snakes Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2013 Καλησπέρα σας, Ετοιμάζομαι να πάρω τον fx8320 με την hd 7870 PowerColor (PCS+ Myst) , μένει μόνο να βρώ μια καλή μητρική για o/c προκειμένου να τον κρατήσω σταθερά στα 4.0 (δεν μπορώ να βρω την GIGABYTE GA-970A-UD3 rev 3.0) Επομένως οποιαδήποτε πρόταση δεχτή.. Αυτό είναι το υπάρχον: CASE: SuperCase LX-803 | MONITOR: 19" Samsung SM 943SΝ | OS: Windows 7 ultimate 64 bit | CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (GO) O/c 3.00 Ghz | CPU COOLER: CoolerMaster GeminII SF524 | RAM: 4GB DDR3 1333mhz | MOBO: Gigabyte GA-G41M-Combo <--(DEAD) | PSU: Corsair Builder Series CX500 V2 | GPU: 3D Club Radeon HD6770 1GB GDDR5 | HDD: SEAGATE ST3500418AS 500GB EDIT: η οθόνη θα αλλαχθεί με μια LG W2486L 24" FULL HD Περιμένω προτάσεις.. Sorry αν έχω βάλει το θέμα σε λάθος section (αλλά είναι το πρώτο θέμα που ανεβάζω εδώ και δεν τα γνωρίζω ακόμα τα κατατόπια..!! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Πόσα χρήματα διαθέτεις και τι ψύκτρα θα χρησιμοποιήσεις ?Τα 4Ghz ειναι σχετικά εύκολα να βγουν από τον 8320 ~! Θα σου έλεγα να κοιτάξεις για κάτι στα 4,4-4,5Ghz για κλοκάρισμα.ΕΠίσης μην νομίζεις πως η REV 3.0 είναι καλύτερη στο OVERCLOCK .... Χειρότερη είναι γιατί ηξ GIGABYTE την λειτουργία APM MASTER MODE την αφήνει μόνιμα ενεργοποιημένη .... Δεν ξέρω βέβαια αν έβγαλε κάποιο update να την απενεργοποιεί ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 17, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 θα χρησιμοποιήσω την υπάρχουσα ψύκτρα (CoolerMaster GeminII SF524 ) και διαθέτω έως και 100€ (και λιγότερα να είναι τόσο το καλύτερο):flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 17, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Ισως MSI 990XA GD55 αν και θέλω να το ψάξω λίγο ... για το κύκλωμα τροφοδοσίας και άν έχει τίποτα nikos ... Και ASUS M5A97 EVO R2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 17, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Πόσα χρήματα διαθέτεις και τι ψύκτρα θα χρησιμοποιήσεις ?Τα 4Ghz ειναι σχετικά εύκολα να βγουν από τον 8320 ~! Θα σου έλεγα να κοιτάξεις για κάτι στα 4,4-4,5Ghz για κλοκάρισμα.ΕΠίσης μην νομίζεις πως η REV 3.0 είναι καλύτερη στο OVERCLOCK .... Χειρότερη είναι γιατί ηξ GIGABYTE την λειτουργία APM MASTER MODE την αφήνει μόνιμα ενεργοποιημένη .... Δεν ξέρω βέβαια αν έβγαλε κάποιο update να την απενεργοποιεί ...Δηλαδή δεν χρειάζεται αναγκαστικά να πάρω την rev 3.0 (επειδή δεν την βρίσκω κιόλας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 17, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Οχι δεν χρειάζεται ...Δες και κάτι σε 990X chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Pan Ιούνιος 17, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Πριν από λίγες βδομάδες βρήκα το rev. 3 στο you.gr κάνε ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσεις. Στάλθηκε μέσω tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 17, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 Για αυτή τι λέτε? :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 17, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 M5A99X EVO R2.0 - Motherboards - ASUS με κλειστα τα ματια απο εμενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 17, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 M5A99X EVO R2.0 - Motherboards - ASUS με κλειστα τα ματια απο εμενα..