cafeine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 Καλησπέρα παιδιά, σήμερα παρήγγειλα το καινούργιο μου laptop (i7, 8gb ram κλπ) το οποίο το διάλεξα χωρίς λειτουργικό.Έχω αγορασμένα και τα Windows 7 Home και τα Windows 8 Pro (το upgrade που είχε βγάλει τότε με τα 30 ευρώ).Τα έχω δοκιμάσει τα 8 και δεν είχα κάποιο πρόβλημα, τα συνήθισα αρκετά εύκολα αλλά, όλα αυτά περί touch πήγαν άχρηστα και μάλλον απλά βαραίνουν το σύστημα.Τι λέτε να του βάλω;
nikchris Ιούνιος 20, 2013 #2 Ιούνιος 20, 2013 Αλλο παλι και τουτο.Εχεις δοκιμασει και τα 2 και περιμενεις απο αλλους να σου πουν τι να βαλεις; Τα 8 εχουν καλυτερη διαχειρηση ενεργειας, θα σου κραταει πιο πολυ το tablet.Θα δουλευεις και το internet με Opera ή IE10 (βγηκε και adblock για αυτον) και θα εισαι αρχηγοπουλο.
cafeine Ιούνιος 20, 2013 Author #3 Ιούνιος 20, 2013 Χαχα ...άμα δεν έβλεπα όνομα θα έλεγα ότι μου απαντάει ο KoMM που λέμε τα ίδια στο Skype. Προφανώς και έχω τη δικιά μου άποψη αλλά μιας που πάω για λειτουργικό νέα εγκατάσταση, είπα να το συζητήσουμε. Το σκεπτικό της ερώτησης είναι ότι και τα 2 έχουν και τα + και τα - τους. Εγώ το μόνο - που έχω βρει στα 8 είναι ότι φορτώνει τσάμπα πράγματα για την αρχική οθόνη. Κατα τα άλλα τα χρησιμοποιώ σαν τα 7 συνέχεια στο desktop. Ψάχνω για απαντήσεις του στυλ όπως πολύ ωραία απάντησες ότι τα 8 έχουν καλύτερη διαχείριση μπαταρίας. Εγώ ένα + που του δίνω είναι ότι του αλλάζεις γλώσσα λειτουργικού με μια ρύθμιση μόνο και όχι επανεγκατάσταση, και ότι έχει τα image + backup utilities κομπλε και δουλεύουν.
nikchris Ιούνιος 20, 2013 #4 Ιούνιος 20, 2013 Τα 8 ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με τα 7, ακομα και το metro interface καλυτερο ειναι απο το start menu, θα το δεις οταν το συνηθισεις και το ρυθμισεις οπως θελεις.Πηγαινε για 8 και ουτε να κοιταξεις ξανα πισω.
gdp77 Ιούνιος 20, 2013 #5 Ιούνιος 20, 2013 Βάλε 8 αν δεν κάνεις παραγωγική δουλειά, ώστε να μη σου κοστίζει το χάσιμο χρόνου. Τα περί διαχείρισης ενέργειας είναι κουραφέξαλα. Που να δεις σε command line τι καλή διαχείριση γίνεται...
nikchris Ιούνιος 20, 2013 #6 Ιούνιος 20, 2013 Χασιμο χρονου εχεις αν δεν ξερεις να τα χειριζεσαι, οπως ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]Μια χαρα ταχυτερα ειναι σε ολα.
