Jump to content

Μια βοηθεια παρακαλω για δικτυωμα μεταξυ λαπτοπ και pc

skatzonis

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα βοηθεια σας. Ενας φιλος μου εχει φαρμακειο και δουλευει εδω και χρονια το προγραμμα για τα φαρμακα σε να pc που εχουν windows 7. Τωρα πηρε και ενα λαπτοπ που εχει πανω windows 8 και σε αυτo θελει να περασει αυτο το προγραμμα. Του ειπαν λοιπον απο την ετεραια τους προγραμματος οτι για να λειτουργησει σωστα αυτο το προγραμμα και στους 2 υπολογιστες πρεπει πρωτα να τους δικτυωσει.

Το pc εχει πανω μονο μια θυρα εθερνετ που σε αυτη πανω συνδεετε το καλωδιο του ρουτερ για το ιντερνετ. Πως πρεπει να γινει η δουλεια??

Καλώδιο από laptop στο ρούτερ ή σύνδεση wifi (άμα έχει το laptop) με το ρούτερ. Ας τρέξει τον οδηγό δικτύωσης των windows όταν και οι 2 υπολογιστές συνδεθούν στο ρούτερ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Αυτό όμως είναι για τυπικές χρήσεις (π.χ. share κάποια αρχεία / εκτυπωτές κτλ). Δε ξέρω άμα το πρόγραμμα που χρησιμοποεί έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

Καλώδιο από laptop στο ρούτερ ή σύνδεση wifi (άμα έχει το laptop) με το ρούτερ. Ας τρέξει τον οδηγό δικτύωσης των windows όταν και οι 2 υπολογιστές συνδεθούν στο ρούτερ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Αυτό όμως είναι για τυπικές χρήσεις (π.χ. share κάποια αρχεία / εκτυπωτές κτλ). Δε ξέρω άμα το πρόγραμμα που χρησιμοποεί έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

Μπορει το pc να ειναι συνδεδεμενο με το ρουτερ μεσω καλωδιου και το λαπτοπ να ειναι συνδεδεμενο μεσω wifi με το ρουτερ και να γινει κανονικα δυκτιωση?? Οταν λες τυπικες χρησεις, γιατι τι αλλες εχεις περα απο αυτες?

Μπορει το pc να ειναι συνδεδεμενο με το ρουτερ μεσω καλωδιου και το λαπτοπ να ειναι συνδεδεμενο μεσω wifi με το ρουτερ και να γινει κανονικα δυκτιωση??

Ναί

Οταν λες τυπικες χρησεις, γιατι τι αλλες εχεις περα απο αυτες?

Μερικά προγράμματα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το δίκτυο. Π.χ. χρειάζονται στον ένα υπολογιστή να τρέχεις το "server" πρόγραμμα και στο άλλο το "client". Δε ξέρω τι σόι πρόγραμμα είναι αυτό, πρέπει να απευθυνθεί στην συγκεκριμένη εταιρία για το πώς θα το στήσει το δίκτυο.

Πάντως σε γενικά πλαίσια, άμα ακολουθήσεις τις οδηγίες του network guide των windows, θεωρείται ότι οι υπολογιστές έχουν "δικτυο" μεταξύ τους. Τώρα άμα αρκεί αυτό δε το γνωρίζω.

PC<=καλώδιο=>Router<=καλώδιο ή wifi αν είναι ασύρματο το router==>Laptop.

Οπότε όχι δε θα χρειαστεί άλλη κάρτα δικτύου - κανονικά. Αλλά σου λέω, δε ξέρω άμα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις το πρόγραμμα.

Καταλαβα.. Αυτος πηρε τηλεφ στην εταιρεια του προγραμματος και του ειπαν δυκτιωσε τους υπολογιστες μεταξυ του. Απο κει και περα του ειπαν μολις γινει αυτη η δουλεια να τους ξανα παρει και θα του πουν αυτοι τα υπολοιπα. Τωρα τι να πω

Που μπορω να βρω ενα πληρες οδηγo δικτυωσης για 2 υπολογιστες??? Αυτοι που εχω εγω ειναι ενα pc windows 7 ενσυρματα μεσω ρουτερ και ενα λαπτοπ windows 8 ασυρματα μεσω ρουτερ

Που μπορω να βρω ενα πληρες οδηγo δικτυωσης για 2 υπολογιστες??? Αυτοι που εχω εγω ειναι ενα pc windows 7 ενσυρματα μεσω ρουτερ και ενα λαπτοπ windows 8 ασυρματα μεσω ρουτερ

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό (ίσως μπορεί το google), πάντως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι:

• Να μάθεις τι είδους "δικτύωση" θέλει το πρόγραμμα (απλά να ειναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο? (αυτό το έχεις ήδη καταφέρει αν βλέπουν και οι 2 υπολογιστές iντερνετ από το ίδιο modem)
  • Να πας στις ρυθμίσεις δικτύων, και να κάνεις εκεί ότι θέλεις, όπως να φτιάξεις κοινούς φακέλους (έχεις έναν φάκελο, ότι βάζεις εκεί το βλέπει ο άλλος στον αντίστοιχο φάκελο.

Λοιπον εχω προχωρισει λιγο αλλα και παλι εχω κολλήσει. Στο ενα που ειναι το windows 8 φαινεται να λειτουργουν ολα καλα. Στον αλλον που εχω τα 7αρια ενω μου βγαζει κανονικα στην οικιακη ομαδα τον ονομα του αλλου υπολογιστη οταν ανοιγω μου βγαζει 4 αρχεια αλλα δε ανοιγουν. Δε μπορω να κανω τπτ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.