Jump to content

Περιμένοντας τον Intel i7 3770k

nikgr

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply
Μακάρι να την παραλάβεις. Θα είναι ίσως μεγαλύτερη τύχη και από τον επεξεργαστή.

Tί την κάνει τόσο ξεχωριστή δηλαδή ? (πέρα απο κάποια καλούδια που έχει όπως wifi και 2πλο ethernet που δε μου χρειάζονται)

Σίγουρα έχει πολλές sata θύρες πάντως που τις θέλω.

Ελπίζω να ειναι σταθερή και σε overclocking

Τελικά παρήγγειλα την Asus P8Z77-V DELUXE και την περιμένω

Asus P8Z77-V Deluxe | apothema.gr

Την είχε ο kotso για λίγο σε προσφορά στα 112euro μάλλον για να ξεσκαρτάρει τις 1155. Καλή τιμούλα πιστεύω και καλή μητρική. Τί λέτε?

Τώρα ενα σετακι μνήμες να βρω σε καλή τιμή. ;)

Ειναι πολυ καλη μητρικη, προσφατα την κοιταγα και εγω και αμα ηξερα οτι παιζει τετοια προσφορα θα την ειχα χτυπησει ηδη.

καλύτερο deal από τον επεξεργαστή, άντε και μια EIZO τώρα :crazy_pilot:

άρχισε να διαβάζεις το manual από τώρα να είσαι έτοιμος, μισή σελίδα διάβασα από το link του anandtech, το Thunderbolt header καλό ακούγεται, ετοιμάσου και για format/clean install των Windows. Στο δικό μου χρησιμοποίησα USB για την εγκατάσταση, καλό ήταν. Με ψύκτρα τι έκανες τελικά;

Το thunderbolt ή θα επικρατήσει παντελώς σε 1,2 χρόνια, ή θα εξαφανιστεί

σαν τις rambus. Θα δείξει... Πάντως αν δεν έχεις αντίστοιχη συσκευή, δεν μπορείς

να το αξιοποιήσεις κάπως.

ναι, μάλιστα δε ξέρω μη τυχόν κι αλλάξουν καθόλου το πρότυπο στο εγγύς μέλλον και δεν κάνει η έκδοση της μητρικής. Πάντως πιο χρήσιμο μου φαίνεται ως πρόσθετο σε μητρική παρά τα WiFi κλπ. Να εξαφανιστεί δε νομίζω αν και το USB έχει μεγάλη γκάμα πλέον.

Με ψύκτρα τι έκανες τελικά;

Δεν κατέληξα ακόμα... Είναι και ο καύσωνας και φοβάμαι μήπως με την coolermaster δω τίποτα τρελλά νούμερα ακόμα και σε default και το μετανιωσω.

Απ' ότι είδα τα 4,5Ghz τα πιάνεις εύκολα στην Asus ακόμα και με το αυτοματοποιημένο overcloclocking χωρίς να μπλέξω σε manual ρυθμίσεις.

4,5 με coolermaster και κατακαλόκαιρο το φοβάμαι.

Απ' την άλλη και το ασημί βέλος μάλλον έπρεπε να το λένε "χρυσό"... Ακριβό μου φαίνεται.

Επρεπε μάλλον να είχα χτυπήσει την αγγελία που είχε βάλει mod εδώ μέσα και την εδινε και σε πολύ καλή τιμή.

Ας έρθει με το καλό η μητρική και βλέπουμε.

Ας έρθει με το καλό η μητρική και βλέπουμε.

Και αμα δεν την θελεις εδω ειμαι εγω :tongue:

Τους εστειλα και εγω e-mail μπας και εχει μεινει κανενα κομματι στην αποθηκη αλλα τζιφος γαμωτο :rant:

(πρεπει να ξεφορτωθω την z77 extreme4 δεν την μπορω αλλο)

Παντως για τα 4,5ghz καλυτερα να τον πας μονο σου, γιατι το αυτοματοποιημενο της μητρικης (η δικια μου εχει μεχρι και 4,8ghz αλλα εχω φτιαξει δικο μου profile στα 4,7ghz με αρκετα καλυτερο ρευμα) θα δινει περισσοτερο ρευμα σε σχεση με το δικο σου χειροκινητο o/c.

Αν ήθελες τις silver arrow φυσικά. Λογικά δεν θα έχεις θέμα θερμοκρασιών με τις φτηνότερες εκτός αν πας να τον ξεζουμίσεις εντελώς. Στη θέση σου δεν θα τον πείραζα κατακαλόκαιρο αλλά δεν είμαι και οπαδός του αθλήματος οπότε δεν έχω ιδέα.