Αυτή όμως υπερβαίνει κατά πολύ το budget μου. Επομένως για την παραπάνω που παρέθεσα τι έχετε να πείτε μιας και είμαι έτοιμος να την αγοράσω... B-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 18, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2013 Δίλημμα αυτή ή αυτή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούνιος 18, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2013 από προσωπική εμπειρεια αν θέλεις να κανεις oc τον 8350 μην πας στην Asrock 990FX Extreme3 έχει 4+1 phase τροφοδοσία, από ότι θυμάμαι που το είχα ψάξει είναι 40 ampere x 4 = 160 ampere για τα cores και 1 x 40 ampere για CPU-NB δεν επαρκει με αποτέλεσμα τα mosfet να υπερθερμαίνονται και να αρχίζει το throttling για προστασία Η Gigabyte GA-990XA-UD3 έχει τροφοδοσία 8+2 phase, 35 ampere x 8 = 280 ampere για τα cores και 2 x 35ampere = 70 ampere για CPU NB τα παραπάνω περίampere δεν είναι πάντα 100% στάνταρ υπάρχουν μικροδιαφορες από κατασκευαστή σε κατασκευαστή ανάλογα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνε όπως mosfet και αλλα, σε γενικές γραμμές εκεί παίζουν οι τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 18, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2013 από προσωπική εμπειρεια αν θέλεις να κανεις oc τον 8350 μην πας στην Asrock 990FX Extreme3 έχει 4+1 phase τροφοδοσία, από ότι θυμάμαι που το είχα ψάξει είναι 40 ampere x 4 = 160 ampere για τα cores και 1 x 40 ampere για CPU-NB δεν επαρκει με αποτέλεσμα τα mosfet να υπερθερμαίνονται και να αρχίζει το throttling για προστασία Η Gigabyte GA-990XA-UD3 έχει τροφοδοσία 8+2 phase, 35 ampere x 8 = 280 ampere για τα cores και 2 x 35ampere = 70 ampere για CPU NB τα παραπάνω περίampere δεν είναι πάντα 100% στάνταρ υπάρχουν μικροδιαφορες από κατασκευαστή σε κατασκευαστή ανάλογα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνε όπως mosfet και αλλα, σε γενικές γραμμές εκεί παίζουν οι τιμέςΕπομένως, να προτιμήσω την gigabyte.. τον επεξεργαστή θα μου τον αναγνωρίσει και χωρίς bios update έτσι δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Ιούνιος 18, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2013 ανάμεσα σε αυτές της 2 την gigabyte από θέμα τροφοδοσίας η οποιαδήποτε άλλη με τροφοδοσία 8+2 και η ashrock καλή είναι, όσο την είχα δεν είχα κανένα πρόβλημα όλα δούλευαν άψογα το μονο θέμα ήταν ότι σε καταστάσεις ο/oc άρχιζε το throttling ίσως είναι ποιο κατάλληλη για κάποιους FX- 4XXX FX- 6XXX που είναι στα 95W απ ότι λέει στην cpu support list για την Gigabyte GA-990XA-UD3 υποστηρίζει FX-83XX με την έκδοση βίος F13 τώρα με τι βίος θα έρθει η τι γίνετε σε περίπτωση που έχει άλλο βίος δεν το γνωρίζωίσως κάποιος άλλο που την έχει στο forum μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο σε αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 21, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Τώρα είμαι ανάμεσα στις δύο gigabyte την 970A-UD3 και την 990 xa ud3 και επειδή πραγματικά δεν μπορώ να διακρίνω μεγάλες διαφορές εκτός από το 2 way SLI and 2 way CrossFireX (το οποίο δεν με ενδιαφέρει) θα μπορούσατε να μου προτείνεται μια από αυτές και γιατί.. Επίσης, για να αναγνωρίσει τον cpu (fx 8320) θα χρειαστεί να αγοράσω την rev. 3.0 (όποια και αν επιλέξω) ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Ιούνιος 21, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Τώρα είμαι ανάμεσα στις δύο gigabyte την 970A-UD3 και την 990 xa ud3 και επειδή πραγματικά δεν μπορώ να διακρίνω μεγάλες διαφορές εκτός από το 2 way SLI and 2 way CrossFireX (το οποίο δεν με ενδιαφέρει) θα μπορούσατε να μου προτείνεται μια από αυτές και γιατί.. Επίσης, για να αναγνωρίσει τον cpu (fx 8320) θα χρειαστεί να αγοράσω την rev. 3.0 (όποια και αν επιλέξω) ; ημουν και εγω αναμεσα σε αυτες τις δυο, πριν καταλληξω στην asus που σου προτεινα παραπανω. οπως πολυ σωστα ειπες η διαφορα τους ειναι στο sli/crossfire οποτε διαλεγεις και παιρνεις..