Jump to content

Oppo Find 5 - συζήτηση

narta

Recommended Posts

Οταν τελειωσεις να το(ν) παίζεις, βαλε CyanogenMod 10.1 πανω :baby:

Τι'ν'τούτο; Ένα Android τηλέφωνο είχα όλο κι όλο και ταπάνταόλα στοκ. Οδηγίες χρήσης; Θα πονέσω;

Επίσης, review κανονικό ή σε sebastian-mode; :hehe:

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Android Open Source Project based ROM. Επειδη η μαμα του ειναι ολιγον κοινως εκδιδωμενη σε χαμετυπειο :p

Αν ενδιαφέρεσε οδηγιες προς ναυτιλομενους

You will need

dis: xda-developers - View Single Post - [Oppo Find5] TWRP Recovery

για να εγκαταστησεις recovery.

Αφου τελειωσεις με το βασικο, μετα κατεβαζεις αυτο και αυτο και τα μεταφερεις στην sdcard και κανεις boot to recovery (hold power and vol down)

Ακριβεις οδηγιες [ROM][4.2.2] CyanogenMod 10.1 Official Nightlies - xda-developers

Βασικα μεινε για την ωρα με μαμα, γιατι μερικα πραγματακια δεν δουλευουν στην απο πανω για την ωρα. Αλλα επειδη ειναι ωραιος ο dev θα τα σιαξει σε λιγο καιρο. Ειναι καθαρη rom χωρις μπλι μπλι και αηδιες. Οτι γουστερνεις βαζεις πανω

Τωρα για το review και σε Seb mode να σου ελεγα δεν μπορεις, ειναι μοναδικο αγορι :p

Φωτογραφίες δεν βάζω, υπάρχουν καλύτερες στο Internet :p

Συσκευασία & παρελκόμενα

Τουλάχιστον εντυπωσιακό το πακέτο, δεν θυμίζει καθόλου κινεζιά, in fact είναι τόσο λιτό, κομψό και περιεκτικό που θυμίζει προϊόν Apple. Μαγνητικό κουτάκι, όμορφα περιφεριακά, τακτοποιημένα όλα σφικτά μέσα στο κουτί, δεν κουνιέται τίποτα.

Η συσκευή

Χόλυ μάδερ οφ ολ δατ ιζ πιουρ. Πολύ solid συσκευή, αν και εμφανισιακά δεν θυμίζει καθόλου iPhone, θα έλεγα ότι το δέσιμο και την στιβαρότητα της συσκευής τα έχω ξαναδεί μόνο στο HTC One και στα iPhones από 4 και πάνω.

Αν και το λατρεύω το Note 2 μου, σαν συσκευή θα μπορούσε κάλλιστα να πωλείται στα Jumbo, ενώ το Find 5 μοιάζει να βγήκε από κοσμηματοπωλείο.

Τα κουμπιά (Power & Volume) αν και είναι στις αντίθετες πλευρές απ'ότι το Note 2, είναι αρκετά πιο μικρά και είναι πιο δύσκολο να πατηθούν κατά λάθος. Όσοι έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το Note 2 τους με το ένα χέρι, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να προσπαθείς να σβύσεις την οθόνη με τον αντίχειρα και ο δείκτης σου καταλήγει να χαμηλώνει την ένταση.

Μοναδική ένσταση: το συρταράκι της sim card είναι ελάχιστα πιο μέσα από την πλαϊνή επιφάνεια. Δεν είναι ενοχλητικό, ούτε το παρατηρείς αν δεν το χώσεις στα μούτρα σου και ίσως και να είναι εσκεμμένο για να μην το μαγκώσεις και πεταχτεί έξω κατά λάθος, αλλά δεν είναι τέλειο.

Χαρακτηριστικά

Δεν θα σχολιάσω, είναι στα ίδια με το Note 2 και πάει σφαίρα. Αν έλεγα ότι είδα διαφορά μεταξύ του Exynos και του Snapdragon, θα είμουν ψεύτης.

Εξαίρεση αποτελεί η οθόνη, αλλά θέλει άλλη κατηγορία από μόνη της, οπότε:

Η οθόνη

Είμουν τυφλός και είδα. Αν μπορέσω, θα το βγάλω μια φωτογραφία έξω στον ήλιο δίπλα στο Note 2 για να δείτε αυτό που είδα. Με το Note 2, κάλυπτα μόνιμα την οθόνη με την παλάμη για να δω τι γράφει. Η οθόνη του Find 5 είναι από άλλο πλανήτη. Δεν θα πω για την ανάλυση γιατί δεν είμαι άνθρωπος που βλέπει διαφορές μεταξύ 720 και 1080, αλλά σαν τεχνολογία και "ορατότητα" η οθόνη του Oppo είναι κώλαση (ναι, με ωμέγα).

