artidea Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2013 Καλησπέρα παιδιά Λοιπόν εδώ και 3-4 χρόνια να θυμάμαι καλά, έχω πάρει ένα Acer Aspire One A110. Δεν είναι η κανονική έκδοση, είναι μια συγκεκριμένη που δίνανε με 200 Ε το οποίο είχε μέσα εναν 8αρι PATA 512 μνήμη και μια κλασσική μπαταρία 10.8 V στα 2200mAh. Επειδή τα οικονομικά δε πάνε και παρα πολύ καλά, ενώ θα ήθελα να πάρω νέο laptop να μη βγαινουν τα μάτια με αυτή τη μπουρδα παρέμεινα με αυτή τη μπούρδα και αποφάσισα να την αναβαθμίσω έστω και λίγο. Για αρχή πήρα ένα module μνήμης άλλο 1 gb το οποίο δουλεύει κομπλέ. Έπειτα παρείγγειλα απο ebay εναν δίσκο 60 gb toshiba που να ταιριάζει και μια μπαταρία απο το tmart 7800mAh στα 11.1 V. Ο δίσκος μπήκε με επιτυχία μετα απο κάτι μετατροπές που έπρεπε να κάνω στο κουτι, αλλα η μπαταρία μου κάνει απίστευτα κόλπα.... Απο τη πρώτη στιγμή που την έλαβα την έβαλα στο netbook και το άφησα να φορτίσει. Αυτο που κάνει συνέχεια είναι να παραμένει ανοιχτό το λαμπάκι της φόρτισης για 10 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα () και μετά στο καπάκι αρχίζει να αναβοσβήνει. Το αναβοσβημα είναι ένδειξη οτι κάτι παιζει με τη μπαταρία. Στο ιντερνετ γίνεται ψιλοχαμός με τέτοιου είδους θέματα και άλλοι προτείνουν ανανέωση bios (πράγμα που έκανα), άλλοι προτείνουν να κρατήσεις πατημένο το power ενώ έχεις βγάλει τα πάντα απο πάνω για 2 λεπτά ( το έκανα και αυτό), άλλοι προτείνουν να βάζεις τη μπαταρία ενώ το netbook λειτουργεί με τον ανταπτορα ( το έκανα και αυτό). ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά δε κάνει δουλειά.... Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι η μπαταρία λειτουργεί.... Δηλαδή παίζει να μου την είχαν στείλει φορτισμένη και κατάφερα πράγματι να τρέχω το netbook απο τη μπαταρία, με το λαμπάκι να αναβοσβήνει συνέχεια για πάνω απο 5αωρο. Κάποια στιγμή προφανώς και έκλεισε, άδειασε η μπαταρία. Απο τότε παλεύω να τη φορτίσω... Με αυτό το αναβόσβημα έχω την εντύπωση οτι η μπαταρία δε φορτίζει... Έχω αφήσει το netbook στη πρίζα 2 μέρες, και το netbook δεν ανοίγει καν.... Έχω κάτσει εντατικά και το φορτίζω μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει, μετά βγάζω τη μπαταρία και τη ξαναβάζω προκειμένου να επανέλθει το λαμπάκι στο μόνιμο πορτοκαλί για τον χρόνο που ανέφερα στην αρχή και μετά επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Μετά απο 4-5 τέτοιες προσπάθειες ανα βγάλω τελείως τον αντάπτορα, βλέπω οτι το netbook λειτουργεί μόνο με τη μπαταρία. Ναι μεν μόνο για λίγη ώρα αλλα αυτό δείχνει οτι η μπαταρία δεν είναι νεκρή.... Έχω αρχίσει και υποψιάζομαι και τον αντάπτορα τώρα. Αλλα και πάλι, αμα έφταιγε ο αντάπτορας τουλάχιστον δεν θα αναβόσβηνε. Και δεν είναι μόνο οτι αναβοσβήνει είναι οτι απο οποιοδήποτε σύστημα και αν τρέχω η μπαταρία δεν αναγνωρίζεται. 