Jump to content

Ερωτηση! Cooler για 2600Κ

potis

Recommended Posts

Εδω και καιρο σκεφτομαι να παρω cooler για τον 2600K που εχω αλλα παντα κρατιομουν γιατι δεν πολυ χρεαιζοταν μιας και δεν θα εκανα OC αλλα νομιζω ηρθε ο καιρος!

Σκεφτομαι να σηκωση μια Aegir απο το πλαισιο που εχω κοντα στο σπιτι (Μην αρχισετε τα παρε απο αλλου, το μαγαζι ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι και εχω πολυ καλες σχεσεις με το συγκεκριμενο, κανενα παρπανo και απευθειας πιστωτικα κτλ )και ακολουθωντας το halapeno cooler list δεν ειναι καθολου κακια.

Το προβλημα ειναι οτι εχω Corsair Vengeance και νομιζω θα εχο θεμα placement/χωρου.

Εχω MSI P67A GD-65 , καποιος που ισως ξερει την εν λοχω ψυχτρα απο κοντα ας διαφωτισει εως θεμα χωρου γιατι με βλεπω να μην χωραει η να αγοραζω RAM.

Κουτι εχο ενα full tower NZXT Zero 2.

Δευτερη ερωτηση..Εχω μια Arctic silver 5 απο ενα γνωστο την οποια χρησιμοποιησα προσφατα αλλα πραγματικα δεν εκανε απολυτως τιποτα στις θερμοκρασιες, ισως στο load να εκανε κατι αλλα διαφορα γενικη δεν ειδα.

Δεν ξερω ποτε την πηρε αλλα πρεπει να εχει χρονια.. αλλα παλαιωνουν αυτες ή τιποτα τετοιο? Ξερω οτι ειναι χαζη ερωτηση αλλα την θυμομουν να εκανα διαφορα εστω και σε στοκ ψυκτρα αλλα δεν εκανε σχεδον τιποτα, για αυτο αναρωτιεμε.

Κοιταξε,οσον αφορα την παστα,εαν ειχε καιρο να χρησιμοποιηθει,επρεπε να βγαλεις την πρωτη ποσοτητα την ελαχιστη και να την πεταξεις.ξερεις αυτη που ειναι στο στομιο.

κατα τα αλλα,εαν την εβαλες σωστα και οπως πρεπει την παστα,με το Stock cooler ψιλο χλωμο να εβλεπες τραγικες διαφορες.αλλα ειπες οτι ειδες διαφορα σε load οποτε κατι εκανε.εξαλλου στο load μας ενδιαφερει.οποτε χρησιμοποιησε την.

αν και η ψυχτρα που θα παρεις,λογικα θα εχει μεσα παστα.

Αν χρησιμοποιείς και τα 4 slot της μνήμης τότε θέλει προσοχή η επιλογή του Cooler. Σε μένα κάθισε οριακά η Gaia SD1283 με την μητρική της υπογραφής. OC τώρα δεν έχω αλλά ο 2500Κ ανεβαίνει χαλαρά στα 4.3-4.4 με stock volts. Από θερμοκρασίες είδα άνοδο 8-10 οC αλλά και πάλι χαλαρά ήταν τα πράγματα. Γενικά σε παιχνίδια δεν είδα και τρομερές διαφορές και επειδή τον περισσότερο καιρό δουλεύω browser γύρισα σε stock με full energy saving features.

Κοιταξε,οσον αφορα την παστα,εαν ειχε καιρο να χρησιμοποιηθει,επρεπε να βγαλεις την πρωτη ποσοτητα την ελαχιστη και να την πεταξεις.ξερεις αυτη που ειναι στο στομιο.

κατα τα αλλα,εαν την εβαλες σωστα και οπως πρεπει την παστα,με το Stock cooler ψιλο χλωμο να εβλεπες τραγικες διαφορες.αλλα ειπες οτι ειδες διαφορα σε load οποτε κατι εκανε.εξαλλου στο load μας ενδιαφερει.οποτε χρησιμοποιησε την.

αν και η ψυχτρα που θα παρεις,λογικα θα εχει μεσα παστα.

Θάνο θυμάμαι ότι μου είχες πει να τις βάζω στο ψυγείο. Και πάλι χαλάνε?

