BLACKJO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2013 καλησπερα εχω εαν 2500κ και συντομα θα βαλω και νερακι και θα ηθελα να μου πειτε ποσο μπορο να τον παω και τι ριθμισει να κανω στο bios m/b P67A-GD80 (B3)watercool Alphacool NexXxoS Cool Answer 240 DDC/XT Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 Καταρχάς καλός ήρθες στο club του overclocking.Από κει και πέρα θέλω να σου πω κάποια πράγματα να τα ξέρεις σαν γενική ιδέα.Το overclock ΔΕΝ είναι κάτι απλό και θέλει ώρες με ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.Χρειάζονται τα κατάλληλα προγράμματα και γνώσεις.Βασικά να ξέρεις ότι κανείς δε μπορεί να σου πει πόσο μπορείς να πας τον cpu σου και τι ακριβώς ρυθμισεις να βάλεις.Και αυτό συμβαίνει γιατί κάθε cpu είναι εντελώς διαφορετικός.Ακόμα και αν έχεις 2\3\4...ίδιους για παράδειγμα 2500k, ο κάθε ένας θα κλοκάρει και θα συμπεριφέρεται διαφορετικά και θα θέλει διαφορετικές τάσεις και ρυθμίσεις.Επίσης χρειάζεται ψάξιμο πρώτα στις μνήμες να δεις μέχρι πόσο πάνε και με τι ρυθμίσεις και με τι ρολόγια και τάσεις κ.τ.λ. και μετά πας στον cpu και ξεκινάς σιγά σιγά...Πρέπει να τσεκάρεις τάσεις, θερμοκρασίες και άλλες τάσεις πέρα από v core που ακόμα και αυτές θα θέλουν ρύθμιση αλλά και άλλες ρυθμίσεις που θα πρέπει να τροποποιηθούν από το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKJO Ιούνιος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 απο overclock εχω φαει ωρες απο την εποχη των 286 που αλαζαμε jumperakia ξερω τι παιζει σχετικα με τα waffer των cpu ακομα και απο το ιδιο να προερχωνται ειναι διαφορετικοι απλα αν καποιος εδω μπωρει να μου πει με νερακι ποσο περιπου μπορει να παει η ποσο το εχει παει αυτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 9, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 Γενικά με νερό και καλές τάσεις και θερμοκρασίες ανάλογα και το κομμάτι του cpu που σου έχει κάτσει, μπορεί να πας και 5ghz για κάθε μέρα.Αν είσαι αρκετά τυχερός μπορεί να πας και 5.2ghz!Πάντως πολύ εύκολα έχεις τα 4.5ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drama.queen Ιούνιος 9, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 φιλε βλακτζο το ποσο θα παει οπως ειπε και ο φιλος ειναι σχετικο. εσυ θα μας πεις ποσο θα παει αφου εσυ το εχεις στα χερια σου. οι απαντησεις του βενομ7 ειναι ον-ποιντ. απο τα 4.5 μεχρι και τα 5 ή 5.3 αλλα αυτο θα δειξει απο το κοματι που κρατας, απο ρυθμισεις βιος δεν ξερω να σου πω αλλα 3 ρευματα πρεπει να αλλαξεις μονο και τον πολλαπλασιαστη. σιγα σιγα θα πας με υπομονη και πολλα τεστ - πραιμ και λινξ. αν βλεπεις οτι εισαι σταθερος προχωρας ανεβαζοντας πολλαπλασιαστη, αν οχι δινεις ρευμα. μερικα κομματια απο καποιο σημειο και μετα ζοριζονται για παραδειγμα μπορεις να φτασεις ευκολα 4.8 και για να ανεβεις στα 5 να πρεπει να δωσεις πολυ παραπανω ρευμα τοσο που να μην αξιζει να παρεις αυτο το 4% παραπανω στο ρολοι.καλα ρολογια σου ευχομαι και ποσταρε και πως παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKJO Ιούνιος 10, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2013 φιλε βλακτζο το ποσο θα παει οπως ειπε και ο φιλος ειναι σχετικο. εσυ θα μας πεις ποσο θα παει αφου εσυ το εχεις στα χερια σου. οι απαντησεις του βενομ7 ειναι ον-ποιντ. απο τα 4.5 μεχρι και τα 5 ή 5.3 αλλα αυτο θα δειξει απο το κοματι που κρατας, απο ρυθμισεις βιος δεν ξερω να σου πω αλλα 3 ρευματα πρεπει να αλλαξεις μονο και τον πολλαπλασιαστη. σιγα σιγα θα πας με υπομονη και πολλα τεστ - πραιμ και λινξ. αν βλεπεις οτι εισαι σταθερος προχωρας ανεβαζοντας πολλαπλασιαστη, αν οχι δινεις ρευμα. μερικα κομματια απο καποιο σημειο και μετα ζοριζονται για παραδειγμα μπορεις να φτασεις ευκολα 4.8 και για να ανεβεις στα 5 να πρεπει να δωσεις πολυ παραπανω ρευμα τοσο που να μην αξιζει να παρεις αυτο το 4% παραπανω στο ρολοι. καλα ρολογια σου ευχομαι και ποσταρε και πως παει. " βλακτζο" ευχαριστω για τα καλα σου λογια :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιούνιος 11, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2013 " βλακτζο" ευχαριστω για τα καλα σου λογια :unsure: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μάλλον δεν έχει κάποιο "ιδιαίτερο" νόημα η αναγραφή του ονόματός σου με ελληνικούς χαρακτήρες, δές εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKJO Ιούνιος 11, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2013 :laughing::laughing::laughing::laughing::laughing::laughing:καταλαβα οκ δεν τρχει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKJO Ιούνιος 17, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2013 καλησπερα εχω εαν 2500κ και συντομα θα βαλω και νερακι και θα ηθελα να μου πειτε ποσο μπορο να τον παω και τι ριθμισει να κανω στο bios m/b P67A-GD80 (B3)watercool Alphacool NexXxoS Cool Answer 240 DDC/XTΜετα απο μερικες προπσαθιες καταφερα 4,7 σταθερα με vcore 1,35v ολες οι υπολοιπες τασεις ηταν στο auto απο θερμοκρασιες σε ηρεμια και με περιβαλον στους 27,5 ειχα στην cpu 44 και με φορτο 55 με prime για 1 ωρα και αλη μια ωρα occt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.