Jump to content

Περιμένοντας τον Intel i7 3770k

nikgr

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Παίζει και μια καλή προσφορούλα σε μνήμες! (8GB με 16euro, μάλλον λάθος είναι κι αυτό αλλα τεσπα)

Εγώ παρήγγειλα 16GB με 36euro και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε!

Patriot Memory PSD38G1600K Patriot 8GB (2x4GB) Dual Channel Kit Signature (DDR3 1600/11.0/1.5v) - PSD38G1600K - topsystems.gr

Ειχαμε καιρό να δούμε καλή προσφορά σε μνήμες...

Παρήγγειλα και την Gigabyte Z77X-D3H

Eλπίζω να μην έχει κανένα θέμα με τις patriot

cooler παρήγγειλα τελικά το coolermaster 412S.

Kι επειδή δεν το πολυπιστεύω ότι θα πάρω 16GB ram με 36euro χτύπησα και 8GB crucial απ' το eshop με 60euro.

Δοκίμαζα πριν λίγο αναπαραγωγή frame double interpolation και τα είδε όλα ο core i3 του laptop στα 1080p. Έβλεπα καρέ λες και είχα Pentium1 !

Ελπίζω ο core i7 να αντέξει.

Όποιος θέλει να δοκιμάσει το σαπάκι επεξεργαστή του ας κατεβάσει το MP-HC και το παρακάτω SVP πακέτο και ας δοκιμάσει μετά να παίξει 1080p.

Download - SmoothVideo Project (SVP) - frame doubling interpolation

οχι, τίποτα ιδιαίτερο. Βάζεις την 32bit για καλύτερη συμβατότητα έκδοση του MPHC και εγκαθιστάς και το πακετάκι.

Ακόμα και με 720p δεν την παλεύει ο core i3.

Όσοι δεν έχετε core i7 θα έλεγα να μην το επιχειρήσετε.

Λένε πάντως ότι το αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή ταινιών ειναι πραγματικά εκπληκτικά smooth σε όσους έχουν τη δύναμη του επεξεργαστή να το τρέξουν σωστά.

Μισό. Καταρχήν γιατί να απαιτεί (μόνο) δύναμη επεξεργαστή;

Ο mphc υποστηρίζει dxva και το ίδιο υποστηρίζουν και τα περισσότερα αρχεία.

Άρα μεγάλο μέρος του φορτίου πάει στην κάρτα γραφικών.

Από την άλλη, ακόμα κι αν δεν δουλεύει το dxva, ανάμεσα στον mobile i3

και στον desktop i7, υπάρχουν πάμπολλοι επεξεργαστές.

ναι σίγουρα βοηθάει και η κάρτα γραφικών αν υπάρχει δυνατότητα για dxva.

Aπλά δε φτάνει ομως όπως με την απλή αναπαραγωγή χωρίς την ενσωμάτωση ενδιάμεσων frames για super smooth αναπαραγωγή. Ίσως να βοηθήσει έναν core i5 αλλα με core i3 δε βλέπω να παίζει με τίποτα, ούτε με ati με dxva.

οχι, τίποτα ιδιαίτερο. Βάζεις την 32bit για καλύτερη συμβατότητα έκδοση του MPHC και εγκαθιστάς και το πακετάκι.

Ακόμα και με 720p δεν την παλεύει ο core i3.

Όσοι δεν έχετε core i7 θα έλεγα να μην το επιχειρήσετε.

Λένε πάντως ότι το αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή ταινιών ειναι πραγματικά εκπληκτικά smooth σε όσους έχουν τη δύναμη του επεξεργαστή να το τρέξουν σωστά.

Λοιποοοοόν! Εμένα την παλεύει ο phenom ii x4 άνετα(δεν κάνει drop frames) με τα παρακάτω settings για 1080p 60fps:

attachment.php?attachmentid=56931&stc=1&d=1371934059

Να και το benchmark με το SPVMark3:

attachment.php?attachmentid=56930&stc=1&d=1371933510

Με good-high settings λοιπόν δουλεύει καλά το μαραφέτι. Για Highest σίγουρα το θέλει το i7 του!

κι άλλο edit: τελικά για above 60fps σε highest settings θες κλοκαρισμένο 3770κ και βάλε (βλέπε Bench database)!

Άρα φίλε nikgr θα είσαι οκ με το καινούριο σύστημά σου..

post-29381-1416077479,6867_thumb.png

post-29381-1416077479,7383_thumb.png

Ίσα - ίσα! Δοκίμασες και την εφαρμογή να δεις πώς είναι το smooth playback;

Εμένα να σας πω την αλήθεια δεν μου πολυαρέσει γιατί χάνεται η κινηματογραφική αίσθηση. Βέβαια είναι πολύ ανώτερο από το interpolation που κάνουν οι τηλεοράσεις, αλλά και πάλι...