Βαγγελη ετσι ειχα διαβασει και νορμαλ μου ακουγεται.τωρα εαν χαλανε,σε καμια 10ετια θα ξερω :p

παντως ακομη στο ψυγειο τις εχω.καλυτερα να ειναι σε σταθερη θερμοκρασια και οχι μεγαλη.

σοβαρα τωρα το εαν χαλανε,δεν το νομιζω.καλο τους κανει οχι κακο.

Πάντως από την υφή της πάστας κρίνω ότι μια χαρά διατηρούνται. Πρόβλημα

με temps δεν είδα, οπότε συνεχίζω να τις συντηρώ έτσι. Μια χαρά είναι οι πάστες

της coolermaster και φαντάζομαι και οποιασδήποτε εταιρίας. Νομιζω ότι έχει

μεγαλοποιηθεί λίγο το θέμα πάστα.

Τελικα πηρα την Aegir και ναι, τρωει ενα memory slot..Εχω 3 ερωτησεις.

1)Κερδισα γενικα 10-13C με την αλλαγη απο στοκ, αυτη την στιγμη ειναι στα 3.5GHz με ολα τα green power etc disabled ωστε να τρεχει παντα στα 3.5, με 1.256V και εχω 40-42 στον core 1, και 33-35 στα υπολοιπα, ειναι σωστο? Παντα ειχα υψηλες θερμοκρασιες με το να εχω disabled τα green power etc, οποτε για μενα το να εχω 40C αντι για 53C το καλοκαιρι ειναι improvement αλλα παλι βλεπω οτι πρεπει να εχω 40C οταν θα εχω 1.35V στα 4.5Ghz οχι τωρα..Συμφωνα με οσα εχω διαβασει ανα φορουμς για αυτη την ψυκτρα.

Επισης να πω οτι ειχα ενα θεμα με boot loop που εφυγε dismount πραγματα και απο πανω ξανα, θα βαλω αυριο παλι παστα να σιγουρευτο αλλα πως ειναι τα temps?

Για θεσσαλονικη ζεστη, κουτι ανοικτο γιατι εχει ενα θεμα , στα 3.5GHz 1.256V εχω 40-42C στο core 1 και ~34-35 στα αλλα στο idle, idle μονο Firefox ανοικτο..

Με το στοκ σημερα το πρωι ηταν 51-53 και 47-49, προφανως εχει διαφορα αλλα περιμενα +2C να πω την αληθεια, περιμενα 36-39 και 30-33..

2)Υποτιθεται οτι ειναι ησυχη ψυκτρα αλλα βασικα ειναι αρκετα δυνατα και τρεχει στα 2000RPM...Κατι δεν παει καλα,γιατι αυτο δεν τον λες ησυχο..Δεν εχω συγκρινει με αλλη aftermarket cooler οποτε δεν ξερω τι ειναι quiet σε αυτες τις ψυκτρες.

Απλα ρωταω μιας και αυριο οταν ξυπνησω θα ξαναβαλω παστα γιατι με το dismount-->reisntal που εφυγε για να βρουμε το bootloop ισως να μην ειναι καλα κατι, αλλα αν ειναι οκαυ δεν θα ασχοληθω, δεν ειμαι για αγχος επειδη η MSI γουσταρει reset cmos.

3)Αν τα temps ειναι σωστα για καλοκαιρι θεσσαλονικη για τα volt που εχει η cpu θα ηθελα να ξερω ωστε να αρχισω να μαθαινω να την παω στα 4.5

1) Δεν είσαι καλά, έχεις πολύ ρεύμα για τη συχνότητα.

2) Ρυθμίζεται αυτό, μην ανησυχείς.

3) Πουθενά δεν πας μέχρι να λυσεις το θέμα, δεν είναι σωστά τα temps.

Γύρνα τα όλα στοκ αν έχεις πειράξει κάτι και πόσταρε screenshot από intel burn test

στο very high και cpu-z. Πριν τελειώσει. 5 λεπτά είναι καλά.

Πόσταρε εικόνα από τα settings του bios για τους ανεμιστήρεςς.

Αυτο το ρευμα το δινει το UEFI δεν εχω κανει κατι εγω..

Ξερω οτi αλλαζει, δεν ξερω γιατι ειναι στα 2000 απο default.

