snakes Ιούνιος 21, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Δεν σου είπα να κόψεις από mobo. Δώσε άλλα 30 ευρώ και παρε i5 είναι η γνώμη μου.Εκτός αγοράς και εποχής είναι οι fx.Όντως στην αρχή σκεφτόμουν κάτι σε i5 3570k όμως βγήκαν οι Haswell και είπα να πάω σε amd μιας και το socket 1155 δεν έχει μέλλον και λόγω πιθανόν προβλημάτων με τις νέες μητρικές των haswell. Περίπου για cpu και mobo θα διαθέσω 250- 260€ αν μπορείς να μου προτείνεις κάτι αξιόλογο σε Intel έχε καλώς... :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Intel Core i5-4570 Box | Skroutz.grGigabyte GA-H87-HD3 | Skroutz.grΔεν γνωρίζω κάποιο πρόβλημα των has. Ένα πιθανό bug ενδέχεται να υπάρχειστη λειτουργία των usb3 ports όταν επανέρχεται το μηχάνημα από sleep state. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 21, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.. Από επιδόσεις θα είναι ανώτερο το σετακι αυτό σε σχέση με ένα 8πυρινο ; Ο επεξεργαστής θα μπορέσει να υποστεί έστω και ελάχιστο o/c ; Τέλος η μητρική είναι πλήρως συμβατή με τον cpu δεν θα χρειαστεί bios update έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 α) ναι είναι ανώτερο β) θα μπορεί θεωρητικά αλλά γιατί να υποστεί; γ) προφανώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 22, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 α) ναι είναι ανώτερο β) θα μπορεί θεωρητικά αλλά γιατί να υποστεί; γ) προφανώς.Σκέφτομαι να τον ανεβάσω στα 3,5 όχι τίποτα ιδιαίτερο.. Θα μπορέσουμε να πούμε ότι είναι ανώτερος ακόμα και από τον 3570k ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 22, 2013 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 Ναι, στοκ vs στοκ είναι ανώτερος από 3570Κ. Λογικά όπως όλοι οι κλειδωμένοι i5θα μπορεί να παίξει και με τους 4 πυρήνες 100MHz πάνω από το max boost, δλδ στα 3.7.Με δεδομένο ότι μπορείς να αλλάξεις και το bclk, μπορεί και στα 4 δεν βλέπω το λόγο πάντως να κάνεις κάτι τέτοιο.Δεν ξέρω μόνο μήπως θέλεις z87 μητρική για να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή και τη συμπεριφορά του turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 22, 2013 Author #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 Ναι, στοκ vs στοκ είναι ανώτερος από 3570Κ. Λογικά όπως όλοι οι κλειδωμένοι i5θα μπορεί να παίξει και με τους 4 πυρήνες 100MHz πάνω από το max boost, δλδ στα 3.7. Με δεδομένο ότι μπορείς να αλλάξεις και το bclk, μπορεί και στα 4 δεν βλέπω το λόγο πάντως να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω μόνο μήπως θέλεις z87 μητρική για να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή και τη συμπεριφορά του turbo. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστώ μητρική με z87 γιατί ίσως και να μην γίνει o/c ή και να γίνει θα είναι πολύ ελάχιστο κάτω από τα 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 22, 2013 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 Εσύ ξέρεις, προσωπικά δεν κατάλαβα εξαρχής γιατί θέλεις να κάνεις o/c, είτε με τον8320 είτε με τον i5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 22, 2013 Author #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 Εσύ ξέρεις, προσωπικά δεν κατάλαβα εξαρχής γιατί θέλεις να κάνεις o/c, είτε με τον8320 είτε με τον i5. Φαίνεται επειδή έχω συνηθίσει από τον q6600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 22, 2013 Author #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2013 Εσύ ξέρεις, προσωπικά δεν κατάλαβα εξαρχής γιατί θέλεις να κάνεις o/c, είτε με τον8320 είτε με τον i5. Φαίνεται επειδή έχω συνηθίσει από τον q6600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 23, 2013 Author #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Να ρωτήσω και κάτι ακόμη με τον cpu και το psu δεν θα έχω θέμα γιατί έχω ακούσει ότι επειδή η κατανάλωσή τους είναι ελάχιστοι πολλά τροφοδοτικά δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ισχύει κάτι τέτοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Όχι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Στη χειρότερη περίπτωση, όταν και αν θα μπαίνει σε super-duper-low power stateαντί να καίει 5 watt ας πούμε θα καίει 10. Θέμα ασυμβατότητας δλδ "δεν λειτουργούν μαζί" όπως παρουσιάστηκε, δεν υπάρχει.