chek2fire Ιούνιος 9, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 και μια χαρά δουλεύει μέχρι στιγμής και στα game που έχω παίξει και σε windows και σε linux. Το μόνο που λέω να κάνω είναι να αλλάξω τον 120άρη ανεμιστήρα που βρίσκετε στην πίσω πλευρά με έναν 140 για να μειώσω το σφύριγμα που βγάζουν οι 120αρηδες. Πάντως από θόρυβο είναι τελείως ήσυχο το σύστημαΑ και μπορεί κάποια μέρα που έχω όρεξη να παλαίψω λίγο με το τέρας των καλωδίων που βρίσκετε στην πίσω πλευρά του κουτιού και να τα συμμαζέψω κάπως.Και σε λίγο καιρό θα αρχίσω να ψάχνω για παραθυράκι στην πόρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osfp1980 Ιούνιος 9, 2013 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2013 συμφωνω μαζι σου να βαλεις 140αρι πισω:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 13, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Για πείτε καμιά ιδέα πως να στήσω τους ανεμιστήρες γιατί βλέπω ότι βαράει μπιέλες η κάρτα γραφικών όταν παίζω game και πιάνει με την μια κάτι 90αρια και το κουτί μέσα είναι αρκετά ζεστό.Από τι είδα ο μπροστινός μεγάλος ανεμιστήρας δεν κάνει και πολύ δουλειά στο εσωτερικό του κουτιού γιατί πέφτει πάνω στο tray με τους δίσκους. Μετά αυτοί που έχω στην οροφή ρίχνουν αέρα προς τα μέσα και προς το ψυγείο της cpu, έχω έναν πίσω και μετά μπορώ να βάλω και δύο πάνω στην πόρτα αλλά αυτούς λέτε να τους βάλω να ρίχνουν αέρα προς τα μέσα η να βγάζουν έξω?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούνιος 13, 2013 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Δοκίμασε και τους 2 τρόπους και δες ποιος ειναι ο καλύτερος στις θερμοκρασίες.Νομίζω το να βγάζουν θα είναι αλλά δες το και εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 13, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Εβαλα δύο στα πλάγια να βάζουν αέρα μέσα καθώς τον αέρα τον ρίχνουν πάνω κατευθείαν στην κάρτα γραφικών και έβαλα και έναν 120αρη ακόμα μπροστά να βάζει αέρα προς τα μέσα και σταθεροποίησα τις θερμοκρασίες.το κακό με αυτό το κουτί είναι ότι οι μπροστινοί ανεμιστήρες δεν δημιουργούν κανονική ροή μέσα στο κουτί καθώς μπροστά τους μπάινουν τα tray για τους σκληρούς και κόβουν κάπως την ροη.Μετά έχω το θέμα με τους ανεμιστήρες της ψυκτρας του h110 καθώς δεν χωράγανε να μπουν μέσα στο κουτι και τους έβαλα απέξω να ρίχνουν αέρα προς τα μέσα.Η cpu πάντως έχει σταθερά 34-36 βαθμούς δλδ πολύ ικανοποιητική ψύξη. Η κάρτα γραφικών όμως έχει θέμα αν δεν μπορέσω να δημιουργήσω μια σωστή ροή αέρα.Για 120άρια ανεμιστήρες τι προτείνετε να βάλω και να είναι αθόρυβοι γιατί οι δύο xilence που πρόσθεσα κάνουν ένα σφύριγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούνιος 13, 2013 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Μετά αυτοί που έχω στην οροφή ρίχνουν αέρα προς τα μέσα και προς το ψυγείο της cpu, έχω έναν πίσω και μετά μπορώ να βάλω και δύο πάνω στην πόρτα αλλά αυτούς λέτε να τους βάλω να ρίχνουν αέρα προς τα μέσα η να βγάζουν έξω?.Απο παντού βάζεις αέρα; Γύρισε τους πάνω τούμπα να βγάζουν αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Ιούνιος 13, 2013 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Αν δεν βάλεις τους πάνω όπως πρότεινε ο swatoner βάλε τους 2 στην πόρτα να βγάζουν.