MeddlingMageGR Ιούνιος 21, 2013 #7 Ιούνιος 21, 2013 Αλλο παλι και τουτο.Εχεις δοκιμασει και τα 2 και περιμενεις απο αλλους να σου πουν τι να βαλεις; Τα 8 εχουν καλυτερη διαχειρηση ενεργειας, θα σου κραταει πιο πολυ το tablet.Θα δουλευεις και το internet με Opera ή IE10 (βγηκε και adblock για αυτον) και θα εισαι αρχηγοπουλο.Μην μπερδεύεσαι, δε μιλάμε για tablet. Laptop πήρε ο άνθρωπος. Για λαπτοπ λοιπόν καλύτερα τα 7. Τα 8 είναι μια αποτυχία. From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"
gdp77 Ιούνιος 21, 2013 #8 Ιούνιος 21, 2013 Χασιμο χρονου εχεις αν δεν ξερεις να τα χειριζεσαι, οπως ο [MENTION=1066]gdp77[/MENTION]Μια χαρα ταχυτερα ειναι σε ολα.Εγώ, εσύ, 5-6 μάρτυρες από το thelab και ας κάνουμε μια multitasking δοκιμή που να περιλαμβάνει word / excel / browsing / gimp / inkscape. θα κάνω τα πάντα στο μισό χρόνο από σένα, γιατί απλά χρειάζεσαι διπλάσιες κινήσεις από εμένα σε οποιαδήποτε εναλλαγή μεταξύ προγραμμάτων ή αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Τα windows 8 είναι ONE TASK / TABLET OS , πισογύρισμα στο desktop και απευθύνεται σε όσους έχουν άπειρο χρόνο να χάσουν.Γούσταρες και τα vista ε?
YDinopoulos Ιούνιος 21, 2013 #9 Ιούνιος 21, 2013 Μια χαρα ειναι τα 8αρια σε i7 λαπιτοπι. Αυτα εχω στο Dell 7720 μου. Boot time μεχρι password screen 4sec. Μολις βαλω κωδικο και πατησω Enter, σε 7-8sec το λαπιτοπ ειναι καθολα ετοιμο.
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #10 Ιούνιος 21, 2013 Τα 8 είναι καλύτερο λειτουργικό από τα 7, end of story. Απλά οι περισσότερεςβασικές αλλαγές είναι under the hood. Καλύτερη διαχείριση της μνήμης, πιοελαφριά συνολικά, πολύ καλύτερο file management κτλ κτλ.Aν μπορείς να τα δουλέψεις, πας στα 8, δεν τίθεται ζήτημα. Εγώ π.χ δεν μπορώνα δουλέψω.
gdp77 Ιούνιος 21, 2013 #11 Ιούνιος 21, 2013 Συγγνώμη αλλά το επιχείρημα με το boot time είναι fail. Κάνε hibarnation στα 7 αντί για shut down και θα καταλάβεις γιατί. Όσο για τη δήθεν καλύτερη διαχείριση μνήμης ,ναι, είναι πιο ελαφριά διότι δεν προσφέρουν ό,τι και τα 7 και το gui είναι σπαρτιάτικο. Ξαναγράφω: που να δεις σε command line os χρόνο boot και διαχείριση μνήμης. Τα 8 είναι αντιπαραγωγικά και υπάρχχει άπειρη τεκμηρίωση γι' αυτό
env0y Ιούνιος 21, 2013 #12 Ιούνιος 21, 2013 Να επισημάνω κάτι, σαν πρώτο κριτήριο επιλογής να είναι το λειτουργικό που θα είναι 64bit γιατί στο laptop που θα τα εγκαταστήσει όπως αναφέρει παραπάνω διαθέτει 8GB RAM.Το δεύτερο κριτήριο να κοιτάξει το site του κατασκευαστή αν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει όλους τους οδηγούς για Win 8. Αν ναι προχώρα άφοβα και μην σε αγχώνει το καινούργιο περιβάλλον σε λίγο καιρό θα βγει και το patch.
