dgeorge4 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2013 Καλησπέρα! Έχω εναν WD 2TB(1,2γεμάτο) εξωτερικό σκληρό, ο οποίος έχει bad sectors 100% γιατί τον ακούω που ζορίζεται...το θέμα είναι οτί δεν τον αναγνώριζε ο υπολογιστής για κανένα λόγο..οπότε τον φορμάρισα από τα νεύρα μου(εξυπνάδα) ώστε μετά με recovery data πρόγραμμα να σώσω τα αρχεία, και τώρα τον βλέπει κανονικά ως άδειο...δοκίμασα το getdataback αλλά θα τα βρεί μετά από κάνα εξάμηνο γιατί πέφτει συνέχεια σε bad clusters και καθυστερεί απίστευτα ...απορία...μπορώ να παρακάμψω τους bad sectors έτσι να σώσω τουλάχιστον αυτά που δεν είναι πάνω σε κατεστραμμένα μέρη του σκληρού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούνιος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Καλησπέρα! Έχω εναν WD 2TB(1,2γεμάτο) εξωτερικό σκληρό, ο οποίος έχει bad sectors 100% γιατί τον ακούω που ζορίζεται...το θέμα είναι οτί δεν τον αναγνώριζε ο υπολογιστής για κανένα λόγο..οπότε τον φορμάρισα από τα νεύρα μου(εξυπνάδα) ώστε μετά με recovery data πρόγραμμα να σώσω τα αρχεία, και τώρα τον βλέπει κανονικά ως άδειο...δοκίμασα το getdataback αλλά θα τα βρεί μετά από κάνα εξάμηνο γιατί πέφτει συνέχεια σε bad clusters και καθυστερεί απίστευτα ...απορία...μπορώ να παρακάμψω τους bad sectors έτσι να σώσω τουλάχιστον αυτά που δεν είναι πάνω σε κατεστραμμένα μέρη του σκληρού; Ούτως ή άλλως θα πάρει 2 βδομάδες. Όταν κάνεις surface test, ελέγχει τα sectors 1-1 και όσα είναι bad τα κάνει mark. Όταν έχεις 2TB δίσκο, ε, έχει πολλά sectors να κάνει check . Δοκίμασε ένα chkdsk μπας και βελτιωθεί η κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 6, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Μόνο για να κάνεις scan τον δίσκο θες 8-12h. Μεταφορά αρχείων αν ήταν γεμάτος ο δίσκος θα πάρει κοντά στις 25-30h. Τουλάχιστον από την εμπειρία που είχα με green όχι λόγω bad sector αλλά γενικότερης βλακείας προγραμμάτων που πείραξαν partition χωρίς τη δική μου συγκατάθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.