Software

Το μοναδικό σημείο στο οποίο υστερεί σε σχέση με το Note 2. Το UI είναι "οκ" (θέμα γούστου) και τα πάντα κυλάνε όμορφα κι αλαγκάριστα.

Από κει και πέρα όμως είναι περίεργη η κατάσταση.

- Battery details: μηδεν. Αν πας στα Settings -> Battery, βλέπεις τις ίδιες πληροφορίες που βλέπεις και στο status bar, δηλαδή μόνο το ποσοστό φόρτισης και τίποτα άλλο. Τραγικό.

- Widgets: όλεθρος. Μερικά generic (Google κλπ) widgets, αλλά αυτά της Oppo είναι πανάθλια. Όλα με ένα χαζό bubble effect που δίνει μια τραγική αναλογία "χρήσιμης πληροφορίας/επιφάνεια". Το αλάτι στην πληγή είναι όταν πας στο Google Play για να κατεβάσεις ένα απλό widget για ρολόι και ενώ το εγκαθιστάς, δε σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις...

- System update: με το που το άνοιξα βρήκε update 200Mb, το κατέβασε και δε με άφησε να το περάσω. Πρέπει να κατεβάσω λέει το κομπλέ πακέτο, να πάρω backup και να το περάσω φρέσκο. Οκ, κανένα πρόβλημα αν δε μπορεί να περαστεί update στην συγκεκριμένη έκδοση που είχα, αλλά τότε ρε φίλε γιατί το κατεβάζεις;

- Γενικότερα λιγότερα settings. Λιγότερα settings παντού. Το Samsung με αφήνει να αλλάξω τα πάντα, ενώ το Find 5 έχει δυστυχώς κι εδώ επιρροές από την Apple.

Χαίρομαι που τα μόνα του προβλήματα έχουν να κάνουν με το software γιατί αυτό αλλάζει εύκολα. Η οθόνη του Note 2 όμως δεν αλλάζει :D

Αν θα το κρατήσω; Κατά 95% ναι. Μένει να το χρησιμοποιήσω λίγες μέρες να δω τι παίζει με την μπαταρία και να δω αν θα έχει το ίδιο bug με το Yahoo email μου (που έχω και στο Note 2). H Oppo μου δίνει 30 μέρες διορία, στην περίπτωση που αλλάξω γνώμη και αποφασίσω να το επιστρέψω, και σκοπεύω να το δοκιμάσω για τουλάχιστον 2 βδομάδες.

Προσοχή: η απόφασή μου είναι ότι θα το κρατήσω, η δοκιμή 2 εβδομάδων είναι για να δω αν θα με ενοχλήσει κάτι που δεν αλλάζει.

Ό,τι ερωτήσεις ή προτάσεις έχετε, ρίχτε ελεύθερα.

[MENTION=129]Chosen[/MENTION]

Ριξε μια ματια εδω

Δεν εχω ιδία εμπειρια φυσικα αλλα λενε οτι βελτιωνει πολλα απο τα κακως κειμενα του προηγουμενου firmware

υποθετω οτι το κατωθι video βοηθαει

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=rfAN7dqeBxc]Oppo Find 5 Project firefly in-depth look!!(Chinese beta) - YouTube[/ame]

Ριξε μια ματια εδω

Αυτές τις μέρες που το περίμενα να μου έρθει, διάβαζα για το Firefly beta, αλλά παραείναι beta κι εγώ παραείμαι noob για να κάνω τέτοια πράματα. Εδώ λες "βάλε ένα recovery και μετά CM" και γω βλέπω μόνο ένα γκρι σύννεφο μπροστά μου :hehe:

Ως προς την μπαταρία: το κινητό ήρθε με την μπαταρία σχεδόν άδεια (είχε δεν είχε 25%). Το φόρτισα μόλις πήγε στο 5% (οι πρώτες 4-5 φορτίσεις και αποφορτίσεις πρέπει να είναι λέει πλήρεις) και πήρε γύρω στη μία ώρα να πάει στο 100% και μετά άλλη μισή ώρα για να μου πει "charged", το οποίο μου φάνηκε περίεργο αλλά όχι και παράλογο, γιατί και το Note 2 παρόμοια συμπεριφορά είχε στη διαφορά μεταξύ 100% και charged. Όλα αυτά με τον φορτιστή 2Α του Note 2.

Δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες οτι δε σε αφηνει να βαλεις widgets.

Επισης, περιεργο και αυτο που λες για μπαταρια.

Kαστεβασε το betterbatterystats και δες Info απο εκει.

Δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες οτι δε σε αφηνει να βαλεις widgets.

Επισης, περιεργο και αυτο που λες για μπαταρια.

Kαστεβασε το betterbatterystats και δες Info απο εκει.

Κατέβασα widget για ρολόι, installed, success κλπ και ανοίγω τα widgets για να το βρω και δεν είναι πουθενά.

σούπερ value κινητό

καλορίζικο αν και νομίζω περισσότερο σου ταίριαζε το One : p

μερικες ερωτησεις

τι διαθέσιμη ram έχει μετά από boot?

επίσης πόσο πραγματική ελεύθερη μνήμη έχει?

το speaker ακούγετε όπως είναι ξαπλωμένο το κινητό η το καλύπτει?

πόση ώρα διαρκεί η φόρτιση?

ξέρεις αν βγήκε τελικά software για το pc? η θα βγει?

το dolby που εχει, μπορείς να το απενεργοποιησεις? η ενεργό by default?

το wifi ειναι οκ?

βγάλε και καμία φoτο απο την καμερα του

αυτα για τωρα :look:

σούπερ value κινητό

καλορίζικο αν και νομίζω περισσότερο σου ταίριαζε το One : p

Δεν την πολυπάω την HTC με αυτά που έχω δει, αλλά το nope το έφαγε κυρίως για το HTC Sense που δε μου άρεσε καθόλου.

μερικες ερωτησεις

τι διαθέσιμη ram έχει μετά από boot? - 1289Mb

επίσης πόσο πραγματική ελεύθερη μνήμη έχει? - 1.84Gb

το speaker ακούγετε όπως είναι ξαπλωμένο το κινητό η το καλύπτει? - Υπάρχει διαφορά όταν το ακουμπάς κάτω, αλλά δεν σιωπαίνει

πόση ώρα διαρκεί η φόρτιση? - Η πρώτη φόρτιση από ~10% κράτησε κανα 2ωρο. Το άφησα μέχρι το 2% για την δεύτερη και κράτησε 3 ώρες.

ξέρεις αν βγήκε τελικά software για το pc? η θα βγει? - Δεν υπάρχει κάτι και δεν ξέρω αν θα βγει, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησα αυτά τα κατασκευάσματα του διαβόλου

το dolby που εχει, μπορείς να το απενεργοποιησεις? η ενεργό by default? - Δεν βλέπω επιλογή για απενεργοποίηση, αλλά κι από την άλλη κανείς δεν κάθεται με το μανίσιο f/w οπότε παίζει να υπάρχει κάτι στα άλλα builds

το wifi ειναι οκ? - Εντυπωσιακά καλύτερο και ταχύτερο (στο να συνδεθεί με τον ρούτερ) από το Note 2.

βγάλε και καμία φoτο απο την καμερα του - Ok

αυτα για τωρα :look:

Δεν την πολυπάω την HTC με αυτά που έχω δει, αλλά το nope το έφαγε κυρίως για το HTC Sense που δε μου άρεσε καθόλου.

καλα ναι γούστα ειναι αυτα

και είμαι υπέρ του launcher (n.o.v.a.) σε αυτούς που θέλουν πολλά και διαφορετικές επιλογές χρήσης κλπ

προσωπικά είμαι ευχαριστημενος με το sense

για το που αργει τοσο η φόρτιση (και εμένα) είναι λόγο οτι δεν έχουν το Quick Charge

+ που ειναι 5w οι περισσότεροι φορτιστές

versions

Epic fail το power management του.

Πλήρης φόρτιση το πρωί, μέχρι να γράψει "100% Charged".

3.5 ώρες οθόνη

1.5 ώρα παιχνίδι (από 30 λεπτά 3 διαφορετικά παιχνίδια)

11 ώρες στην μπαταρία μέχρι να ξαναδώ 1% ...