Δεν εχω πειραξει τιποτα, οπως ειπα απλα εβγαλα τα green power κτλ, απλα αντι να τρεχει στα 1.6 και στα 3.5 οταν θελει να τρεξει κατι αλλο, τρεχει παντα στα 3.5, απλα εβγαλα το speedstep kai ta c states.

Το fan το ρυθμίσεις από το BIOS. Εγώ το έχω στο 25% ή στο 50% και του δίνω target temp. Αν πάει παραπάνω η temp ανεβάζει και το fan στροφές γιατί η ησυχία είναι χρυσός. Αν δεις ότι δεν σε ικανοποιεί το fan δες μήπως το αλλάξεις με κάποιο BeQuiet. Εγώ αυτό έκανα για να πέσω από τα 24db στα 18db. Και πάλι με τη ρύθμιση σε BIOS είμαι πολύ κάτω σε θόρυβο. Πλέον μου σπάνε τα νεύρα τα μοτέρ από τους μηχανικούς δίσκους και αυτό σε idle κατάσταση.

1) Δεν είσαι καλά, έχεις πολύ ρεύμα για τη συχνότητα.

2) Ρυθμίζεται αυτό, μην ανησυχείς.

3) Πουθενά δεν πας μέχρι να λυσεις το θέμα, δεν είναι σωστά τα temps.

Γύρνα τα όλα στοκ αν έχεις πειράξει κάτι και πόσταρε screenshot από intel burn test

στο very high και cpu-z. Πριν τελειώσει. 5 λεπτά είναι καλά.

Πόσταρε εικόνα από τα settings του bios για τους ανεμιστήρεςς.

Απλα για να δω κατι ετρεξα το IntelBurnTest οπως ειναι τωρα η CPU max πηγε μετα απο 2 λεπτα στους 59 βαθμους στο very high.

Δεν εχω κανει κατι στα volt οτι δινει το bios μονο του εχω, θα κανω ενα reset defaults και θα βαλω μονο AHCI και 1600Mhz τις RAM και θα ξανακανω το τεστ αργορτερα, χωρις να απενεργοποιησω και θα ποσταρω..

Και αλλαξα το fan σε 50%, θερμοκρασιες ειναι τα ιδια 40-41C το core 1 και 34 τα υπολοιπα στα 1.232 τωρα..,χθες το βραδυ το CPU-Ζ εδειχνε 1.251, τωρα το CoreTemp δειχνει 1.251 και το CPU-Z 1.232..

Οριστε και το screenshot..μπηκα bios, το πατησα default settings, απλα εβαλα την RAM στα 1600, και τους δισκους σε AHCI και το σωστο boot sequence, ολα τα αλλα default.

1,2 vcore βλεπω στο cpu-z.

Πιο ειναι το παραξενο?

Καπου εκει δουλεουν οι 2600Κ στα μαμα τους.

Πρέπει να βρεις ποιο πρόγραμμα διαβάζει κανονικά το vid.

Δες σε μένα π.χ.

123132-8600.jpg

Core Temp / HWmonitor / AIDA / Cpu-z 1.58 / cpu-z 1.64

To Core Temp δείχνει λάθος. Το ίδιο και το παλιό cpu-z. Το σωστό σε μένα είναι 1.248V

1,2 vcore βλεπω στο cpu-z.

Πιο ειναι το παραξενο?

Καπου εκει δουλεουν οι 2600Κ στα μαμα τους.

Δεν ξερω, ο Trexx ειπε οτι ειναι πολυ..Βασικα εναι 1.2 οταν εχω πατησει reset defaults και τα αφηνω ολα οπως ειναι..Μολις βγαλω Green power/C states/speed παει στα 1.251..

Το 1.25 είναι υπερβολικό ,το 1.2 είναι απλά πολύ.

Εγώ έχω ένα 2500k @4.000@ 1.18 ,και ένα 2600k @ 4000@ 1.19.

Και τα δυο είχαν περιθώριο πολυ άνετα και για λιγότερη τάση αλλά δεν επρόκειτο να κάθομαι να ψυριζω τη μαϊμού...

Και με όλα τα c ανοιχτά κανονικά.

Sent from my GT-N7100

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.