enialis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2013 Καλημέρα σας,χτες αγόρασα την παραπάνω κάρτα. Καραγούσταρα με το Crysis 3 να παίζει σε full γραφικά λες και παιζω pac man και το βραδυ που είπα μετα την μπυρα να ρίξω καμια σφαιρούλα,ηρθε η ξενέρα. Παλι καλα που ήταν βραδυ και δεν είχα ανοιχτο τον ήχο,οπότε παρατηρησα την κάρτα μου να κανει εναν χαζό ήχο μολις ανοιγα το παιχνιδι και μέχρι να φορτωσω το save μου.Το ιδιο κάνει και όταν κάνω render. Ο ήχος ειναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν στο παρακάτω βιντεο:[ame=http://www.youtube.com/watch?v=udrWVQFOs2g]Sapphire 7870 XT Boost noise problem - YouTube[/ame]Τί λέτε να παίζει?Λέτε να χρειαστεί RMA? Το υπόλοιπο σύστημα μου ειναι στην "υπογραφή"...
kyr.. Ιούνιος 9, 2013 #2 Ιούνιος 9, 2013 παιζει να εχει θεμα η συγκεκριμενη υλοποιηση με το fan τηςγενικα απο οτι εχω δει/ακουσει πολλα παραπονα για τα fan στις 7870 xt και οχι μονο
enialis Ιούνιος 9, 2013 Author #3 Ιούνιος 9, 2013 Δεν κάνει θόρυβο το φαν,το τεσταρα και με custom rpm απο το amd catalyst... Μήπως δεν παίρνει αρκετό ρεύμα οταν boostαρει? Στο cpuID μου δειχνει VIN0---0.95V αυτη την στιγμή που εχω μονο chrome ανοιχτο και στο Trixx VDDC---1225(δεν ξερω καν τι ειναι αυτο,απλα υποθέτω εχει να κανει με ρευμα)..
Trexx Ιούνιος 9, 2013 #4 Ιούνιος 9, 2013 Δεν μπλέκεις με RMA. Κατευθείαν DOA και πάιρνεις άλλη σφραγισμένη. Mην το αργήσεις μόνο, πήγαινε αύριο. Ελπίζω να έχεις κρατήσει το κουτί και ό,τι είχε μέσα αυτό.Δεν είναι ανεμιστήρας αυτό που ακούς.
reinko24 Ιούνιος 9, 2013 #5 Ιούνιος 9, 2013 λέγεται rattling αυτό που σου κάνει.Μπορείς να ρωτήσεις και εδώ ή να διαβάσεις...[Official] 7870 Tahiti LE (XT) Owners Clubλένε και για το bios ότι ίσως φταίει ή οτι με κάποια τροφοδοτικά είχε θέμα..δεν εχω ασχοληθεί πολύ μετην συγκεκριμένη οπότε κάποιος που την έχει να μπορέσει να σε διαφωτήσει καλύτερα..Πάντως η κάρτα σου είναι τουμπανάκι!
enialis Ιούνιος 9, 2013 Author #6 Ιούνιος 9, 2013 Yeap, αυτό εννοουσα,αμεση αλλαγη...Τί ειναι αυτο που ακουγεται? Σταματάει μόλις φορτώσει το παιχνίδι ή αν ανεβάσω τα ανεμιστήρια στο 60% αλλα ο θόρυβος τους ειναι σαν να παει να πετάξει το κουτί...
narta Ιούνιος 10, 2013 #7 Ιούνιος 10, 2013 παιζει να εχει θεμα η συγκεκριμενη υλοποιηση με το fan τηςγενικα απο οτι εχω δει/ακουσει πολλα παραπονα για τα fan στις 7870 xt και οχι μονοΓενικα εισαι πολυ αεριτζης και δεν προσφέρεις κανενος ειδους βοηθεια στο συγκεκριμενο θεμα.On topicDOA οπως ειπε ο Trexx και τελος. Μην το παιδευεις πολυ.
