Jump to content

Δημιουργία δικτύου με rack/patch/switches

kogos

Recommended Posts

Μα και με 2 8ρια switch θα εχει συνολικα 3 (100mbps)+13 (1Gbps)=16 θέσεις για συσκευές δικτύου, αλλιως με ενα μονο 8ρι θα εχει ακριβώς 10, [3 (100mbps)+7 (1Gbps)=10]. Γι'αυτο και η ερωτηση τι εχεις να συνδέσεις.

Το εχω διαβάσει, 7+3=10

Απλα εγω στη θεση του θα επαιρνα 1, λεμε.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply
Καλημερα !

Προσφατα 'εστησα' και εγω το οικιακο μου δικτυο μετα απο καποια ανακαινιση. Εχω να σου πω τα εξης...

1) Θα προτεινα 16αρι switch και εξηγω το γιατι...Θα εχεις 10 απολειξεις δωματιων, +1 το modem/router σου = 11 πορτες. Που σημαινει εχεις 5 ελευθερες για αλλες συσκευες (NAS, proxies κλπ) και φυσικα 1 καλωδιο λιγοτερο.

2) Ολα τα patch panels θα ειναι συμβατα με το rack που θα παρεις. Το θεμα ειναι οτι εχεις2 ειδων καλωδιων (cat5 & cat6). Αυτα εχουν διαφορετικη διατομη χαλκου εσωτερικα και ενδεχεται αν παρεις cat5 patch panel, να μην μπορεις να κουμπωσεις τον χαλκο στο πορτακι. Εγω πηρα λιγο cat6 μαζι μου και δοκιμασα σε μαγαζια Live να δω αν κανει. Ετυχε και τα equip να κουμπωνουν αψογα.

3) Rack size. Αν σε παιρνει, μην πανω κατω απο 6-8U. Θα εχεις πολυ καλωδιο και θα γινει πολυ στριμοκ@λο...Προτεινω αυτο Δικτυακά :: Racks & Αξεσουάρ :: Racks :: Digitus 6U 10" Wall Mount SoHo Rack Cabinet Y-DN-10 05-U - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

4) Το patch panel που προτεινεις, χρειαζεται και αυτα, αναλογα με τις θεσεις σου (11 στην προκειμενη περιπτωση)

Υπολογιστές :: Networking :: Passive networking :: Υλικα Passive Networking :: Digitus Keystone Cat5e Utp DN-93501 - e-photoshop.gr | επαγγελματικός εξοπλισμός imaging

5) Μπορεις να τερματισεις τα καλωδια σε κλιπς, μετα μουφα μετα καλωδιο, αλλα θα εχεις απωλειες. Δεν μπορω να σου πω ποσο και τι. Ειναι αναλογα την ποιοτητα του καλωδιου που εχεις βαλει, την ποιοτητα της μουφας κλπ

Δες τι εχω κανει...:)

20130608_113947.jpg

Νομίζω με την πρώτη απάντηση τα κάλυψες όλα :)

Προσωπική μου προτίμηση θα ήταν βέβαια να πάς απευθείας σε 19" rack αντί για το 10".

Επίσης, αν μπορείς να αποφύγεις μούφες κλπ και να κουμπώσεις αμέσως στο patch panel είναι πολύ προτιμότερο. Τι σκεφτόταν ο ηλεκτρολόγος που τα έκοψε κοντά? Δυστυχώς το βλέπω πολύ συχνά αυτό το φαινόμενο!

Θα μου επιτρέψετε να κάνω λίγο hijack και να ρωτήσω τι είναι η τελευταία φέτα που έχεις στο δικό σου [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]?

2 x ALIX 2D13 σε 1U rack case.

Και τα 2 φορανε pfSense. Το δεξι κανει routing/DHCP/DNS και load balancing 2 γραμμων DSL εσωτερικα. Το αριστερο και αυτο pfSense, αλλα ειναι μονο proxy και θα το χρησιμοποιησω σαν gateway και μοιρασμα ιντερνετ στο awmn.

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]...το rack που πρότυνες στο δεύτερο ποστ είναι 10" (http://www.e-gate.gr/networking/racks-and/racks/digitus-6u-10-wall-mount-soho-rack-cabinet-y-dn-10-05-u.html). Νομίζω πως δεν θα κάνει με το patch panel που έγραψα πως θα πάρω, και που τελικά πήρα, που είναι 19" ( http://www.e-photoshop.gr/digitus-keystone-patchpanel-1u-16p.html ). Κάνω λάθος?

Δεν κάνεις λάθος, γι΄αυτό το είχα θίξει πολύ σύντομα κι εγώ.

Πάντως η βασική ιδέα δεν αλλάζει, σαν κατακόρυφο μέγεθος ήταν μια καλή διάσταση. Μια φορά το παίρνεις, κρίμα είναι στην πορεία να δεις ότι σου λείπει χώρος...

Λααθος δικο μου. Το απο κατω ηθελα να κανω copy/paste. Απλα τωρα το δειχνει σε μη διαθεσιμο. Παρε και ρωτα ποτε θα το εχουν γιατι ειναι καλη τιμη και καλη εταιρια η Digitus.

Δικτυακά :: Racks & Αξεσουάρ :: Racks :: Digitus 7U 19" Wall Mount SoHo Rack Cabinet DN-19 07-U-S - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Άρχισα την υλοποίηση... δυστυχώς έχω πέσει στην περίπτωση που 2 από τις πρίζες στα δωμάτια δεν δουλεύουν σωστά... το καλώδιο 5 έχει πρόβλημα, δείχνει να είναι κομμένο μέσα στον τοίχο. Απέκλεισα το γεγονός να έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος στις συνδέσεις καθώς δοκόμασα να τερματίσω στο keystone αρκετές φορές, και όλο το ίδιο καλώδιο από τα 8 του cat6 βγάζει πρόβλημα. Επομένως η επίσκεψη του ηλεκτρολόγου που έκανε την εγκατάσταση στον τοίχο είναι σίγουρη, με τα σχετικά μπινελίκια.

