Jump to content

ASUS Crosshair

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα με αυτην την μητρικη. Συγκεκριμενα δεν μπορω να δω τι τάσεις δίνονται γενικοτερα.

Ολα ήταν μια χαρα και έβλεπα τα πάντα με το ASUS Probe ώσπου μια μερα ανοιξα το CPU-Z. Απο τότε, οι ενδειξεις εξαφανίστηκαν απο το bios αλλα και απο οποιοδήποτε Utility που κανει αυτη την δουλεια. Οσο δε για το ASUS Probe εχει τρελαθει και λεει οτι δινω 4 volt παντου!

Σε σχετικο post που εκανα στο forum της ASUS μου απαντησαν οτι πρόκειται για ενα πολυ συνηθισμενο προβλημα. Ολα ξεκινανε οταν τρεξεις το CPU-Z . Δεν υπαρχει καποια λυση να το διορθωσει. Για να δεις ξανα τα voltages πρεπει να απεγκαταστήσεις το Asus Probe και να κανεις Clear CMOS BIOS. Μετα, θα ειναι οκ, αλλα δεν πρεπει να εγκαταστήσεις το ASUS Probe και μετα να τρεξεις το CPUZ. Αν ανοιξεις το ASUS Probe , τοτε μην ανοιξεις το CPUZ.

Και ρωτάω τώρα... Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για την ASUS ;

Τα προβληματα ομως δεν σταματουν εδω. Για να υπάρχει καλή υποστήριξη με τους κανουριους τετραπυρηνους τις AMD (aka Phenom), η ASUS λανσάρισε καινουρια bios για την Crosshair. Το αποτελεσμα ειναι οτι τελικα παιζουν οι Φενομ αλλα δεν παιζουν πλεον οι δυπυρινοι.

Ελεος ρε ASUS...

btw, οταν κανετε overclocking με την Crosshair, τις τασεις τις εχετε στο auto ;

AI TUNING: Manual

Overclocking:

CPU Frequency: 200

CPU Multiplier: 14

Memory Clock Frequency: DDR2 800

PCIEX-16_1 Clock: 101 Mhz

PCIEX-16_2 Clock: 101 Mhz

CPU <-> NB HT SPEED: 5x CPU Frequency

AMD Virtualization: Enabled

NB to SB HT Frequency: AUTO

NB --> SB HT Speed: 5xNB to SB HT Frequency

SB --> NB HT Speed: 5xSB to NB HT Frequency

CPU <-> NB HT Width : (πανω βελακι)16 (κατω βελακι) 16

NB <-> SB HT Width : (πανω βελακι)16 (κατω βελακι) 16

OverVoltage

CPU Voltage Range: 1.35 - 1.45

CPU Voltage: 1.4

DDR2 Voltage: 1.9

HT Link Voltage: 1.35

NB Core Voltage: 1.2

SB Core Voltage: 1.575

SB PLL Voltage: 1.55

DDR2 Termination Voltage: DDR_Vol/2

DDR2 Controller Ref Voltage: Auto

DDR2 Channel A Ref Voltage: Auto

DDR2 Channel B Ref Voltage: Auto

DRAM Configuration

Tcl : 5

Trcd: 5

Trp: 5

Tras: 18

Width of Dram Interface : 64-bit

1T/2T Memory Timing: 2T

Ai Clock: Auto

x channel A Clock Skew Delay 150ps

x channel B Clock Skew Delay 150ps

Το NB HT Voltage ειναι το vtt της μητρικης μου, ποια ρυθμιση ειναι στο BIOS ; Νομίζω πως είναι η HT Link Voltage, ε ;

Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω ποιο τελος πάντων είναι αυτό το NB HT Voltage (δηλαδη το vtt) της μητρικής μου, για το οποιο ολοι μου λενε πραγματα.

Επίσης δεν ξέρω τι διαολο ειναι αυτο το PLL voltage.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.