0 τάσεις 0 χωρητικότητες UNKNOWN Vendor. Συγκεκριμένα απο linux που τρέχω το σύστημα έχει πάθει τέτοιο σοκ που αμα λειτουργώ με τη μπαταρία δείχνει "the adaptor is online" και "the battery is charging"..... Θέλω να εξαντλήσω τις όποιες πιθανότητες έχω μπας και κάνω κάτι, γιατι αμα είναι να μπω σε διαδικασία να στέλνω δέμα πίσω στο hong kong, ζητω που καήκαμε..... Δηλαδή που είναι πιο προσιτό να φτιάξω εγώ δικό μου φορτιστή για τη μπαταρία τη συγκεκριμένη, προκειμένου να τη φορτίζω πλήρως να τη χρησιμοποιώ και ας μην αναγνωρίζεται και ανα τακτά χρονικά διαστήματα να επαναλαμβάνω τη διαδικασία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούνιος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Με την παλιά σου μπαταρία δουλεύει κάπως; Αυτό που λες είναι πρόβλημα μπαταρίας. Μίλα με αυτόν στο εβαυ και πες του ότι έχεις πρόβλημα. Δες τι θα σου πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artidea Ιούνιος 6, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Με την παλιά σου μπαταρία δουλεύει κάπως; Αυτό που λες είναι πρόβλημα μπαταρίας. Μίλα με αυτόν στο εβαυ και πες του ότι έχεις πρόβλημα. Δες τι θα σου πει.Η παλιά η μπαταρία δουλεύει ρολόι... Τους έχω στειλει 2 φορές μύνημα οτι έχω θέμα με τη μπαταρία (απο tmart είναι η μπαταρία) και μου λένε διάφορες λύσεις, να βάλω νεότερο bios, να ξεφορτίσω και να ξαναφορτίσω και κάτι τέτοια. Τους λέω οτι η μπαταρία ουτε καν φορτίζει μετα το 10λεπτο και τώρα περιμένω απάντηση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούνιος 6, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Γενικά τα Acer, καλά χρυσά , αλλά οι μπαταρίες αστα να πάνε. Ελπίζω να σε καλύψει η εγγύηση. Πίεσε τους όσο μπορείς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Ιούνιος 6, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 επειδη πριν απο 2 μερες πηρα τα λεφτα μου πισω απο πωλητη ebay που αγορασα καθρεφτες για την μηχανη που ο ενας εσπασε μολις πηγα να τον βιδωσω πανω ,θα πρεπει απο το πρωτο μηνυμα που θα στειλεις στον πωλητη να γινει απο το resolution center του ebay και να ζητας λυση ή refund υπο την επιβλεψη του ebay και οχι μεταξυ σας με μαιλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 6, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2013 Η πρώτη μπαταρία έχει ελαφρώς διαφορετική τάση από την δεύτερη και έχουν και αρκετή διαφορά στις mAh. Το θέμα ασυμβατότητα θα πρέπει να παίζει αφού το laptop/netbook δεν είναι φτιαγμένο να δέχεται generic batteries αλλά τις δικές του με συγκεκριμένες προδιαγραφές.Επίσης, η μπαταρία που έλαβες θα πρέπει να είναι σαφώς πιο ογκώδη και αρκετά πιο βαριά. Αν δεν ισχύει κάτι από τα τελευταία τότε η μπαταρία είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας η οποία μετρήθηκε πολύ χαλαρά από τον πωλητή/κατασκευαστή σε σχέση με την απόδοση-mAh. Το τελευταίο καιρό παίζει αρκετά θέμα με cells και ανακατασκευή μπαταριών από second hand generic cells με χαμηλή απόδοση ή χαμηλό κύκλο φορτίσεων. Απλά πρόσεχε με την νέα σου μπαταρία γιατί αν είναι κάποια τέτοια σε 4-5 μήνες θα έχει χειρότερη απόδοση από την τωρινή παλιά και original μπαταρία σου.