Ψάχνω επίσης για αγορά ενός patch panel 10", αλλά μόνο την πρόσοψη καθώς τα keystones τα έχω. Ψάχνω δηλαδή για κάτι τέτοιο: Υπολογιστές :: Networking :: Passive networking :: Patchpanel :: Keystone Patchpanel 1u 16p A-PAN-16-MOD - e-photoshop.gr | επαγγελματικός εξοπλισμός imaging, αλλά για 10¨και όχι για 19"... δεν με νοίζουν τα ports, μπορώ να πάρω περισσότερα του ενός αν δεν φτάνουν. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο δύσκολο να βρω patch panel 10" όταν για μεγαλύτερα έχουν παντού... Έχει κανείς καμία ιδέα που μπορεί να έχουν;

• 4 months later...

παιδια γεια σας! μια ερωτηση, θελω να παρω ενα path panel 16 ή 24 ports, τα καλωδια μου ειναι cat5e, αν παρω patch panel cat6 θα εχω προβλημα ως προς το κουμπωμα των καλωδιων ή πρεπει αποκλειστηκα να παρω cat5e. εχω και 3 καλωδια που ειναι cat6 τα οποια ειναι εξωτερικα των τοιχων, περαστηκαν μετα.

επισης αν μπορειτε να μου προτεινεται ποιο panel να παρω και απο που!

σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δε θα έχεις πρόβλημα με το cat6 panel, αλλά δεν θα κερδίσεις και κάτι ιδιαίτερο. Μόνο αν το βρίσκεις στα ίδια λεφτά έχει νόημα (ή αν σκέφτεσαι να αλλάξεις όλα τα καλώδια σε cat6).

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο να σου προτείνω χωρίς ψάξιμο :)

Δε θα έχεις πρόβλημα με το cat6 panel, αλλά δεν θα κερδίσεις και κάτι ιδιαίτερο. Μόνο αν το βρίσκεις στα ίδια λεφτά έχει νόημα (ή αν σκέφτεσαι να αλλάξεις όλα τα καλώδια σε cat6).

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο να σου προτείνω χωρίς ψάξιμο :)

σ ευχαριστω για την απαντηση! απλα θα παρω cat6 γιατι θα τ αλλαξω τα καλωδια καποια στιγμη. ηθελα να ειμαι σιγουρος οτι κουμπωνουν τα καλωδια cat5e σε patch panel cat6.

να σαι καλα

το ελπιζω. απο μαρκες patch panels λεω να παρω digitus η equip, εχω δει και καποια panduit αλλα ειναι ακριβα και δεν γνωριζω ποια η διαφορα με τις αλλες δυο εταιρειες.

Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Για να μην ανοίξω καινούριο thread είπα να κάνω τις ερωτήσεις μου εδώ μιας και είναι ακριβώς το ίδιο θέμα. Στο σπίτι έχω περάσει καλώδια δικτύου cat 6e. Υπάρχουν 12 μπριζάκια σύνολο που όλα καταλήγουν σε ένα σημείο. Εκεί μέσα σε ένα rack θα μπει ένα patch panel, ένα switch και αν υπάρχει χώρος ένα μικρό nas του τύπου [ame=http://www.amazon.co.uk/D-Link-ShareCenter-Network-Storage-Enclosure/dp/B004AIWOXY/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1383086465&sr=8-3&keywords=nas]nas[/ame] τα οποία πάνω κάτω έχουν ύψος 20 cm. To patch panel που σκέφτομαι είναι [ame=http://www.my-shop.gr/eshop/catalog/product_info.php?products_id=30565]αυτό[/ame]. Για κουτί διάλεξα προς το παρόν [ame=http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=53315]αυτό[/ame].

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1.Θα υπάρχει χώρος να μπει σε αυτό το κουτί το nas; Αν ναι θα υπάρχει πρόβλημα με θερμοκρασίες;

2.Βλέπω patch panel τα οποία λένε σκέτο cat 6. Αν διαλέξω κάτι τέτοιο θα υπάρχει πρόβλημα;

3.Το ρούτερ επειδή δεν υπάρχει μπριζάκι τηλεφώνου κοντά στο σημείο που θα μπει το rack θα συνδεθεί σε ένα από τα μπριζάκια. Υπάρχει άλλος τρόπος;

4.Θα χρειαστεί να πάρω κάτι επιπλέον για να βάλω το κουτί στον τοίχο (κάποια βάση ή βίδες);

5. Φαντάζομαι το panel αυτό χωράει σε αυτό το κουτι

Οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή συσκευών δεκτή απλά να πω ότι λόγο χώρου δεν γίνεται να πάω σε άλλο κουτί που έχει μεγαλύτερο βάθος.

Ευχαριστώ

1. Δύσκολα θα στριμώξεις patch, router, NAS, πολύπριζο σε αυτό το κουτάκι... τουλάχιστον σε παίρνει να πάρεις πλήρους πλάτους 19"?

2. Δεν θα έχεις πρόβλημα

3. Δεν θα έχεις πρόβλημα

4. Εάν δεν έχει βίδες στη συσκευασία θα χρειαστεί να πάρεις. Και τρυπάνι για τον τοίχο βέβαια...

5. Χωράει

Mobile

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.