serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2013 Σε laptop SONY, φόρτωση Windows 7 Home Premium ELL, και φτάνοντας στο σημείο που ζητάει κωδικό, δεν προλαβαίνεις να βάλεις κωδικό. Χτυπάει BSOD με μήνυμα:DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL0x000000D1 και αναφέρει ότι κάποιο πρόβλημα έχει να κάνει με το αρχείο ndis.sys.Απ' ό,τι έχω ψάξει και στο google, το πρόβλημα είναι το πιό πιθανό να έχει να κάνει με τον driver της ethernet. Βέβαια, όχι 100%. αλλά το πιό πιθανό.Άλλοι λένε για RAM και υπάρχει και πιθανότητα σκληρού δίσκου.Έλεγχος τα 2 modules με memtest για 2,5 ώρες:no errorsΈλεγχος στον WD σκληρό δίσκο (με το ίδιο το util της WD, καί quick καί extended test) passed και τα δύο χωρίς error.Σκέφτηκα να κάνω το εξής:βάζω τα Windows σε safe mode και μπαίνουν κανονικά.Πάω να τα φορτώσω σε safe mode with networking και χτυπάει και BSOD.Βάση αυτού σκέφτηκα ότι όντως είμαι ok με RAM, HDD και έχω να κάνω μάλλον με driver της ethernet. Βέβαια, δεν αποκλείω και την ethernet σαν h/w πρόβλημα, αλλά απ' αυτό που έκανα με το safe mode δίνω λίγες πιθανότητες, και πιστεύω βρίσκοντας/αντικαθιστώντας drivers να έχω το laptop και πάλι σε λειτουργία.Μοντέλο laptop:SONY Vaio VGN-NW21EFΟι drivers που βρίσκω είναι αυτοί εδώ, αλλά δε νομίζω πως θα κάνουν δουλειά. Χρειάζομαι κάτι πιό πρόσφατο που θα βοηθήσει.Η κάρτα που βγάζει στο safe mode είναι:Marvell Yukon 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet ControllerΗ άποψή σας γιά όλ' αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούνιος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Δοκίμασε με αυτούς.Είναι οι τελευταίοι της Marvellhttp://www.marvell.com/support/downloads/driverDownload.do?driverId=175&action=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούνιος 19, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Την λίστα με τα εγκατεστημένα windows updates την κοίταξες?Μήπως έβαλες κανένα driver για την κάρτα δικτύου απο εκεί?Αν όχι ξέχασε ότι το ανέφερα καν.Για τους drivers που βρήκες από την sony σύγκρινε ποια version είναι και ποιά έχεις εγκατεστημένους τώρα.Αν είναι νεότεροι δεν χάνεις κάτι να τους δοκιμάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιούνιος 19, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Την λίστα με τα εγκατεστημένα windows updates την κοίταξες?Μήπως έβαλες κανένα driver για την κάρτα δικτύου απο εκεί?Πώς μπορώ να δω από τη λίστα με τα updates ποιό update αναφέρεται στην αναβάθμιση του driver της ethernet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούνιος 19, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Yποθέτω ότι γνωρίζεις πως μπορείς να δεις την λίστα με τα updates που έχουν γίνει μέσω windows update. Στην λίστα ψάχνεις κάτι ανάλογο με το επιλεγμένο για την κάρτα δικτύου που έχεις.Το Importance θα πρέπει να είναι Optional. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιούνιος 19, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Yποθέτω ότι γνωρίζεις πως μπορείς να δεις την λίστα με τα updates που έχουν γίνει μέσω windows update.Στην λίστα ψάχνεις κάτι ανάλογο με το επιλεγμένο για την κάρτα δικτύου που έχεις.Το Importance θα πρέπει να είναι Optional. Τη λίστα με τα updates ξέρω να την ανοίγω. Την άνοιξα και τα updates που έχουν εγκατασταθεί 03/06/2013 (την ημερομηνία που ξεκίνησε το πρόβλημα περίπου), κανένα λοιπόν δεν αναφέρεται σε κάτι σχετικό με αυτό που περιγράφεις. Το Importance που πρέπει να είναι Optional (έχω ELL Win - θα τη βρω την αντιστοιχία των λέξεων αλλά αν έχεις πρόχειρη τη μετάφραση δε θα με χάλαγε ), το Optional, λοιπόν, τί είναι; Βασικά, θα μου πεις, εδώ δε βρίσκουμε το update του driver (αν κάτι τέτοιο έχει κάνει τη ζημιά)... Επίσης να αναφέρω ότι έχω 64-bit. Ο driver που link-άρεις apotsi για πόσα bit είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούνιος 20, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 και για 32 και για 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιούνιος 20, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 Έκανα μία δοκιμή από cd με το Ubuntu 13.04 και η ethernet δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω internet κανονικότατα.