Όσο για την φόρτιση με διαφορά τάσης - mah μάλλον πρέπει να πρόκειται για κάποιο κύκλωμα προστασίας που παρεμβαίνει, ειδικά αν φαίνεται ότι τραβάει πολύ περισσότερο ρεύμα η μπαταρία σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε για την φόρτιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artidea Ιούνιος 8, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2013 Η πρώτη μπαταρία έχει ελαφρώς διαφορετική τάση από την δεύτερη και έχουν και αρκετή διαφορά στις mAh. Το θέμα ασυμβατότητα θα πρέπει να παίζει αφού το laptop/netbook δεν είναι φτιαγμένο να δέχεται generic batteries αλλά τις δικές του με συγκεκριμένες προδιαγραφές.Επίσης, η μπαταρία που έλαβες θα πρέπει να είναι σαφώς πιο ογκώδη και αρκετά πιο βαριά. Αν δεν ισχύει κάτι από τα τελευταία τότε η μπαταρία είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας η οποία μετρήθηκε πολύ χαλαρά από τον πωλητή/κατασκευαστή σε σχέση με την απόδοση-mAh. Το τελευταίο καιρό παίζει αρκετά θέμα με cells και ανακατασκευή μπαταριών από second hand generic cells με χαμηλή απόδοση ή χαμηλό κύκλο φορτίσεων. Απλά πρόσεχε με την νέα σου μπαταρία γιατί αν είναι κάποια τέτοια σε 4-5 μήνες θα έχει χειρότερη απόδοση από την τωρινή παλιά και original μπαταρία σου. Όσο για την φόρτιση με διαφορά τάσης - mah μάλλον πρέπει να πρόκειται για κάποιο κύκλωμα προστασίας που παρεμβαίνει, ειδικά αν φαίνεται ότι τραβάει πολύ περισσότερο ρεύμα η μπαταρία σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε για την φόρτιση. Βέβαια και είναι και πιο ογκώδης και πιο βαριά. Τι να σου πω μπορεί και να ισχύει αυτό που λές με τι ασυμβατότητες. Εγώ είδα απο άλλους οτι σε αυτό το netbook μυγόφτυμα πήγαν και βάλαν ντουκια μπαταρίες και ζήλεψα και γώ Όπου και αν διάβασα λένε οτι είναι το ίδιο υποστηριζόμενες και οι 10.8 και η 11.1 τάσεις. Το θέμα είναι οτι η μπαταρία πλέον ΔΕΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙ.... Δηλαδή μπορώ να ανεχτώ το ότι δεν αναγνωρίζεται, μπορώ να ανεχτώ οτι το λαμπάκι θα αναβοσβήνει μια ζωή. Αλλα αν δεν μπορώ να τη φορτίσω, δε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω, οπότε είναι για πέταμα... Εκτός αν μπορώ να παρακάμψω αυτη τη προστασία επειδη πριν απο 2 μερες πηρα τα λεφτα μου πισω απο πωλητη ebay που αγορασα καθρεφτες για την μηχανη που ο ενας εσπασε μολις πηγα να τον βιδωσω πανω ,θα πρεπει απο το πρωτο μηνυμα που θα στειλεις στον πωλητη να γινει απο το resolution center του ebay και να ζητας λυση ή refund υπο την επιβλεψη του ebay και οχι μεταξυ σας με μαιλ. η μπαταρία δυστυχώς είναι αγορασμένη απο το tmart.com Δυστυχώς δεν έχω την ασφάλεια του ebay αλλα δεν είναι μόνο αυτό. Απ'ότι διάβασα προκειμένου να γίνει έστω και επιστροφή των χρηματων πρέπει να τους στείλω πίσω τη μπαταρία και μάλλον θα πρέπει να τη στείλω πάλι στο Hong Kong. Τη μπαταρία τη πήρα 20 Ε, αν είναι να δώσω άλλα 10 για να τη στείλω πίσω για να μου στείλουν πίσω 10 Ε βραστα... Τη κρατάω για σουβενιρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.