YDinopoulos Ιούνιος 21, 2013 #13 Ιούνιος 21, 2013 [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Αν αναφερεσαι στην απαντηση μου, δεν μιλαω για 7αρια, αλλα για 8αρια. Ο μεσος χρηστης, ουτε καν γνωριζει cli κλπ. Το ενδιαφερει ποσο γρηγορα ανοιγει το pc, ποσο γρηγορα ανοιγει ενα word/excel και ποσο ανετα τρεχει μια χ,ψ ταινια. Εκει τα 8αρια εναι καπως καλυτερα απο τα 7αρια επειδη οπως σωστα ειπες εχουν καλυτερη διαχειρηση μνημης και το ολο gui ειναι πιο λιτο. Για το αν ειναι αντιπαραγωγικά η οχι, θα ηθελα να δω την τεκμιριωση που λες. Απ προσωπικη πλευρα, εχοω πουλησει πανω απο 240 προσωπικους υπολογιστες μεταξυ 2012 και 2013. Αν εξαιρεσουμε τις 2-3 εβδομαδες της αρχης μεχρι να συνηθισουν το νεο OS, μετα τους αρεσει και μου λενε οτι ειναι καλυτερο.
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #14 Ιούνιος 21, 2013 @gdp77 Αν εξαιρεσουμε τις 2-3 εβδομαδες της αρχης μεχρι να συνηθισουν το νεο OS, μετα τους αρεσει και μου λενε οτι ειναι καλυτερο.Στον άνθρωπο είναι αυτό. Αν μου έλεγες ότι θα ζοριστώ για 2-3 εβδομάδες για να ξεσυνηθίσω κάτι που κάνωαυτόματα 15 χρόνια, απλά θα παράταγα τους υπολογιστές. Ο καθένας έχει τα δικά του στανταρ. Οπότεκαλό είναι να μένουμε στα αντικειμενικά ζητήματα και ένα τέτοιο είναι ότι τα windows 8 είναι καλύτερο λειτουργικόαπό τα windows 7.
YDinopoulos Ιούνιος 21, 2013 #15 Ιούνιος 21, 2013 Δεν αντιλεγω. Οταν ομως αναγκαζεσαι να το μαθεις (λεγε με αναβαθμιση υπολογιστων σε εταιρια), θα το μαθεις για δεν εχεις επιλογη !
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #16 Ιούνιος 21, 2013 Εννοείται αυτό, νομίζω ότι κατάλαβες πάντως το πνεύμα μου. Όλη η κουβέντα που έχει γίνει κατά καιρούς σε χιλιάδες ποστ win 7 vs win 8θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι συμμετέχοντες μπορούσαν να ξεχωρίσουννοηματικά δύο διαφορετικές κατηγορίες: Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό που μαςαρέσει και διαφορετικό πράγμα το αντικειμενικά καλύτερο.Τα ίδια συμβαίνουν και στον ήχο (υποκειμενισμός σε σύγκριση ηχείων παραβλέπονταςμετρήσιμα μεγέθη) τα ίδια συμβαίνουν στην εικόνα (plasma vs led) τα ίδια συμβαίνουνστα pc cases κτλ κτλ
nikchris Ιούνιος 21, 2013 #17 Ιούνιος 21, 2013 Συγγνώμη αλλά το επιχείρημα με το boot time είναι fail. Κάνε hibarnation στα 7 αντί για shut down και θα καταλάβεις γιατί. Όσο για τη δήθεν καλύτερη διαχείριση μνήμης ,ναι, είναι πιο ελαφριά διότι δεν προσφέρουν ό,τι και τα 7 και το gui είναι σπαρτιάτικο. Ξαναγράφω: που να δεις σε command line os χρόνο boot και διαχείριση μνήμης. Τα 8 είναι αντιπαραγωγικά και υπάρχχει άπειρη τεκμηρίωση γι' αυτόΜπουρδες.Nα μου πεις εινι ασχημα, αντε να το δεχτω.Αντιαπραγωγικα ΠΩΣ ειναι, αφου η εναλλαγη των προγραμματων γινεται με τον ιδιο τροπο;Στον άνθρωπο είναι αυτό. Αν μου έλεγες ότι θα ζοριστώ για 2-3 εβδομάδες για να ξεσυνηθίσω κάτι που κάνωαυτόματα 15 χρόνια, απλά θα παράταγα τους υπολογιστές. Ο καθένας έχει τα δικά του στανταρ. Οπότεκαλό είναι να μένουμε στα αντικειμενικά ζητήματα και ένα τέτοιο είναι ότι τα windows 8 είναι καλύτερο λειτουργικόαπό τα windows 7.15 χρονια, ειναι ..... 15 χρονια.Δεν θελω να πεθανω με start menu.