Οπότε το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στα win.Κατέβασα τους drivers από τη Marvel και έκανα update. Τα ίδια.Εδώ έχω μία παρατήρηση. Δεν είναι σίγουρο ότι η ethernet είναι Marvel. Marvel "φαίνεται" να είναι. Έτσι τη φορτώνουν οι default drivers των Windows. Οπότε, τα windows προλαβαίνουν και της κολλάνε ετικέτα Marvel, και γω πηγαίνω αναγκαστικά και ψάχνω για την αντίστοιχη κάρτα.Αλλά, και μέσω VENdor ή DEVice να πάω να δώσω κωδικό, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι πάω σωστά. Πάλι σε Marvel θα πέσω, αλλά είμαι δικαιολογημένος, αφού και πάλι έχουν προλάβει τα win να βαφτίσουν Marvel την κάρτα.Το πιό σωστό είναι να ψάξω ποιά είναι η μητρική και η lan που έχει πάνω με κάποιο δυνατό util. Θα μπορούσα και μέσω manual, αλλά δεν πιστεύω να έχει το manual τόσο λεπτομερείς πληροφορίες. Εννοώ δυνατό util, ώστε να μην επηρρεάζεται από τη βάφτιση των win στην κάρτα, αλλά να μου δίνει τα πραγματικά hardware στοιχεία. Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα μπλέξιμο:αυτό το util το πιό πιθανό είναι να πάει και να διαβάσει πληροφορίες από το device manager των windows.Έχετε κάποιο util να μου συστήσετε που να διαβάζει τα πραγματικά στοιχεία h/w? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούνιος 20, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 To ubuntu τι κάρτα δικτύου βρίσκει?Μήπως να δοκιμαζες και το αρχείο από την Sony που έχεις στο αρχικό Post του θέματος ή το δοκίμασες ήδη?Διάβασε και το manual μία ποτέ δεν ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιούνιος 24, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 Λοιπόν, λύση ευρέθη και την δίνω αμέσως... Τελικα το πρόβλημα ήταν με τον driver, αλλά της ασύρματης κάρτας. Μπήκα σε safe mode, την έκανα disable και μετά μπόρεσα να μπω σε normal mode. Έτσι, μπόρεσα να κάνω driver update στην wireless και όλα ok. Δίνω και δύο εικόνες που θα χρειαστούν... ...ΕΙΚΟΝΑ 1... ...ΕΙΚΟΝΑ 2... Στην εικόνα 1 ο driver είναι από το 2009, και γιά κάποιο λόγο "χτύπησε" το ndis.sys που είναι μέρος του driver. Κατέβασα driver από Μάρτιο του 13, έκανα setup (δεν το πήγα manually - είχε installer) και όλα πήγαν καλά. Ο νέος driver/κάρτα φαίνεται στην εικόνα 2. Τώρα το laptop δουλεύει κανονικά. Από το πρωί που έχω κάνει κάποιες δοκιμές δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Ήθελα τη βοήθειά σας και σε κάτι ακόμα... Όπως βλέπετε πάνω-πάνω στη λίστα με τις συσκευές υπάρχει με κίτρινο θαυμαστικό μία συσκευή IVT_ Virtual_0000. Τί είναι αυτή η συσκευή και πώς μπορώ να εγκαταστήσω σωστό driver για να είμαι απόλυτα σωστός; Στην εικόνα (2) υπάρχει στην ομάδα καρτών δικτύου και μία εικονική κάρτα "Microsoft WiFi Virtual Miniport". Κάποια σχέση πρέπει να έχεουν αυτά τα δύο. Μπορείτε να με βοηθήσετε να το φτιάξω αυτό (W7 64-bit); Ποιά είναι η άποψή σας ότι δημιούργησε αυτό το πρόβλημα με τον driver; Πού θα πρέπει να εστιάσω για να αποκαταστήσω μόνιμα το πρόβλημα (αν, φυσικά, μπορεί να γίνει μόνιμη αποκατάσταση); Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Ιούνιος 24, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2013 bleutooth. σου απάντησα και δίπλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.