Jump to content

Περιμένοντας τον Intel i7 3770k

nikgr

Recommended Posts

swatoner τον ανεμιστήρα της ψύκτρας δεν τον έχω χαμηλώσει. Τους ανεμιστήρες του κουτιού έχω σε χαμηλές στροφές.

Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλα το δωμάτιο ειναι σε χαμηλή θερμοκρασία με τον κλιματισμό.

Η ψύκτρα δε νομίζω να μην πατάει καλά. Την έχω σφίξει τέρμα. Πιθανολογώ το orthos να μη ζορίζει τους άλλους πυρήνες γιατί όταν το τρέχω ο 1ος πυρήνας τρέχει στο 100% και οι υπόλοιποι ξεκουράζονται. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει σωστά το orthos πολλαπλούς πυρήνες ή πρέπει να δοκιμάσω κάποιο άλλο stress test.

Eξάλλου σε idle mode οι θερμοκρασίες όλων των πυρήνων είναι πολύ χαμηλές πιστεύω @4.8Ghz. (max 40C)

edit

Σε stock 3.5 Ghz βλέπω οτι ο 1ος πυρήνας που δουλεύει στο 100% δεν ξεπερνάει τους 59C. Οι υπόλοιποι κάθονται (load 1-2%) αφού το orthos δεν τους λέει να κάνουν κάτι.

Αρα πιστεύω καλά την έχω βιδώσει την ψύκτρα.

Ισως δινει πολύ ρεύμα η μητρικη στο overclock μόνη της αφού εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πείραξα ρεύματα.

edit2

Tώρα πρόσεξα ότι ενώ του όρισα 3,5Ghz απ' το BIOS μου βγάζει μέχρι 3900Mhz το CPU-z. (multiplier X39) Τόσο είναι το stock?

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply
swatoner τον ανεμιστήρα της ψύκτρας δεν τον έχω χαμηλώσει. Τους ανεμιστήρες του κουτιού έχω σε χαμηλές στροφές.

Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλα το δωμάτιο ειναι σε χαμηλή θερμοκρασία με τον κλιματισμό.

Η ψύκτρα δε νομίζω να μην πατάει καλά. Την έχω σφίξει τέρμα. Πιθανολογώ το orthos να μη ζορίζει τους άλλους πυρήνες γιατί όταν το τρέχω ο 1ος πυρήνας τρέχει στο 100% και οι υπόλοιποι ξεκουράζονται. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει σωστά το orthos πολλαπλούς πυρήνες ή πρέπει να δοκιμάσω κάποιο άλλο stress test.

Eξάλλου σε idle mode οι θερμοκρασίες όλων των πυρήνων είναι πολύ χαμηλές πιστεύω @4.8Ghz. (max 40C)

edit

Σε stock 3.5 Ghz βλέπω οτι ο 1ος πυρήνας που δουλεύει στο 100% δεν ξεπερνάει τους 59C. Οι υπόλοιποι κάθονται (load 1-2%) αφού το orthos δεν τους λέει να κάνουν κάτι.

Αρα πιστεύω καλά την έχω βιδώσει την ψύκτρα.

Ισως δινει πολύ ρεύμα η μητρικη στο overclock μόνη της αφού εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πείραξα ρεύματα.

edit2

Tώρα πρόσεξα ότι ενώ του όρισα 3,5Ghz απ' το BIOS μου βγάζει μέχρι 3900Mhz το CPU-z. (multiplier X39) Τόσο είναι το stock?

Καλημέρα. Κάτι πάντως δεν πάει καλά... Το prime95 στρεσάρει όλους τους πυρήνες... Μήπως κατέβασες άλλη έκδοση; Τι να πω... Για δοκίμασε το occt...

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

ευχαριστώ gkagg. Ναι, μια χαρά στρεσάρει όλους τους πυρήνες το occt. Δεν ξέρω γιατί το orthos δουλεύει με τον ένα...

Να είσαι καλα!!

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό...

Prime95 (64bit) - 25.11 Download - EXTREME Overclocking

Mε ένα ήπιο σχετικά overclock στα 4.3Ghz βλέπω max 78C.

Kαλά είναι πιστεύω.

Στα 4.2 ειναι λίγο πιο κάτω, στους 76C.

Δεν ξέρω αν μπορώ να επέμβω χειροκίνητα και να κάνω λίγο undervolting.

Aλλαξα τον πίσω ανεμιστήρα που τον είχα χαμηλωμένο επειδή στα default έκανε θόρυβο με έναν άλλο coolermaster που είχα που δεν κάνει τόσο θόρυβο και αποδίδει καλύτερα.

Πιστεύω ότι σωστά έβαλα την ψύκτρα. Εντάξει δεν τα θέλω και όλα δικά μου, να μου τον κάνει ψυγείο με 35euro ψύκτρα αλλα απο την άλλη προτιμώ να τον κάψω στα 3χρόνια παρά να δώσω 300euro για υδροψύξη. ΕΞάλλου max tj έχει στους 105C, δεν έχει ανάγκη πιστεύω.

εγω ειμαι στο Undervolting:D

σε Idle το cpuz διχνει 0.800 και σε load 3,9ghz me prime95 1,080v

το cpuvoltage το εβαλα στο 1.000 και το pll 1.5500.χρειαζεται το pll ή τζαμπα το πειραζω;

καλη φαση παντως η asus,με το AI suite τα σκαλιζεις απο windows.

ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ:hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.