Δες εδώ αναλυτικά: http://www.coolermaster.com/company/newsDetail-M1305240001400b-20130524.html?page=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 23, 2013 Author #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Όχι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Στη χειρότερη περίπτωση, όταν και αν θα μπαίνει σε super-duper-low power stateαντί να καίει 5 watt ας πούμε θα καίει 10. Θέμα ασυμβατότητας δλδ "δεν λειτουργούν μαζί" όπως παρουσιάστηκε, δεν υπάρχει.Δες εδώ αναλυτικά: Cooler Master: NewsDetailΝα σου θυμίσω μόνο ότι έχω το cx500 της corsair :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ναι, το ξέρω. Το διάβασες αυτό που πόσταρα; Δεν έχει να κάνει με την coolermasterή την corsair. Αναλύει αναλυτικά το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 23, 2013 Author #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ναι, το ξέρω. Το διάβασες αυτό που πόσταρα; Δεν έχει να κάνει με την coolermasterή την corsair. Αναλύει αναλυτικά το θέμα. Ναι και αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα τροφοδοτικά δεν θα έχουν πρόβλημα με ένα haswell cpu παρά μόνο σε idle mode θα καίνε πάνω από 5w.. επομένως λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.. Το συμπέρασμα είναι ότι εάν πάω σε haswell intel cpu το σύστημα με το 500αρι δεν θα είναι οριακά, ενώ ε'αν πάω σε fx8xxx τότε θα είναι πολύ οριακά (κάτι που λογικά θα το επιβαρύνει και στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί αλλαγή το 500ρακι μου! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Το τροφοδοτικό θα αντέξει και τα δύο setup απλά με το δεύτερο θα έχει ελάχιστοαέρα* και θα ζοριστεί περισσότερο με αποτέλεσμα να επιτυχανθεί το capacitors aging. Επιδόσεις καλύτερες θα έχεις με τον i5 οπότε όλα παίζονται στο αν μπορείς να διαθέσεις40 ευρώ παραπάνω.*στην περίπτωση o/c του 8320 δεν βλέπω να έχεις καθόλου αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 23, 2013 Author #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Το τροφοδοτικό θα αντέξει και τα δύο setup απλά με το δεύτερο θα έχει ελάχιστοαέρα* και θα ζοριστεί περισσότερο με αποτέλεσμα να επιτυχανθεί το capacitors aging. Επιδόσεις καλύτερες θα έχεις με τον i5 οπότε όλα παίζονται στο αν μπορείς να διαθέσεις40 ευρώ παραπάνω.*στην περίπτωση o/c του 8320 δεν βλέπω να έχεις καθόλου αέρα.Σωστός.. από την αρχή και εγώ έκλεινα περισσότερο προς intel μεριά μιας και ό,τι pc και αν έχω δουλέψει είναι intel και μιας που βλέπω τον q6600 να κρατάει ακόμα και μετά από 6 χρόνια που τον έχω απροβλημάτιστος στο ήθος του.. Amd δεν έχω δουλέψει όμως τα περισσότερα σχόλια που ακούω είναι αρνητικά και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί νομίζω και από την τιμή των προϊόντων της 8πύρινος με 200€, καλύτερα σχόλια έχω ακούσει για τους fx8xxx γι΄αυτό και ήμουν έτοιμος να κάνω αυτό το setup, όμως πιστεύω ότι ο intel θα με βγάλει παραπάνω χρόνια από έναν amd και μιας και γίνεται η αναβάθμιση ας πάρω κάτι ποιοτικό που θα κρατήσει..! Οπότε θεωρώ ότι δεν θα μετανιώσω γι' αυτή την μηδαμινή υπέρβαση των 30-40€ στο μέλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 Ποιοτικοι είναι και οι intel και οι amd. Δεν υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των εταιριών όπως μάλλον το εννοείς. Το ότι η intel συνολικά υπερέχει σε όλους τους τομείς είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να είναι θέσφατο αυτό στις επιλογές γιατί πάντα υπεισέρχεται και το οικονομικό στη μέση. Υπάρχουν συκγκεριμένα μπάτζετ και ανάγκες όπου η amd παίζει μόνη της, όπως με την περίπτωση του Α10 apu ή του FX 6300. Παραπάνω και παρακάτω το έχει το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 23, 2013 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 fx6300 ή 8320 με καποια gigabyte 970 ή990χ η πιο οικονομικη λυση ή 4670k z87 κατευθειαν αν πας για ιντελ.οι 6300 8320 ειναι πιο κρυοι απο τον 4670κ ακομα και κλοκαρισμενοι.οτι σε παιρνει οικονομικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 23, 2013 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2013 @absolomΣε απόλυτες τιμές όντως είναι πιο κρύοι, όπως είναι πιο κρύοι και από τους sandy και από τους ivy. Το θέμα είναι το distance to tjmax. Σε όλους τους παραπάνωείναι μεγαλύτερο απ ότι στους FX. Πιο σωστά, δεν μπορούν να συγκριθούν ευθέως οι θερμοκρασίες επεξεργαστώνδιαφορετικών αρχιτεκτονικών, όπως δεν μπορούν να συγκριθούν ευθέως οι τάσεις λειτουργίας τους πχ.Αν βέβαια καταλαβαίνω σωστά τα παραπάνω.Προσωπικά δεν βλέπω λόγο να πληρώσει τα επιπλέον για τον 4670Κ αν βέβαιαδεν πρόκειται να κλοκάρει. Αν πρόκειται, τότε είναι υποχρεωμένος να δει Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.