Jump to content

Περιμένοντας τον Intel i7 3770k

nikgr

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

απο Κωτσο παρέλαβε κανείς ASUS?

Eμένα μου είπανε ότι ο προμηθευτής τους είπε ότι καταργήθηκε το μοντέλο και μου την ακύρωσαν... Ψεύτες...

Σήμερα παρέλαβα κι εγώ την Gigabyte Z77X-D3H.

Δε βλέπω να έχει κουμπάκι reset... Αμα κολλήσει στο overclock πώς το επαναφέρω? Με jumperάκι?

Περιμένω τώρα να δω τί θα γίνει και με τις Patriot μνήμες. Αλλιώς θα παραλάβω τις crucial απο eshop. Απίθανο το κόβω να ειμαι κι εκεί τυχερός γιατί τα κομμάτια είναι ελάχιστα μου είπαν και περιμένουν απ' τον προμηθευτή μήπως τους δώσει άλλα.

Περισσότερο κακή διατύπωση πρέπει να ήταν παρά ψέματα.Μάλλον θα εννούσαν οτι δε θα ξαναφέρει ο προμηθευτής αυτο το μοντέλο.Θα είχαν κάποια τελευταία κομματια και θα τα έβγαλαν σε προσφορά για να τα διώξουν.Απο ότι βλέπω οι πρώτοι που παρρήγειλαν, παρέλαβαν οπότε ήταν θέμα ταχύτητας.

Καλή τύχη με τις Patriot :).

Ξεκινησα τη συναρμολόγηση της coolermaster 412s.

Εχει 3pin connector το ανεμιστηράκι της και η μητρική έχει 4pin.

Συνδέω απλά τα 3 απ' τα 4pin?

Πάστα να βάλω τη δικιά της coolermaster ή μια arctic silver 5 που είχα εγώ?

Ξεκινησα τη συναρμολόγηση της coolermaster 412s.

Εχει 3pin connector το ανεμιστηράκι της και η μητρική έχει 4pin.

Συνδέω απλά τα 3 απ' τα 4pin?

Πάστα να βάλω τη δικιά της coolermaster ή μια arctic silver 5 που είχα εγώ?

Απλά τα 3 συνδέεις, ναι. Από το bios μετά θα επιλέξεις ότι είναι 3pin το fan!

Όσο για την πάστα δεν πιστεύω να έχει σημαντική διαφορά στα temps το ποια θα βάλεις.

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και συναρμολόγησα το νέο μου σύστημα.

Απίστευτη ταχύτητα! Δε μπορώ να το περιγράψω... Το λειτουργικό φορτώνει σε κάτω απο 10 δευτερόλεπτα! :jump:

Εντυπωση μου έκανε πόσο εύκολα ανέβασα για πλάκα τον πολλαπλασιαστή και έφτασα τα 4.5GHz! Θα μπορούσα και παραπάνω φαντάζομαι, ίσως το προσπαθήσω αργότερα. Hδη απ' τα 3,5 στα 4,5 και ο επεξεργαστής να είναι στoυς 55C μου φάνηκε φοβερό.

Η coolermaster 412S πολύ καλή και αθόρυβη τελικά.

Μνήμες αγόρασα τις Crucial (8GB)

Σε συνδυασμό με τον Ocz vertex4 το σύστημα πετάει κυριολεκτικά!:jump: Εγκατάσταση win7 σε 5 λεπτά και cold boot σε λιγότερο απο 10'' !

Tον ανέβασα κι άλλο στα 4,8Ghz. Σταθερός!!

Στο Passmark Benchmark Score πετυχαίνω συνολικό σκορ 4658. Το δε CPU mark ανέβηκε στα 12303.

με τι ρευματα στα 4,5 και 4,8;

ακομη βαριεμαι να αλλαξω τη μητρικη.αν το επιχειρησω τι πρεπει να κανω για να γλιτωσω το φορματ;

ρωτησα σε διπλανο φορα και μου ειπαν να απεγκαταστησω οδηγους καρτας δυκτιου και οδηγους καρτας ηχου.θα ειμαι κομπλε με αυτα τα 2;

ακομη βαριεμαι να αλλαξω τη μητρικη.αν το επιχειρησω τι πρεπει να κανω για να γλιτωσω το φορματ;

ρωτησα σε διπλανο φορα και μου ειπαν να απεγκαταστησω οδηγους καρτας δυκτιου και οδηγους καρτας ηχου.θα ειμαι κομπλε με αυτα τα 2;

Η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος είναι να πάρεις backup με το acronis true image home και μετά να κανείς universal restore αφού έχεις κατεβάσει τους drivers του sata controller πρώτα από το σάιτ του κατασκευαστη της mb και απλά να επιλέξεις το path που βρίσκονται οι drivers τη στιγμη του restore.

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

CPU Vcore 1,145 απο 1,140.

Βασικά μόνη της η μητρική το έκανε. Εγώ απλά με μερικά κλικς ανέβασα την ταχύτητα του επεξεργαστή απο τα 3,5 στα 4,8 όντως εντελώς άσχετος με το sport! :hehe::jester:

Πιστευα ότι το sport χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και χαρίσματα, αλλα τελικά ήταν πανεύκολο!

Στα 4,9 δεν έμπαινε στα windows οπότε μάλλον μέχρι εκεί είναι safe.

Βασικά μόνη της η μητρική το έκανε. Εγώ απλά με μερικά κλικς ανέβασα την ταχύτητα του επεξεργαστή απο τα 3,5 στα 4,8 όντως εντελώς άσχετος με το sport! :hehe::jester:

Πιστευα ότι το sport χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και χαρίσματα, αλλα τελικά ήταν πανεύκολο!