kyr.. Ιούνιος 10, 2013 #8 Ιούνιος 10, 2013 Γενικα εισαι πολυ αεριτζης και δεν προσφέρεις κανενος ειδους βοηθεια στο συγκεκριμενο θεμα.On topic DOA οπως ειπε ο Trexx και τελος. Μην το παιδευεις πολυ. γενικα μην ασχολησε μαζι μου,γιατι θα παθεις τα ιδια http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/nea-karta-grafikon-123450.html#post1063501358 η κοκκινιλα σου ξεπερναει,και την amd on topic αυτο ισχυει, απο οτι εχω δει/ακουσει πολλα παραπονα για τα fan στις 7870 xt
narta Ιούνιος 10, 2013 #9 Ιούνιος 10, 2013 Σωστά πολύ ασχολήθηκα με αηδίεςSent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
enialis Ιούνιος 10, 2013 Author #10 Ιούνιος 10, 2013 Λοιπόν,πηγα για αλλαγή της καρτας, αναμενόμενα επρεπε να περάσει απο έλεγχο για να γίνει η αλλαγή και παραδόξως εκεί δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα (ήμουν παρών). Έτσι λοιπόν επέστρεψα στο κατάστημα με όλο μου το σύστημα γιατί θα με θεωρούσαν και βλάκα στο τέλος, κουμπώσαμε την κάρτα πανω στην mb και επίσης παραδόξως δεν ακουγόταν κιχ! Έκτοτε η καρτούλα μου το "έραψε" το στοματάκι της και ειναι ΑΨΟΓΗ!!! Παρεπιπτόντως,μην υποθέσετε μήπως δεν την είχα κουμπώσει καλα και τετοια χαζα...Το καλό ειναι πως πλέον δεν έχω κανένα θέμα,το κακό ειναι πως έφαγα σκάλωμα και θέλω να μάθω γιατί ακουγόταν αυτός ο ηλίθιος ήχος σαν πηνίο που ζορίζεται...Ευχαριστώ πολύ όλους σας πάντως για τις απαντησεις...Και ενδεικτικά: gpu clock:975 memory clock:1500 VDDC:1156 temp idle: 36C με 25% fan speed temp 100% load: 58C με 38-42% fan speed
ppppetrakis Ιούνιος 17, 2013 #11 Ιούνιος 17, 2013 Λοιπόν,πηγα για αλλαγή της καρτας, αναμενόμενα επρεπε να περάσει απο έλεγχο για να γίνει η αλλαγή και παραδόξως εκεί δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα (ήμουν παρών). Έτσι λοιπόν επέστρεψα στο κατάστημα με όλο μου το σύστημα γιατί θα με θεωρούσαν και βλάκα στο τέλος, κουμπώσαμε την κάρτα πανω στην mb και επίσης παραδόξως δεν ακουγόταν κιχ! Έκτοτε η καρτούλα μου το "έραψε" το στοματάκι της και ειναι ΑΨΟΓΗ!!! Παρεπιπτόντως,μην υποθέσετε μήπως δεν την είχα κουμπώσει καλα και τετοια χαζα...Το καλό ειναι πως πλέον δεν έχω κανένα θέμα,το κακό ειναι πως έφαγα σκάλωμα και θέλω να μάθω γιατί ακουγόταν αυτός ο ηλίθιος ήχος σαν πηνίο που ζορίζεται...Ευχαριστώ πολύ όλους σας πάντως για τις απαντησεις...Και ενδεικτικά: gpu clock:975 memory clock:1500 VDDC:1156 temp idle: 36C με 25% fan speed temp 100% load: 58C με 38-42% fan speedΔε μου λες αδερφέ, τι game bundle είχε η κάρτα μέσα; Επίσης πώς σου φαίνεται από επίπεδα θορύβου τώρα που δεν έχεις rattling;
enialis Ιούνιος 17, 2013 Author #12 Ιούνιος 17, 2013 Ενα κουπόνι ειχε για να κατεβάσω απο την AMD το crysis 3,tomb raider,bioshock 3, far cry blood dragon..Ξενέρωσα οταν εμαθα οτι ηταν κουπονι γτ υπολογιζα να πουλησω τα παιχνιδια να καλυψω τα εξοδα της καρτας κάπως,αλλα τωρα...αααακυροο..Απο θόρυβο μηδέν..Εκτος βεβαια αν κανω χειροκίνητη αλλαγη rpm στους ανεμιστηρες και τους βάλω πάνω απο 60%...Είμαι υπερ ευχαριστημένος πλέον,αλλά ακόμα με την απορία γιατι μου έκανε εκείνον τον ήχο...Ελπίζω να μην μου τον ξανακάνει...
