HILL.K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 δεμομενου οτι καπου στο ιντερνετ βλεπω τον Samsung 840 Series 250GB 2.5" Sata III Basic Driveνα ερχεται περιπου στα ιδια λεφτα με τον Kingston 240GB SSDNow V300 2.5 SATA III εχω την απορια και ζηταω τη γνωμη σας για ποιον απο τους 2 θα επιλεγατε!Απλη καθημερινη χρηση και λιγο gaming!Nα συμπληρωσω οτι και οι 2 εχουν 3 χρονια εγγυηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 7, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2013 Samsung: δεν έχει βγάλει κακό προϊόν στην κατηγορία SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 7, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2013 Samsung - σταθερή αξία ! go for it Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούνιος 7, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2013 Samsung - σταθερή αξία ! go for it +1 :banging::banging::banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούνιος 7, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2013 Εγώ έκανα RMA έναν ssd samsung αλλά όπως κ να 'χει καλύτερο κ πιο νέο προϊόν είναι και εγω πάλι σε sammy πήγα οπότε go for it!Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούνιος 8, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Άλλος ένας ευτυχής χρήστης, τα περισσότερα pc μου τρέχουν samsung ssd's. Κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Ιούνιος 8, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 go samy for the win:neo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 8, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Κingston γιατί φοράει καλύτερης ποιότητας τσιπάκια μνήμης από τον Samsung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 8, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Κingston γιατί φοράει καλύτερης ποιότητας τσιπάκια μνήμης από τον Samsung.Και που θα δει διαφορά σε αυτό;Μην αρχίσουμε πάλι τις ιστορίες για τα λιγότερα TB που μπορούν να αντέξουν οι TLC μνήμες... 800TB έγραψε το hardware.info στο Samsung 840 250GB πριν αυτός "πεθάνει"... με 10GB usage την ημέρα, θα κρατούσε περίπου 200 χρόνια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 8, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Πουθενά δεν θα δει διαφορά όποιον ssd και να παρει ανεξαρτήτως χρημάτων.Μεταξύ των δύο εφόσον έχουν ίδια χωρητικότητα και ίδια τιμή, το λογικό είναινα επιλέξει αυτόν με τα έστω θεωρητικά καλύτερα specs. Δεν ξέρω, απλό μου φαίνεται.Από την άλλη, δεν μου φαίνεται πολύ λογικό να προτείνεται ο 840 έχοντας στο μυαλό μας τον 830 ή τον 840pro.Εκεί βασίζεται και η samsung μάλλον αφού μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του 830, μπόρεσε να δώσει τον proσε εξωφρενική τιμή βγάζοντας ταυτόχρονα και τον 840 στη αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 8, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Θεωρητικά λοιπόν ο OCZ Vertex 3 MAX IOPS έχει καλύτερα specs από τον OCZ Vector, αλλά δεν θα τον προτείνεις σε κάποιον που θέλει να πάρει τώρα SSD γιατί ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν έχουν επαφή.Θεωρητικά ο Kingston HypeX είναι κατώτερος από τον V300, όπως επίσης και ο Kingston HyperX 3K, αλλά και πάλι δεν πρόκειται να προτείνω σε κανέναν να πάρει τον V300 έναντι των HyperX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 8, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Τον 840(απλό) τον έβγαλε στην αγορά γιατί μπορούσε με αυτόν να προσφέρει περισσότερα GB με λιγότερα χρήματα: όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο 840 και παρόλο που ήταν νεο προϊόν (και όλοι ξε-στοκαραν τον eol-830 σε χαμηλές τιμές), ήταν φθηνότερος του 830 !!! Καλός χρυσός ο sandforce για τα δεδομένα του 2009-2010 αλλά φτάνει πια, είμαστε στο 2013. Δες και το review του anandtech για τον V300. Μόνο μια σύγκριση/δίλημμα υπάρχει μεταξύ των 2 (840 vs V300) στα 120GB μιας και ο 120άρης 840 έχει χαμηλότερες επιδόσεις. Στα 240GB δεν υφίσταται τέτοιο δίλημμα.Όσο για την αντοχή σου απάντησε ο jax7480. