fatalara Αύγουστος 4, 2013 #121 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2013 Ξεχνάτε και κάτι αλλο όμως που παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην τελική τιμη, μόνο ο astrolabos το είπε αλλα δεν το πιάσατε. Παίζει παρα πολυ μεγάλο ρόλο το τι deal θα κάνει το κάθε μαγαζι με τον προμηθευτή. Στο δικό μου αντικείμενο αυτο ειναι το Α και το Ω, εγω σαν μικρομάγαζο που είμαι δεν μπορω να αγοράσω τις ποσότητες που θα μου δώσουν μια καλύτερη τιμη έτσι στα ίδια πράγματα είμαι πιο ακριβός. Το ίδιο ισχύει και για τους εισαγωγείς, άλλη τιμη παίρνει ο Γερμανός εισαγωγέας άλλη ο Ελληνας και όλο αυτο στο τέλος μεταφέρεται στον καταναλωτή. Έχω ακούσει αρκετές φορές παρότι μικρός σε ηλικία σε σχέση με άλλους εμπόρους, να με λένε κλέφτη και οτι αισχροκερδώ σε βάρος των πελατών μου και μετα να εκθειάζουν την ελεύθερη αγορά χωρίς να καταλαβαίνουν οτι αυτή φταίει γιαυτο. Και κάτι τελευταίο για όσους ειναι έμποροι. Μην περιμένετε να κάνετε σοβαρή συζήτηση με άτομα που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, οι περισσότεροι δεν ξέρουν για τι μιλάνε, πετάνε παπατζες που άκουσαν στα ΜΜΕ και αυτο ειναι όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Αύγουστος 5, 2013 #122 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 [MENTION=21984]fatalara[/MENTION] αυτό που γράφεις εξηγεί γιατί δεν είσαι «κλέφτης», δεν είναι αρκετό όμως για τον πελάτη σου ώστε να αγοράσει από σένα αν μπορεί να το βρει παραδίπλα φτηνότερο. Κι αυτό είναι που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, προβληματίζει, φοβίζει περισσότερο από μία τιμή στο απόλυτο κατώτερο σημείο.[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] θεωρητικά είναι έτσι αλλά είναι πιο περίπλοκο. Δεν είναι το νόμισμα το κύριο πρόβλημά μας. Ένα «δικό» μας αδύναμο νόμισμα καμία παραγωγή δε θα σήκωνε σε οικονομία που ουσιαστικά δεν έχει κανένα εξαγώγιμο προϊόν και χρησιμοποιεί σε τόσο μεγάλο βαθμό πετρέλαιο. Τα ίδια χάλια θα είχαμε με το επιπρόσθετο ότι θα έπρεπε να τρέχουμε να αλλάζουμε το χρήμα εδώ κι εκεί που στην περίπτωση των περισσότερων σημαίνει ένας επιπλέον μεσάζοντας και θα έθαβε ακόμη πιο βαθιά τους πιο αδύνατους.Το purchasing parity να κοιτάς όταν σκέφτεσαι τέτοια, αυτός που σήμερα έχει 400 ευρώ πάλι 400 θα είχε μείον το 20άρικο-30άρι-50άρικο που θα έπρεπε να πληρώνει για να αλλάξει την «αγαπημένη» του δραχμή σε ευρώ/μάρκο/δολλάριο κλπ. Η οποία δραχμή θα ήταν φυσικά μαρουλόφυλλο (χωρίς να τρώγεται κιόλας). Θα ήταν καταστροφικό στην περίπτωσή μας. Ίσως ευνοούσε την Ιταλία να έφευγε αλλά καμία άλλη από τις προβληματικές χώρες δε θα κέρδιζε κάτι. Ακόμη και για την Ιταλία απέχει πολύ από το να είναι βέβαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 5, 2013 #123 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Αυτο που είπα φίλε εξηγεί το γτ ο κόσμος αγοράζει απο το αμαζον και το κάθε αμαζον. Αν οι τιμές χονδρικής ήταν ίδιες για όλους τι θα είχε να μας πει το κάθε τέτοιο μαγαζί; Τπτ, θα είχε πάνω κάτω την ίδια τιμη και δεν θα είχε νόημα να το φέρεις απο εκει αλλα έτσι όπως τα έχουν κανονίσει αυτοι ο μικρός πάντα θα ειναι ο χαμένος και βγαίνει ο κάθε ηλίθιος οικονομολόγος και δεν ξέρω εγω τι άλλο και λέει αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε κλείστε, έτσι ειναι η