Jump to content

πρόβλημα Laptop acer- Bootmgr is missing

billms

Recommended Posts

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο laptop μου acre aspire 5520g : κατά την εκκίνηση μου βγάζει το μήνυμα ΄΄Bootmgr is missing Press Ctrl+Alt+Del to restar΄΄ . ο σκληρός δεν έχει εγκατεστημένα τα windows διότι τον χρησιμοποιούσα ως εξωτερικό δίσκο (διότι χρειαζόμουν άμεσα τα αρχεία του αλλά κατά λάθος έκανα format στο partition που ήταν εγκατεστημένα τα windows).

Προσπάθησα να τα εγκαταστήσω ξανά όμως πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα αν και έχω βάλει την επιλογή από τα bios να μπουκάρει πρώτα από το cdrom και όχι από τον HHD. Αν πατήσω Ctrl+Alt+Del μαυρίζει η οθόνη και δεν εμφανίζεται ούτε η μητρική και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σβήνει το laptop από μόνο του(το οποίο το συνδέω μόνο στο ρεύμα). Τι να κάνω?

το dvd σου δουλευει σιγουρα;

μπορεις να κανεις και ενα bootable usb με το tool της microsoft.

δοκιμασε να βγαλεις τελειως τον δισκο απο το boot.

εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει φορματ στα windows? γιατι με την εντολη fixmbr μπορεις να το επαναφερεις μεσα απο το recovery console του cd των windows, αλλα και παλι πρεπει να μπουταρεις απο κει.

Δοκιμασε να κατεβασεις το hirensbootcd και απο κει με καποιο partition tool να κανεις ενα φουλ φορματ του δισκου και μετα partition οπως γουσταρεις και μετα εγκατασταση.

το dvd όταν δουλευε το laptop (τότε είχα windows vista προεγκατεστημένα δυστυχώς) δουλευε αλλα μερικες φορες δεν μου το εμφάνιζε στον ''υπολογιστή μου'' αλλα ως hardware δεν πρεπει να εχει προβλημα. οταν βαζω το cd ακούγεται να δουλευει(γυρίζει το cd), αναβει και το λαμπάκι του.

εχω κάνει bootable usb το διαβάζει κι αυτό αλλά τίποτα πάλι...

αν βγάλω τον σκληρό απο το laptop μου εμαφανίζει το μηνυμα :

NVIDIA Boot Agent 249.0542

Copyright © 2001-2005 NVIDIA Corporation

Copyright © 1997-2000 Intel Corporation

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-MOF: Exiting NVIDIA Boot Agent

συνεχίζει να βγάζει σε όλη την οθονη το ίδιο μηνυμα και μετα απο λίγα δευτερόλεπτα πάλι σβήνει το laptop.

ναι είμαι σιγουρος γιατι δεν υπάρχει κανένα αρχείο των windows μέσα στον σκληρό μόνο συμπιεσμένα άρχεια έχει.

λες να κατεβάσω το hirensbootcd να το βάλω να τρεξει στο laptop? να μην βγάλω τον σκληρό και να τον συνδέσω στο desktop μου και απο εκεί να κάνω format τον δισκό? λες να φταίει το ότι εχει κρατήσει το ονομα ''acer'' στο partition που ήταν εγκατεστημένα τα windows?

bootable usb εχω κάνει συμφωνα με τις οδηγίες απο εδω

http://www.thelab.gr/windows-platform/mikros-odigos-ftiakste-ena-bootable-usb-stick-64790.html

αλλα τωρα μου βγαζει αλλο προβλημα ειναι ακριβως αυτο που περιγραφει ο φιλος εδω

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/provlima-me-laptop-den-anoigei-122614.html

θα προσπαθήσω να το λυσω και θα σας ενημερώσω.

Έκανα και με το Microsoft tool windows 7 usb bootable disk αλλά τίποτα πάλι. Στό BIOS δεν μπορώ να βγάλω τον σκληρό από το boot order μόνο μετακίνηση προς τα πάνω και κατώ μου επιτρέπει.επίσης μου σβήνει τώρα και όταν είμαι στό BIOS μήπως θέλει πάστα στον επεξεργαστεί διότι είναι amd και ζεσταίνεται εύκολα; Πάντως είναι εξαιρετικά ασταθές το μηχάνημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.