Επίσης αυτός που έχει στην πίσω πλευρά του κουτιού πρέπει επίσης να βγάζει αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 13, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Στην πίσω βγάζει αλλά αυτούς πάνω δεν μπορώ να τους βάλω να βγάζουν καθώς πρέπει να ρίχνουν πάνω στην ψύκτρα γιαυτό έχω και τα σταθερά 34 στην cpu και μέσα να τους έβαζα push pull δεν μπορώ καθώς βρίσκουν οι ανεμιστήρες πάνω στην μητρική. Δεν έχω βρει και κανά 140αρη να είναι μικρότερος απο 20mm μήπως και τους χωρούσα.Σε idle κατάσταση πάντως έχω στην gpu 53 βαθμούςΕχετε να προτείνετε κανα καλό αθόρυβο 120αρη για να αλλάξα αυτούς τους xilence που έχω και βγάζουν θόρυβο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 13, 2013 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 Η gpu σου είναι από τη μάνα της ζεστή. Μείνε με τους στοκ ανεμιστήρες του κουτιούσου και με την υπάρχουσα διάταξή τους. Δεν έχουν νόημα τόσα φουρφούρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 13, 2013 Author #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2013 και με αυτά που έχω τώρα δεν βγάζει θόρυβο εκτός από αυτό το χαμηλό ενοχλητικό σφύριγμα που έχουν οι xilence γιαυτό σκέφτομαι να τους αντικαταστήσω αλλά σε τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 16, 2013 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Νομίζω ότι το κουτί σου (μεγειά σου επί τη ευκαιρία!!!!!) με την τοποθέτηση των πάνω ανεμιστήρων σαν εισαγωγής πνίγεται! Και η λύση να βάλεις τους πάνω πλάγιους σαν εξαγωγής , θα στερήσεις αέρα από τις κάρτες γραφικών! ΑΝ έχεις αρκετό airflow η θερμοκρασία του αέρα δεν πρόκειται να ανέβει αισθητά από τους δίσκους , οπότε βάλε τους πάνω (στο rad) σαν εξαγωγής και παίξε με τον οπίσθιο . Δοκίμασε τον και σαν εισαγωγής , να στείλει φρέσκο αέρα στο rad. Δες ένα σχήμα που σου έκανα , η λογική του είναι -νομίζω - προφανής, και πειραματίσου ! Καλή διασκέδαση!!!! Υ.Γ. Αν κάνεις τους πάνω εξαγωγής και τον πίσω εισαγωγής , δες αν μπορείς και τον τρίτο πάνω τι θα κάνεις , μπορεί και να μην βάλεις τίποτε εκεί αλλά δοκίμασε ακόμα και το κλείσιμο του τι επίδραση έχει , γιατί ο ζεστός αέρας από την έξοδο του ψυγείου , θα ψιλοπαγιδεύεται από το πάνω φίλτρο. Οπότε αφού καταληξεις , δοκίμασε θερμοκρασίες χωρις το πάνω καπάκι και αν αυτές ειναι χαμηλοτερες αρκετά , τοτε αφαίρεσε το πάνω φίλτρο! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 16, 2013 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 To μόνο που φοβάμαι σε αυτή την ιδέα είναι η θερμοκρασίες της cpu. H corsair στο manual πάντως προτείνει να ρίχνεις αέρα από έξω προς τα μέσα στο ψυγείο για καλύτερες θερμοκρασίες και όντος έτσι είναι καθώς ποτέ δεν ξεπερνάει η cpu τους 36 βαθμούς που κατά την γνώμη μου είναι φοβερά χαμηλές θερμοκρασίες.Τα υπόλοιπα τα έχω όπως τα έχεις βάλει στο σχεδιάγραμμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 16, 2013 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Ακριβώς εκεί είναι και το πρόβλημά σου. Έχεις πολλούς να βάζουν και ουσιαστικά έναν να βγάζει!!! Οπότε η CPU καλά πάει , αλλά η GPU βουρλίζεται !!! Κάνε την απόπειρα και δοκίμασε , δεν χάνεις τιποτε και θα δεις που η κατάσταση στο κουτι θα ομαλοποιηθεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 16, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Θα κάνω μια απόπειρα να γυρίσω τους ανεμιστήρες. το θέμα όμως δεν θα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο ζεστός αέρας θα πέφτει πάνω στο ψυγείο της cpu?