αγορά και κάτι τέτοιες μαλακιες. Δεν εχει νιώσει τι παει να πει ανταγωνισμός γτ εχει ενα κλειστό επάγγελμα με φιξ τιμές απο το σύλλογο του και μιλάει Εκ του ασφαλούς, αν έρχονταν όμως τπτ Βούλγαροι και ήθελαν τα μισα λεφτα τότε να δώ τι θα έλεγαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarantules Αύγουστος 5, 2013 #124 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς έτυχε να έχετε διαβάσει για το λεγόμενο Πείραμα του Βέργκλ, πάντως όσοι δεν το έχετε υπόψη σας, καλό θα ήταν να το διαβάσετε μιας και είναι τροφή για σκέψη για το ποιοι τελικά κυβερνάνε τον πλανήτη και ποιοι πραγματικά κινούν τα νήματα της οικονομίας.Διαβάστε το όλο μέχρι το τέλος στο παραπάνω link και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Αύγουστος 5, 2013 #125 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Φίλε αυτο ειναι γνωστό εδω και καιρό, τουλάχιστον σε όποιον ασχολείτε πραγματικά με τα θέματα αυτα. Γτ νομίζεις οτι σου λένε κάθε μέρα στην τηλεόραση αν φύγετε απο το ευρω την π@€&€τε; Η αλήθεια ειναι οτι δεν θα πάθεις τπτ απο την αλλαγή νομίσματος, οτι πάθεις θα στο κάνουν οι ίδιοι σε αντίποινα επειδή έφυγες αλλα αυτο δεν στο λένε. Κοιτα γύρω σου, οτι έκανες εσυ σαν Ελλάδα το 2004 με δανεικά απο την ευρωπαϊκή Ένωση γτ είχες ευρω το έκανε 4 χρόνια μετα η Κίνα κόβοντας απλα χρήμα μόνη της. Τους Άγγλους τους έχεις για μαλάκες που δεν μπήκαν στο ευρω, η τους αμερικανούς που έκαναν ολόκληρη επανάσταση για να τυπώνουν δολάριο σε δικές τους τράπεζες και όχι σε αγγλικές; Ειναι μεγάλη δουλεια να μπορείς να είσαι κύριος του εαυτού σου, εδω ούτε κύριοι είμαστε και τους κανόνες μας τους φτιάχνουν άλλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 5, 2013 #126 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Πόσες σελίδες offtopic φτάσαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 26, 2013 #127 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Μετά την τελευταία μου παραγγελία στο amazon πιστεύω ότι ο λόγος που έκοψαν τα δωρεάν μεταφορικά δεν είναι το κόστος αλλά κάτι άλλο αδιευκρίνιστο.Παράγγειλα 1 τμχ κούτα με 120 pampers, 2 τχμ 50άδες pampers, ένα φωτιστικό και κάτι μικροπράγματα συνολικής αξίας την προηγούμενη πέμπτη με standard delivery και συνολική αξία κάπου 135 λίρες. To συνολικό κόστος μεταφορικών βγήκε κάπου 12 λίρες (είναι βαριά τα pampers). Οι αθεόφοβοι τα έστειλαν με UPS σε 3 (ναι τρία) διαφορετικά πακέτα με λίγες ώρες διαφορά. Πόσο φτηνά την έχουν την UPS?? Δεν μπορούσαν να μου τα στείλουν δωρεάν με το ταχυδρομείο και όποτε έρθουν????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 26, 2013 #128 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 ειναι και οι "ψιλικατζηδοκομπινες" που κανουν οι ελληνες μην ξεχνας.. Ισως τις περιελαβαν και αυτες στην μακρο αναλυση τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 26, 2013 #129 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 δεν νομίζω γιατί αυτό το θέμα λήγει με το να στέλνεις συστημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Αύγουστος 26, 2013 #130 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 ειναι και οι "ψιλικατζηδοκομπινες" που κανουν οι ελληνες μην ξεχνας.. Ισως τις περιελαβαν και αυτες στην μακρο αναλυση τους.. Δεν ξερω αν εννοουμε τις ιδιες ψιλικατζηδοκομπινες αλλα αμφιβαλλω αν ο... ψιλικατζηδοκομπιναδορος σταματησει τις μαιμουδιες επειδη του καθησαν +10 ευρω μεταφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Αύγουστος 26, 2013 #131 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2013 Ξεχνατε το ενδεχομενο να τους εκανε κανενα ελεγχο καμια γενικη ευρωπαικη αρχη εφοριακη για για το συγκεκριμενο θεμα και κοψαν το FSSD για λογους ασφαλειας για να μην φανε κανενα χοντρο προστιμο.