Jump to content

Αναβάθμιση CPU-MOBO-RAM

Strategos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτη την στιγμη έχω εναν Q9650 με 2x6850 crossfire που δεν τραβάει ποιά και ψάχνομαι για κάτι άλλο το οποίο να κλοκάρει αλλα και να είναι όσο ποιο value γίνεται για gaming.

Μέχρι στιγμής έχω σταμπάρει

1 - intel 4670k INTEL CORE I5-4670K 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

2 - asrock z87 extreme 3 ASROCK Z87 EXTREME3 RETAIL - -

3 - 2x4 corsair venguance 1600 cl8 CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C8 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 CL8 DUAL CHANNEL KIT - RAM -

Και θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για τα παραπάνω και αν αξίζει να ψαχτώ για waterblock ή να το γυρίσω σε αέρα.

Το ότι δεν τραβάει πως το συμπέρανες?

Μνήμες αν πας τελικά σε αναβάθμιση: CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT - RAM -

+1 σε αυτά που έχεις επιλέξει, εννοείται ότι δεν χρειάζεσαι υδρόψυξη.

Γνώμη μου θα ήταν να πουλήσεις τις 6850 όσο φεύγουν ακόμα και με λίγα ακόμα

να πας σε μονή κάρτα.

γιατι τις crucial; απο αέρα για αυτό NOCTUA NH-U9B SE2 - - πάμε πλέον;

edit:

στο ότι δεν τραβάει είτε bf3,tera ή ότι άλλο απαιτητικό game βάλεις ακόμα και όλα low στον χαμό τα fps και το load των καρτών δε περνάει το 50-60%.

Κάτι λάθος κάνεις. Μια χαρά τραβάει ο επεξεργαστής σου.

Αν θες να αλλάξεις, άλλο αυτό, αυτά που διάλεξες είναι ότι πρέπει.

Όσο για τις μνήμες, γιατί είναι φτηνότερες. Δεν παιζουν κάποιο ρόλο οι μνήμες.

έχω κάνει πολλές δοκιμές σε πολλά παιχνίδια και με πολλούς λαμπίτες και έχω καταλήξει βλέποντας το load των καρτών ότι επειδή παίζω σε 1680x1050 και λόγο crossfire μπουκώνουν τα πάντα :giveup:

Στη θέση σου θα έκανα αλλαγές με την εξής προτεραιότητα:

-οθόνη (24αρα full hd)

-κάρτα αντί των καρτών. 7950, 670 ή ότι σε παίρνει στην τσέπη.

-cpu-mobo-ram.

Και επεξεργαστή να άλλαξεις, θα σε κόβει αλλού το cf των καρτών λόγω 1gb vram.

σωστό και αυτό με την vram αν και το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι εκεί αλλα στο load, ίσως με άλλη ανάλυση να ήτανε καλύτερα αλλα πιστεύω σε αυτή την φάση η αλλαγή cpu θα βελτιώσει την κατάσταση.

Προχώρα τότε, λάθος δεν κάνεις με αυτά που θα παρεις, με την έννοια ότι μόνο χαμένα

δεν θα πάνε. Απλά κατά τη γνώμη μου είναι άλλες οι προτεραιότητες.

Στη θέση σου θα έκανα αλλαγές με την εξής προτεραιότητα:

-οθόνη (24αρα full hd)

-κάρτα αντί των καρτών. 7950, 670 ή ότι σε παίρνει στην τσέπη.

-cpu-mobo-ram.

Και επεξεργαστή να άλλαξεις, θα σε κόβει αλλού το cf των καρτών λόγω 1gb vram.

συμφωνώ με τον trexx εγώ δεν θα άλλαζα ακόμα την πλατφόρμα μόνο για τους λόγους που αναφέρεις.

Αυτη την στιγμη έχω εναν Q9650 με 2x6850 crossfire που δεν τραβάει ποιά και ψάχνομαι για κάτι άλλο το οποίο να κλοκάρει αλλα και να είναι όσο ποιο value γίνεται για gaming.

Μέχρι στιγμής έχω σταμπάρει

1 - intel 4670k INTEL CORE I5-4670K 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

2 - asrock z87 extreme 3 ASROCK Z87 EXTREME3 RETAIL - -

3 - 2x4 corsair venguance 1600 cl8 CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C8 VENGEANCE 8GB (2X4GB) PC3-12800 CL8 DUAL CHANNEL KIT - RAM -

Και θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για τα παραπάνω και αν αξίζει να ψαχτώ για waterblock ή να το γυρίσω σε αέρα.

