SALAMINOMACHOS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2013 Καλησπερα σ'ολους σαςΣε δυο HTPC , που εχουν Asus μητρικες ( P5B-VM mATX και P5QC-P45 ) , και οι δυο, μου παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα.Μολις εκκινω τους υπολογιστες , και μολις μου εμφανισουν τους σκληρους δισκους, σταματανε , και μου βγαζουν ενα μηνυμα κατω αριστερα Secondary Master Drive - ATAPI Incompatible.Press F1 to ResumeΚαι μολις πατω F1 , προχωρα κανονικα και μπαινουν στα Win7.Μετα οση ωρα και να δουλεψουν, δεν δημιουργειται κανενα προβλημα, μεχρι την επομενη φορα που μου κανουν τα ιδια.Τι φταιει και τι πρεπει να κοιταξω?Μηπως θελουν BIOS Update και τα δυο?Ευχαριστω ....................
vagsk Ιούνιος 2, 2013 #2 Ιούνιος 2, 2013 Μια γρήγορη ματιά σε google με το μήνυμα λάθους που γράφεις αναφέρει τα εξής ως λύση:- ελαττωματικό καλώδιο- αν έχεις μόνο SATA συσκεύες απενεργοποίηση των IDE υποδοχών- αν υπάρχουν IDE συσκευές έλεγχος στο jumper αν είναι ορισμένες σαν master ή slave
SALAMINOMACHOS Ιούνιος 2, 2013 Author #3 Ιούνιος 2, 2013 Μια γρήγορη ματιά σε google με το μήνυμα λάθους που γράφεις αναφέρει τα εξής ως λύση:- ελαττωματικό καλώδιο- αν έχεις μόνο SATA συσκεύες απενεργοποίηση των IDE υποδοχών- αν υπάρχουν IDE συσκευές έλεγχος στο jumper αν είναι ορισμένες σαν master ή slaveΕυχαριστω για την αμεση απαντηση , αλλα δυστυχως δεν ειμαι ειδικος γιαυτο θα σε ρωτησω μερικα πραγματα γι'αυτα που με ρωτας.1. Που να ειναι το ελατωματικο καλωδιο?2. Εχω μονο σκληρους δισκους SATA. Kαι ποιες ειναι οι IDE συσκευες , και πως τις απενεργοποιω?3. Ποιο ειναι το jumper?EDITΣε ενα αλλο forum που ρωτησα, μου ειπαν το εξης:εχεις καποια atapi συσκευη συνδεδεμενη?εαν οχι κανε disable μεσα απο το bios τις συσκευες atapi.Ευχαριστω και παλι ..........................
SALAMINOMACHOS Ιούνιος 2, 2013 Author #5 Ιούνιος 2, 2013 Μήπως χαλάει η ώρα και η ημερομηνία ταυτόχρονα;Ααα , αυτο δεν το προσεξαΤωρα αμεσως, θα τα επανακινησω .............
SALAMINOMACHOS Ιούνιος 2, 2013 Author #6 Ιούνιος 2, 2013 Τη μονη λεξη IDE , που ειδα ηταν οτι αναφεροταν σε MARVEL IDE.Το εκανα disabled, μετα restart, αλλα και παλι το ιδιο προβλημα.........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.