορος τωρα που ειναι καινουργιος και αδειος, μπορει μετα απο κανεναν μηνα να γονατισει, αν το κανει θα τον αλλαξω σιγουρα αλλα για την ωρα ειναι μια χαρα.

Αλλα την χαωδη διαφορα που ειδα στο desktop δεν την βλεπω με τον hdd του laptop... ισως ο hdd να φαινεται γρηγορος τωρα που ειναι καινουργιος και αδειος, μπορει μετα απο κανεναν μηνα να γονατισει...

... και επειδή εχει και win 8 αντι win 7, εμενα τουλαχιστον ετσι μου φαινεται. Oχι μονο ειναι αλλα εχει καλυτερη αποκριση το συστημα που φαινεται συνεχεια γενικοτερα με win 8 και αυτο το βλεπεις περισσοτερο αν τα συστηματα εχουν hdd πανω, γιατι με ssd φυσικα η ψαλιδα κλεινει.

... και επειδή εχει και win 8 αντι win 7, εμενα τουλαχιστον ετσι μου φαινεται. Oχι μονο ειναι αλλα εχει καλυτερη αποκριση το συστημα που φαινεται συνεχεια γενικοτερα με win 8 και αυτο το βλεπεις περισσοτερο αν τα συστηματα εχουν hdd πανω, γιατι με ssd φυσικα η ψαλιδα κλεινει.

Αυθυποβολή το ονομάζω προσωπικά αυτό το φαινόμενο.

ε στειλε ενα email στους προγραμματιστες της MS και των αλλων εταιριων, να μην σπανε το κεφαλι τους τοσα χρονια

και τους πεφτουν και τα μαλλια , για το πως να κανουν δυνατοτερο και συγχρόνως οσο τον δυνατον λιγοτερο "ενεργοβορο" ενα υπάρχων software γιατι εχεις την λυση

περισσοτερη ram.

Απλα να φερουν το aero πισω και ειμαστε κομπλε.

:hehe:

αυτη η καραμελα θα κρατησει για παντα...ειναι βασική αρχη.

αν δεν υπηρχε αυτη η καραμελα για να εκανες boot στα 7 θα ηθελες 400GB RAM.

Οι προγραμματιστες σπάνε το κεφάλι τους γιατί πρέπει το λειτουργικό να μπορεί να τρέξει και σε υπολογιστές με 1GB μνήμη, ίσως και λιγότερο. Σε όσους περισσότερους παγκοσμίως υπολογιστές μπορεί να τρέξουν τα Windows, τόσο αυξάνεται το κέρδος της εταιρείας. Γιατί αυτοί που έχουν 1 και 2GB μνήμη είναι σαφώς περισσότεροι αφού αυτούς που έχουν 4 ή 8.

Οπότε ασε τους προγραμματιστες να κάνουν τη δουλειά τους , και εμείς τη δική μας. Βάλε 8GB και τελείωσε το παραμύθι.

Αυθυποβολή το ονομάζω προσωπικά αυτό το φαινόμενο.

Δεν νομιζω, αυθυποβολή θα ηταν το αντιθετο, αν νομιζα οτι τα 7 πανε καλυτερα.

Με τοσο κραξιμο, που εχει πεσει στα 8 και απεχοντας προσωπικα απο αλλαγες για αρκετο καιρο

ειχα την εντυπωση οτι τα 8 ηταν μαπα γενικοτερα.

Προσπαθωντας να φτιαξω το mbr ενος acer aspire με Vista 4ετιας ανεπιτυχώς, εβαλα τα 7. Ο κατοχος δεν ηθελε ubuntu. Δεν ειδα τοσο μεγαλες διαφορες οσο νομιζα. Κυριως πηγαινε καλυτερα λογο fornat που ειχε να γινει απο τοτε που αγοράστηκε. Παραλληλα ηρθε και το δικο μου λαπτοπ με 8, και κρατουσα ενα dvd με 7 στο χερι να του βαλω την πρωτη μερα. Τα 7 για την ωρα μπηκαν ξανα στο συρτάρι.