αφου εχεις τα παρτς της υδροψυξης παρε μονο ενα μπλοκακι με 30-40e και εισαι οκ

θα ειναι καλυτερα απο h100i και high end αεροψυκτρες των 100e.

δεν ξερω τι θερμοκρασιες ειχες με το προηγουμενο σεταπ αλλα εδω περιμενε 70+ ειδικα αν κανεις και oc

δεν ξερω τι θερμοκρασιες ειχες με το προηγουμενο σεταπ αλλα εδω περιμενε 70+ ειδικα αν κανεις και oc[/QUOTE]

Αν δεν κάνει δλδ πόσο να περιμένει? Και στο κάτω κάτω γιατί να κάνει o/c? Για να στηρίξει 2 6850 που τις

πάει αέρα ένας i3?

Δεν διαφωνώ με την παρατήρηση ότι όντως οι has είναι ζεστοί, αλλά μην το παρακάνουμε.

Φιλικά εννοείται.

δεν ξερω τι θερμοκρασιες ειχες με το προηγουμενο σεταπ αλλα εδω περιμενε 70+ ειδικα αν κανεις και oc[/QUOTE]

Αν δεν κάνει δλδ πόσο να περιμένει? Και στο κάτω κάτω γιατί να κάνει o/c? Για να στηρίξει 2 6850 που τις

πάει αέρα ένας i3?

Δεν διαφωνώ με την παρατήρηση ότι όντως οι has είναι ζεστοί, αλλά μην το παρακάνουμε.

Φιλικά εννοείται.

το θεωρησα δεδομενο το oc δεδομενου οτι εχει επιλεξει cpu με k στο τελος + οτι στο προηγουμενο μηχανημα εχει κανει oc . το 70+ δε το ειπα για να τονησω οτι ειναι ζεστοι ειναι δεδομενο ,μπορει να ναι και παραπανω , απλα για να μην τρομαξει και νομιζει οτι δεν εχει συνδεσει κατι σωστα στην υδροψυξη.

να προσθεσω οτι συμφωνω στην αλλαγη οθονης και για αλλαγη καρτων αλλα μονο στην περιπτωση που του δημιουργουν προβληματα stuttering θερμοκρασιων και στα παιχνιδια που μπορει να μην υποστηριζεται σωστα το crossfire

ειχα crossfire 6870 και δεν αντιμετωπισα προβληματα , μονο λιγο αυξημενες θερμοκρασιες , απλα η μια χαλασε ο ανεμιστηρας η αλλη αρχισε να βγαζει artifacts και τις αντικατεστησαν με καινουριες, αλλα για να μη μεινω χωρις καρτα αγορασα μια αλλη

block όμως για 1150 με 1/2" διάμετρο απο που? Θα κάτσω σήμερα να κάνω συντήριση στην αντλία να δώ σε τι κατάσταση είναι γιατί τους τελευταίους μήνες κάνει κάτι περιέργα του τύπου 5 sec θόρυβο , 5 sec ξεμπούκομα και θέλω να δώ αν φταίει που έχω να αλλάξω 2 χρόνια νερό και θέλει κάποιο καθάρισμα με ξύδι ή τα έφτησε.

block όμως για 1150 με 1/2" διάμετρο απο που? Θα κάτσω σήμερα να κάνω συντήριση στην αντλία να δώ σε τι κατάσταση είναι γιατί τους τελευταίους μήνες κάνει κάτι περιέργα του τύπου 5 sec θόρυβο , 5 sec ξεμπούκομα και θέλω να δώ αν φταίει που έχω να αλλάξω 2 χρόνια νερό και θέλει κάποιο καθάρισμα με ξύδι ή τα έφτησε.

1155 με 1150 ειναι το ιδιο

μπλοκ απο εδω

CPU Blocks

rakor αυτα

EKWB EK-12mm (1/2") G1/4 High-Flow Fitting Silver

http://www.eworld.com.gr/products/details/2626/EKWB-EK-10mm-%283/8

δες αναλογα την εσωτερικη διαμετρο του σωληνα που χρησιμοποιεις ποια σου κανουν , αν και πιστευω οτι καλο θα ηταν να εβαζες καινουριους σωληνες

οπότε πρέπει να βρω τι φταίει στην αντλία αν και είμαι λίγο απαισιόδοξος ας ελπίζουμε ότι είναι τα άλατα

Με το raid 1 δεν παιζει θεμα με την αλλαγή μητρικής ε; Δεν πιστευω να κανει κανα wipe...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.