Jump to content

αθόρυβο τροφοδοτικό?

stavpal

Recommended Posts

το PC είναι:

-mobo ASUS P4T-E

-P4 1.9GHZ

-512RDRAM

-2HD (7200RPM)

-DVD + CD-R

-SB AUDIGY

-PROMISE ATA100 CONTROLLER

-ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ 8CM FAN

-ΚΑΙ Η GPU ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ (FX6600)

-τροφοδοτικό levicom 420W

-η διαφορά του ήχου ανάμεσα στα τροφοδοτικά είναι μεγάλη ή απλώς μπορεί άλλο να είναι "λιγο πιο ήσυχο"?

γενικώς τρόπος να μειωθεί δραστικά ο θόβυβος του pc? (π.χ. fanless τροφοδοττκό?)

κοιτα...αθορυβο τροφοδοτικο ειναι το tagan...και τα bequiet ειναι καλα απο αποψη θορυβου...τωρα το θεμα ειναι οτι ειναι και τα 2 πολλα watt και δεν θα σου ειναι περιτα....αν θες εντελως αθορυβο τροφοδοτικο τοτε μπορεις να πας σε passive αλλα δεν τα πολυεμπιστευομαι γι ανα ειμαι ειλικρινης....μπορεις βεβαια να κανεις αλλαξεις τους ανεμιστηρες του τροφοδοτικου με αθορυβους...πχ 2 papst 8εκ. ή να βαλεις ενα τριμερ για να ρυθμιζεις τις στροφες(θα προτεινα το πρωτο)

Αρχική απάντηση από DarkSaga

υπάρχουν και φανλες και υδροψυκτα και με 12dBA θόρυβο τα 10 δεν τα διακρίνει το αυτί

εσυ πόσα λεφτα δίνεις?

απο εκει ξεκινάνε ολα!

Σωστός... ένα από τα ποιο γνωστά, αλλά ακριβό.

Με νερο ειμαι κ το μονο που ακουγετε(κλειστο κουτι εννοητε) καπως ειναι οι raptor

Οχι οτι κανουν κανενα τρελο θορυβο βεβαια αλλα λεμε....

Το Enermax δεν ακουγετε καθολου ακομα κ με κλειστο το pc(εχει ενα συστημα που παραμενει ανοιχτο το fan του μεχρι να πιασει <40 βαθμους)

λοιπον επειδη εχω καψει ωρες πανω σε αυτο το πραγμα που θες λογω του οτι ηθελα ενα pc μου να μπορει να κατεβαζει 24Χ7 και να κοιμαμαι κιολας!Απλα θα σου πω οτι ρολοι με δεικτες στο δωματιο δεν υπαρχει γιατι με ενοχλει το τικ-τακ των δεικτων και δεν μπορω να κοιμηθω

Τελικα κατεληξα στο εξης...zalman 6000 cu στον cpu(flower cooler) με αυτο δεν εχεις κραδασμους που καμια φορα ειναι χειροτεροι απο θορυβο,εγω ψυχω εναn p3 1000/133 ο ανεμιστηρας που δινει ο ζαλμαν ειναι στα 20 db αμα του βαλεις την αντισταση που σου δινει μεσα,εγω εβαλα 2 σε σειρα,ο ανεμιστηρας πρεπει να δουλευει κατω απο 5 βολτ με 600-700 στροφες..δεν ακουγεται

το τροφοδοτικο...εδω αρχιζουν τα δυσκολα καθοτι μπορει να ενοχλει και ο αερας που πεφτει πανω στα περιεχομενα του τροφοδοτικου ετσι εβγαλα τον ανεμιστηρα και τον κολλησα απο την αλλη πλευρα,και αυτος ισα ισα που γυρναει κατω απο 5 βολτ,το κακο ειναι οτι με ενοχλει και μαλλον θα παρει ποδι οταν κανω δοκιμες για να δω αν ψηνεται το τροφοδοτικο χωρις αυτον σε φορτιο

δισκοι...οτιδιποτε αλλο εκτος απο maxtor θα κανει θορυβο λογικα,πρεπει να ειναι fdb και να υποστηριζουν το acoustic managment

εννοειται οτι καρτα και μητρικη εχουν παθητικη ψυξη,το pc σου και fanless τροφοδοτικο να βαλεις θα ακουγεται! Αντε απο τα 30+ να παει 27 db

βασικά δεν θέλω να ξοδέψω ένα κάρο λεφτά κάπου max 80

-θα ακούγεται βέβαια & ο ανεμιστήρας του cpu, (στάνταρ Intel), και δεν ξέρω αν αξίζει (δλδ κάνει θόρυβο και ο fan του CPU). Δεν θελω να βάλω υδρόψυξη, απλώς να κάνει αρκετά λιγότερο θόρυβο

το chieftec 340W η το 360W me to μονό ανεμιστήρα ίσως να σου κάνει

όχι αθόρυβο αλλά χαμηλών τόνων

Υπάρχουν βέβαια και τα Dual Fan 360W-420W που είναι πραγματικά αθόρυβα.

"το pc σου και fanless τροφοδοτικο να βαλεις θα ακουγεται! Αντε απο τα 30+ να παει 27 db"

γιατί αυτό nos-dio?

αμα δεν εχει αθορυβους δισκους θα ακουγεται!

αν δεν εχει αθορυβο φαν στον επεξεργαστη θα ακουγεται..

:innocent:

γενικα απο το μονο που δεν μπορεις να ξεφυγεις ειναι οι δισκοι...ολα τα αλλα μπορουν να δουλεψουν χωρις κινητα μερη...πρεπει να ακουσεις το πσ μου man και θα καταλαβεις...το κακο ειναι οτι αυτο το πραγμα δεν τελειωνει ποτε...εκτος και αν δεν κινειται τιποτα πλεον:tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.