Jump to content

Γέφυρα μεταξύ D-link και Huawei

Jimakos666x

Recommended Posts

Καλησπέρα στους Labήτες.

Προσπαθώ εδώ και καιρό να κάνω μια ασυνήθηστη σύνδεση αλλά δεν τα καταφέρνω.Και αυτό γιατί δεν ξέρω και πολλά από δίκτυα και δεν μπορώ να βρω έναν οδηγό steb by step ώστε να την κάνω μόνος μου.

Anyway έχουμε και λέμε, στον επάνω όροφο έχω ένα router D-link DSL- 2740R στο ισόγειο έχω το pc και με ένα wireless adapter περνω σύνδεση στο pc μου (desktop).Τώρα αυτό που χρειάζομαι ειναι να συνδέσω το 2ο router (Huawei EchoLife HG520c) μέσο καλωδίου ethernet στο pc και να δώσω σύνδεση απ'τον υπολογιστή στο router, ώστε ότι συσκευή έχω εκεί κοντά π.χ. τηλέφωνο να μπορεί να συνδεθεί με καλό σήμα στο router.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.

Αν μπορεί να συμβεί αυτό εξαρτάται από το router, αν θα μπορεί δηλαδή να πάρει το Ίντερνετ από τη θύρα Ethernet και να το στείλει στο WiFi. Συνήθως αυτό το αναφέρουν ως "bridging" τα router (τουλάχιστον έτσι συμβαίνει με το δικό μου, το οποίο το έχω συνδέσει με αυτόν τον τρόπο στο 1ο router, το οποίο δεν έχει WiFi).

Από την άλλη, θα πρέπει να ρυθμίσεις το λειτουργικό σου να δίνει Ίντερνετ και στο Ethernet. Αν θυμάμαι καλά, στα Windows πρέπει να επιλέξεις τις δύο συνδέσεις στον πίνακα ελέγχου και με δεξί κλικ να δημιουργήσεις μία γέφυρα δικτύου (network bridge). Λεπτομέρειες δεν θυμάμαι να σου πω.

Οπότε βασικά θα έκανα το εξής στη θέση σου: θα έπαιρνα το 2ο router και θα το έβαζα πάνω στο 1ο με Ethernet μέχρι να το ρυθμίσω, και αφού θα είχα φτιάξει το router, θα το έπαιρνα και θα το έβαζα πάνω στο PC και εκεί θα ρύθμιζα το PC. Έτσι, το ρυθμίζεις βήμα βήμα και δε θα ψάχνεις που είναι το λάθος αν τα κάνεις ταυτόχρονα.

Φίλε Κώστα κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Το έχω δοκιμάσει αυτό που λες, είχα ρυθμίσει το 2ο ρούτερ έχοντας το συνδεδεμένο στον υπολογιστή,πέρασα ip,ssid,channel και λοιπα ίδια με του 1ο και είχα ενεργοποιήσει και το bridme mode αλλά παρόλο που όταν σύνδεσα τα 2 ρούτερ μεταξύ τούς και τα 2 έδιναν σύνδεση όταν έβαλα το 2ο (δηλαδή το Huawei) στο pc με ethernet δεν έπαιρνε σύνδεση.Το άλλο με την επιλογή των 2 συνδέσεων μέσα από τον πίνακα δικτύων των windows το δοκίμασα και μου λέει ότι δεν έχω επιλέξει δύο συνδέσης υψηλής ταχύτητας παρότι τα επέλεξα και τα δύο.

:nothing:

Η IP του 2ου θα πρέπει να είναι διαφορετική από του 1ου γιατί αλλιώς θα γίνει μπλέξιμο. Και επίσης αναγκαστικά εδώ θα πρέπει να βάλεις διαφορετικά SSID κλπ, γιατί αν βάλεις το ίδιο όνομα δικτύου, το wireless stick θα πάει να πάρει από το κοντινότερο access point, δηλαδή το 2ο router και πρακτικά θα προσπαθεί ο υπολογιστής να πάρει δίκτυο από τον υπολογιστή!

Αυτό που έλεγα πριν για τα windows αν θυμάμαι καλά ήταν ως εξής:

1. Πας στο κέντρο δικτύων

2. Στην αριστερή στήλη έχει κάτι που λέει "Εμφάνιση συνδέσεων δικτύου" ή κάπως έτσι

3. Και εκεί επιλέγεις τις δύο συνδέσεις και τις κάνεις.

Χίλια ευχαριστώ Κώστα άλλαξα SSID και IP και όλα κύλισαν ρολόι,δέν περίμενα να είναι τόσο έυκολο.Αφού τα άλλαξα μπόρεσε και έκανε και Bridge επιλέγοντας τις δύο συνδέσεις.

Κάτι άλλο να σε ρωτήσω μήπως και ξέρεις.Υπάρχει τρόπος να ρίξω το ping γιατί έκανα ένα speedtest με το κινητό και χτύπησε 202 ενώ από το Pc έχω 14, περίμενα πως θα ανέβαινε αλλά όχι και τόσο.

Και πάλι ευχαριστώ.

Τίποτα! Τσέκαρε τα κανάλια στο WiFi. Τα δύο router θα ήταν καλό να εκπέμπουν σε διαφορετικά κανάλια, και να απέχουν τουλάχιστον 5 νούμερα μεταξύ τους. Π.χ. αν το 1ο router εκπέμπει στο κανάλι 1, βάλε το 2ο στο κανάλι 6 ή >6. Βασικά κατέβασε και το WiFi Analyzer στο κινητό σου για να τσεκάρεις και τι παίζει με τα γειτονικά δίκτυα (σε ποιο κανάλι εκπέμπει το καθένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να βάλεις τα δικά σου σε όσο πιο ελεύθερα κανάλια γίνεται :p).

Αλλά επειδή το να φταίει το κανάλι είναι απλά μία υποψία, τσέκαρε αν έχεις το ίδιο ping και στο 1ο router με το κινητό. Και αν έχεις laptop τσέκαρε και με το λάπτοπ γιατί τώρα π.χ. που τρέχω το speedtest στο PC και στο κινητό, στο κινητό όντως μου δίνει μεγαλύτερο ping (~40-50 ms αντί για 30 ms, μικρή η διαφορά, αλλά ποτέ δε ξέρεις).

Κώστα με έφτιαξες και πάλι ευχαριστώ 1ο ρουτερ στο κανάλι 6 με ping 14 και δευτερο στο 1 με ping 16 !

Να είσαι καλά για τον χρόνο σου μου έλυσες τα χέρια.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.