Τι σου έκανε η κακομοίρα η extreme βρε stefanako; :p

Δεν κατέληξα ακόμα... Είναι και ο καύσωνας και φοβάμαι μήπως με την coolermaster δω τίποτα τρελλά νούμερα ακόμα και σε default και το μετανιωσω. Τρελά νούμερα σε στοκ δεν πρόκειται να δεις

ούτε με τη στοκ ψύκτρα. Επίσης κάθε επεξεργαστής έχεις τη δική του συμπεριφορά. Ναι οι ivy είναι πιο ζεστοί

από τους sandy αλλά και το tj max των ivy είναι 10 ολόκληρους βαθμούς μεγαλύτερο.

Απ' ότι είδα τα 4,5Ghz τα πιάνεις εύκολα στην Asus ακόμα και με το αυτοματοποιημένο overcloclocking χωρίς να μπλέξω σε manual ρυθμίσεις. Αν δεν θες να μπλέξεις με manual ρυθμίσεις, μην κάνεις καθόλου overclocking.

4,5 με coolermaster και κατακαλόκαιρο το φοβάμαι. Τα αυτοματοποιημένα να φοβάσαι.

Αν δεν πρόκειται να διαβάσεις σοβαρά και να αφιερώσεις χρόνο σε τεστ, άσε τον επεξεργαστή όπως είναι και είσαι οκ. Έτσι κι αλλιώς με βάση τα λεγόμενα σου είναι ήδη overkill.

A και σε γενική καθημερινή χρήση ή games, μην περιμένεις να δεις διαφορά stock vs 4.5.

Στα benchmarks θα κερδίζεις πόντους και κάποια δευτερόλεπτα σε video editing.

Αutotuning, windows overclocking και τέτοια καλα θα ήταν να τα ξεχάσεις.

Τι σου έκανε η κακομοίρα η extreme βρε stefanako; :p

Εχω αρχισει να την βαριεμαι (εχω καιρο να κανω αναβαθμιση και με τρωει τωρα να "χτυπησω" κατι καλο, ειτε μητρικη ειτε καρτα γραφικων) και ψαχνω καινουργιο παιχνιδι για o/c μιας και η extreme4 μου φαινεται "λιγη".

Απο την αλλη μου κανει το pc και κατι καινουργια "κολπα" (ο ssd δεν παιζει σε sata3 παρολο που τον εχω δοκιμασει σε ολες τις sata3 θυρες) και δεν ξερω αν φταει η μητρικη, ο ssd, η εγκατασταση των windows η κανενας controller του επεξεργαστη.

ok, αν βγάλεις άκρη με το sata (και καλώδιο δες) κάνε και μία δημοσίευση να υπάρχει μπας και χρειαστούμε τίποτα παρόμοιο στο μέλλον. Συγγνώμη για το thread hijack Νίκο.

Εχω αρχισει να την βαριεμαι (εχω καιρο να κανω αναβαθμιση και με τρωει τωρα να "χτυπησω" κατι καλο, ειτε μητρικη ειτε καρτα γραφικων) και ψαχνω καινουργιο παιχνιδι για o/c μιας και η extreme4 μου φαινεται "λιγη".

Απο την αλλη μου κανει το pc και κατι καινουργια "κολπα" (ο ssd δεν παιζει σε sata3 παρολο που τον εχω δοκιμασει σε ολες τις sata3 θυρες) και δεν ξερω αν φταει η μητρικη, ο ssd, η εγκατασταση των windows η κανενας controller του επεξεργαστη.

Είσαι σίγουρος ότι σε κόβει η ex 4 στο o/c και δεν βρίσκεις τοίχο από επεξεργαστή ή ψύξη;

Ποιόν ssd έχεις και απο που βλέπεις ότι δεν παίζει sata3;

trexx πιο πολύ τον θέλω για αναπαραγωγή 1080p.

Και δε μιλάω για απλή αναπαραγωή αλλα Frame doubling interpolation for 1080p for superfluid 48 fps

Οποιος δεν κατάλαβε σε τί αναφέρομαι μπορεί να διαβάσει και εδώ:

Frame doubling interpolation for 1080p x264 mkv's for superfluid 48 fps

Frame doubling interpolation for 1080p x264 mkv's for superfluid 48 fps - Guru3D.com Forums

Mιλάμε για super smooth αναπαραγωγή που απ' ότι διαβάζω ξεζουμίζει για πλάκα πανίσχυρους επεξεργαστές με όλα τα settings στο full παρεμβάλοντας ενδιάμεσα frames στην αναπαραγωγή.