Όχι γιατί δεν κατάλαβα τι αρχείο πρέπει να αναπαράξω. Π.χ κατέβασα το κλασσικό

για 1080p trailer του "μαδαγασκάρη", το άνοιξα με το mphc αλλά δεν είδα να φορτώνει

ο επεξεργαστής ούτε καμια διαφορά. Το svp μου έλεγε από την μπάρα waiting for

fddshow video.

Εdit: Kλείνοντας mozzila, torrent κτλ αλλά με το antivirus ενεργοποιημένο

το cpu score γίνεται 2571 και τα fps στο highest πάνε στα 61.

EDIT2: Άνοιξα ξεχωριστό θέμα για να μην χαλάμε αυτό με αποτελέσματα: http://www.thelab.gr/metriseis-and-apotelesmata-yperxronismon/svpmark-3-0-3a-124037.html#post1063511058

τελικά απ' τον Κοτσό έφαγα άκυρο...

Τάχα τους ενημέρωσε ο προμηθευτής ότι καταργήθηκε το μοντέλο της ASUS...

Ψέμματα!... Κατά τα άλλα το είχαν όμως άμεσα διαθέσιμο για online παραγγελία...

Μάλλον για gigabyte πάω πλέον...

Ακριβώς το ίδιο μου είχαν πει για έναν ssd που ήθελα να πάρω από cosmodata και στο καπάκι αλλάξανε τιμή. Τους έκανα καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή και μου τον έδωσαν στην αρχική αναγραφόμενη...

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Με δεδομένο ότι κατέληξα και περιμένω την

Gigabyte Z77X-D3H , η οποία είναι συμβατή με τις crucial που επίσης παρήγγειλα 2Χ4GB στα 60euro απ' το eshop newsletter

CRUCIAL BLS4G3D1609DS1S00 BALLISTIX 4GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ - RAM -

Πιστεύετε ότι είναι καλύτερη επιλογή οι Geil για 3euro παραπάνω στα 1866 ?

GEIL GEL38GB1866C9DC 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-14900 1866MHZ EVO LEGGERA DUAL CHANNEL KIT - RAM -

(οι οποίες δεν είναι στην επίσημη λίστα συμβατότητας της μητρικής)

Αν είναι να παραγγείλω αυτές.

Τις patriot που παρήγγειλα σε εξωπραγματική τιμή δεν τις υπολογίζω να πω την αλήθεια και πιστεύω θα φάμε άκυρο γιατί είπαν ότι 20κομμάτια έχουν όλα κι όλα και θα τις στείλουν με σειρά προτεραιότητας μέσα στις 100αδες παραγγελίες του Σαβ/κύριακου

Τα ίδια specs έχουν στην ουσιά οι μνήμες. Αυτές που παρήγγειλες είναι 1600 με 9-9-9-24 και οι geil είναι 1866 με 9-10-9-28. Με αυτά τα timings λογικά θα παίξουν και οι crucial στα 1866, πιθανόν να παιξουν και παραπάνω. Δεν λέει τίποτα η λίστα συμβατότητας της μητρικής αλλά εφόσον το δεύτερο σετ έχει ουσιαστικά ίδια specs και είναι έστω και ελάχιστα ακριβότερο, δεν έχει νόημα νομίζω να αλλάξεις την παραγγελία.

Όποιες και να πάρεις, βαλτες να παίξουν στα 1600. Δεν υπάρχει λογος να καταπονείς χωρίς κανένα κέρδος τον imc του επεξεργαστή.

Τα ίδια specs έχουν στην ουσιά οι μνήμες. Αυτές που παρήγγειλες είναι 1600 με 9-9-9-24 και οι geil είναι 1866 με 9-10-9-28. Με αυτά τα timings λογικά θα παίξουν και οι crucial στα 1866, πιθανόν να παιξουν και παραπάνω. Δεν λέει τίποτα η λίστα συμβατότητας της μητρικής αλλά εφόσον το δεύτερο σετ έχει ουσιαστικά ίδια specs και είναι έστω και ελάχιστα ακριβότερο, δεν έχει νόημα νομίζω να αλλάξεις την παραγγελία.

Όποιες και να πάρεις, βαλτες να παίξουν στα 1600. Δεν υπάρχει λογος να καταπονείς χωρίς κανένα κέρδος τον imc του επεξεργαστή.

Σ΄ευχαριστώ και πάλι Trexx!

Είσαι θησαυρός φίλε! :worship:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.