Jump to content

small office server

KaralisD

Recommended Posts

Οπότε έχω τις εξής επιλογές:

1) 2 Χ hp ml310 8gb 2x1TB + συνδρομη = €1800

Μπορώ να στήσω τα 2 μηχανήματα ολόιδια. Το 1 θα δουλευει το domain και το αλλο την sql.

Σε περίπτωση προβληματος απλά αλλαζω ρυθμίσεις και έτοιμο. (γινεται αυτό ε?)

Το voip ξεχωριστά.

2) Dell T110 με 8gb ram και 4x1ΤΒ (2 x raid 1) €1500 + συνδρομή (€?)

Ακριβή λύση αλλά έχω όπως λέτε καλύτερο support.

3) cloud. Άγνωστα πράγματα. Λίγο ακριβά μου φάνηκαν. Δεν με έχει κερδίσει η ιδέα και προσφέρουν μια ευελιξία που μάλλον δεν μας χρειάζεται. Ίσως σε 2-3 χρόνια (ή ίσως μετά από κάποιο χοντρό fail).

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Dell σου βγαίνει στα 1500 και τα 2 hp στα 1800...

Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

DELL SERVER PE T110 II XEON E3-1220v2(2x500GB)

770€ με ΦΠΑ

Kingston KVR1333D3E9S/4GEC 4GB 1333MHz DDR3 ECC CL9 DIMM w/ TS Server Elpida C

34€

WD Caviar Black 3.5'' 1 TB (WD1002FAEX)

84€ με ΦΠΑ χ2 = 168€

Dell Windows Server 2012 Foundation Edition ROK Kit

180€ με ΦΠΑ

1155€ τιμή με ΦΠΑ με 4ετή εγγύηση

Είτε με

MICROSOFT Windows 2011 SBS Essentials 64b UK DSP

355€

σύνολο 1327€ μαζί με exchange.

Το θέμα είναι όμως ποιος θα στα στήσει.

Όταν λες συνδρομή τι εννοείς;

Το κακό που βλέπω εγώ στο cloud είναι οτι στην αγορά οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα στο κάθε μήνα να έχουν κάποια λεφτά.

Αυτό βλέπω στο δικό μου περίγυρω τουλάχτιστον. Προτιμούν και όχι αδίκος μία που τα έχω να τα δώσω παρά κάθε μήνα τόσα και αν έναν μήνα δεν δε θα έχω υπηρεσία.

Αν μπορείς κάθε μήνα να έχεις στάνταρ λεφτά τότε με τα χίλια cloud και αν έχεις καλή σύνδεση internet.

οι τιμές ήταν όλες από την cosmodata.

Για τα περιφεριακά έβαζα τους δίσκους και την μνημη της dell και της hp αντίστοιχα.

τα +4gb €100 και οι δίσκοι €200 ο καθένας. Δεν είναι απαραίτητο ε?

Συνδρομή εννοώ αυτό το support που για την hp είναι 550 τα 3 χρόνια.

Για την dell δεν ξέρω.

Τόσοι άνθρωποι με εμπειρία λέτε να παω σε cloud. Έχω μπει στο azzure και διαβαζω.

Ας το αφήσουμε εδω.

Νομίζω κατάλαβα γενικά τις ανάγκες της εταιρίας.

Ευχαριστώ και πάλι.

Το μαγαζι που αναφερεις, ειναι απο τα ακριβα σε θεματα σερβερ και γενικα σε SOHO καταστασεις. Επισης ειναι ασοβαρο σε θεματα RMA (εκ προσωπικης πειρας) και αυτο ειναι που πρεπει να σκεφτεις ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ σοβαρα για μια εταιρια.

1000% φορες να δωσεις 50-100€ παραπανω και να γλιτωσεις χρονο και να εχεις μια σοβαρη αντιμετωπιση, παρα να φωναζεις σε τηλεφωνα, να απειλεις με καταγγελιες σε ΙΝΚΑ κλπ κλπ

Δεν διαφωνώ παρόλο που δεν είχα ποτέ ανάγκη RMA.

Εχει όμως πολλές τιμές online και βοηθάει εμένα τον άπειρο να έχω μια τάξη μεγέθους των πραγμάτων που χρειάζομαι ώστε να ζητήσω συγκεκριμένη προσφορά από την εταιρία που προμηθεύομαι υλικά.

Η εταιρεία που προμηθεύεσε υλικά πιθανών να είναι και πιο πάνω στις τιμές για πολούς λόγους, ένας απο αυτούς θα είναι και η αντιμετώπιση σε θέμα RMA αλλά και ο τρόπος πληρωμής κλπ κλπ.

Η dell έχει 4 χρόνια next day on site εγγύηση και δεν μπλέκεις με τον πωλητή καν. Παίρνεις τηλ Dell κατευθείαν για θέμα hardware. Για software αναλόγως ποιος σε υποστιρίζει - στα στήσει κλπ. Είναι άλλο κομμάτι αυτό. Δεν ξέρω αν έχεις ήδη τεχνικό ή τεχνική εταιρεία. Εκεί επίσης είναι ένα μεγάλο κόστος γιατί κανείς δε θα σου server, domain, exchange με 50€.

Δες τι θα σου πεί και η εταιρεία που συνεργάζεσαι όμως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.