Δοκιμασα τα 8 στο acer. Στο internet με πολλες καρτελες μπαινει καλυτερα και για την χρηση του χρηστη office πολλες φωτογραφιες, σε partition και με εξωτερικο usb, ταινιες fb κτλ παει καλυτερα. Και οχι μονο ο IE10 που ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο αλλα και ο chrome παει καλυτερα. Μην φανταστεις οτι πεταει το συστημα, αλλα χειροτερο δεν ειναι σε καμια περιπτωση, και σε αυτα που σου ειπα ειμαστε σιγουροι οτι εχει λιγο καλυτερη αισθηση, ενω περιμενα το αντιθετο. Να σημειώσω οτι περα απο την απενεργοποιηση του aero στα 7 δεν εκανα κατι αλλο, ενω τα 8 δεν τα πειραξα καν, ουτε update εγινε στα τελευταια.

μην κρινεις απο το σεταπ σου (3770@4.2 - 16 ram - ssd) που οτι και να βαλεις εχει αρκετους πορους και να πεταξει 15 διαστημοπλοια συγχρόνως. Δεν ειναι συστημα μεσου χρηστη αυτο.

Εν τελει το acer που ηρθε πριν χρονια με Vista λειτουργει καλυτερα με 8 που υποθετω οτι εχουν κα πολυ καλυτερο security απο τα 7. not bad.

αυτα με φρεσκια εγκατασταση στα 7/8 τωρα πως θα ειναι ο δισκος/registry μετα απο 1 χρονο μενει να το δουμε, αν και υποθετω οτι θα αλλαχθει μεχρι τοτε ολο το λαπτοπ.

Επισης οσο αναφορα τα laptop υποτιθεται, οτι με τα 8 σε σχεση με τα 7 τλχ χωρις αλλαγες (με το καλημερα)εχεις και μεγαλυτερη αυτονομια, αλλα σ αυτο δεν εχω προσωπική γνωμη.

Aυτό που ειδα μεχρι στιγμής, ειναι οτι αν εχεις τα 7, μπορει να μην υπαρχει σοβαρος λογος να πας στα 8, αλλα τα 8 ειναι καλυτερα και σιγουρα δεν ειναι χειροτερα ή εχουν περιεργα θεματα οπως τα Vista πχ.

Βάλε 8GB και τελείωσε το παραμύθι.

δεν είναι εκεί το θέμα...:p

[MENTION=4508]Dem[/MENTION]

Μάλλον παρερμήνευσα το προηγούμενο ποστ σου γιατί με ό,τι λες σε αυτό συμφωνώ.

8 έχω δοκιμάσει μόνο στο δικό μου μηχάνημα (γιατί θα πεφτανε καντήλια αν τα έστηνα

σε κάποιον από τον κύκλο μου). Δεν με βόλεψαν, τα έβγαλα την ίδια μέρα.

και εγω τα screen apps μια φορα τ ανοιξα απλα να δω τι ειναι και δεν τα ξαναχρησιμοποιησα.

Το start button έτσι κι αλλιώς δεν το άγγιζα παρά μονο για το search.

οποτε ειτε το βαλουν ειτε δεν το βαλουν :p

Αυτό που θέλω να βάλουν είναι και desktop προγράμματα στο switch bar αριστερά... (ή οπως αλλιως λεγεται)

τωρα ετσι οπως ειναι μου ειναι αχρηστο ...τι ν αλλαζω τον καιρο με το messaging και το maps ? Ας βαλουν και desktop προ μεσα να αποκτησει νοημα..(και στο pc laptop)

όταν δουλευεις σε 24-27αρες κτλ δεν εχει σημασια απλωνεις σεντονια πανω στις οθονες...αλλα στα λαπτοπ θα ηταν καλη φαση, να γλειτωνες μερικα alt tab (σε περιπτωση που δεν ηθελες να εχεις την επιλογη μονο του hide taskbar)

λεμε τωρα...ο καθενας με τον πονο του.

:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.