αυτο δεν ειναι cpu πυραυλος ειναι ΑΧΑΧΑΧ

μπορει να μη σου κατσε η μητρικη,αλλα απο cpu εισαι αρχοντας:big_boss:

Δεν μπορεί από τα 3.5 στα 4,8 να ανέβηκε το vcore μόνο κατά 0,005 volts! Εγώ πήγα τον 3570k μου από 3,4 σε 4,5 και το vcore ανέβηκε από τα 1,180v στα 1,3v!! Έτρεξες κανένα stretch tool να δεις αν είνα stable αλλά και τι θερμοκρασίες ανεβάζει σε Full Load;

Δεν μπορεί από τα 3.5 στα 4,8 να ανέβηκε το vcore μόνο κατά 0,005 volts! Εγώ πήγα τον 3570k μου από 3,4 σε 4,5 και το vcore ανέβηκε από τα 1,180v στα 1,3v!! Έτρεξες κανένα stretch tool να δεις αν είνα stable αλλά και τι θερμοκρασίες ανεβάζει σε Full Load;

gkagg δεν ξέρω φίλε... Εγώ πάντως δεν πείραξα κάτι στο vcore.

Stress test έβαλα τώρα το orthos και τρέχει πάνω απο 10 λεπτά μέχρι τώρα χωρίς να κολλήσει.

Είχα βάλει και κάποιο game το απόγευμα για κανα 2 ώρες και επίσης δεν κόλλησε.

Δεν ξέρω ποιο άλλο stress test θα πρότεινες.

Για θερμοκρασίες έβαλα το core temp αλλα δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο. Μου δείχνει γυρω στους 95 βαθμούς στον ενα πυρήνα ενώ οι άλλοι δε ζορίζονται τοσο

Μέχρι 1.2410v βλέπω να ανεβαινει το VID στο core temp προγραμμα.

Παιζει όμως και πιο κάτω. (μεχρι 1.18v)

Ηδη το εχω 45 λεπτά το orthos και δε βλέπω να έχει κολλήσει. Δεν έχει νοημα φαντάζομαι να το αφήσω κι άλλο

Μέχρι 1.2410v βλέπω να ανεβαινει το VID στο core temp προγραμμα.

Παιζει όμως και πιο κάτω. (μεχρι 1.18v)

Ηδη το εχω 45 λεπτά το orthos και δε βλέπω να έχει κολλήσει. Δεν έχει νοημα φαντάζομαι να το αφήσω κι άλλο

Δεν κατεβαζεις κανένα ΗWinfo, CPU-Z ή οποιοδηποτε αλλο που να δειχνει Vcore?

Για ξανατσέκαρε το...

Βάλε κάποιο stress test να τρέχει και άνοιξε το cpu-z και δες το μέγιστο vcore που θα δώσει η μητρική για αυτή την συχνότητα.

Θα σου δείξει κατευθείαν το μέγιστο οπότε αφού δεις το vcore μπορείς να το σταματήσεις.

stefanakos8 κατέβασα το cpu-z και τρεχοντας το orthos έβλεπα την τιμή στο core voltage να παίζει. Ανέβηκε τελικά στιγμιαία μέχρι 1,488 !

Δεν ξέρω πώς βλέπω τη μέγιστη, πάντως με το μάτι αυτή ήταν η μέγιστη τιμή που συγκράτησα.

Επαναλαμβάνω ότι μόνος μου δεν έχω πειράξει τίποτα απο voltage. Ολα τα ρυθμίζει η μητρική. Εγώ μόνο τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή ανέβασα.

Τρέχοντας το orthos για πάνω απο μία ώρα δεν κολλησε πουθενα.

Δεν ξέρω αν οι θερμοκρασίες είναι αληθινές και πρέπει να ανησυχώ. Αν ναι, θα έπρεπε να κατεβάσω συχνότητα, ή να προσθέσω και 2ο ανεμιστήρα στην coolermaster 412S?

Yπ'οψην ότι στο κουτί έχω ενα ανεμιστηράκι 12αρι μπρος και πίσω αλλα με χαμηλωμένες στροφές γιατί δε θέλω να κάνουν φασαρία.

Στο δωμάτιο επίσης έχω κλιματισμό. Παρ' όλα αυτά τα 95αρια που χτυπάει ο 1ος πυρήνας δεν ξέρω αν είναι υπερβολικά πολλά. Ο 2ο μέχρι 79C ανεβάζει, ενώ οι 3 και 4 μέχρι 60.

Ίσως έπρεπε να είχα πάρει καλύτερη ψύκτρα απ' την 412S, αν και ο trexx μου έλεγε ότι ειναι υπερβολή να πάω σε ψύκτρα των 90euro.

1ον δεν πατάει σωστά η ψύκτρα. απο 95 σε 60 μεταξύ τους οι πυρήνες είναι παρα πολυ.

2ον καλοκαιριάτικα δεν κάνουμε OC. Κόπηκες και έλα απο Οκτώβρη πάλι.

3ον 95 βαθμούς είναι υπερβολικά πολύ για επεξεργαστή. Καλοκαίρι έπρεπε να παίζεις 70 με 75 στην χειρότερη των χειρότερων.

4ον θέλεις και αθόρυβο αλλά να φτάσεις 4.9 με 5ghz με 1 ανεμιστήρα στην ψύκτρα σου που την τρέχεις και τέρμα low με ανεμιστήρες δεν ξέρω και εγώ τι.

Μήπως ζητάς πολλά;

Να ξήλωσω και εγώ την υδρόψυξη αν είναι να βάλω την 412s αφού τα καταφέρνεις με ψύκτρα των 40 ευρώ. Ενώ εγώ δεν με κόστος τα 300€

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.