Jump to content

Μπορεί κανείς να μου πει τι πάθανε οι 840 pro ssd μου?

fuz10n

Recommended Posts

Hardware: maximus v gene, 2x 840 pro 128gb @ raid0 onboard.

Αρχικά δείχνει αυτό:

ssdprob.jpg

Μετα μπαίνει windows αλλα αργεί λίγο και στο as ssd αντί για αυτό:

1895.jpg

Βλέπω αυτό:

ssdprob2.png

Τι γίνεται? τα φτυνει ο ένας? υπάρχει κανένα tool να τους τεσταρω?

Για αρχή πάρε backup από ότι χρειάζεσαι μέσα στους δίσκους για να είσαι καλυμμένος. Ακόμα και το λειτουργικό να έχεις μόνο, σκέψου μήπως όντως υπάρχει κάτι που να χρειάζεσαι και να είναι αποθηκευμένο εκεί (π.χ. profile Firefox/Chrome, ρυθμίσεις εφαρμογών, κανά ξέμπαρκο αρχείο κλπ).

Μετά από αυτό, τρέξε κάποια εφαρμογή που να διαβάσει το S.M.A.R.T. των δίσκων (όπως HDD Guardian ή HD Tune) για να δεις αν υπάρχει κάποιο error στον δίσκο που φαίνεται να τα έχει φτύσει. Επίσης αν έχεις εγκατεστημένο το Intel RST, άνοιξε το να δεις και αυτό τι πληροφορίες δείχνει για τον δίσκο. Όντως μπορεί να τα έχει φτύσει ο ένας, αλλά ας τσεκάρουμε το τι γίνεται.

Από τη στιγμή όμως που ανοίγουν τα Windows, πάρε backup για να είσαι σίγουρος ότι δε θα κλαις αρχεία αν γίνει τίποτα απρόοπτο. (Βλέπω ότι είναι RAID 0 και για αυτό επιμένω για το backup :p).

καλησπερα και thanks. οπως βλεπεις περασαν οι ωρες πανω στο pc ψαχνοντας.

εκανα φορματ και σεταπ τα 7 σε εναν εναν ξεχωριστα και ετρεχα as ssd. τιποτα κανα 420ρι και οι 2. μετα με reset bios και αλλα διαφορα, ξαναεστησα το raid0 και ως εκ θαυματος δεν εβγαζε error η πρωτη οθονη.

παρολαφτα με φρεσκο σεταπ βγαζουν κανα 800ρι!! ελεος... δεν ξερω τι εχει γινει ισως την ακουσε ο controller απο κανενα overclock? δε μπορω να υποθεσω τιποτα. τα προγραμματα που λες τα κατεβασα και ανεφεραν οτι ΔΕΝ βρηκαν smart σε καποιο δισκο! κατεβασα και το προγραμμα της intel (rapid storage technology) και ελεγε οτι ειναι απενεργοποιημενο το write back cache. το ενεργοποιησα εκανα και restart ανεβηκε το σκορ στα 900.... ολα στο μισο απο οτι ηταν. ακομα και τα access times ειναι διπλασια.

θελω πισω τη 1900ραααααααααααα...............:suicide::suicide::suicide::suicide:

Τα προγράμματα τα έτρεξες αφού έσπασες το RAID0; Αν γίνεται πόσταρε και τα SMART attributes του κάθε δίσκου (νομίζω ότι στο HDD Guardian, υπάρχει μία καρτέλα smartctl και από κάτω έχει όλο το output) για να δούμε αν όντως υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στους δύο δίσκους.

Μου έχει τύχει παλαιότερα να μου χτυπήσει error σε RAID 0 και τελικά να μην ήταν τίποτα (αλλά μιλάμε για χρόνια πίσω με μητρική nForce 4 :p). Από την άλλη έχει τύχει - πρόσφατα σε φίλο μου - το ίδιο error να σημαίνει τελικά ότι ο ένας δίσκος πέθαινε (και το έβγαζε στα SMART attributes).

Σπάσε το RAID0 και εγκατέστησε το Samsung Magician για να σου πει τι γίνεται με το κάθε drive σου.

Αν δεις πως τα drives με το Magician δείχνουν να είναι εντάξει, κάνε μία αλλαγή καλωδίων SATA, reset το BIOS και στήσε ξανά το RAID0 και δοκίμασε πάλι.

εχετε δικιο δε δοκιμασα ξεχωριστα να ελεγξω το smart. Παντως εμενα παει το μυαλο μου ειτε σε software ειτε στον controller. δε μπορει και οι 2 δισκοι να βγαζουν ακριβως τα ιδια as ssd νουμερα με φρεσκο σεταπ. ετσι λεω...