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #18 Ιούνιος 21, 2013 Μπουρδες.15 χρονια, ειναι ..... 15 χρονια.Δεν θελω να πεθανω με start menu.Εννοείται, ο καθένας το βλέπει αλλιώς. Εγώ πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ έστω και 5 δευτερόλεπτα, έστωκαι για λίγες μέρες, για πράγματα που έχω συνηθίσει να κάνω με κλειστά μάτια.
cafeine Ιούνιος 21, 2013 Author #19 Ιούνιος 21, 2013 Γενικά θα έλεγα ότι είμαι έμπειρος χρήστης, άλλωστε και λόγω δουλειάς (support + προγραμματιστής) τις ρυθμίσεις των windows όπως οι περισσότεροι εδώ τις ξέρω και χωρίς οθόνη να τις λέω.Θα σας πω εγώ πώς τα χρησιμοποιούσα τα 8 που τα είχα από τότε που βγάλανε το update από τα 7.Τα άνοιγα, πάταγα desktop και δεν ξαναασχολιόμουν με το Start screen. Όλα αυτά που τρέχανε για email, contacts, chat, καιρός κλπ μου ήταν αδιάφορα μετά από 1 βδομάδα που τα χάζευα.Για οτιδήποτε ήθελα, αναζήτηση, control panel κλπ μέσω συντόμευσης στο My Computer και από κει.Για αναζήτηση, ωραίο μέν το start screen που τα βγάζει σαν tiles, αλλά άμα πχ έχεις 5-6 backup του ίδιου .exe από το Visual studio, τα βγάζει όλα μαζί και μπερδεύει. Οπότε πέρα από αναζήτηση εφαρμογών που οκ ήταν μια χαρα, για αρχεία το έκανα μέσα από το My Computer και search .Τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσα όλη την ώρα, internet, μουσικές, visual studio, sql photoshop ΚΛπ όλες Pinned στο taskbar.Αυτό που μου έλειψε από τα 7 ήταν τα desktop widgets που έβαζες θερμοκρασίες cpu, gpu , σκληρούς δίσκου, daemon tools κλπ...Αυτό που μου άρεσε στα 8 ήταν το File Transfer με το γράφημα ταχύτητας, και ότι πολλαπλά copy μαζευόντουσαν σε 1 παράθυρο.Γενικά δλδ δουλευα....τα 7! και για αυτό και το όλο τοπικ που μιλάμε.Αν δλδ τα 8 φορτώνουν πολλά extra services + γραφικά/προγράμματα για όλα αυτά τα social Που έχει στην αρχική + την αρχική κλπ, τότε προτιμώ τα 7.Τα έχω και τα δύο αυθεντικά αγορασμένα οπότε αν βγούνε τα 8.1 όπως λένε στην τελική απλά τρέχω αναβάθμιση.Το laptop είναι το lenovo ideapad y500 οπότε από drivers είναι κομπλέ από ότι έχω δει και σε 7 και σε 8.
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #20 Ιούνιος 21, 2013 Αν δλδ τα 8 φορτώνουν πολλά extra services + γραφικά/προγράμματα για όλα αυτά τα social Που έχει στην αρχική + την αρχική κλπ, τότε προτιμώ τα 7.Φορτώνουν όντως πολλά services αυτά που λες αλλά από την άλλη δεν φορτώνουν aero, widgets και πολλά άλλα.Στη σούμα είναι πιο ελαφριά τα 8. Εντάξει το "πανάλαφρα σε σχέση με τα 7" είναι υπερβολή όπως υπερβολή είναικαι ότι καταλαβαίνεις μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα. Γενικά πάντως είναι μπομπα το λειτουργικό και με ελάχιστεςασυμβατότητες προς τα πίσω σε σχέση με αντίστοιχες αλλαγές του παρελθόντος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.