Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Εχω ενα προβλημα με αυτην την μητρικη. Συγκεκριμενα δεν μπορω να δω τι τάσεις δίνονται γενικοτερα. Ολα ήταν μια χαρα και έβλεπα τα πάντα με το ASUS Probe ώσπου μια μερα ανοιξα το CPU-Z. Απο τότε, οι ενδειξεις εξαφανίστηκαν απο το bios αλλα και απο οποιοδήποτε Utility που κανει αυτη την δουλεια. Οσο δε για το ASUS Probe εχει τρελαθει και λεει οτι δινω 4 volt παντου!Σε σχετικο post που εκανα στο forum της ASUS μου απαντησαν οτι πρόκειται για ενα πολυ συνηθισμενο προβλημα. Ολα ξεκινανε οταν τρεξεις το CPU-Z . Δεν υπαρχει καποια λυση να το διορθωσει. Για να δεις ξανα τα voltages πρεπει να απεγκαταστήσεις το Asus Probe και να κανεις Clear CMOS BIOS. Μετα, θα ειναι οκ, αλλα δεν πρεπει να εγκαταστήσεις το ASUS Probe και μετα να τρεξεις το CPUZ. Αν ανοιξεις το ASUS Probe , τοτε μην ανοιξεις το CPUZ. Και ρωτάω τώρα... Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για την ASUS ;Τα προβληματα ομως δεν σταματουν εδω. Για να υπάρχει καλή υποστήριξη με τους κανουριους τετραπυρηνους τις AMD (aka Phenom), η ASUS λανσάρισε καινουρια bios για την Crosshair. Το αποτελεσμα ειναι οτι τελικα παιζουν οι Φενομ αλλα δεν παιζουν πλεον οι δυπυρινοι.Ελεος ρε ASUS...btw, οταν κανετε overclocking με την Crosshair, τις τασεις τις εχετε στο auto ;AI TUNING: ManualOverclocking:CPU Frequency: 200CPU Multiplier: 14Memory Clock Frequency: DDR2 800PCIEX-16_1 Clock: 101 MhzPCIEX-16_2 Clock: 101 MhzCPU <-> NB HT SPEED: 5x CPU FrequencyAMD Virtualization: EnabledNB to SB HT Frequency: AUTONB --> SB HT Speed: 5xNB to SB HT FrequencySB --> NB HT Speed: 5xSB to NB HT FrequencyCPU <-> NB HT Width : (πανω βελακι)16 (κατω βελακι) 16 NB <-> SB HT Width : (πανω βελακι)16 (κατω βελακι) 16OverVoltageCPU Voltage Range: 1.35 - 1.45CPU Voltage: 1.4DDR2 Voltage: 1.9HT Link Voltage: 1.35NB Core Voltage: 1.2SB Core Voltage: 1.575SB PLL Voltage: 1.55DDR2 Termination Voltage: DDR_Vol/2DDR2 Controller Ref Voltage: AutoDDR2 Channel A Ref Voltage: AutoDDR2 Channel B Ref Voltage: AutoDRAM ConfigurationTcl : 5Trcd: 5Trp: 5Tras: 18Width of Dram Interface : 64-bit1T/2T Memory Timing: 2TAi Clock: Autox channel A Clock Skew Delay 150psx channel B Clock Skew Delay 150psΤο NB HT Voltage ειναι το vtt της μητρικης μου, ποια ρυθμιση ειναι στο BIOS ; Νομίζω πως είναι η HT Link Voltage, ε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Φεβρουάριος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2008 Το προβλημα πιο ακριβως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Φεβρουάριος 6, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2008 Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω ποιο τελος πάντων είναι αυτό το NB HT Voltage (δηλαδη το vtt) της μητρικής μου, για το οποιο ολοι μου λενε πραγματα.Επίσης δεν ξέρω τι διαολο ειναι αυτο το PLL voltage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.