Jump to content

Crucial M4 - Πρόβλημα ? RMA ?

TifoziF1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

SSD Crucial M4 256GB με firmware 000f άρχισε να πετά bluescreens (Windows7), έγινε ghost σε μηχανικό για να δουλέψει το μηχάνημα και μπήκε o CrucialM4 σε ένα spare windows7 με P5K μητρική (no ahci support) όπου έγινε firmware update σε 070H και έτρεξα μερικά διαγνωστικά:

attachment.php?attachmentid=56881&stc=1&d=1371727848

attachment.php?attachmentid=56882&stc=1&d=1371727865

attachment.php?attachmentid=56883&stc=1&d=1371727878

attachment.php?attachmentid=56884&stc=1&d=1371727891

Θέλει RMA τι λέτε ?

post-4796-1416077467,4924_thumb.jpg

post-4796-1416077466,588_thumb.jpg

post-4796-1416077467,3512_thumb.jpg

post-4796-1416077467,4158_thumb.jpg

ψήφος για RMA φίλε, αν ήταν κανένας μικρός/φτηνός/παλιός θα το παρατούσα αλλά 256 και μάλλον ακριβούτσικος δε λέει να το αφήνεις imho.

Γιατί update σε 070Η ?

Ρίξε μια ματιά στo forum της Crucial για τα προβλήματα με bsod και διαφόρων άλλων ειδών κολλήματα, με τα FW μεταγενέστερα του 0309 (000F,010G,040H,070H) .

Γνώμη μου να κάνεις revert σε 0309 Firmware και αν σου συνεχίσει τότε μιλάς για RMA.

Έχω 2 128G και είναι και οι 2 με το 0309 χωρίς κανενα πρόβλημα...

[MENTION=5217]felix[/MENTION] ή αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα στα forum της Crusial. Θεώρησα ότι βάζοντας το τελευταίο formware δεν θα είχα προβλήματα. Νομίζω πως τώρα δεν μπορώ να γυρίσω σε άλλο firmware.

[MENTION=35]chroma[/MENTION] & [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Τα bad sectors τα είδατε στο chkdsk ? Ο δίσκος έπαιζε από την αρχή, 1-1.5 χρόνο τώρα έχοντας 35GB un-partitioned space !

Φυσικα και μπορεις να κανεις revert σε παλιότερο.

Κατα περιπτωση προτείνεται κιόλας.

Το ότι είναι ssd δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει κάνει flag κάποια sectors ώς bad. Σε πρώτη φάση θα έλεγα να μην σε ανησυχεί αυτό.

ΑΝ πάλι θέλεις, και εφόσον είναι εντός εγγύησης ο δίσκος, να το εκμεταλλευτείς , ρωτώντας πρώτα στο forum ή ανοίγοντας ένα case στο support , να ρωτήσεις αν προβλέπεται RMA γιαυτον λόγω bad sectors...

ΑΝ όχι, βάλε το 0309 και δεν θα έχεις πρόβλημα με BSOD και λοιπά...είναι ότι πιο stable.

[MENTION=5217]felix[/MENTION] ή αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα στα forum της Crusial. Θεώρησα ότι βάζοντας το τελευταίο formware δεν θα είχα προβλήματα. Νομίζω πως τώρα δεν μπορώ να γυρίσω σε άλλο firmware.

[MENTION=35]chroma[/MENTION] & [MENTION=129]Chosen[/MENTION] Τα bad sectors τα είδατε στο chkdsk ? Ο δίσκος έπαιζε από την αρχή, 1-1.5 χρόνο τώρα έχοντας 35GB un-partitioned space !

Τα bad sectors από μόνα τους δεν λένε και πολλά, γιατί τις περισσότερες φορές είναι λάθη στο filesystem. Είχες κανένα abnormal shutdown;

Αν σου είναι ευκολο και καθαρά για θέμα ευκολίας μπορείς να ξαναποστάρεις απο το Sentinel ομως με Decimal αντι για Hex;

Επειδη έχω τον ίδιο δίσκο μπορώ να σου πω οτι τα bad sectors υπάρχουν εξαρχής και δεν ειναι κάτι το ανησυχητικό.

