Jump to content

Nvidia 760 - Φήμες λένε για 25 Ιουνίου

Volrath

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά, ήμουν ανάμεσα σ'αυτές τις 3 κάρτες:

*EVGA GeForce GTX 760 SC ACX EVGA | Products | EVGA GeForce GTX 760 SC w/ ACX Cooler | 02G-P4-2765-KR

*Asus GeForce GTX 760 DirectCU II GTX760-DC2OC-2GD5 - Graphics Cards - ASUS

*MSI GTX 760 TwinFrozr MSI Global N760 TF 2GD5/OC

Παρήγγειλα την MSI, ανάμεσα σ'αυτές τις 3 είναι καλή επιλογή ή να την αλλάξω ?

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Όποια και αν επιλέξεις δεν θα χάσεις σε κανέναν τομέα οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις την παραγγελία σου.

Από Ελλάδα την αγόρασες αν επιτρέπετε;

Στο link που έδωσα δείχνει διαφορά των 10 fps ανάμεσα στην απλή έκδοση σε σύγκριση με την evga. To ίδιο και με τις θερμοκρασίες, διαφορά 10-14 βαθμούς.

Και σου ξαναλαω ειναι θεμα τυχης, ποσο καλο καμματι θα σου κατσει, η πρωτη καρτα της λιστας απο το link που μου εδωσες θα ειναι μπανανιτσα:p

Αν τα non reference μοντελα σου ξαναλεω, μπορουν να παιξουν με υψηλοτερη ταση, ενω τα reference οχι επειδη εχουν περιορισμους στο overvoltage, πασο, προφανως και σε αυτη την περιπτωση οι Non reference καρτες θα παιξουν σε υψηλοτερα ρολογια, θα κλοκαρουν καλυτερα!

Αν ομως παιζουν ολες με ιδια ταση, τοτε 100mhz πανω στον πυρηνα που δειχνει το λινκ, μονο και μονο απο την καλυτερη ψυξη μην περιμενεις να δεις...

Αν μεινει σταθερο το ρευμα σε μια καρτα, τοση διαφορα στα mhz δεν βλεπεις με τιποτα, ακομη και αν την βαλεις απο το στοκ cooler στον νερο με fullcover waterblock, ποσο μαλλον οταν πας απο reference ψυξη στην αεροψυκτρουλα της evga:hehe:

Λογικα ο [MENTION=1891]Τζώρτζης[/MENTION] που εχει την καρτα θα γνωριζει να πας πει αν στα reference μοντελα υπαρχει περιορισμος στην ταση, και η non reference καρτουλες μπορουνε να παιξουνε με περισσοτερο ρευματακι!

Οι reference non oc έχουν 2 εξάπινα. Η evga που δείχνει ο δενέχω έχει, όπως όλες οι non-reference/oc 6 + 8 pins.

Οι reference non oc έχουν 2 εξάπινα. Η evga που δείχνει ο δενέχω έχει, όπως όλες οι non-reference/oc 6 + 8 pins.

Αυτο απο μονο του, δεν λεει τιποτα.

Το ρεύμα σε όλες αν δε κάνω λάθος είναι ίδιο: 1.2v με δυνατότητα να δώσεις +0.012V. Δε μπορείς να πειράξεις ρεύμα προς τα κάτω επίσης.

Τώρα στο oc φαίνεται το ASIC να παίζει ρολο. Η δική μου και ενός αλλού με 68% κλοκαρει τα ίδια, αλλού με 83% παίζει 24/7 στα 1320/7100 με 1.212V (49.3fps valley): ίδιο ρεύμα 70mhz πάνω (όλες evga)!

Send from my Huawei U9508B

Τώρα στο oc φαίνεται το ASIC να παίζει ρολο. Η δική μου και ενός αλλού με 68% κλοκαρει τα ίδια, αλλού με 83% παίζει 24/7 στα 1320/7100 με 1.212V (49.3fps valley): ίδιο ρεύμα 70mhz πάνω (όλες evga)!

Αν σου κατσει καλο κομματι δηλαδη και δουλευει στα 1300mhz 24/7 τουμπανακια ειναι οι 760, οχι καρτουλες:D

Δεν έχω ιδέα τι τραβάνε από ρεύμα/ούτε πώς κάνουν oc. Απλά παρατήρησα τη τροφοδοσία και υπέθεσα ότι για να έχουν 8pinο αντί για 6pino κάποιες υλοποιήσεις ότι θα τραβάνε και περισσότερο ρεύμα. Αλλιώς δε ξέρω τι νόημα έχει.