Γιατι αμφιβαλλω οτι στελναν ολους αυτους τους τονους εμπορευματων με δικη τους χρεωση αποκλειστικα.Δε ειναι μονο η Ελλαδα που κοπηκε αλλα οι περισσοτερες χωρες που ειναι μακρυα και εχουν λιγο "σκοτεινους" μεσαζοντες μεταφορεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 27, 2013 #132 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Δεν ξερω αν εννοουμε τις ιδιες ψιλικατζηδοκομπινες αλλα αμφιβαλλω αν ο... ψιλικατζηδοκομπιναδορος σταματησει τις μαιμουδιες επειδη του καθησαν +10 ευρω μεταφορικα. Πιστευω οτι σιγουρα θα ελατωθουν οι μαιμουδιες γιατι πλεον οι περισσοτερες παραγγελιες ερχονται registered ειτε με dhl ειτε (ακομη καλυτερα) με ups. Πριν, ερχονταν τα παντα στο χαλακι της εξωπορτας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 27, 2013 #133 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Δεν νομιζω οτι ισχυει.2 παραγγελιες την προηγουμενη εβδομαδα .η 1η με ups, και η 2η χωρις tracking, η 2η κοστισε 130 ευρω ενω η 1η 44 ευρω.εγω πιστευω οτι κοψανε τα μεταφορικα γιατι πλεον μειωθηκε ο τζιρος τους απο την Ελλαδα.Αν το amazon.co.uk εκανε 1εκατ τον μηνα τζιρο απο ελληνες αγοραστες και τωρα κανει 100.000χιλαρικα λογικα ειιναι να μην συμφερει πλεον η δωρεαν αποστολη.Τα νουμερα ειναι τυχαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 27, 2013 #134 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Το χωρίς tracking δεν σημαίνει απαραίτητα χωρίς υπογραφή... μπορεί να έρχεται με DHL και στην συνέχεια ΕΛΤΑ πόρτα πόρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Αύγουστος 27, 2013 #135 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2013 Με royal mail λεει οτι το στειλανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Σεπτέμβριος 2, 2013 #136 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2013 Ηρθε σημερα τελικα.Για Δευτερα κανανε εκτιμηση παραδοσης, Δευτερα ηρθε.Tracking δεν ειχε τελικα, ουτε συστημενο ηταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Νοέμβριος 26, 2013 #137 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 Το μποϊκοτάζ στο amazon επειδή έκοψε τα δωρεάν μεταφορικά μόνο στην Ελλάδα το ξεχάσαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Νοέμβριος 26, 2013 #138 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 Το μποϊκοτάζ στο amazon επειδή έκοψε τα δωρεάν μεταφορικά μόνο στην Ελλάδα το ξεχάσαμε? Υπήρξε μποικοταζ ? Απο ποιόν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Νοέμβριος 26, 2013 #139 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 Υπήρξε μποικοταζ ? Απο ποιόν ?Έχεις δίκιο είχε αναφερθεί σε διπλανό forum και όχι εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Νοέμβριος 26, 2013 #140 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 ας σοβαρευτούμε λίγο με το και καλά μποικοτάζ.....έτσι και αλλιώς τα ποστ θα σβηστούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.