Jump to content

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ WATERCOOLING??

ZeOn

Recommended Posts

Μιας και ψαχνουμε πληροφοριες για w/c ξερει κανεις για athlon xp τι διαστασεις πρεπει να εχει το block εξωτερικά και ποιο το παχος του? Σκεφτομαι να ξεκινισω να φτιαξω ενα.

Αρχική απάντηση από Nikos007 [Σήμερα, στις 20:00]

Μιας και ψαχνουμε πληροφοριες για w/c ξερει κανεις για athlon xp τι διαστασεις πρεπει να εχει το block εξωτερικά και ποιο το παχος του? Σκεφτομαι να ξεκινισω να φτιαξω ενα.

Αυτό που σχεδίασα εγώ πάντως έχει πάχος 10mm και είναι κάπως έτσι:

post-834-1416071254,308_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Nikos007

Οι διαστάσεις του μπλοκ είναι εξάρτηση αρκετών παραγόντων Απο το πολύ απλο τι υλικό εχεις στα χερια σου και φτανουμε στην εσωτερική σχεδίαση ,εμφάνιση ευκολία κατασκευής

κτλ Αν μας πεις τι εργαλεία εχεις στην διαθεση σου μπορώ να σου προτείνω μερικά ακομα σχέδια

6 ευπώ το κιλό!!!και εγώ σε κάποια σελίδα είδα 6 το κομμάτι.για πες μονο τι πάχος να ζητήσω και προφανώς μπορώ να πάρω ένα σχετικα μικρό κομμάτι που να βγαίνουν τεσσέρα πέντε μπλόκ και όχι 1000 (δεν θα γίνω κατασκευάστησ!!:)).

και μια διέυθυνση αν θυμάσε!

Αρχική απάντηση από eleven [Χθες, στις 22:48]

Οι διαστάσεις του μπλοκ είναι εξάρτηση αρκετών παραγόντων Απο το πολύ απλο τι υλικό εχεις στα χερια σου και φτανουμε στην εσωτερική σχεδίαση ,εμφάνιση ευκολία κατασκευής

κτλ Αν μας πεις τι εργαλεία εχεις στην διαθεση σου μπορώ να σου προτείνω μερικά ακομα σχέδια

Εχω μηχανουργειο τορνο πλανη δραπανο. Φρεζα δεν εχω αλλα παω αλλου οποτε και αυτη διαθεσιμη. Σκεφτομαι να δοκιμασω να φτιαξω ενα μπλοκ για athlon xp. Αν μπορεις να με βοηθησεις θα σου ειμαι υποχρεως. Επεισης θα φτιαξω και μια δεξαμενη απο plexi. Ολα αυτα θα μπορουσα να τα αγορασω αλλα εχω το μικροβιο της δημιουργιας ως μηχανολογος. Υποθετω οτι με καταλαβαινεις.

Απόλυτα.........

Λοιπόν δυστυχώς η φρέζα ειναι το πιο απαραίτητο εργαλείο αλλα μια που έχεις πρόσβαση δεν υπάρχει πρόβλημα

Διαβασε εδώκατσκευή waterblock και πολλά άλλα

θα βρείς ο΄τι θέλεις Θα πρότεινα ενα μπλόκ τύπου Rotor για τι ειίναι το πιο εύκολο στην κατασκευή και μαλον δεν θα χρειαστείς ούτε φρέζα

Για τον χαλκό αγορασε τον σε βεργες θα πρότεινα 50χ10χοσο μηκος θέλεις για το σώμα του μπλόκ και 50χ5χοσο μηκος θέλεις για τα καπάκια

Για το μπλόκ του Rotor 50x5 και για το σωμα πιστευω ειναι οκ Αν τώρα θέλεις να βάλεις καπάκι απο πλέξι τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο γιατί θα χρειαστεί να κάνεις και κανάλι για o-ring αλλα και να κατεγραστείς το πλέξι στις κατάληλες διαστάσεις

Το ιδιο ισχυεί και για την κατασκευή τάνκ απο πλέξι

Οταν καταλήξεις στο σχέδιο που θα κάνεις ισως μπορέσω να σε βοηθήσω περισότερο

Ok eleven thanks θα μελετησω αρκετα και θα σου πω σε τι θα καταληξω να μου πεις τη γνωμη σου. Σε περιπτωση που δεν χρησιμοποιησω plexi το καπακι το χαλκινο πως το κολλας?

Με καλαί Παρε αυτο με την 1μμ διατομή, παντα με σολντερίνη μεσα

Αποφυγε χοντρότερες διατομές γιατι κατα το κόλλημα η σολντερινη θα σε δυσκολέψει πολύ (εχει την ταση να "σκαει" και να πιστιλάει )

Καλο θα ήταν να επεξεργαστείς εξωτερικα το μπλοκ μετα την κόλληση για αισθητικούς αλλα και πρακτικούς λόγους και φρόντισε ο χαλκός πριν τον κολλήσεις να είναι "καθαρός"

Τριψτον με γυαλόχρτο για να απομακρύνεις το επιφανειακό στρώμα οξείδωσης που δημιουργείται

Καλη συνέχεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.