Κάτι τέτοιο ούτε για πλάκα θα μπορούσα να το επιχειρήσω με τον τωρινό μου ταπεινό επεξεργαστή.

Δεν ξέρω αν θα είχε διαφορά βέβαια η αναπαραγωγή με overclocking του επεξεργαστή μιας και είναι πιστεύω αρκετά δυνατός έτσι κι αλλιώς.

Τα benchmarks και το e-penis δεν μ' ενδιαφέρει. :hi:

Άλλη εντύπωση δημιούργησα διαβάζοντας το θέμα αλλά σε πιστεύω,

δεν έχω λογο άλλωστε να μην το κάνω.

Πρόβλημα σίγουρα δεν θα έχει ο επεξεργαστής και στοκ αλλά αυτό δεν σημαίνει

ότι δεν πρέπει αν το θέλεις να τον κλοκάρεις. Αυτό που δεν έχει νόημα

να κάνεις είναι τα υποτιθέμενα αυτόματα overclocking.

Πάρε με το καλό τη μητρική και αποφασίζεις τι θα κάνεις. Για όλες όσες αναφέρθηκαν

υπάρχουν αναλυτικότατοι οδηγοί. Αν δεις ότι τα βρίσκεις σκούρα και ανάλογα με το

βαθμό της δυσκολίας, ρωτάς και διαβάζεις ή απλά εγκαταλείπεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχεις θέμα.

Είσαι σίγουρος ότι σε κόβει η ex 4 στο o/c και δεν βρίσκεις τοίχο από επεξεργαστή ή ψύξη;

Ποιόν ssd έχεις και απο που βλέπεις ότι δεν παίζει sata3;

Κατά 99% είναι απο μητρική, κάπου είχα διαβάσει ένα συγκριτικό (άμα το βρω θα το ποστάρω) όπου έδειχνε την διαφορά σε ρεύμα που χρειάζεται ένας 3770κ πάνω στην δικιά μου και σε μια rog στα 4,5ghz.

Ο επεξεργαστής ξέρω ότι έχει παίξει μέχρι 5,7 με άζωτο οπότε δεν πιστεύω να είναι εκεί το θέμα, η h80 μπορεί να κρατήσει τον sandy στα 5ghz (δεν μιλάω για καλοκαιρινούς μήνες μιας και δεν τον χρησιμοποιώ γιατί είμαι Τρίκαλα και το pc βρισκεται Θεσσαλονίκη), οπότε μια καλύτερη μητρική απο την ex4 πιστεύω θα μου έδινε περισσότερη σταθερότητα σε αυτήν την συχνότητα.

Απο την άλλη όπως είπα ψάχνω περισσότερο για κάποιο καινούργιο παιχνίδι, οπότε δεν είναι κάτι που χρειάζομαι, αλλά όταν βλέπω τέτοια τιμή για μια μητρική σαν την deluxe πιστεύω αξίζει η αλλαγή.

Όσον αφορά τον ssd, έχω έναν ocz agility3 60gb και είδα από το intel storage management ότι τρέχει σε σατα2, χρησιμοποίησα το atto για να μετρήσω ταχύτητα και πήγαινε μέχρι τα όρια του σατα2 (και σε read και σε write) ενώ παλαιότερα πήγαινε κανονικά μέχρι τα όρια του σατα3 (το atto μετράει την ταχύτητα του ssd σε πολύ απλές καταστάσεις γι' αυτό φτάνει τα όρια του πρωτοκόλλου σε κάθε σατα)

τελικά απ' τον Κοτσό έφαγα άκυρο...

Τάχα τους ενημέρωσε ο προμηθευτής ότι καταργήθηκε το μοντέλο της ASUS...

Ψέμματα!... Κατά τα άλλα το είχαν όμως άμεσα διαθέσιμο για online παραγγελία...

Μάλλον για gigabyte πάω πλέον...

Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που κραζουν το public...

Αυτοί είναι οι έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες κύριοι και κυρίες...

Για αυτό να επικροτειτε όταν κάνει κάποιος κάτι σωστό,και αφήστε τις εντελώς υποθετικές ηθικολογίες στην άκρη.

sent from mobile

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.