Jump to content

ψυκτρα cpu

jamesbond

Recommended Posts

Η απάντηση περι "υποχρεωτικής" ψύκτρας είναι όχι όπως πολύ σωστά ανέφερε το trexx. Άν τώρα έχεις π.χ κάποιο amd τσιπάκι το οποίο είναι με tdp -+95w και είναι ερωτευμένο με τις ζέστες της Ελλάδας μέσα στο κουτί που έχεις...μπορεί να ανεβάζει στροφές η μαμίσια ψύκτρα του και να σε ενοχλεί αρκετά. Δέν είναι μόνον θέμα θερμοκρασιών δηλαδή.

Άν θές καλύτερες απαντήσεις, πές μας τί επεξεργαστή έχεις και τί κατάσταση επικρατεί από θέμα θορύβων/θερμοκρασιών.

Σκέτο τα χαρακτηριστικά που έδωσες για το cpu δέν λένε κάτι. Καλύτερα να έδινες το ακριβές μοντέλο.

Anyways σε αυτό που ρωτάς: Εφόσον μιλάμε για μαμίσια/stock/εργοστασιακή ψύκτρα για το Amd τσιπάκι σου, τότε αυτό σημαίνει ότι κατα 99% αυτό έχει 4-pin connector (a). Πάντα το τέταρτο pin σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και έλεγχο στροφών. Αυτό είτε θα γίνει μέσω κάποιου προγράμματος από σένα όπως π.χ το speedfan είτε γίνεται αυτόματα από την μητρική μέσω των γνωστών feature στο bios που έχουν σχέση με τα cool n quiet/quict cpu fan etc. Αυτό ανάλογα με την θερμοκρασία και την τάση καμιά φορά αναβάζει αυτόματα και τις στροφές. Tα πάντα φαίνονται συνήθως μέσα από το pc health status του εκάστοτε BIOS.

Για να χρησιμοποιήσεις το speedfan θα πρέπει να απαενεργοποιήσεις τα features Που αναφέρομαι στο bios (δώσε μοντέλο μητρικής για help) και μετά το cpu fan θα τρέξει σε full στροφές θεωρητικά. Για να μειώσεις στροφές θα μπείς στο speedfan και κατεβάζεις αναλόγως....

hwinfo απο μενα !! εχει σχεδον τα παντα !!

επισης εαν συνεργαστει-σεταριστει-ρυθμιστει με το msi afterburner

θα μπορεις να βλεπεις και μεσα στα παιχνιδια τι γινεται με στο συστημα σου !!

πχ θερμοκρασια cpu-gpu καταναλωση μνημης- καρτας γραφικων-συστηματος σε πραγματικο χρονο!!

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0gfft.jpg

πχ οι ρυθμισεις μου να δειχνει αυτα !!

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0fdhgfrytfytjg.jpg

οκ η δευτερη φωτογραφια ειναι απο την καρτα γρασικων?

η δευτερη φωτο ειναι το παντρεμα (hwinfo και msi afterburner) !! μεσα στα παιχνιδια!!

το πανω μερος ναι ειναι της καρτας γραφικων 5970 μου καθοτι διπυρηνη(msi afterburner)

και το κατω μερος μετα το χωρισμα ειναι αυτα που θελω να μου δειχνει το(hwinfo) !!

οκ σας ευχαριστω ξερετε κανενα προγραμμα για να μετρησω τις θερμοκρασιες του pc?

Να σου πω τι εχω κανει εγω.

Εβαλα το CPUID Hardware Monitor Pro. Μετα βρηκα σε τι αντιστοιχουν οι ενδειξεις που δειχνει, βαση της μητρικης μου. Μετονομασα τις ενδειξεις στο προγραμμα, ωστε να ξερω τι μου γινεται, αλλα δυστυχως ΔΕΝ τις κραταει (τις ονομασιες).

Ετσι κατεληξα στο HWiNFO64, που σου προταθηκε ηδη, και μετονομασα τα labels του βασιζομενη στο CPUID. Ετσι λοιπον ξερω τι μου γινεται και εχω ανα πασα στιγμη πληρη εικονα του συστηματος μου, με τις τοσες πολλες ενδειξεις που προσφερει το HWiNFO. Το ΜΟΝΟ "μειονεκτημα" ή ελλειψη που του βρισκω ειναι οτι δεν μπορεις να κοντρολαρεις PWM fans, κατι το οποιο γινεται με το CPUID Hardware Monitor. Αμα το ειχε και αυτο θα ηταν τελειο! Δεν πειραζει ομως, παρα να βλεπω "TMPIN0 1 2" κλπ, πολυ καλυτερο ειναι!!

ps: και αν θελεις να σιγουρευτεις 100% το ελεγχεις και απο το BIOS ή/και συνδεοντας εναν-εναν τους ανεμιστηρες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.