Ετσι και αλλιώς θα αλλάξω σε κανα δύο μέρες τους 2 xilence ανεμιστήρες που κάνουν σαν σφυρίχτρες με δύο noctua και αν είναι θα γυρίσω και τους ανεμιστήρες της cpu να βγάζουν αέρα.Πάντως τώρα και με την ζέστη σε idle κατάσταση δλδ χαλαρή δουλειά και σε linux με ενεργοποιημένα τα εφέ και με πολλά προγράμματα ανοιχτά η θερμοκρασίες της gpu είναι 52-56 και της cpu σταθερά στους 36.Εκεί που το καταλαβαίνω όμως ότι το κουτί είναι ζεστό είναι μετά από κάποιο game που κάνει ώρα να κατεβάσει στροφές ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών. Είναι ένδειξη ότι το κουτί εσωτερικά είναι ζεστό και αργεί να κρυώσει ο επεξεργαστής της gpu.Να πω και κάτι τελευταίο αν και μπορεί να είναι μλκ. Αν βάλω τον έναν ανεμιστήρα της H110 να ρίχνει αέρα και τον άλλον να βγάζει πως το βλέπετε σαν ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούνιος 16, 2013 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Τη τελευταία ιδέα άσε τηνΚαλά στα λέει ο μαστροστέλιος. Αν έχεις όλα τα fans και βάζουν και μόνο το πίσω να βγάζει το κουτί δεν έχει απλά θετική πίεση αλλά ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ.Εχεις αέρα μέσα που ψάχνει εναγωνίως να βγει.Γύρνα τούμπα τα fans σε διάταξη pull και δες τι θα γίνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 16, 2013 Author #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2013 Οκ τα αλλάζω και ενημερώνω για τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 19, 2013 Author #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Οκ έφτιαξα το σύστημα όπως μου προτείνατε και τώρα που βρίσκομαι σε linux με 10+ προγράμματα ανοιχτά και τα εφέ ενεργοποιημένα οι θερμοκρασίες στην cpu και για μεγάλη έκπληξη για μένα είνα στα ίδια επίπεδα.Στην gpu σε idle είναι και αυτή στα ίδια επίπεδα αλλά θέλω να την δω στα windows πως θα πάει και σε κάποιο βαρύ game.Από ανεμιστήρες τους άλλαξα τους xilence. Μιλάμε οι noctua είναι απίστευτα ύσηχοι ανεμιστήρες. Δεν τους ήξερα καν πριν την ψάξω στο internet και είναι φοβερής ποιότητας. Ακόμα και από έναν corsair που έχω στην πόρτα που μου έβγαλε την παναγία να τον βιδώσω μα κάτι άκυρες υποδοχές με λάστιχο που έχει συν ότι βγάζει ένα ελαφρύ σφύριγμα αν πλησιάσεις κοντά του.Πάντος και αυτό το coolermaster το όμορφο σχήμα έχει το τίμημα του στους κάπως περιορισμένους εσωτερικούς χώρους. Νομίζω η παπουτσοθύκη της obsidian θα έχει αρκετό άπλετο χώρο. Μπρος στα κάλη όμως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 19, 2013 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2013 Άσε τα παπούτσια στη θήκες τους, μη βγουν τα μαυρομάνικα από τις δικές τους!!!!!:hehe: Μια χαρά ! Ενημέρωσε για θερμοκρασίες και καλή διασκέδαση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Ιούνιος 20, 2013 Author #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 Τελικά όσο και να σας φαίνετε απίστευτο έχω πολύ καλύτερες θερμοκρασίες με τους πάνω ανεμιστήρες γυρισμένους προς τα μέσα παρά προς τα έξω. Μπορεί αν οι ανεμιστήρες βρίσκοντας στο κάτω μέρος του κουτιού σε διάταξη push-pull να είχα καλύτερη ροή αλλά έτσι όπως είναι τώρα κατεβάζει ποιο εύκολα τις θερμοκρασίες και η gpu μένει ποιο εύκολα σταθερή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούνιος 20, 2013 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2013 Εννοείς οι πάνω να βάζουν μέσα;Αυτό σου δίνει καλές θερμοκρασίες σε cpu και VGA. Στη μητρική σου τι γίνεται όταν παίζεις κάποιο Game? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.