Xanthiotis Ιούνιος 21, 2013 #14 Ιούνιος 21, 2013 Καλημερα σαε!Με αφορμη το παρων θέμα εστειλα και γω τη κάρτα μου για έλεγχο.Τι προτεινετε σε περίπτωση πιδτωτικου;
Trexx Ιούνιος 21, 2013 #15 Ιούνιος 21, 2013 Γιατί, είχε κάποιο πρόβλημα η κάρτα σου; Αν δεν είχε και την έστειλες για έλεγχο, τότε στείλε και όλα τα parts που έχειςέτσι για check up. Ότι έχεις στην υπογραφή, έχει βγάλει πρόβλημα.
enialis Ιούνιος 21, 2013 Author #16 Ιούνιος 21, 2013 Προσωπικά,επειδή πρίν αγοράσω την κάρτα έψαξα αρκετά,νομίζω πως είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα...Εάν η τσέπη σου βέβαια αντέχει κοίτα για καμία 7970 vapor x ή ASUS GTX680...Σε αρκετά παιχνίδια (στα περισσότερα για την ακρίβεια) η 7870 xt δίνει περισσότερα fps απ'οτι η gtx 660 ti top, σε εφαρμογές cad/render όμως οι nvidia ειναι πολύ μπροστά...Όχι οτι οι Ati δεν κάνουν δουλειά, απλα οι cuda cores της nvidia ειναι για τετοιες εφαρμογές,άρα αποδίδουν καλύτερα...Άρα η απάντηση μου είναι,μήν δώσεις παραπάνω φράγκα για άλλη κάρτα γιατι αυτή είναι ήδη τούμπανο,οπότε αν παίξει πίστωση ζήτα ακριβώς την ίδια...Ρίξε και μια ματιά εδώ:hχχp://www.hardwareheaven.com/reviews/1651/pg4/sapphire-hd-7870-xt-with-boost-tahiti-le-graphics-card-review-3dmark-2011.html
Xanthiotis Ιούνιος 21, 2013 #17 Ιούνιος 21, 2013 eniali ευχαριστω για την απαντηση.Τη καρτα τη πηρα γιατι ακουσα οτι εχει τις καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με τη τιμη.Απλα ανυσηχησα για τον ηχο ο οποιος δεν ειναι φυσιολογικος.Αν παρω πιστωτικο θα παρω την 660 ti. trexx θα τα στειλω σε σενα δεχεσαι;Κρατα τις ειρωνιες σου για τα φιλαρακια σου!!!Αντε μπραβο!Αν δεν εχεις να πεις κατι, βουλωσε το και μη λες μ#%&ες!
Xanthiotis Ιούνιος 21, 2013 #18 Ιούνιος 21, 2013 Την ειρωνια δε ν τιμωρεις με κοκκινη....Εδω ειμαστε για να αλληλοβοηθιομαστε οχι να πουλαμε πνευμα και ειρωνια!Δεν τη διακρινεις δηλαδη;Λεει κατι ουσιαστικο;
Xanthiotis Ιούλιος 5, 2013 #19 Ιούλιος 5, 2013 Τελικά πήρα τη κάρτα πίσω είναι οκ.Δεν εβγαλε κάποιο σφάλμα κατα τον ελεγχο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.