Jump to content

τι γινεται με το dsl?

haris1984

Recommended Posts

ρε παιδια σκεφτομαι να βαλω dsl...και κοιταω να δω ποιο θα μου ερθει φθηνοτερα...

το θεμα ειναι οτι οσο περισοτερο το ψαχνω τοσο περισσοτερα βγαινουν...

το αλλο ειναι οτι στην περιοχη μου παρεχουν dsl over isdn αλλα oxi over pstn...

αρα εχουμε τα εξης:

1.μετατροπη γραμμης απο pstn σεisdn

2.παγειο isdn(13ε/μηνα)

3.οτε παγειο dsl (25ε/μηνα)

4.συνδεση dsl (23ε/μηνα)

5.router(ποσο κανει ενα φτηνο και καλουτσικο)

6.splitter ktl...

αυτα βγαινουν γυρω στα 65 ευρω τον μηνα χωρις ΦΠΑ....πολλα ειναι ή πολλα μου φαινονται???

μεσω vivodi τι γινεται...διαβασα μια συζητηση αλλα δεν αναφερθηκαν τιμες...για τη συνδεση που κοβεις εντελως τον οτε...αυτο ποσο βγαινει μηνιαιως?θα πρεπει και παλι να εχω κανει μετατροπη απο pstn σε isdn?

ευχαριστω guyz....

Μετέτρεψε τώρα τη γραμμή σε ISDΝ και μόλις ενεργοποιηθεί για PSTN, άμα δε σ'αρέσει κατάργησέ τη. Πάντως βολεύει ADSL over ISDN γιατί έχεις δυο κανάλια φωνής και ένα Internet. Μου 'χε τύχει πολλές φορές να μιλάω εγώ, η μητέρα μου και να είμαι συγχρόνως Internet. ’σε που έχεις και τις διάφορες ψηφιακές ευκολίες. Ένα router θα πάει κάτι παραπάνω από 100 με το splitter. Εγώ πήρα ένα ZyXEL μαζί με splitter 140 και έχω μείνει υπερευχαριστημένος. Πάντως βάλε ADSL. Είναι άλλη φάση, ειδικά αν κάθεσε αρκετή ώρα.

το θεμα δεθυτερης γραμης δεν με ενδιαφερει μιας και μενω μονος μου...απλα...τωρα να δινω τον μηνα 65ευρω για ιντερνετ τη στιγμη που δινω 80-90...μου φαινεται πολυ...αν μου εβγαινε γυρω στα 50 ευρω...τοτε ασυζητητη!...αλλα ειναι πολλα 65 τον μηνα...

ας πουμε τωρα οτι μετατρεπω την γραμμη μου σε ισδν...και μετα κανω αιτηση στη vivodi για την υπηρεσια που καταργει τον οτε και βαζει στη γραμμη dsl...ισως τα λεω λιγο λαθος αλλα πρεπει να πιανετε αυτο που θελω να πω...αυτο γινεται?ή οχι?...αν ναι ποσο θα μου κοστισει γιατι δεν ξερω ακριβως τις χρεωσεις και ολο και κατι θα ξεχασω...

πηρα σημερα στον οτε...μου ειπαν οτι λογω ολυμπιακων ειχαν σταματησει τα εργα για adsl...και μεσα σε εναν μηνα περιπου θα εχουν ολοκληρωθει η καλυψη για τον νομο αττικης (τα κεντρικα μερη τουλαχιστον)...αρα σε ενα μηνα θα μπει pstn...αφηνω την γραμμη ως εχει λοιπον και την αλλαζω τον αλλο μηνα...δεν καιγομαι και τοσο...ουτως ή αλλως τωρα δεν πολυχρησιμοποιω το ιντερνετ...δεν καθομαι και καθολου σπιτι...

τελος παντων...μου προτεινετε κανα καλο router?οχι ακριβο...

κι αν και δεν με πολυνοιαζει ακομα,καλο θα ηταν να μην εχει μονο μια utp εξοδο...

τα περισσότερα ρουτερ έχουν πλέον 4 πόρτες

αναφορικά με τον ΟΤΕ: Ναι καλά, σε ένα μήνα:whistle2:

πριν τους Ολυμπιακούς θα επιτάχυναν λόγω Ολυμπιακών, μετά αργήσαν λόγω Ολυμπιακών, τώρα μέχρι να ξαναξεκινήσουν.....:whip:

σου προτείνω να παίρνες συχνά τηλ. και να τσεκάρεις τι γίνεται με διαθεσιμότητα γιατί μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη (ή πάλι μπορεί να μάθεις ότι είχες ΔΣΛ εδώ και 1 μήνα και δεν το ήξερες όπως συνέβηκε σε περίπτωση φίλου που του έλεγαν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και είχαν ενεργοποιήσει την σύνδεσή του:rofl: )

Αν παρεις router θα ειναι ή για DSL Over PSTN ή over ISDN!

Οποτε αποφασισε πριν παρεις router...

Εχουν ηδη αρχισει κ βαζουν γραμμες... Εβαλαν κατα λαθος στο μαγαζι του πατερα μου (Φουρνος !!) :hehe:

Για Vivodi δεν το εχεις σκεφτει η για Forthnet ?

κατα πασα πιθανοτητα για βιβοντι ή για φορθνετ θα παω...μιας και ειναι πιο οικονομικες...μαλλον για φορθνετ ομως...ειδικα αν παω για 256 τοτε η φορθνετ θα μου ερθει κουτι μιας και δινει 6μηνες δωρο στους 12..σκεφτομαι ομως την βιβοντι γιατι οι τιμες στην 384 ειναι ιδιαιτερα ελκυστικες και δεν χρειαζεται να προπληρωσεις ολους τους μηνες συνδεσης...αραγε...κατα τη διαρκεια καλοκαιρινων διακοπων μπορεις να διακοψεις τη συνδεση ή μπα?

οπως ειπα παραπανω θα περιμενω για να γινει over pstn...δεν θα μου χρησιμεψει σε κατι το isdn και δεν βιαζομαι και τοοοοσοοοο πολυ...αρα pstn...

ποιο ρουτερ μου προτεινετε?κατι φτηνο...απο τον οτε μου ειπαν για ενα αλκατελ...αυτο ειναι ρουτερ ή μοντεμ?νομιζω το speed-κατι 530...ηταν στα 49 ευρω..τι λεει?

Forthnet, ογκοχρωση 10/1gb στα χαρτια, χωρις περιορισμο ομως στο ποσο κατεβαζεις. προσφορα που βασταει 6 μηνες τωρα.

router microcom 400, με 4 θυρες, για 85 ευρω τελικη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.