Θα κανω αυτη τη δουλεια το απογευμα. Αν και δε νομιζω να δειξει προβλημα το samsung magician και τελικα θα σπασω το κεφαλι μου, θα δουμε.

Επισης εχω μονο ενα σατα3 καλωδιο ακομα το οποιο το χα δοκιμασει οταν εβγαζε το fail αλλα δεν το φτιαξε. ιδωμεν.

Και ας πουμε οτι ειναι οκ οι δισκοι, τι κανω μετα? πισω τη μητρικη με παρακαλια και εξηγησεις?? ε ρε μπλεξιμο. θα κανω και την εξης δοκιμη, θα βαλω τους δισκους στον αλλο sata3 controller που εχει πανω οχι τον ιντελ και θα τρεξω τα bench. Αυτο ισως δειξει κατι

Ευχαριστω κ θα απαντησω το βραδακι μαλλον

Εχεις τα ιδια firm και στους 2 SSD ?

Πιο bios εχεις στην μητρικη σου?

Ti Win7 εχεις ? 32 or 64 ?

Πιους drivers εγκαθηστας ? iRST or RST ?

Αλλαξε ΚΑΙ τα 2 καλωδια S-ATA με καινουρια.... ( προληπτικα )

οχι απο οτι ειδα χτες εχουν διαφορετικο

ειχα το 1604 και εβαλα 180κατι

64..

τι ειναι αυτο? παντως ειτε τους βαλω ειτε οχι παρομοιο το σκορ.

αντε να αγορασω. τι μπορει να παθανε σε ενα μηνα πια... αλλα οκ προληπτικα δεκτον.

Βαζεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τα ιδια firm και στους 2 SSD μιας και αναφερονται στον εσωτερικο ελεκτη οπου φερουν ( 3-core MDX Controller ) ..... οποτε και βεβαια ειναι σημαντικο και οι 2 ελεκτες να κατευθυνουν εξισου το ιδιο τα data ;)

Καλο ειναι οπου εκανες BIOS UPDATE ( ισως οχι απαραιτητα για την περπτωση σου )

ΑΛΛΑΞΕ καλωδια το συντομα..... το ιδιο προβλημα αναφερθηκε και σε αλλα forum οπου λυθηκε με αλλαγη καλωδιων ;)

Αυτα για την ωρα....!!!

Προσπαθουμε να αποκλεισουμε καθε ενδεχωμενο bad ssd :D ωστε να βρουμε απο που προκαλειται το προβλημα και σιγουρα την λυση του ;)

Σε καμια περιπτωση ΔΕΝ αλλαζεις την διαταξη των SSD αφου εχεις ηδη κανει Raid ...... Δηλαδη αν κανεις setup και εχεις τους SSD πχ τον 1ο στο SATA port 1 και τον 2ο στο SATA port 2 της μητρικης..... αυτα ΔΕΝ τα αλλαζεις μεταξυ τους ..... ολες οι 11.xxx OROM πλεον "διαβαζουν" αυτες τις "αλλαγες" και ΔΕΝ τις δεχονται ;)

εγινε thanks. βρηκα τελικα τα αλλα 2 καλωδια που ειχε μεσα τα γωνιακα και θα τα βαλω.

Αλλα αφου θα το σπασω παλι το raid, γιατι αυτο με τις θεσεις? προτεινεις κατι αλλο? δηλαδη αλλαγη καλωδιων, firmware upgrade και bench?

edit. μαλλον με βλεπω να κανω το εξης: αλλαγη καλωδιων, σπασιμο του raid και σεταπ ως ahci, σεταπ τα 7 σε αλλο δισκο στον αλλο controller, firmware upgrade και στους 2, τεστ με τα προγραμματα σε εναν εναν αδειο πια 128ρη ξεχωριστα. Μετα αλλαγη controller οι 2 ssd στον non-intel και ξανα μετρησεις. Θα ποσταρω τα αποτελεσματα.

Παιδες τελος καλο ολα καλα. Για ακομα μια φορα η συνεργασια και οι συμβουλες εδω απεδωσαν.

Νομιζω τελικα η αναβαθμιση firmware εκανε ολη τη δουλεια.. ακομα και τα παλια καλωδια που εβαλα δουλευουν μια χαρα. Εκανα τα παντα ενα ενα βημα ολα οκ και τα smart κλπ. Και ακομα καλυτερα!

thanks ;) σας ανταποδιδω με το τελος του case μου μετα απο πολυ κοπο και τροπο, και με βιντεο:

._. Project RGBWhite ._.

Raid_intel_oldcables.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.