Και σου ξαναλαω ειναι θεμα τυχης, ποσο καλο καμματι θα σου κατσει, η πρωτη καρτα της λιστας απο το link που μου εδωσες θα ειναι μπανανιτσα:p

Αν τα non reference μοντελα σου ξαναλεω, μπορουν να παιξουν με υψηλοτερη ταση, ενω τα reference οχι επειδη εχουν περιορισμους στο overvoltage, πασο, προφανως και σε αυτη την περιπτωση οι Non reference καρτες θα παιξουν σε υψηλοτερα ρολογια, θα κλοκαρουν καλυτερα!

Αν ομως παιζουν ολες με ιδια ταση, τοτε 100mhz πανω στον πυρηνα που δειχνει το λινκ, μονο και μονο απο την καλυτερη ψυξη μην περιμενεις να δεις...

Αν μεινει σταθερο το ρευμα σε μια καρτα, τοση διαφορα στα mhz δεν βλεπεις με τιποτα, ακομη και αν την βαλεις απο το στοκ cooler στον νερο με fullcover waterblock, ποσο μαλλον οταν πας απο reference ψυξη στην αεροψυκτρουλα της evga:hehe:

Λογικα ο [MENTION=1891]Τζώρτζης[/MENTION] που εχει την καρτα θα γνωριζει να πας πει αν στα reference μοντελα υπαρχει περιορισμος στην ταση, και η non reference καρτουλες μπορουνε να παιξουνε με περισσοτερο ρευματακι!

The chip features new GPU Boost 2.0 technology that takes temperature into account, alongside power and loads. If the GPU is cool enough (under the 80°C mark), there's greater opportunity for the GPU to run boost frequencies at load, and therein lies the incentive to opt for custom-design graphics cards with competent cooling solutions.

Το 6pin + 8pin είναι απ'ότι διάβασα για πιο σταθερό τράβηγμα ενέργειας από το PSU με αποτέλεσμα να υπάρχει και πιο σταθερό OC.

Παρέλαβα και εγώ:

qevy.jpg

Heaven 4.0:

lhk5.jpg

(+60 +600)

vog9.jpg

Valley:

(+60 +600)

d7bw.jpg

3Dmark 11:

NVIDIA GeForce GTX 760 video card benchmark result - Intel Core i5-2500K Processor,ASUSTeK Computer INC. P8Z68-V

psiv.jpg

+50 +300:

http://www.3dmark.com/3dm11/6818493

4ald.jpg

Firestrike:

94z1.jpg

Extreme +50 +550:

sm09.jpg

Metro Last Light:

(Maxed):cm3f.jpg

(PhysX Off - +50 +550):

ur05.jpg

Hitman Absolution:

(Ultra/4xAA) +50 +300:

27jo.jpg

(Ultra/8xAA) +50/+400:

3opq.jpg

Batman AA:

(DX11/4xAA/PhysX High) +50 +550:

d5eq.jpg

Sleeping Dogs:

(Maxed) +50 +550:

r8hy.jpg

Tomb Raider:

(Maxed 4xAA) +50 +550:

p426.jpg

F1 2012:

(Maxed) +50 +550:

lcvd.jpg

[MENTION=5325]Zenor[/MENTION] Kαλοριζικα τα καρτονια σου φιλε!

Περιμενουμε περισσοτερο feedback με νουμερακια απο τις καρτουλες σου, ειδικα σε sli ειναι ενδιαφερον setup στα λεφτα του, θα ενδιαφερει αρκετους χρηστες!

Υ.Γ Στο heaven 4.0 τις υπολογιζα της καρτουλες κοντα στα ~70fps για να ειμαι ειλικρινης (με oc βεβαια).

Υποθετω το νουμερακι στο heaven ειναι με τις καρτες εντελως stock ε?

[MENTION=5325]Zenor[/MENTION] καλορίζικες ρε φίλε,καλό gaming σου εύχομαι :jump1::jump1::jump1::jump1:

Μου'ρθε και μένα. Νταξ, καλή είναι. Κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από όσο θα ήθελα στο load (εγώ είμαι κολλημένος όμως) αλλά όχι τίποτε τραγικό.

Έκανα 2-3 bench μαμά, oc μετά το καλοκαίρι. Με το default profile πάντως χτύπαγε 80ρες (αλλά ανέβαζε και τα ρολόγια στα 1250φεύγα). Πάω να παίξω κάνα παιχνίδι τώρα, 20 μέρες με το intel HD ούτε πασιέτζα δεν σήκωνε :p

Όχι, οι superclocked.

στο σύστημα της υπογραφής σου τρέχουν ; σαν λίγο να μου φαίνεται το SLI τους

Ναι σε αυτό τρέχουν, και εμένα λίγο φαίνεται κάτι παίζει με τα scores. Το ψάχνω τώρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.