απο θεμα overclocking εχουν 8+2 power phase και δεν θα εχεις θεμα, ειναι κατα πολυ δοκιμασμενες σε αλλοδαπο forum(overclock.net) σε οτι αφορα το Overclock κανε μια αναζητηση εκει εχει πολυ πληροφορια..επισης η rev.3 πιθανον να εχει καλυτερη διαχειρηση του ρευματος ειδικα για fx83xx που βοηθαει στο overclocking σημαντικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 21, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 ημουν και εγω αναμεσα σε αυτες τις δυο, πριν καταλληξω στην asus που σου προτεινα παραπανω.οπως πολυ σωστα ειπες η διαφορα τους ειναι στο sli/crossfire οποτε διαλεγεις και παιρνεις..απο θεμα overclocking εχουν 8+2 power phase και δεν θα εχεις θεμα, ειναι κατα πολυ δοκιμασμενες σε αλλοδαπο forum(overclock.net) σε οτι αφορα το Overclock κανε μια αναζητηση εκει εχει πολυ πληροφορια..επισης η rev.3 πιθανον να εχει καλυτερη διαχειρηση του ρευματος ειδικα για fx83xx που βοηθαει στο overclocking σημαντικα Όντως η μητρική σου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις gigabyte άν δεν ήταν τόσο στενό και περιορισμένο το budget μου θα έκανα αυτή την υπέρβαση αλλά τι να κάνουμε δεν πειράζει θα βολευτώ και με μια gigabyte :turn: Η διαφορά στο Chipset μεταξύ τον δυο καρτών παίζει σημαντικό/ καθοριστικό ρόλο σε επιδόσεις/ συμβατότητα κτλ? Θα ρίξω μια ματιά και στο ''αλλοδαπό'' forum να δω τι παίζει..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Αφού έχεις και στενό μπάτζετ, γιατί αναβαθμίζεις; Πάρε την 7870, ανέβασε λίγο ακόμα και τον επεξεργαστή σου και όσο σε κόψει σε έκοψε. Δεν θα καταλάβεις και τίποτα. Κρατάει ακόμα καλά το cpu σου, μάζεψε κι άλλα χρήματα και όταν θα είσαι άνετοςπας σε καλύτερο set cpu-mobo. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με 8320 και αν τον κλοκάρεις μάλιστα, να ξέρεις ότιούτε η ψύκτρα σου είναι ό,τι καλύτερο, ούτε το τροφοδοτικό σου θα είναι άνετο.Οριακό θα είναι για να μην πω ανεπαρκές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούνιος 21, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Αφού έχεις και στενό μπάτζετ, γιατί αναβαθμίζεις; Πάρε την 7870, ανέβασε λίγο ακόμα και τον επεξεργαστή σου και όσο σε κόψει σε έκοψε. Δεν θα καταλάβεις και τίποτα. Κρατάει ακόμα καλά το cpu σου, μάζεψε κι άλλα χρήματα και όταν θα είσαι άνετος πας σε καλύτερο set cpu-mobo. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με 8320 και αν τον κλοκάρεις μάλιστα, να ξέρεις ότι ούτε η ψύκτρα σου είναι ό,τι καλύτερο, ούτε το τροφοδοτικό σου θα είναι άνετο. Οριακό θα είναι για να μην πω ανεπαρκές. Τα πράγματα από το pc που θα αναβαθμίσω θα κρατηθούν για την δημιουργία ενός άλλου gaming κατά κάποιο τρόπο pc.. Έχεις δίκιο ότι το psu θα είναι οριακά αλλά δεν νομίζω να μου την κάνει είναι καινούργιο και προσεγμένο.. ίσως τέλη του έτους το αναβαθμίσω μαζί με τις ram. Πάντως θεωρώ καλύτερα να κόψω λίγο από την mobo και όχι από την 7870 μιας και δεν αξίζει να πάω στην απλή edition αφού η διαφορά στο ποσό θα είναι αμελητέα σε σύγκριση με τις επιδόσεις των δύο αυτών καρτών.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2013 Δεν σου είπα να κόψεις από mobo. Δώσε άλλα 30 ευρώ και παρε i5 είναι η γνώμη μου.Εκτός αγοράς και εποχής είναι οι fx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.