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Ιούνιος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Καθενας μπορει να πει την γνωμη του οπως και και να αναφερει τα κριτηρια της επιλογης του..... Ο [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] αναφερε την γνωμη του και τα κριτηρια της επιλογης του...... Δεν βλεπω τον λογο αντιρρησης ..... Το γραφει πεντακαθαρα "Κingston γιατί φοράει καλύτερης ποιότητας τσιπάκια μνήμης από τον Samsung" Αν ηθελα να μην απαντησω στον [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] και να πω την ΔΙΚΗ μου γνωμη ..... θα ελεγα Samsung γιατι like that design or anythink else :daisy: and i hate Sandforce Controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 8, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Ok, τη γνώμη μου είπα, αλλά μάλλον και πάλι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, καθώς υπάρχουν δύο ανυπέρβλητα εμπόδια: Το πρώτο είναι ότι οι περισσότεροι έχουν samsung άρα προτείνουν με βάση την προσωπική τους εμπειρία (δεν το θεωρώ κακό, ίσα-ίσα) και το δεύτερο η εμμονη εναντίον των sandforce χωρίς και πάλι να διατυπώνεται μισό επιχείρημα. Κλασσικά πράγματα δλδ οπότε ο καθένας λέει ό,τι θέλει και ο TS ρίχνει το ζάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
osfp1980 Ιούνιος 9, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 Samsung και απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Ιούνιος 10, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2013 όντως είμαι στό ιδιο δίλημμα για τον kingston που έπεσε στις 65 λίρες στο amazon αλλά τα επιχειρήματα υπέρ του Samsung είναι ανύπαρκτα. Στα benchmark είναι πάνω κάτω τα ίδια απο τι διαβάζω σε διάφορα site..Οπότε γιατι Samsung και οχι Kingston που είναι και 10 λίρες φθηνότερος;Μόνο ο Trexx παρέθεσε την άποψη του με επιχείρημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 10, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2013 Δεν είναι ανύπαρκτα. Η samsung έχει χτίσει πολύ καλο όνομα όλα αυτά τα χρόνιακι αυτό είναι το ένα + της. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει ότι η kingston είναι τυχαία εταιρία στο χώρο. Το άλλο είναι ότι δεν φοράει sandforce controller και εκείπαίζεται όλο το παιχνίδι απλά δεν το αναφέρουν πολλοί γιατί όντως δεν έχουν να πουνκάτι ουσιαστικο επ αυτού. Κι όμως υπήρχαν-υπάρχουν θέματα με τον sandforce. Το πρώτο είναι ότι παλιότερες εκδόσεις του συγκεκριμένου controller είχαν προβλήματα,το δεύτερο είναι οι "απόλυτες επιδόσεις" σε μη συμπιέσιμα δεδομένα. Για τα προβλήματα δεν έχει νόημα να γίνεται λόγος γιατί δεν μιλάμε καν για τον ίδιοcontroller αλλά για άλλη έκδοση. Αλλά και για την ίδια έκδοση να μιλάγαμε πάλιμπαίνει το θέμα του custom firmware που δίνουν οι εταιρίες (intel, kingston κτλ) οπότεκαι πάλι τελειώνει το θέμα. Με τις επιδόσεις αλλάζουν τα πράγματα. Όντως ο sandforce υπολείπεται όταν διαβάζει-γράφει δεδομένα που δεν επιδέχονται συμπίεση (φωτο, βιντεο κτλ) και αυτόδεν έχει να κάνει με την υλόποίηση αλλά με τον τρόπο λειτουργίας του controller. Ό,τι firmware και να περάσει η intel ή η kingston, πάλι θα υπολείπεται λιγότερο ήπερισσότερο. Κι αυτό όμως επιδεχεται δύο παρατηρήσεις:-Υπολείπεται ποιός από ποιόν; Ο kingston από τον 840 δεν υπολείπεται ουσιαστικάούτε στα μη συμπιέσιμα δεδομένα, καθώς ο 840 δεν είναι και τέρας επιδόσεων.-Η εμμονή με τις επιδόσεις στα "μη συμπιέσιμα" δεδομένα δεν έχει και πολύ νόημαμε τις σημερινές χωρητικότητες και τιμές. Θα πάρει σίγουρα άλλη διάσταση ότανόλοι οι δίσκοι μας θα μπορούν να είναι ssd. Όταν θα τους χρησιμοποιούμε και για αποθήκες δλδ. Τα αρχεία του λειτουργικού, των προγραμμάτων κτλ μια χαρά συμπιέζονται από τον controller.Όλα τα παραπάνω αν συνδυαστούν και με το γεγονός ότι στην πραγματική αίσθησηδεν υπάρχει διαφορά ούτε μεταξύ εντός agility και vector, προσωπικά καταλήγωνα επιλέγω με βάση ευρώ/GB και τα θεωρητικά χαρακτηριστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Ιούνιος 10, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2013 σε ευχαριστώ για την απάντηση . εγώ είδα μερικα benches απο το AS ssd και διαπίστωσα οτι σε επιδόσεις OCZ agility 3 120 = Samsung 840 120 = Kingston V300 . Οι 10 λίρες είναι 12 ευρώ περίπου .. Υπολείπεται απο τους παραπάνω σε κάτι; Αυτη τη στιγμή δουλεύω τον OCZ agility 3 120 σε σατα3 και είμαι υπέρ ευχαριστημένος..Επίσης δουλεύω τον Samsung 830 250 σε σατα2 και επίσης είμαι ευχαριστημένος.Για να καταλάβεις οτι δε βλέπω καμια ουσιασική διαφορά για τη χρήση που του κάνω.. και οι 2 γρήγοροι μου φαίνονται.. Εντάξει ο δευτερος πετάει σε WRITE Και να φανταστεις τον έχω και σε σατα2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.