Το wear lvl σου ειναι πολύ καλό 32 σε decimal.

Αυτο που με προβληματίζει ειναι το pcide: bad, το είχες και στο παλιό μηχάνημα;

πως το έχεις στο bios, θα πρέπει να είναι σε AHCI mode.

Οταν πάω σπιτι θα σου ποστάρω και τα δικά μου stats.

Τα bad sectors από μόνα τους δεν λένε και πολλά, γιατί τις περισσότερες φορές είναι λάθη στο filesystem. Είχες κανένα abnormal shutdown;

20 hardshutdown εχει ο δίσκος, δεν ειναι κατι μη φυσιολογικό για τον χρόνο που τον έχει (3500 ώρες)

Θέλει λίγο ψάξιμο γιατι το score σου ειναι πολύ χαμηλό.

Δοκίμασες άλλο sata;

O δίσκος ήταν πάνω σε nvidia μητρική 775 (με Q9400) όπου γυρίζοντας τον controller σε AHCI στο bios και με drivers της nvidia για ahci (δεν έπαιζε με τους microsoft ahci drivers) είχα 4-5 bluescreens/day. Έτσι ο controler, από τις πρώτες κιόλας μέρες, γύρισε στο bios σε IDE και με τους default MS IDE drivers δεν είχα bluescreens μέχρι πριν 3-4 μέρες. Γι'αυτό βλέπετε και "χαμηλές" επιδόσεις, που είναι φυσιολογικές.

Το μηχάνημα δεν κάνει τρελά IOPS είναι για development/build (VS2005/2008/2010) και το IDE ήταν υπεράνω από αρκετό. Γιαυτό και δεν είχαν κοπεί τα 40GB σε partition για να έχει "αέρα" λόγω μη ύπαρξης trim.

μετράνε τα bluscreens ? Αν ναι, τότε ΠΟΛΛΑ !!

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] καμιά γνώμη ?

Y.Γ. O μηχανικός (7200.13 Seagay που τον αντικατέστησε για λίγες μέρες μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε) είναι πιο αργός και από τον θάνατο. 5λεπτά το build αντί για 45sec !!!

RMA. Μου έχει τύχει 4 φορές σε production περιβάλλον με SSDs της Kingston. Ενω το drive έδειχνε καλό health status (99%, 98%) το drive δεν έκανε εγκατάσταση ούτε τα Windows. Με αλλαγή του drive έπαιξαν όλα ρολόι.

RMA. Μου έχει τύχει 4 φορές σε production περιβάλλον με SSDs της Kingston.
Ίδιος controler με crucial ?
Ίδιος controler με crucial ?

Δεν νομίζω πως είναι θέμα controller αλλά συμπεριφοράς. Οι SSD που είχαν θέμα ήταν:

Δύο Kingston V200+

Ένας Kingston V100

Ένας HyperX

διαφορετικοί controllers και χωρητικότητες, ίδια συμπεριφορά όμως.

Απλά κολλήματα και αραιά και που μπλε οθόνες. Μετά το φορμάτ τα windows 7 δεν τελείωναν ποτέ την εγκατάσταση. Με αλλαγή και στις 4 περιπτώσεις του SSD με Samsung 840, όλα δούλεψαν ρολόι και τα λαπτοπ δουλεύουν ακόμα(4 μήνες +) απροβλημάτιστα...

Έχει αγοραστεί από crucial.com άρα πάλι crucial παίρνω !

Του κρατάω ένα image (Norton Ghost 11) τώρα και θα δοκιμάσω εγκαταστάσεις windows7/VS2008/2010/2012 να δώ πως θα πάει και βλέπουμε.

Aπο σύστημα με Sata 2

Εχω ενα θεματάκι με τα 4k αλλα εχω πολλά, εως άπειρα non aligned.

Ακομα δεν έχω καταλάβει τι φταιει και υπάρχει αισθητή πτώση σε ταχύτητα.

post-29575-1416077478,8138_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.