Jump to content

Δικτύωση οικίας, switch?

adpanos

Recommended Posts

αφου ειναι για οικια γιατι δεν κανεις την δουλεια σου με δυο οχταρια και ενα πενταρι ? Νομιζω οτι βγαινει πιο οικονομικα ετσι

Θα επαιρνα 3 οχτάρια, η διαφορά ειναι ελάχιστη.

Ή 2 οχτάρια και το modem-router δινουν 7+6 (Gbit) + 3 (100Mbps) = 16 θέσεις, αν θα έχεις και 100ρες συσκευές, εκτυπωτές, TV κλπ, και μπορεις να συμβιβαστεις με αυτές.

Να πάρω 1000άρι . Εχει λογική ?:hmm:

Θα έλεγα ειναι μονόδρομος, οι τιμές ειναι πολυ προσιτές και οι ταχυτητες εχουν ανεβει πάρα πολύ, βλέπε USB 3.0

Παιδιά έχω 16 θέσεις εργασίας (υποθετικές) σε οικία παρακαλώ...

Υποθετικά πάντα και αφού μιλάμε για οικία δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ 16 μπρίζες για να συνδέσεις με καλώδιο 16 σταθερές συσκευές...

Κοίτα τί ανάγκες σε ασύρματη δικτύωση θα έχεις και μετά βλέπεις πόσες σταθερές συσκευές, άρα και συνδέσεις, θα χρειαστείς...

Ξεκίνα οπωσδήποτε με Gbit, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τώρα το πόσες τερματισμένες πρίζες χρειάζεσαι είναι δικό σου θέμα, αλλά αφού οι 7 είναι σίγουρες, είναι κρίμα να πάρεις 8άρι και μετά να ψάχνεις ποια θα αποσυνδέσεις. Επίσης η κομψότητα του να έχεις όλες τις πρίζες τερματισμένες και να μπορείς απλά να βάζεις κάτι στην πρίζα και να έχει δίκτυο, μετράται στα πλεονεκτήματα :).

Που ειναι ο φιλος, χαθηκε?

Να μας πει τι αποφασισε ρε παιδι μου, και τι συσκευές εχει να συνδέσει προς το παρόν.

Αρχικά δεν γνώριζα καν τι θα μπει τουλάχιστον για αρχή . Απλά είχα 16 τερματικά σημεία .

Θα μπουν

-5 σταθεροί υπολογιστές !

-Ενας file server/torrent κ.λ.π. κάπου στα πατάρια !

-Ενα HTPC κάτω από την tv?

-Eνας φορητός !

-Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποια tv αλλά μελλοντικά θα υπάρξει !

-Δεν θέλουμε ασύρματο μιας και μιλάμε για μεζονέτα τριώροφη 200ΤΜ ανά όροφο

Θέλουμε να είναι plug and play κατάσταση παντού.

Έκανα παραγγελία το :

TP LINK TL-SG1016D 16-PORT GIGABIT SWITCH

TP-LINK TL-SG1016D 16-PORT GIGABIT SWITCH - SWITCH -

Οι καλωδιώσεις και οι πρίζες έχουν περαστεί και έχουν τεσταριστεί από εμένα ! Να είναι καλά ο ηλεκτρολόγος που έβαλε μια πρίζα τηλεφώνου σε κάθε θέση εργασίας (και με φουρκέτα παρακαλώ) για να βάλουν 16 modem .... για net ...:hehe::hehe::hehe::hehe: Μου βγήκε η ψυχή να περάσω Cat5e ...

Κοίτα από τη στιγμή που έχεις ήδη καλώδιο περασμένο σε κάθε όροφο μπορεί να έχει και ασύρματο δίκτυο βάζοντας σε κάθε ρούτερ στατική ιπ, απλά θα έχεις διαφορετικό όνομα ssid στο καθένα

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Έκανα παραγγελία το :

TP LINK TL-SG1016D 16-PORT GIGABIT SWITCH

TP-LINK TL-SG1016D 16-PORT GIGABIT SWITCH - SWITCH -

Πολυ καλη τιμη για 16ρο 1000ρι

Οι καλωδιώσεις και οι πρίζες έχουν περαστεί και έχουν τεσταριστεί από εμένα ! Να είναι καλά ο ηλεκτρολόγος που έβαλε μια πρίζα τηλεφώνου σε κάθε θέση εργασίας (και με φουρκέτα παρακαλώ) για να βάλουν 16 modem .... για net ...:hehe::hehe::hehe::hehe: Μου βγήκε η ψυχή να περάσω Cat5e ...

Εννοεις οτι εχεις διπλες πριζες RJ-45 με voice & data?

Αυτο το λάθος το εκανα και εγώ, θα προτιμουσα διπλές data, μιας και το τηλέφωνο ειναι ασσυρματο. Θα μπορουσα να είχα τις μισες θεσεις για voice, fax etc.

Πολυ καλη τιμη για 16ρο 1000ρι

Εννοεις οτι εχεις διπλες πριζες RJ-45 με voice & data?

Αυτο το λάθος το εκανα και εγώ, θα προτιμουσα διπλές data, μιας και το τηλέφωνο ειναι ασσυρματο. Θα μπορουσα να είχα τις μισες θεσεις για voice, fax etc.

Κάθε θέση εργασία είχε 7 σούκο πριζες εγκατεστημένες !

Το τηλέφωνο ερχόταν με ραζίμ καλώδιο (4 σύρματα) αλλά απο πρίζα σε πρίζα (για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά) με κέντρο έξω από κάθε όροφο .

Άφησα το ραζίμ και την RJ11 όπως ήταν (ήταν αγορασμένες και πληρωμένες), αλλά πέρασα από την σωλήνωση (δάπεδο Duraflex κουβίδη βαρέως τύπου συλήνα) ένα UTP CAT 5E . Αφαίρεσα μια σούκο και έβαλα μια rj45 πρίζα για το net !

Σε κάθε όροφο έβαλα ένα pach panel 8άρη cat 5e σε ένα ντουλάπι που είχε στην έξοδο του ορόφου και έβαλα και μια πρίζα τηλ, σε περίπτωση που θελήσουν να συνδέσουν νέο αριθμό (κάθε όροφος το δικό του δίκτυο και νετ) ! Κάθε όροφος θέλουν να μπορεί μελλοντικά να δουλεύει ξέχωρα δίκτυο τηλέφωνο σαν ξεχωριστό διαμέρισμα.

Κατέβασα τις εξόδους των pach panel από τους ορόφους στον πρώτο και εκεί θα βάλω το switch όπως και το modem router.

Ασύρματο δεν θέλουν ή θέλουν μόνο στο σαλόνι για να βάζουν κανένα κινητό ! (Το modem router) θα εγκατασταθεί ακριβώς σε αυτό τον χώρο.

Ο λόγος που δεν πήγα σε ξεχωριστά switch για κάθε όροφο είναι η σκέψη μείξης 2 ή περισσότερων DSL γραμμών στο ίδιο δίκτυο με έναν Load Balancer , αν και όταν αποκτήσουν ξεχωριστές DSL για κάθε όροφο ! Θα εξυπηρετεί περισσότερο νομίζω κάτι τέτοιο όλους !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.