Jump to content

Προβλημα με το raid σε MSI K8N Neo platinum

Vagouridis

Recommended Posts

Να πω και εγω τον πονο μου.Μετα απο καυγαδες με την γυναικα και αναμονη για τα νεα υλικα ηρθε η ωρα να στησω το μηχανημα.Αφου το τακτοποιω στο κουτακι του παω να στησω το raid0 μου με τους ραπτορες , λεω κλασσικη διαδικασια.....Δημιουργω το array ολα καλα εχω την δισκετα ετοιμη φορτωνω το driver και εκει που ειναι να σεταρω τα "παραθυρα" αντι για εναν δισκο που βγαζει 2 σαν να μην εχει ποτε στηθει το raid...Εχει κανεις καμια ιδεα?

P.S. το ξερω οτι ειναι κατι μεταφυσικο...ειναι η εκδικηση της ασους που εφυγα μακρυα της ......

Μα φυσικα Raid0 array .......Τα νευρα μου δεν ειναι δυνατον....Εχω στησει raid σε VA7XP , A7V333 , A7N8X , σε Sil , Ali , promise , adaptec ...δεν ειμαι χαζος δεν ειμαι ηλιθιος υπαρχω .....η καταρα της ασους και του Αποστολου ( αφεντικο μου) πιανει ....τα νευρα μου....

το γνωρίζω το πρόβλημα

είχα παιδευτεί και εγώ πολύ με το RAID της nvidia (στην περίπτωσή μου: 0)

το πρόβλημα ήταν αυτό που λες

τελικά το έλυσα σετάροντας με 1 δίσκο και μετά φτιάχνοντας το array μέσω win από το utility της nvidia (τώρα έβγαλε και νέους drivers 5.10 με βελτιωμένο interface)

δοκίμασε έτσι κι αλλιώς το νέο bios (1.4) που αναβαθμίζει και το bios τοu raid

πάντως, εκτός από τα windows, αν θυμάμαι καλά, η δουλειά γινόταν τελικά και από το bios απλώς υπήρχε μία επιλογή η οποία δεν ήταν προφανής (κάτι αντίστοιχο με το ''create array'' άλλων controller)

γενικώς το raid interface της nvidia (τόσο στο bios όσο και στα win) θέλει δουλειά ακόμη...

Αρχική απάντηση από DarkSaga

spc με στημένο μηχάνημα προσθέτεις δίσκο και κάνεις raid array (strip? 0?)

αυτό είπες?

Ναι (όπως είπε και το rootx)

Αλλά τελικά, όπως είπα, αν θυμάμαι καλά δούλεψε και από το bios (αλλά με με μία ψιλοπερίεργη επιλογή...)

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 13:29]

loooool @ το rootx :hehe:

ΩΩΩΩΩΩΩ! Οποία προσβολή στον αξιοσέβατο admin! (παραλίγο να γράψω στο admin) :D

Υποβάλω την συγνώμη μου και εκλιπαρώ για την αποδοχή της :worship:

;)

PS Δεν το διορθώνω γιατί έχει πλάκα :D

Η λυση ειναι απλη αλλα και δυσκολη μια και εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα

λοιπον οταν ξεκεινας να στησεις το raid 0 απο την εγκατασταση των windows απλα θα φορτωσεις και τους 2 drivers απο την δισκετα γιατι στην nvidia ειναι μ@λ@... δεν φτανει λεει να φορτωσεις τον driver για raid 0 αλλα πρεπει να βαλεις και τον αλλο για να καταλαβουν τα windows οτι εχεις raid 0 και προσοχη πρεπει να στησεις το raid στον 3&4 και οχι στο 1&2 controler και επιπλεον να ειναι ενεργοι ολοι οι sata controler γιατι θα εxεις πολλα προβληματα

κατα τα αλλα ειναι ενας βραχος το συγκεκριμενο motherboard. αα και βαλε το τελευταιο Bios οπωσδηποτε

Αρχική απάντηση από RootX

Όσους θες φορτώνεις βρε, όταν φορτώσεις τον 1ο σε ρωτάει αν θες να φορτώσεις κι άλλο ή τελείωσες και να προχωρήσει.

κοίτα να δεις, μετά από εκατοντάδες setup, αυτό δεν το είχα προσέξει ποτέ (μάλλον βέβαια γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε...) :T:

πάντως, η πιο εύκολη λύση για τον vag είναι η δημιουργία του array από τα win

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.