:/

Στο Oppoforums έχουν screenshot με faux kernel να βγάζουν 36 ώρες με 5+ ώρες οθόνη και μου φαίνεται ότι το μανίσιο firmware τρέχει desktop με full επεξεργαστή, δεν εξηγείται αλλιώς...

3.5 ώρες οθόνη

1.5 ώρα παιχνίδι (από 30 λεπτά 3 διαφορετικά παιχνίδια)

11 ώρες στην μπαταρία μέχρι να ξαναδώ 1% ...

Δε νομίζω να υπάρχει συσκευή που να αντέχει πάνω απο 2-2,5 ώρες βαρύ gaming.

Βάλε το https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm&hl=el να δούμε τι την ξεζουμίζει.

Με τι φωτεινότητα αυτά? Εσωτερικού χώρου?

Λίγο κράτησε αλλά είναι και καινούρια ακομα η μπαταρία.

Δε νομίζω να υπάρχει συσκευή που να αντέχει πάνω απο 2-2,5 ώρες βαρύ gaming.

Βάλε το https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm&hl=el να δούμε τι την ξεζουμίζει.

Με τι φωτεινότητα αυτά? Εσωτερικού χώρου?

Λίγο κράτησε αλλά είναι και καινούρια ακομα η μπαταρία.

Όταν λες βαρύ gaming τι εννοείς; Τα 3 παιχνίδια που έχω είναι σκάκι, πόκερ και το candy crush, δε μιλάμε για εκρήξεις και τρελά 3D γραφικά.

Το Note 2 είναι αυτή τη στιγμή στο 51% υπόλοιπο, μετά από 1 μέρα και 3 ώρες από την τελευταία φόρτιση, με 3.5 ώρες οθόνη και 2 ώρες και 20 λεπτά gaming (τα ίδια παιχνίδια που αναφέρω πιο πάνω).

Ναι η μπαταρία του είναι 20% μεγαλύτερη από του Find 5 και ναι είναι πιο στρωμένη, οπότε θα δώσω λίγο καιρό στο Find 5 να δω άμα θα στρώσει η μπαταρία και το λειτουργικό.

Άρχισαν να βγαίνουν οι τελικές CM10.1, καθώς και το Firefly το οποίο βγαίνει από beta. Για να δούμε, θα είναι κρίμα να μην φτιαχτεί μέσα στις επόμενες 3 βδομάδες (η Oppo Style δίνει 30 μέρες δικαίωμα επιστροφής) γιατί το κινητό κατά τ'άλλα είναι αστέρι και θα το στείλω πίσω με βαριά καρδιά...

Αν συγκρίνει κανείς note 2 η5 με oppo α5 έχει διαφορά.

Βέβαια εκεί που πέφτει το φως στο oppo η8 σε συγκριση με το note 2 α-ε8 δε διακρίνεται.

Επίσης το note 2 έχει screen protector (αν αλλάζει κάπως την αντανάκλαση).

Εφόσον στο μάτι κάνει αίσθηση, αυτό μετράει.

Όταν λες βαρύ gaming τι εννοείς; Τα 3 παιχνίδια που έχω είναι σκάκι, πόκερ και το candy crush, δε μιλάμε για εκρήξεις και τρελά 3D γραφικά.

Το Note 2 είναι αυτή τη στιγμή στο 51% υπόλοιπο, μετά από 1 μέρα και 3 ώρες από την τελευταία φόρτιση, με 3.5 ώρες οθόνη και 2 ώρες και 20 λεπτά gaming (τα ίδια παιχνίδια που αναφέρω πιο πάνω).

Όπα μάστορα...

Αν με "πασιέντζα" βγάζει τόσο λίγο, έχουμε πρόβλημα.

Βαριά παιχνίδια που παίζω εγώ, κάνε μια δοκιμή σε συνδυασμό με το Gsam:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftD4HM&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nYW1lbG9mdC5hbmRyb2lkLkFOTVAuR2xvZnRENEhNIl0.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ea.games.r3_row&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5lYS5nYW1lcy5yM19yb3ciXQ..

Δεν έχω και την καλύτερη κάμερα για να καταγράψω αυτό που βλέπω, με το μάτι είναι πολύ πιο προφανής η διαφορά.

attachment.php?attachmentid=57042&stc=1&d=1372328368

Που την googlares την φωτο ρε θηριο????

Αποκλειεται να εχει τοσο ηλιοφανεια στην Ιρλανδια! :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.